- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
#40731136 #24509 üzenetére
Ebben is van valami kérdés milyen autóról van szó. Egy virsli gumis verdánál az sem sokat segít ha satuzik mert nincs túl nagy surlódó felület.
Röviden azért jó főleg mert szemben egy 4 kereket satura lefékező autót irányítani nem lehetetlenség de belátható, hogy ha elfordítom a kereket ami áll ugyanúgy viszi előre a súly mintha nem is csinálnék semmit szemben az absel ami a kerekekeket épp blokkolás előtt oldja kicsit majd újra fékez amíg ismét le nem blokkol így a kerék közel folyamatosan forog és irányítható az autó. Szerintem egyébként nyári forró aszfalton az, hogy nem csúszik a gumi hanem forog és úgy lassul jobb mintha satuzna és elnyalná csak a gumit de valóban növelheti a féktávolságot az abs ilyen módon, előnyei ellenben így is meggyőzőek és egy abs-es autó biztonságosabb sokkal mint egy olyan amiben nincs. Mondjuk aki hátsókerekes ladával lehúz egy évtizedet amit nem könnyű vezetni főleg télen annak már van annyi rutinja, hogy sok helyzetet megoldjon de csodákra persze ő sem képes
ABS, SRS, ESP és társaik csak próbálnak megvédeni önmagunk hülyeségétől
Nekem pl múltheti eset: zöld a lámpa majd mentő húz át előttem a kereszteződésben persze kanyar előzi meg így nem láttam semmit csak azt, hogy már csak 5mp-ig zöld és még oda is léptem neki... majd jön a mentő és akkor valóban satuztam.. az abs elhasalt a teszten: az út szokásos magyar kereszteződés: 5 méteren teljesen felgyűrve és kb 5 centi magas redők követték egymást 10 centinként... hol fogott a fék hol nem hol csak a levegőben volt a kerék a redő között... de még így is bőven meg tudtam állni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tudományos Pandémia Klub
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos autók - motorok
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- bambano: Bambanő háza tája
- Cipő topic
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Dell XPS 13 9360 QHD+ érintőkijelző, 16GB RAM, 1024GB SSD, i7-7560U 2.4GHz - amerikai model
- Ryzen 5 4500 (6/12)
- Újszerű Logitech K360 vezeték nélküli billentyűzet - Magyar QWERTZ kiosztással
- Iphone 13 pro max 512gb független karcmentes eladó
- Lenovo ThinkPad E14 Gen 2 14" FHD IPS i3-1115G4 , 8 GB DDR4 , 256 GB NVMe
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Apple TV eladó
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest