- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Tényleg 4 HDD hely van benne? Egy NAS-nak való ház többe kerül mint ez az egész. Ezen saját HP szoftver vagy Windows fut? Ha ez ennyiért tényleg 4 lemezes és felmegy rá pl. egy freenas akkor itt az olcsó NAS mindennel ami kell. Egyedül az AMD Linux-os támogatottságától tartok.
-
Polemius
senior tag
Figyelemreméltó megoldás lenne (mondjuk az iponnál nem szerepel, hogy ennyiért pontosan mi is van benne).
Hétvégén viszont már megrendeltem pár alkatrészt (köztük a tápot). Plusz ez továbbra is kilógna a bútorok közül (bár el lehetne dugni), míg az asztalka amibe beépíteni tervezem, utána is asztalkának fog tűnni.Mindenesetre köszönöm az infót!
-
zodo
nagyúr
Az is egy megoldás de én arra gondoltam (pláne ha zavar a fénye) hogy pattintsd ki foglalatából a ledet (ha olyan kialakítású) és csak úgy lógasd oda valahogy az előlapra mint én tettem.
-
Pista0001
addikt
Az alsó 2-es tartót is célszerű kiszedni ha az ember "rendes" VGA-t akar beletenni. Szerintem egy járható út van igazán komoly konfig beszerelésére: 4-es vinyótartó marad, esetleg a második hely alatt levágva, procira Corsair Hydro, radi a felső helyre, 'oszt jónapot.
-
user137
őstag
raidet minek?
pláne sw-ből, csak a szopás van vele, és sztm a WHS nem is támogatja(?).
a vinyónkénti különálló storage (share, ftp, bármi) a legbiztosabb, és napi szinten menteni az egyiket a másikra (a backup backupja). így megkíméled a vinyókat (a "B" vinyó szinte mindig standbyban van), és nem buksz be semmit a RAID esetleges szétesése miatt. manapság a sebesség meg már nem számít (tárolónak főleg). -
zhagyma
őstag
" ... A másik megoldás, ha találnék valami alacsony fogyasztású, 100W körüli ATX tápot, de ilyent egyelőre nem láttam... "
Érdekes alternativa mivel valószínűleg jobb a hatásfoka, mint a picoPSU / brick comboknak: FSP150-5G01, FSP150-5G01
-
PeterPH
senior tag
A picopsu-t gyakorlatilag az alaplapi 20p vagy 24p tápcsatlakozóba kell bedugni.
A hátlapon a bemeneti 12VDC kör alakú csatlakozójának kell helyet kialakítani, ezt én egy kártyahely takaró lemezen oldottam meg..
A kimenetét Y tápkábelekkel el lehet osztani megfelelő mennyiségben a SATA eszközök között.
Az általam mutatott házban 150W-os SFX táp volt, de mint a mellékelt számok mutatják, a hatásfoka ennek sem a legjobb. Drágább, de hosszú távon gazdaságosabb egy 60-150W között megfelelően kiválasztott picopsu. -
PeterPH
senior tag
Nekem hasonló volt a célom, tehát egy normális saját építésű NAS, megfejelve HTPC funkciókkal.
Az alapötletet a homesys mybox mininas adta. De az alaplapja nekem nem volt megfelelő, a házat külön nem adják.
Úgyhogy keresgéltem, és mégis ráleltem a neten a CFI A7879 házra, ami ugyanaz.
4 db 3.5" HDD + 1db 2.5" HDD fogadására alkalmas.
ASRock E350M1 alaplap került bele, 4 GB RAM társaságában.
Fogyasztása a gyári tápegységgel 29-31W körül van, mikor a 3.5"-os HDD-s standby-ba mennek.
Sokallottam ezt úgyhogy picopsu-ra cseréltem, így 22-23W ugyanez. (Nagy winyók nélkül 18-19W).
Kapott még egy USB-s DVB-C tunert is, így már teljes a rendszer.
Ha RAID is kell, akkor ez az alaplap persze nem megfelelő, csak bővítőkártyával. -
user137
őstag
nem tudsz nem-ATX tápot használni, mert a paneltápoknak és a picoknak nincs elég molex csatlakozója sajnos. esetleg SFX, de az dettó ugyanaz (csak a kisebb méret miatt zajosabb).
4 portos PCI SATA kártyából mi is csak ezt az egyetlen darabot találtuk, amióta beraktam jól üzemel egy kollégánál.
a D150/D525 alaplap olyan 15-18k körül talán már fellelhető (vigyázz a D410-nek 100 megás az ethernet portja!), ez a kártya 6ezer forint.
-
user137
őstag
jól mondja netseft, itt van is egy eladó Lian Li PCQ08 még bontatlanul.
6 vinyó elfér benne, ez a mostani rendszerrel max 18TB
én egy Atom D510-et vennék hozzá + 4 portos PCI SATA2 kártya, olcsó, alig fogyaszt (20W alatt idle-ben) + a vinyók annyit, amilyet teszel bele. -
toldy
őstag
Én meg azt tudom javasolni hogy szerez be egy Chieftec itx házat.
Abban gyárilag van 1 db 3,5" hely, és egy 5,25 -> 3,5" átalakítóval lesz még egy hely, valamint az sfx tápot lecserélve egy 80w pico psu-ra befér még 2 db hdd a táp helyére ( ha jól számolom).
szerk1,ez így kb 14k a ház, 15k a táp és 1-4k az átalakító kb 35k. biztos nem egyszerűbb mégegyet venni?
szerk2, igen lehet jobb így
-
netseft
aktív tag
Sok merevlemezt fogadó mITX alaplaphoz méretben illő ház eléggé ritka szerintem, régebben mikor kerestem, én egyedül a Lian Li PC-Q08-et találtam, de annak márkához hű árazása van, nem tudom szánsz-e ennyit a dologra. Ha fontos a méret, szerintem a NAS viszi a prímet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Háztartási gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amazon
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest