Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParmaBoy
kezdő
Koszi, ez hasznos volt, le is toltom ezt a Deep Obd-t.
-
Ceree
senior tag
Nekem "sajnos" fiatal autom van, de mennyit almodozom rola, hogy milyen jo is lenne a fizikailag bent levo tudasat aktivalni tudnam, ami gyarilag csak a magasabb felszereltseggel lenne elerheto (pl wireless android auto/carplay) vagy eppen nem hasznalt funkciok fizikai billentyuit mas funkciora atbindelni...
Jo volt olvasni a cikket, h valaki ezt meg tudja/meri lepni. Grat es hasznald egeszseggel!
Másolat_eredetije
-
Pontos
csendes tag
Hasznos volt nekem is, köszönöm szépen.
Nógrád megye, Jobbágyi
-
Szép leírás!
"erős angol tudás illetve hozzáértés szükséges, szóval ez már bőven nem az átlag felhasználó szintje. "
Ezen a mai világ nagyon el van csúszva. Minden arrafele megy, hogy ne kelljen érteni semmit, de valójában ez max. akkor megy, ha valamit a végletekig egyszerűsítesz; az meg egy bonyolultabb cuccnál nem sok jóra vezet.
Folyományaként mindenki azt hiszi, hogy egy autódiagnosztika, számítógép-szerelés, akármi, az megy kisujjból.@pzoleex : Itthon inkább az a valószínűbb, hogy akkor sincs gari, ha amúgy nem nyúltál az autóhoz
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Szia,
Személyesen nem, de amerikai fórumokon szintén felmerült ez a kérdés sokszor (ott elég népszerű a Bimmercode).
Nagyjából a következők voltak a tapasztalatok:
1, a márkaszervizek igazából letojják ezeket a kódolásokat (csak az un body control unit-ban mókol, tehát ahogy a cikkben is írtam motorvezérlőt és hasonló komolyabb komponenst nem érint)
2, sokan inkább arra panaszkodtak hogy a szerviz automatikusan frissítette az iDrive verziót és így minden visszaállt alapállapotra és kódolhatta újra
3, egy esetben írta valaki hogy ejnye-bejnyét kapott a szerviztől, de ott téglásította a fejegységet és mondták neki hogy még egyszer nem fogják garanciában megcsinálni (ami mondjuk jogos azt hiszem).Visszahívást tuti nem érint, csúnya lenne ha nem cserélnék ki a beragadó fékpedált vagy életveszélyes légzsákot mert átállítottam a csengőhangot...
Mindazonáltal mivel Magyarországon élünk (ahol ugye minden fordítva forog), gari idő alatt én nem igazán kódolnám az autómat ("szerencsére" ez a veszély sosem állt fent hogy olyan fiatal autóm legyen).
De még ebben az esetben is az a privát véleményem hogy a garancia nem tagadható meg ha nem bizonyítható hogy a kódoláshoz köze volt a hibának (pl. átállítottam a csengőhangot vs ledarálta magát az olajban úszó szíjas vezérles, egész biztosra veszem hogy bíróságon nem állna meg a garancia megtagadás ez miatt. De kinek van kedve bíróságra járni...) -
effendi2
tag
Szia!
Érdekes cikk volt, köszi!
Nem tudom, hogy ennek utánamentél-e, de hogy áll az importőr/márkaszerviz ezekhez a kódolásokhoz? Gariidő alatt gondolom tilos, de utána például megtagadhat egy visszahívásos javítást erre hivatkozva (garanciaidő után)?
Látszik egyáltlán a "matatás", ha visszaállítasz mindent, mielőtt beviszed a szervizbe, vagy nem logolja?[ Szerkesztve ]
Örökké akarok élni! Eddig sikerült...
-
aktív tag
Érdekes volt,köszi
-
beno52
tag
Hasznos cikk a kezdőknek/amatőröknek, mint én.
Szuper lenne további márkák eszközeinek bemutatása is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
- iPhone 13 128gb fehér, gyári független, hibátlan
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest