Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
Ahogy látom, (márkától függetlenül) SOKKAL hűvösebbek a SATA-s SSD-k, főleg, ha "lassabb" darabokról van szó. De hát nincs ebben semmi meglepő. Ha NVMe lett volna benne, akkor megmérem, mi hol melegszik rajta, és szükség esetén ráragasztok egy életmentő fémdarabot/bordát. Ebben a kínai árkategóriában is van NVMe-s, 60+ fok állítólag, és 2000+ MB/s. Azért lett SATA-s, mert ha tönkremegy, rendelkezem olyan WDC-vel, ami akkor belemehet.
A sebességvitához én csak annyit tennék hozzá, hogy legjobb tudomásom szerint az oprendszer működésének sebességét nem a nagyméretű fájlok adatmozgatási kapacitása határozza meg. Amire meg én használom, oda a leglassabb SATA-s SSD is iszonyat gyors. Emlékszem még a Maxtoros, meg Quantum Firaballos időkre.
Kocka legyen a talpán, aki netezés alatt megmondja egy vakteszten, milyen SSD van a gépben.
A 8 GB memória a felhasználási célokhoz, úgy gondolom, négy évig tökéletesen elég lesz, és hat év múlva már valóban szűkössé válik. Úgy voltam vele, ha ez az - első kínai PC, amivel dolgom van - ennyi idő után működik, akkor az egy slotban kicserélem 16-osra. Vagy veszek egy akkori korszerű gépet, mondjuk 32 - 64 RAM-mal, és tíz évig tökéletesen gyors lesz. A lehető legkevesebbet akartam most rááldozni.
A borda polírozása szvsz nem overkill, nagyon sokat számít, és 15 perc munkáról beszélünk. A rajta lévő festék meg a paszta hővezető képessége a fasorban sincs még egy ki tudja milyen alumínium ötvözethez képest sem. Persze a szerelés kockázatát vállalni kell. (Fémtartalmú hővezető pasztákkal meg már nem szórakozok, és a bordán lévő festék azoknak is az útjába áll.)
Régebben - Athlon időkben - próbálgattam, és arra jutottam, hogy a gyakorlatban is igen nagy jelentősége van ennek. Akkor is, ha ez kis fogyasztású mag, a felülete is kicsi.
De az is igaz, ha nincs ilyen kiugró hűtési gondja, nem piszkálom.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- BestBuy topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Battlefield 6
- Parfüm topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Rtx 2080Ti/ Ryzen 5 4600G/ 16GB G.Skill/ 1TB M2/ Win11/ Garancia
- Rtx 2080/ Ryzen 5 4500/ 16GB / 500 GB Sata SSD/ 1,5TB HDD/ Win 11/ Garancia
- Intel i5 14400f Gainward RTX 5070 12Gb 32Gb DDR5 1TB SSD Gamer Pc Eladó!
- Dell ReadyRails A6 1U Rail Kit R210, R210 II, Dx600G, stb. szerverekhez (JWFR6, W6XNW, YNG10)
- ASUS TUF Gaming B550-PLUS Alaplap + AMD Ryzen 9 3900X
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
- 27% - ASUS VA27EHF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kocka legyen a talpán, aki netezés alatt megmondja egy vakteszten, milyen SSD van a gépben.