Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gabail

csendes tag

Sziasztok! Egy szinte hangtalan Mini-ITX-es konfigot raknék össze otthoni mindenesnek: háziszerver, router, HTPC. Ezeket az alkatrészeket néztem ki hozzá egyelőre:

MB: ASUS ROG STRIX H470-I
    CPU: Intel Core i5-10400 vagy i3-10100
    Cooler: Arctic Alpine 12 Passive
    Case: Thermaltake Core V1
    PSU: Seasonic FOCUS SGX-450W
    RAM: Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2933MHz

Alaplapnál szempont a 2db GbE a router funkció miatt. Az 5.1-es analóg audio out, hogy ne kelljen extra hardver a meglévő hangrendszeremhez. WiFi AP is lesz egyben, ehhez legalább AC-s modulra van szükségem, de nem baj ha már AX. Legalább 1db M.2 NVMe.

CPU szempontok: alacsony TDP. Intel fronton tudom erre a "T" jelű CPU-k valók, csak hát ezek szemmel láthatóan drágábbak, mint a nem T-sek, ami bosszantó. Arra számítok, hogy a nem T-s CPU-val sem lesz különösebb problémám, ha a gép jellemzően 0 közeli terhelésen megy. Esetleg BIOS-ban underclock-olhatok, ha szükséges. Illetve lesz a házban egy fan, ami bekapcsol szükség esetén. Vajon megfelelő lesz így az Arctic 47W-os bordája a 65W-os CPU-hoz? Vagy szükségem lesz egy NOCTUA L9-re a biztonság kedvéért?

Ház szempontok: olyat kerestem, amiben az alaplap vízszintesen helyezhető és a teteje nem zárt, hogy a hő szabadon mehessen felfelé. PSU ne lógjon be a CPU fölé. Sajnos nem nagy a választék ilyenekből.

PSU: a fanless számomra túl drága, és egyébként sem a teljesen fanless megoldás a célom, csak legyen annyira csendes, hogy aludni lehessen mellette.

Mit szóltok hozzá és mit csinálnátok másként?

Új hozzászólás Aktív témák