Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc-user
senior tag
válasz szőröscica #24590 üzenetére
Ha itt nem lesz, nézz szét: MM, Tecso, stb. Utóbbi helyen vettem kb. egy éve ilyen kazettákat.
-
F1r3b1rd
tag
S.O.S segítségre van szükségem kollégák az alábbi problémában !!!!!
Tetves miopocket jól szétcseszte a pna-ban a registryt.
Tudtok rá vmi megoldást? -
detroitrw
addikt
Eladó:
Sennheiser CX95használt, így természetesen ki lehet próbálni
ára: 7,5k (alkuképes!) esetleg más HW
érd. PÜ
-
szőröscica
addikt
Hello!
Nincs valakinek Hi8, vagy Digital8 kazettája, új, eladó?
-
jFox
addikt
válasz elistvan #24573 üzenetére
Próbáld meg direkbe 12v-ra dugni a ventit. Nekem is volt egy ilyen lapom, ami random lekapcsolta a proci ventit.
BullBoss: Flopy nem kell bele? mer' az van...
ronson: az athlon xp-kben már volt hővédelem.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Vangelis
félisten
Srácok ha esetleg van valakinek, egy TIPO-ba bal első lámpája akkor keressen már meg.
THX!
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
kornel76
aktív tag
válasz Bull Boss #24585 üzenetére
Azé rákérdezek a szervizben.... az IBM-nél csak van vmi poros polc ahol található ilyen
Arról nem is beszélve, hogy azokra a "régi" 2006 előtti IBM cuccokra még mindig érdemes időt áldozni mert azok még jók voltak... az azutáni "Levonós" szutykok meg.......szutykok.
[ Szerkesztve ]
DIABLO 3 BattleTag: HelldogHun#2707 <Hurkak> / Mechwarrior Online : HelldogHun / SW Battlefront 2 - H3LLD0G-HUN
-
aktív tag
Valakinek Asus A3000-A6000-hez bill?
**Kedvenc állatfajom a napokig nem válaszoló de minden nap többször belépő majmok !!!**
-
Bull Boss
őstag
Nincs valakinek valahol a fiokba egy bontott IBM 600E noti? csak a bill kéne róla vagy legaláb 1 gomb
-
Jackie_Chan
senior tag
Hali!
Nagy hirtelen eladóvá vált EME Komplett gép másik vásárlása miatt!Természetesen áron alul,mert gyorsban kellene!
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
kornel76
aktív tag
válasz elistvan #24573 üzenetére
Proci nincs lesarkazva? Asszem ezeknél az AMD prociknál ha nem nagyon ,csak éppen hogy sérült a proci akkor ez előfordul. A másik amit nézz meg hogy nem fordítva tetted-e fel a hűtőt, vagy a hűtő jól fexik e a procin (közben le ne sarkazd). Egyszer úgy jártam ( persze hogy a saját gépemmel), fordítva raktam fel a hűtőt (s 462-es hűtőkön volt egy kersztbe futó perem vagy mi). és rohadtul melegedett, és levétel közben nyírtam ki a procit . Az asszony nagyon örült nekem .
[ Szerkesztve ]
DIABLO 3 BattleTag: HelldogHun#2707 <Hurkak> / Mechwarrior Online : HelldogHun / SW Battlefront 2 - H3LLD0G-HUN
-
elistvan
őstag
Lenne egy problémám: Ismerősnek meghalt a gépe (bőven nem mai darab), lap+procicsere. tettem bele egy Asus a7v8x-x-et egy 2200+os athlonnal. A gép kis időután kikapcsol a hővédelem miatt így a wint se tudok neki rátenni. Bekapcsolom a gépet, pörög a cpu venti, elindul a telepítő aztán pár percre rá a ventillátor leáll! magától ezután rá pár percre a gép kikapcsol. Mit lehetne tenni? 40c-ról indul a biosban néztem ott stabilan de vajon miért áll le?? Sürgős lenne a megoldás (ismerős zaklat, hogy nem tud skypeolni a rokonokkal) akinek eszébe jut valami hasznos írjon. Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
S.Feri
őstag
XFX 9800GT 512Mb videókari 12.000Ft
Logitech Z623 2.1 hangfalszett 30.000Ft
OCZ 1100Mhz 4gb memória DDR2
G.SKILL 1100Mhz 4gb memória DDR2Itt megtalálsz mindent egyben.
eladók, érdeklődni priviben!!!
De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
-
Teng
aktív tag
válasz jagada #24568 üzenetére
Ha egy tanácsot elfogadsz, vegyél egy betört kijelzőset a vaterán és cseréld ki. Kb ugyan annyiből jössz ki de van. Én j700i hez vettem kijelzőt így olcsóbbra jöttem ki, mint a szervízbe egy használt kijelző.
De ha ezek nem felelnek meg. Akkor Samsung márka szerviz ott lehet van olcsón és bontottan a Kazinczy utcán (villanyrendőrtől lejjebb a földes felé a posta oldalán kb az arab kajáldákkal szemben).
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
jagada
addikt
Miskolcon tudnátok ajánlani GSM boltot ahol csúszkamobilhoz tudnék venni szalagkábelt?
Samsung D900i-hez kellene.Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
KukkSteve
senior tag
válasz Játékos #24565 üzenetére
Nekem Diamondom volt, azzal kapcsolatban nézegettem ilyeneket...sajnos csak úgy lehet futtatni még, (pár hónapja néztem) hogy felteszel egy Win-t, aztán arra még egy linux loadert, vagy valami ilyesmit, aztán azzal lehet bebootoltatni a rendszert, valamiféle hackelt androidod. Ez a dolog sem volt még akkor tökéletes, kamera, wifi nem működött, megmég pár dolog. Szval sztem keresztet vethetünk rá, egyszerűbb venni egy droidos telót :S .
A számom az adatlapomon. ;)
-
Játékos
addikt
válasz ronson #24563 üzenetére
Én nagyon szeret(t)em a HTC-t, volt Diám, Dia2-m, HD-m, és Desire-m. Ez utóbbin kívül csak a vasak értek valamit.
A HD-n nem lehet még normálisan futtatni Androidot? Mert mondjuk a Desire rendszerével a HD elég bitang lenne!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Bull Boss
őstag
FS Loox 500 PDA ja van faternak (nem mai darab) használtan kapta és WM5 volt rajta. Mostanság xarakodott rajta a gps és nyomtam egy hard resetet és sajnos legyalult róla mindent és csak német nyelven jön be. Nem tudja valaki hogy lehetne ujra magyarrá tenni?
-
Játékos
addikt
válasz Tottika #24561 üzenetére
Hali!
Használtad már ezeket a telefonokat? Én lebeszélnélek mindkettőről, hacsaknem kifejezetten Winmobilt kell venned valamiért...
A HD nagyon jó vas, de a rendszer egy kalap szart se ér...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
KukkSteve
senior tag
19"-os TFT monitort keresek, jó áron, lehetőleg szép állapotút! Lehet szélesvásznú is, de a normál is megteszi, ár függvénye!
Ajánlatokat ITT, és PMben is szívesen fogadok!A számom az adatlapomon. ;)
-
Red_Bull
aktív tag
Eladó számítógép
MEDION MED MT46Pentium3 1GHZ
384 Mb SDRAM
Seagate 40GB HDD
Geforce 2 GTS
Sony 8x 4x 32x CD író
BillentyűzetMonitor: Philips 107T51
Van benne még egy Realtek PCI-os hálózati kártya,de én nem tudtam működésre bírni, valószínűleg szar.Meg az a Philips CD olvasó se jó ami látható a képen azt csak azért tettem bele hogy ne legyen üresen ott a hely.)
ÁR: 6000 Ft
További eladó cuccok:
SAMPO 17" CRT Monitor: 1000 Ft
LG GH22LP20 IDE DVD író: 2500Ft
Kb fél éves maximum 10x lett használva.Nem szeretném cipelni sehova a cuccokat(max a DVD írót), átvehetők Miskolcon a népkerttől nem messze.
[ Szerkesztve ]
-
ronson
őstag
Asrock 890GM Pro3 lap minden földi jóval(USB3, SATA3,Firewire,ESATA, HDMI, integrált Ati HD4290 VGA az alaplapra integrált 128 MB DDR3 sideport memóriával) olcsó DDR3 ramot eszik a lap, doboza minden megvan
AMDSempron 140 @ AthlonII X2 4400e bekapcsolt második maggal, doboza, gyári hűtője van
Csak egyben 22k.
Audigy 2 SB240, tehát a teljesértékű, Firewire portal, Win7 driverrel
4k
Seagate ST360014A 60GB ATA, Sentinel: 90/99, egy hibás szektor nem romlik
1,5k
Fujitsu 6GB notebook ATA Sentinel 100/00
1k
Orion DVD 5000 DVD lejátszó, új csak kipróbálva volt
Kártyaolvasó, USB, analóg 5.1 kimenet.4k
[ Szerkesztve ]
-
sly105
aktív tag
2 gigás micro sd-je nincs valakinek olcsón?
Én sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))
-
detroitrw
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Ha van valakinek eladó gyors SDHC kártyája, én vevő lennék egyre jó pénzért.
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
kornel76
aktív tag
válasz Bull Boss #24550 üzenetére
Nem tok melóhelyről kimenni, te pedig nem tudsz bejönni mind1 visszatérünk rá ha megmarad jövőhéten (tudom h nem ennyi lesz az ára de nem hiszem ,h olyan sokkal lesz több )
-
Bull Boss
őstag
Akit érdekel pár cucc, a mai napon kizárólag Du. 5 ig extrém akciósan elviheti :
Samsung 83cm-es SLim Fit HD Ready Tv - 20ezer ft.- [link]
MSI 775 alaplap + 3Ghz Intel Celeron proci - 5,5K
MSI NX6800 AGP Videókártya - 5,5K
(egyben a lap proci VGA, csak 10K de csak ma DU 5. ig) nagyon kell a pénz
-
kornel76
aktív tag
válasz Tottika #24546 üzenetére
A gázzal az a gáz, hogy vmilyen papír ellenében adják ki, a papírt meg vmi vizsga ellenében ... a vizsga meg qrv@ drága legalább is ismi ezt mesélte ezek után mentünk a Kis Ernőre másik ismihez.
-
Tottika
tag
Nemrég mi is akartam tölteni,10alatt nemigen találtunk sehol...a népkertisek nagyon drágák a legjobb a 101esben csak akkor még a spannak nem volt gáza,de lehet mára szereztek
T0ДTI™ - ★http://audi100.blog.hu★http://mdream.web44.net★www.landmrally.ini.hu★
-
Ronyman
aktív tag
!!OLCSÓ NYARALÁSI LEHETŐSÉG!!
Egyik ismerősöm átadná Balatonszepezdre szóló 1 hetes 2 személyes nyaralását teljes ellátással Időpont Augusztus 2-9-ig (ebben nem vagyok 100%-ig biztos)
Helye:: Balatonszepezdi ifjúsági tábor
Aki kapja marja! Nem üzletszerűen árulja, tehát csak 1db- van! Érdeklődni Priviben![ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
kornel76
aktív tag
válasz szmolcsi #24541 üzenetére
Szia!
Egy Radeon HD6950-et 2GB-ost nem tudsz szerezni?
Az alábbi típusok érdekelnének:
Sapphire1 , Sapphire2 , XFXHa lehet akkor beszámítással ezekből:
1
2
3+plusz van egy Gigabyte Radeon HD5770 1Gb-os kártyám is (még garis az Aqua-ba) ilyen , erről egyenlőre nincs kép, de ha kell lövök egyet, plusz természetesen rá is fizetek.
[ Szerkesztve ]
-
atyuska
tag
válasz jagada #24535 üzenetére
Technika ház mögött, alul van egy kis garázs, számla nélkül persze, de tavaly nekem 10ért töltötték
ott is ilyen 3-4 lett volna a rátöltés, de javasolták a teljes cserét, mert a klímának valami tengelyét a gázban levő valami keni, ezért jobb az új
[ Szerkesztve ]
----atyuska----
-
jagada
addikt
Segíccsetek!! Autóklíma töltés Miskolcon hol a legolcsóbb?
Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
kornel76
aktív tag
-
ati012
őstag
USB csatlakozás.
2 db USB a billentyűzet felső oldalán.
Német nyelv kiosztás.
Böngésző gombok (vissza,előre,megszakítás,frissítés,kezdőlap)
E-mail, számológép, sajátgép gomb.
Potméteres hangerő szabályzás.
Mute, stop, play/pause, tekerés, Winamp gomb.
Kényelmes.
Minőségi (10 év múlva is billentyűzet marad).
Újszerű.Ár: 2000 Ft
Magyar nyelvű matrica: +500 Ft.Posta van, a vevő terhére!
10 db felett nincs posta költség!privit hamarabb észreveszem!
-
Lajkó
őstag
Am a Milyen autót vegyek? című topikban biztos meg tudjátok egymás győzni... Ott már mindkét oldalon komolyabb ellenfelek akadnak!
[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
válasz atyuska #24524 üzenetére
az említett kutatás nem teljes, de biztosan emlékszem rá, hogy téli szezonban volt egy ilyen cikk, lehet nem ez volt a címe, de lényegében ez volt benne, meg a télen mire kell vigyázni, de én sem találom, de akkor is igaz! próbáld ki egy abs-es autóval majd télen és meglátod!
mezis:ez volt beleszőve egy cikkbe, ezt kerestem!
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz atyuska #24524 üzenetére
Én a Wikpédián ezt találtam:
"A blokkolásgátló fékrendszer előnyei [szerkesztés]
Az esetek többségében csökkentheti a fékutat.
Vészfékezés közben irányíthatóságot biztosít a forgó kerekek miatt.A blokkolásgátló fékrendszer hátrányai [szerkesztés]
Az ABS növeli a fékutat a következő útfelületeken:
kockaköves út: amint a kerék az egyik kőről a másikra lép át, egy pillanatra a levegőbe kerül ahol állóra fékeződik. Ilyenkor az ABS teljesen elveszi a fékerőt, cserébe viszont amint a kerék ismét a kőhöz ér, nem fog blokkolni, így megmarad az irányíthatóság. A fékút ebben az esetben azonban megnő!
frissen esett hó: ebben az esetben a blokkoló fékezés az első kerekek előtt egy hókupacot hoz létre, ami segíti az autó lassulását. ABS-szel szerelt jármű esetén nem keletkezik a kerekek előtt hókupac, így hosszabb lesz a fékút.
sáros, iszapos, homokos, vagy kavicsos útszakasz: ilyenkor az ABS megzavarodik, folyamatosan leszabályoz, nehézkes lesz az autó irányítása, és nagyon nagy mértékben nőhet a fékút."mezis
-
KukkSteve
senior tag
Fizikai szempontból megvizsgálva az ABS-es történetet: Ha egy testet kimozdítva csúszásra kényszerítjük, akkor az tapasztalható, hogy a csúszás fenntartásához kevesebb energia kell, mint a csúszás elindításához. Ebből arra lehet következtetni, hogy ha a tapadás és a megcsúszás határán mozgatjuk a testet, akkor emésztődik fel a legtöbb energia! Tehát elvileg a szakaszos fékezés jobb! (senkinek nem állok a pártjára, ez csak egy eszmefuttatás volt, ha már végiggondoltam akkor le is írom )
[ Szerkesztve ]
-
lemcsi
tag
Igy igaz, egyet értek, de mivel még elég sokáig tervezem használni, igy kifizetödöbb szerintem.
Most vettem full újat, ha vettem volna mondjuk 80-90K körül használtat 15-ösbe, ha nem jövöre de az után megint gumit kellett volna vennem, az megint ~80K...
Effektive ugyanott vagyok, mivel szerintem nem 1-2 évig lesz rajta ez a gumma.Ha már rendbe rakom, legyen pofás is
-
KukkSteve
senior tag
Elnézést, hogy így vita közben bezavarok, de van 2db GTS 250-em ELADÓ!
Ha valakit érdekel, akkor 15k/db áron viheti. A kártyák egyébként teljesen újak, OEM, tehát doboz nélküli csomagolásúak! Pufizacsiban cd-vel, és kiskönyvvel adom!
-
atyuska
tag
válasz diablo1984 #24523 üzenetére
1 nem szaroztam senkit
2 Totalcar+ABS nem találtam semmit az első két oldalon
3 ellenben az általam említett kutatást igen----atyuska----
-
diablo1984
veterán
válasz atyuska #24518 üzenetére
bakker és sofőr vagyok, nem mondok hülyeséget, a tükör jegen hátrány, ennek nézz utána, bárhol le van írva, mert tükör jégen a blokkoló kerék maga előtt tolja a jégen lévő szarokat, ami fékezi az autót! nálam lejtős úton mindig azt hitte, hogy csúszik ez is, az is, azért nem lassított!
úgyhogy mi előtt szarozol bárkit gondolkozz én évente levezetek 200ezret, nehogy te mond már meg nekem, hogy mi a jó! mert b@szhatod, ha tudod irányítani az autót, de nem lassul!de nyugodtan keress rá a totalcoron is van egy teszt, ami a jeges úton mutatja, hogy mennyivel hosszabba féktáv!
-
bnorci71
addikt
válasz PLaci58 #24488 üzenetére
nyugtasson ha elcsapod ő lett volna a hibás
a zebra a gyalogosé, az meg nem kerékpáron ül
ja és akinek a lába között ott a kerékpár a zebrán/kereszteződésben az nem gyalogos, annak nálam nem jár elsőbbség.T.újvárosba meg szívesen kiosztanék pár pofont a sok birkának aki az úton kerekezik miközben ott a kerékpárút. Én se közlekedek a kocsival a kerékpárúton mert ott van kedvem.
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
mezis
félisten
válasz PLaci58 #24508 üzenetére
Én azzal a meggyőződéssel terjesztem, hogy ez a mérésekkel igazolt valóság és ne érjen senkit meglepetés, amikor átül egy ABS nélküli járgányból egy ma már kötelezően beépített (EU) ABS-es autóba. (A Citroen BX-emben még nem volt ABS és magam is tapasztaltam, hogy üvöltő kerekekkel sokkal jobban lassul mint a hasonló gumival, tömeggel, stb. rendelkező C3 vagy Renault Megane.)
A száraz aszfalton tapasztalható hátrányát bőven kárpótolja az összes többi útviszonynál mutatott előnye. Az autóvezetők többségénél.
mezis
-
atyuska
tag
hetet havat és megannyi hülyeséget összehordtok itt atya úr isten
az ABS száraz betonon kívül mindenhol csökkenti a féktávot mindezt úgy hogy irányítható marad a kocsi akárkinek akármilyen tapasztalata is van volt, mivel abs-nélküli vagy épp abs-es verzióban nem tudta az ellenkezőjét kipróbálni és bizonyítani
ha most lenne kedvem rákereshetnék, de épp most adták ki azt az EU tanulmányt ami kb 10 év tapasztalatára alapozva adtak ki, hogy igenis mennyire hasznos az ABS, mert a balesetek X %-al csökkentek
----atyuska----
-
diablo1984
veterán
válasz Tottika #24515 üzenetére
ABS jó nedves úton, de friss havason, vagy tökörjégen egyenest hátrány! debrecenben jártam úgy 2 éve, hogy tükör jeges dombos kisutcán a dombról lejövet kb 30-al elkezdtem fékezni, az abs ledadogott és nemhogy nem lassult a kocsi satuféknél, hanem engedte lefele a jégen! kishíján a keresztutcán(Hadházi utca) telibevertem egy hondát, csak mikor kiértem a sózott útra húztam egy kézit és el tudtam fordítani a nagyvasat! na akkor beparáztam! a mostani telet abs nélkül toltam, mert az egyik jeladó bedöglött, megcsináltattam, rá egy hétre a másik is lehalt és hanyagoltam a dolgot, megvoltam nélküle, de tavasszal helyrehozattam benne, most minden zsír! télire lehet megint széthúzom az egyik jeladó gyorscsatiját és úgy járok vele havas időben!
-
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Valakit esetleg nem érdekel egy WD Caviar Blue 500Gb-os winchester? Sentinel szerint 100/100-as nincs semmi hibája, de rendszert nem tudok rá telepíteni. Írni olvasni is tudok a winchesteren. Adattárolásra tökéletes.
Vagy esetleg ha valaki tud tanácsot adni mi lehet a probléma az segítsen.
Még gari is van rajta 2012.04.15-ig csak az a baj győri boltban vásárolt momentán pedig nem járok arra így inkább megválnék tőle hátha más tud vele kezdeni valamit.
Bármi áron nem adom el úgyhogy ajánlatokat pü-ben kérek.
-
Tottika
tag
Télen én annyit vettem észre igen,hogy ha rásatuzol akkor is tudsz irányítani,ezért hasznos nem vagy annyira tehetetlen,de én minden autómból ki fogom hajítani és vitatkozhatnánk oldalakat ezen,van aki szereti és van aki nem.Én a NEM-ekhez tartozom,mert szeretem az irányítás alatt tartani a dolgokat,de mondom én 10évet versenyeztem zsigulival és eléggé rátette a nyomát a vezetési stílusomra
-
_seth_
veterán
180-at érnek ezek a swiftek. Pároméknak van és gyakorlatilag elnyűhetetlenek, na jó hibák vannak, kipuff csere kellett, zár eltört, kábel megtört az ajtóban és ilyenek de motorikusan gyertyát cseréltünk csak mert már rég volt cserélve de szebb volt a gyertya benne mint nekem a b vectrában. Az mondjuk más kérdés, hogy nem ahhoz vagyok szokva (pedig az én régi b vectrám sem épp egy új lexus...) de lehet vele közlekedni és főleg olcsón
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
_seth_
veterán
válasz #40731136 #24509 üzenetére
Ebben is van valami kérdés milyen autóról van szó. Egy virsli gumis verdánál az sem sokat segít ha satuzik mert nincs túl nagy surlódó felület.
Röviden azért jó főleg mert szemben egy 4 kereket satura lefékező autót irányítani nem lehetetlenség de belátható, hogy ha elfordítom a kereket ami áll ugyanúgy viszi előre a súly mintha nem is csinálnék semmit szemben az absel ami a kerekekeket épp blokkolás előtt oldja kicsit majd újra fékez amíg ismét le nem blokkol így a kerék közel folyamatosan forog és irányítható az autó. Szerintem egyébként nyári forró aszfalton az, hogy nem csúszik a gumi hanem forog és úgy lassul jobb mintha satuzna és elnyalná csak a gumit de valóban növelheti a féktávolságot az abs ilyen módon, előnyei ellenben így is meggyőzőek és egy abs-es autó biztonságosabb sokkal mint egy olyan amiben nincs. Mondjuk aki hátsókerekes ladával lehúz egy évtizedet amit nem könnyű vezetni főleg télen annak már van annyi rutinja, hogy sok helyzetet megoldjon de csodákra persze ő sem képes
ABS, SRS, ESP és társaik csak próbálnak megvédeni önmagunk hülyeségétől
Nekem pl múltheti eset: zöld a lámpa majd mentő húz át előttem a kereszteződésben persze kanyar előzi meg így nem láttam semmit csak azt, hogy már csak 5mp-ig zöld és még oda is léptem neki... majd jön a mentő és akkor valóban satuztam.. az abs elhasalt a teszten: az út szokásos magyar kereszteződés: 5 méteren teljesen felgyűrve és kb 5 centi magas redők követték egymást 10 centinként... hol fogott a fék hol nem hol csak a levegőben volt a kerék a redő között... de még így is bőven meg tudtam állni.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Bull Boss
őstag
Eladó félkonfig [link]
Pici alku belefér de csak ma és holnap, mert kell a pénz
-
PLaci58
addikt
válasz _seth_ #24504 üzenetére
Az ABS jó!
Télen, jégen vannak hátrányai, mert elég ha 1 kerék megcsúszik és az összesen csökkenti a fékerőt. Azért azt se felejtsük el, hogy kormányozható marad az autó, nem farol meg.mezis!
Azt, hogy nyáron hosszabb a fékút ABS-el, azt azért nem terjeszteném sehol a helyedben."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
kornel76
aktív tag
-
törölt tag
-
_seth_
veterán
válasz Tottika #24502 üzenetére
Azért ezt ne írd meg szaklapoknak ahol direkt tesztelték az abst télen, nyáron, hóban, vízben és elég egyértelműen hasznos találmány aminek a hasznosságát méterekben mérik ráadásul nem is kevésben. Télen és nyáron egyaránt hasznos tud lenni de valóban inkább télen nem annyira jó mert meg-meg csúszik jégen de megjegyzem akkor sem rosszabb mint nélküle. És ez még csak nem is annyira gumi függvénye mert adott kopott gumit nézve is jobban szerepel abs-el mint nélküle. Az, hogy elromlik pedig megint csak nem az abs rendszer hatékonyságát csökkenti max az a6 megbízhatóságát
lemcsi: 50%-kal növelted az autód értékét 1 egyszerű lépéssel Kerékőrből milyet vettél ha szabad tudni? Már ha valami speckóbbat a drága kerekek miatt, jöhet privátban is ha nem publikus
[ Szerkesztve ]
-
Tottika
tag
Télen főleg jégen azért jó ha van abs,de én teljesen ellene vagyok,főleg azért,mert 12évet zsiguliztam.Sosem békültem ki vele igazábol..kb 1hónapja havernak egy a6-oson becseszett és állandóan rágott,nem lehetett vele megállni sehol..tényleg csak hóban-jégen használható ki,szárazon és vizen nagy hátrány.
-
ati012
őstag
Eladó az alábbi kis gépecske:
új AMD Phenom 8650 X3 proci (3x2,33GHz)
új ECS 690 VM-FM/S alaplap (AM3 ready)
4*512 MB DDR2 memória
120 GB IDE Merevlemez
DVD-rom
350W táp + kék/szürke füles házikó
Integrált 512 MB videokártya, hang, lan, usb...stb. PS2 nincs.Ára: 33.000 Ft.
Garancia: 1 hónap.Nagyobb vinyó, videókártya felárért megoldható!
Van még:
DDR1/400 512MB 2500 FtDDR1/400 1GB új 6000 Ft
19" TFT FSC 5:4 18000 Ft
20V/3,25A FSC laptop töltő 3000 Ft
Genius hangszórópár 1500 Ft
Dell multimédiás billentyűzet 2000 Ft
Posta van! Személyesen: Berettyóújfalu-Debrecen-Hajdúszoboszló
Pénteki Debreceni átvétel!
privit hamarabb észreveszem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X videokártya - Alza garancia: 2026.09.20.
- Playstation 1 játékok,akár 1000ft-tól (részletek a leírásban)
- Playstation 2 játékok,akár 1000ft-tól üzletünkből(részletek a leírásban)
- Sony E 10-18mm F4 OSS (SEL1018)
- Hibátlan Honor 200 Pro 12/512GB közel 3 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest