- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
batman.
senior tag
Szia!
Jó lesz, köszönöm szépen a gyors segítséget!
Mindjárt átgondolom, miért lehet különbség.
Cmos clear megvolt, ramokat még nem bántottam, eddig a hdd, dvd környékén keresgéltem, most tesztelem a tápot (oxidálódott érintkezőt keresek), de mindjárt jönnek a ramok és a cpu. -
Jockero
csendes tag
Sziasztok,
Olvastam a tesztet, és én is vaciláltam, hogy mini-itx platformon mit válasszak. Most határozottan állíthatom, hogy a GA-h55n-usb3 alaplap lesz a nyerő számomra. Van tuningpotenciál benne, ha kellene, valamint nagyon kellemes ára van: 28-ért már itthon is vehető. Core i5 661-el benne elég ütős kis gép lesz (Főleg, ha 4Ghz felé fel van húzva). Egyedüli hibája az intelnek, legalábbis engem nagyon bánt, hogy négymagos prociban nincs olyan, amibe bele lenne integrálva a vga. Mivel én nem játszok a géppel, és köt a 150w-os táp, így le kell mondanom a négy magról sajna. De talán a jövőben kidob egy ilyen procit is az intel. Üdv mindenkinek. -
Jockero
csendes tag
Hár most kicsit elkedvetlenítettél. Pedig a zotac-ot mindenki dícséri. AMD-s platformban pedig erős kompromisszum, hogy 65w TDP-ig fogadnak az itx-es lapok procit. Hmmm. Nem tudom mit válasszak. Talán érdemes beruházni egy x3-as amd-be, amiben életre lehet kelteni a negyedik magot? Jó árban megkapni és a core2duo procim után ég és föld lenne. Főleg, hogy az adobe cs5 csomagot ki akarom próbálni, oda jó lenne valami izmosabb cucc.
-
Jockero
csendes tag
Szia,
Milyen hibák vannak a zotac alaplappal? Kiadványszerkesztő vagyok, képszerkesztő és tördelő programokat használok. Az AMD Phenom II X4 lehet a másik választás, most hozott ki a J&W egy új itx-es lapot, a minix-850gx-et, integrált vga-val, ám nálunk még nem lehet kapni. A kérdés az, hogy az AMD tudja-e tartani a versenyt az intellel mind teljesítményben, mint energiazabálásban (Ugye a 150w-ba mindennek bele kell férnie). -
Osibaa
senior tag
Időnként engem is el szokott kapni a "valamit cserélni kellene" érzés, noha a mostani is megfelel az igényeimnek (semmi olyat nem csinálnék rajta, ami indokolná a váltást). Nem erről van szó Nálad is?
Az AM3 Asus lapra váltáson is gondolkodom, pedig amit fel tudok hozni a mostani gépem ellen annyi, hogy Intel. Nem szeressem. -
Osibaa
senior tag
Őszintén, magam sem tudom. - Ez sokat elárul.
Amennyibe kerülne az új konfig, azt szerintem sose hozná vissza fogyasztásban. Ha csak emiatt váltanál, akkor szerintem vegyél inkább energiatakarékos izzókat a lámpákba és ugyanott vagy, csak kevesebbe került.
Az a 10-20W különbség az semmi.
-
Osibaa
senior tag
Ilyen SSD-m van nekem is, nagyon jó. A srác nem sokat használta, nekem fele ennyi idő alatt több írásom volt.
Azt hittem átállsz a sötét oldalra és az Asus AM3-as lapját veszed meg.
Amúgy miért is kell neked egy másik gép, illetve akarod cserélni a mostanit? Csak a fogyasztás miatt?
-
kazan23
aktív tag
Köszi a törődést Toldy!
Iponnál végigjártam nagyjából az elvi lehetőségeket (náluk is cca. ugyanannyi a modecom).
A 95W elsőre kicsit kevésnek tűnik... pedig elvben beleférnék, pillanatnyilag.
Valami dán oldalon olvastam, hogy a levegő meg sem moccan benne, meg hát az i3 gyári hűtője be sem fér
A chieftec egy árban van a TT-vel... nem a design, de talán a minőség/zaj/jóhírnév miatt a TT lenne a befutóTehát a célom:
- Design: no design (ha már nem dughatom el a monitor hátuljára)
- Ár: naívan a <10e-ben bízom házra+tápra együtt
- ODD: nem feltétlen szükséges
- táp: nem gamer gép lesz, az i3 HD-je épp elég 1080p-re és dtp-re.
(hiába férnék bele a 95W-ba, 120-150-180-200W azért megnyugtatóbb lenne, persze úgy, hogy csöndes, időtálló és étvágytalan)
- Méret: azok a külső tápos megoldások amik ~180-200*~180-240*~70-80-160mm-esek jobban a kedvemre való lennének, mint a mondjuk magasságban félbe vágott micro-ATX méretű mini-ITX-ek 330-350mm-es hosszal és belső táppal.
De még mindig nyitott vagyok.Mivel biztos vagyok benne, hogy kompromisszumokkal kellene megküzdenem még egy 20-30e Ft-os ház/tápnál is, így azt gondolom, hogy megpróbálom lenyomni ezt a költséget alaposan... a szívás ugysem lesz arányosan nagyobb
-
gordonfreemN
addikt
Köszi! Hát elgondolkodok, ami miatt fejlesztenék, vagyis cserélnék, egyedül az, hogy most SG02-m van, és elég ramaty benne a szellőzés, valami jobb kéne, de csak kisebb jöhetne szóba. Az álló vagy fekvő, az mindegy. A melegedés kényességének két oka, a Zen passzív táp, és a VGA kártyám hűtése. Ha lehetne ebbe az SG02-be előre 12cm-es ventit valahogy tenni, az királyság lenne, akkor ez a ház nagyon is megfelelne az igényeimnek, de a feltételek folyamatosan adódtak az idő során, ahogy cserélődtek az alkatrészek. Nagyon halk gépet akartam...
-
zodo
nagyúr
Nem azért kérdeztem
, hátha más forrást találtál.
Néztem a Pcq-11-et, de csak egy pillantást vetettem rá, mert rögtön láttam, hogy nem az esetem.
HookR-nak is szóvá tett kialakítás végett, már eleve nem adnák érte pénzt.
Jó-jó, de nem százas, kb. olyan, mint a Chieftec BT-02B ház.
Oldalára fektetve, jobban el tudnám képzelni.
, de ez egyén függő, én így látom.Bobcat/Buldozer hírt nem olvastam.
Híreket, szinte alig olvasok, talán, ha épp nagyon érdekel a témája és épp észre veszem.
Mindig, vásárlás előtt szoktam tájékozódni a lehetőségekről, de a közeljövőben (2-3-4 év) nem tervezek gépet fejleszteni.
Régebben is megfordult már a fejemben, hogy miért is költők kb. 2 évente több 10-100 ezreket, hardverekre amikor vehetnék egy konzolt. -
zodo
nagyúr
Te is erre gondolsz az M4A88T-I deluxe kapcsán?
user17
"és egy picit meg kén barátkozni a Flex-szel..."
-
kazan23
aktív tag
Köszönöm!
Egyelőre azért fából vaskarikának tűnik minden ötletem...
Prolimatech samuel 17 a maga 410 grammjával talán még a monitort is felbillenti (vesa)
De hogy a M350 62mm-es külső méretéből mennyi marad belülre samuel venti nélküli 45mm-ére az érdekes kérdés.
Lehet, hogy kicsit "hot rod"-osra sikeredne, afféle kivágott motorháztetővel
(Most nézem, hogy a 120*120mm sem rossz az M350 192*210mm-es külső mérethez képest) -
Stirbi
addikt
Alex123-nagyon tökös lett
-
V8David
tag
Angolul megtaláltam a nevét, de itt a hardverapron/vaterán hiába keresem...
Semmi extra nem lesz a gépben, használható legyen és olcsó. Egy régebbi Intel D945GCLF2D lap lesz a lelke a gépnek (atom 330), szerintem ezzel mindent el is árultam. Véleményem szerint a használható/használhatatlan határát súrolja, na de mindegy, nem én fogom használni.
Ahogy így visszaolvastam, gondolkodtam, hogy be merjem-e írni ide a Core-iX cpu-k után. -
kisza25
félisten
5570-ben létezik egy low profil változat, olvastam róla tesztet és úgy volt rajta belőve a venti, hogy inkább engedte magasabb hőmérsékletre a GPU-t, de nem hangoskodott, igaz ebben 2*annyi lehűtendő proci van, de a hűtő meg kb. 3*akkora, de legalább van, mint alternatíva, 2D-ben legyen halk 3D-ben meg kit érdekel
zodo: egyenlőre marad a HD4670, majd kevés lesz elgondolkozom egy ilyenen -
McLaca
őstag
Nálam épp a 3-as pont miatt esett ki ez a ház. A gyártói dokumentáció 45mm-ben adja meg a maximális hűtőmagasságot, de azt is hátrányaként értékeltem, hogy a procihűtőből közvetlen a vinyóra, ill. annak elektronikájára megy a meleg, és nem lehet ventilátort tenni bele (vagy nem oda, ahová kéne).
Előnye a 3,5"-es külső hely (kártyaolvasónak) és a reset gomb, de win7 esetén arra nem nagyon van szükség.Üdv!
-
kisza25
félisten
sapphire-ba beletudsz tenni akármilyen 6magost ha akarsz
és elvileg lehet kapni
-
Osibaa
senior tag
#3276-tól beszélgettünk alulfeszelésről, hogy több Intel procis lap is csak -0,1V-ot enged (pl. Zotac H55), aztán ennyi. most ahogy rákerestem, feljöttek korábbi beszélgetések is, hogy a Minix lapokban lehet alulfeszelelni, de akkor nem megy a C&Q
szerk: a Giga H55-ben viszont lehet, ezt is tudjuk kisza25 konfigja óta
-
zodo
nagyúr
Paneltáppal, igazán profi lenne.
,de ebben az esetben kisebb ház is elegendő lett volna vagy nem az volt az elsődleges cél.
Mint pl. az általad is emlegetett Chieftec BT-02B vagy Cooler Master Elite 100.Osibaa
Nekem nem is kellett keresnem, mert anno eltettem könyvjelzőbe.
E cikk alapján vettem meg végül a Gigabyte MA78GM-S2H lapomat ami kb. a mostani nagy tesója is lehetne.Tied is jó cikk.
-
zodo
nagyúr
Szerintem klassz lesz!
, de milyen alacsony ez a ház, látva az SG05 mellett.Odd is lesz benne ?
,mert ha nem akár első tápos háznak is el tudnám képzelni.
(persze csak a moddig kedvéért)CséZé
Nem nézek filmeket, de hátha segít ez a Ph-s teszt.
Nekem ilyen chipsettel rendelkező lapom van, igaz Amd vonalon.
Jetway minix 780G 128mb beszámoló. -
CséZé
őstag
a mostani gépen az adatlapomon található, igazából csak azért játszok vele, hogy ne álljon benne feleslegesen a vga
E5200-as procim van. eddig LGA1156-ban gondolkodtam, viszont: elég drága lenne új procit, ram-ot meg lapot venni egyszerre, ráadásul az rémlik mintha olvastam volna h nem valami hosszú életű lesz ez a foglalat, ezért is átmeneti verziónak jó az LGA775.
lényeg a lényeg: egyáltalán nem játszom szinte semmivel. de a HD filmek lejátszása gond nélküli legyen ez nagyon fontos. jó lenne ha meg lehetne ezt oldani onboard vga-val, így nem kell azt sem vennem (a HD 4830-at eladnám) most sokkal fontosabb az h műveletileg gyorsabb legyen a gép. ezért is akarok egy SSD-t venni. ebből az is következik h nincs szükségem annyi SATA portra. egy az ODD-nek egy a háttértárnak.
így hirtelen ennyit tudok mondani, ami eszembe jutott.házat még nem nagyon néztem. elsőnek a bele legyen meg a gépnek aztán lehet azzal is vacilálni
-
Osibaa
senior tag
Hűha, ha tudom, hogy ezen a házon gondolkozol, lebeszéltelek volna róla. Ez ugyanaz, mint a JCP MI-101, mint ami nekem volt. A ház oldalán és csak alul van szellőzési lehetőség, így a ház teljesen bemelegszik. Pedig a JCP ház még jobb volt abból a szempontból, hogy fém volt és ahol Neked most a HDD van, nekem ott egy 8 cm-es hűtő volt, ami tolta ki a meleget. Mégis bemelegedett egy 18 TDP-s Celeron is. A másik, hogy sokan szidták a TT tápot, hogy hangos. De ne legyen igazam.
-
kisza25
félisten
a jól megszokott gigabyte minőség, a csatlakozók a lap szélén vannak pont ott ahol beszerelés után még jól hozzájuk lehet férni
szilárd kondik, minden jó helyen van, csak a CPU foglalat nem, kicsit kicsi
és a gyári hűtő méreteit nem nagyon lehet meghaladni, mert nem fér el
A BIOS-al most barátkozom, elszoktam az award-tól, mert az asrock ami bios-os
mindent lehet benne állítani, mire lennél konkrétan kíváncsi, nem találtam egyenlőre hiányzó dolgot, bár még csak a PWM-et állítottam át, meg a boot-ot, meg mindent amit tudtam, hogy mi, auto-ról átállítottam(pci sebesség, memória sebesség, energiagazdálkodás, PWM, boot )
478 P4 óta nem volt intelem, most minden új
a dual biost nem tudod véletlenül, hogy lehet használni?win alól programmalmég nem volt dual bios-os lapom
-
-
HookR
addikt
Korrekt kis kártyának tűnik, erre már végre GDDR5-öt raktak, tetszik.
Ez is egyértelműen hosszabb a szabvány 6.6"-nél (túllóg az ITX lapon), de a képek alapján kevesebb, mint 8". A hűtő is vastagabb, mint ami belefér egy slotba.
Ha meg még külön a burkolatot is le lehet venni a ventilátorokkal (a borda nélkül), az külön plusz pont. -
kisza25
félisten
na és ez milyen ACER mini szerver
ilyennel már találkoztam isha jól emlékszem 300€ volt
-
Osibaa
senior tag
Tudtommal gyárilag panel táposból a legnagyobb a Modecom ház 96W-tal, a következők pedig az LC-Power házak 75W-tal. Ezek mind 60-65 mm magasak, 1 db 5-6 cm-es ház hűtővel, szal neccesen férne bele egy S775 konfig.
Amit tudok esetleg javasolni, az az Inwin BP655, 200W TFX táppal (8cm hűtő) és hűtött HDD kerettel. [link]
-
zodo
nagyúr
Rendben. Nem tudtam.
HookR
Jó kis kütyü
nekem is valami ilyesmi kellene. Egyelőre a normál media playereket kezdtem el nézegetni amibe belefér a 3,5" hdd-m, mivel helyhiánnyal küzdők ilyen téren.
Viszont gőzöm sincs, hogy tudnám összehozni a monitorral ill. hogy hogy is működnek ezek. -
Osibaa
senior tag
Szerintem a felső kategóriát kivéve azért ez az asztali gépekre is igaz... pl. az AMD procik TDP-je immár 6 éve 90-95W, csak kezdetben 1 magos volt, most pedig 4 magos.
Az alsó-közép kategóriás vidikártyák is egész jól tartják magukat.
Én is úgy értettem, hogy behalt zodo FSP tápja.
-
zodo
nagyúr
Nekem, akárhogy is, de tetszenek az értékek!
Kb. azt vontam le (számomra) , hogy ha nem romlik el a tápom ( ua., mint toldy-é) akkor a világ végéig elegendő teljesítményt nyújt.
Az energiatakarékosság jegyében egyre jobban előtérbe kerülnek a nagyobb teljesítményű, de kisebb fogyasztással bíró hardverek. Jól gondolom? -
kisza25
félisten
ajaj akkor valami más hűtőt kell keresnem, mert a VGA az nekem mindenképpen kell, nem szeretem a gyári hűtőket, de lehet egy darabig az marad majd
user137:pfű szép ház ez is, hát ez a hűtő ippen, hogy befért
nem tudjátok ez az AC hűtő rámegy 1156-ra, vag csak 775-re nem vágom intelnél a felfogatást -
HookR
addikt
Szó szerint több, mint egy tucat variáción rágtam át magam. Minden méretében kisebben; hosszabb, de keskenyebben; a már korábban vázolt egészen lapos fektetetten; flexibilis riser card-dal VGA-t a lap alá helyezősön (003, 004), de mindegyik esetén volt valami komoly kompromisszum. Vagy a ház szerkezete lett bonyolult, vagy nem fért el benne kellő számú HDD, vagy a szellőzés nem volt kielégítő... stb. (Vagy ezek kombinációja)
Persze, lehet kisebb házat készíteni, de nem mindegy, hogy milyen áron. Eredendően azon múlik, hogy mekkora VGA-nak és tápnak kell helyet biztosítani, minden más majdhogynem tetszőlegesen variálható. Minél kisebb az alkatrész (pl. SSD), annál könnyebb számára alternatív helyet találni és/vagy a számát növelni."lehetne faragni"... ..."anyag mennyíségen,szerkezet lehet egyszerűsíteni hasonlók."
Hát, kíváncsivá tettél.
A ház fő szerkezete 1db előlapból, 1db hátlapból és 4db négyzetrúdból áll. Ezen kívül burkolati elem (U lemez, szellőzőrácsok), vagy az alkatrészek rögzítési pontja (alaplapi tálca, L-profilok, távtartók) és nélkülözhetetlen kiegészítők (talpak, gombok, LED-ek, I/O portok, porszűrő szövetek) alkotják."Nem érzem az egységet a házban"
Ha arra célzol, hogy a megszokottnál variábilisabb, az elvileg az egyik fő erényének lett szánva. -
HookR
addikt
A 180x180x32mm-es venti is előre kerülne, tehát a táp szellőztetésébe az is besegítene.
Mármint, hogy az ilyen hátlapi USB kivezetést szedjem le a fémlemezről és rögzítsem a ház elejébe? Jó ötlet.
Azért talán egy slim ODD férőhely nem árt, ha már a bővíthetőséget is 'kitűztem a zászlóra'.
Na meg nem utolsó sorban a ház szélességét amúgy is az alaplap mögött elhelyezett HDD és a 270mm-nél rövidebb VGA-kon oldalra néző tápcsatlakozó szabta meg, illetve időközben már a 180x180x32mm-es venti elhelyezhetősége is. Ha elveszem az ODD-t, a helyére olyan vastagságban csak SSD fér, azt meg majd minden HDD helyére lehetne tenni 4db-ot... ...feleslegesen.
Magamnak és néhány darabot eladásra, hogy visszajöjjön a sajátom ára.
Hogy érted azt, hogy túl rugalmas? Milyen paraméter rovására?
-
Osibaa
senior tag
Hát a Lian Li táp nélkül annyi, mint a Chieftec. Ha nem raksz bele DVD-t, akkor a Chieftec kényelmesebb, szellősebb is.
dni:
McLaca-t várjuk, mint a messiást, hogy beszámoljon a Chieftec házzal szerzett tapasztalatairól.
Ez eldöntené azt is, mekkora hűtő fér be a DVD alá, mindaddig csak becsléseink vannak (kb. 60 mm).
Zefír:
Sejtettem, hogy ez lesz a vége, mert nagyon nem találtunk Neked alkalmas mITX házat.
kelzsoca
Ahogy caniball is írta, a többi gyártó megoldotta egy nagyobb passzív bordával ezek hűtését; az Asrock mindig különc volt, de ez most nem szimpi
-
canniball
nagyúr
Leginkább "szépészeti" javaslataim lennének:
A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. ->
A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg.
"Simán" (www nélkül) sajna nem jön be az oldal, ne legyen ebből később félreértés. Meg szvsz így szebb."Integrált CPU-val rendelkező alaplapok:- SiS 662 / Intel 945GC"... ->
Integrált CPU-val rendelkező alaplapok:
- SiS 662 / Intel 945GC......Zotac IONITX-G-E Intel NM10 chipset + Intel Atom proci: második... ->
...Zotac IONITX-G-E
- Intel NM10 chipset + Intel Atom proci: második...Gammer ->
Gamer- PicoPSU ... passzív hűtésű... - inkább valahogy úgy írnám hogy hűtéssel nem rendelkező/azt nem igénylő, ezért néma példányok. Legalábbis nekem a passzív hűtés kifejezésről bordák ugranak be, az meg itt ugye nincs.
PicoPSU ... általában egy sata és egy molex csatlakozóval vannak ellátva, de ezen felül rendelkeznek egy csatlakozóval mely segítségével további egy-egy Pata-Sata eszközt tudnak ellátni. - ezt a csatlakozót nem tudom hová tenni, mire gondoltatok?
De ezek nélkül is korrekt hsz.
-
user137
őstag
zodo: mivel beágyazott rendszerekkel nem foglalkozunk a tupikban illetve atöbség nem jártas benne így csupán érdekesség képen fel let hozva.
mester, helyesírásellenőrző vajommí?? 7 hiba 1 mondatban?az összeszedés sztm korrekt
, a világ összes infóját úgysem lehet leírni egy topiknyitóban. esetleg, ha nem tűnik reklámnak, megengedhetnénk egy Kedvenc Boltot kiírva, és egy-két mintakonfigot. Pont az a baj a kisgépekkel, h sok vele a kompromisszum, a "pont nem fér be", és nem lehet ész nélkül vásárolni, mint egy ATXnél. Akinek "első hozzászólás" igénye van, az mintakonfigot keres(het) leginkább, itthon kapható megoldásokkal, tehát ezt jó lenne ajánlani is.
1. HTPC
* Antec Fusion Remote, Silverstone GD04 és barátai?
=> igazából link a HTPC topikba.2. Gamer
* SG05 + 1156 alaplap (Intel, Zotac, Gigabyte) + Shuriken + egy jó halk dual slot VGA jó lenne gamer kockának, és kb verhetetlen árban
*(esetleg ugyanez S775 alapon).3. MiniPC
* Asrock ION 330
* Silverstone LC12 120W (ne lenne ilyen drága...), vmi ITX, Big Shuriken ..
egyéb csendes, kendács-mentes kipróbált halk(!) konfig? Esetleg jól működő Atomos megoldások, képekkel?4. NAS
én má linkeltem egyet, habár a háza ocsmány voltide az Intel D510MO sztm a messze legjobb (legolcsóbb) megoldás, esetleg egy PCI RAID kártyával. Háznak a Fractal Design tűnik a legjobbnak a kompatibilis méretben, még ha nem is tökéletes.
-
zodo
nagyúr
Értem.
Abból gondoltam, hátha betéved egy olyan felhasználó (bár kétlem) aki ilyen "beágyazott rendszerek" iránt érdeklődik.Pl.: Hozzászólók egy ilyen jellegű ph-s hírhez máris lehurrognak, hogy merészelem megszólni a több darab, soros portot a lapon.
Link
Hiába próbálom győzködni őket, hogy már nem divat!
(#3130) toldy
Sejtettem, minimal modding.
-
Osibaa
senior tag
A Q07-tel nekem továbbra is problémám, hogy nincs rajta egy venti sem, ami kiszívja a meleg levegőt.
Én is gondolkodtam korábban a NAS-on, végül a JCP MI-101 mellett döntöttem... annak az az egy baja volt, hogy nem volt a tetején szellőzőrács és több merevlemezzel szépen lassan bemelegedett a ház, ezért is adtam el.
Ha némi moddolás is belefér, akkor fekvő házban, a gyári keret helyére ezzel is "felpolcolhatók" merevlemezek: [link] -
fkenny
senior tag
-
zodo
nagyúr
Köszi.
Ezek szerint nagyjából képben voltam csak a patch-ről nem tudtam.(#2967) McLaca
Én is szemeztem ezzel a házzal csak mégsem őt választottam.
"Viszont itt meg ha lefektetve nézzük, a mélysége nem túl rózsás"
Szerintem állítva vagy fektetve is ugyan akkor a mélysége.
Szellőzés végett lett álló kivitel, szerintem.
(én is fekvőként használtam volna, de akkor ott csúfondároskodott volna ház talp része valamelyik oldalán)
El fér-e a proci hűtő témában, szerintem a video alapján nyújthat némi segítséget.
Igen kevés hely marad az odd és a hűtő közt. Pillanatkép
(esetleg egy külső odd, megoldás lehet)
Talán igaza van Osibaa-nak és jobban jársz egy másik kuckóval, ha "ekkora" konfigot akarsz összehozni.
Pl.: Codegen MX-31-A2 ? -
vitar100
tag
-
zodo
nagyúr
Tudom, hogy láma vagyok, de ezt a témát sem értem.
Hogy van ez a PhysX, nem csak nVidia kártyáknál létezik?
Nálam is telepített valamelyik játék egy PhysX demo alkalmazásst, de azt írja,ha indítanám hogy nincs kompatibilis vga.
Mintha olvastam volna valahol, hogy be lehet fogni egy kártyát, mint PhysX kártya, de, hogy hogy azt nem vágom.
Egyáltalán mire jó ennek az "alkalmazása" ?
"Super" effektek és azon felül? -
canniball
nagyúr
"DVI Digitális kimenet 1920 x 1200-as felbontásig HDMI csatlakozón keresztül"
user137!
És akkor én mivel hajtsam a gépet? -
zodo
nagyúr
Köszi neked is!
Végül annyira megörültem a frissen feladott hirdetésnek, hogy el sem olvastam a részleteket.
Dobozát és a "kiskönyvét" nem kaptam meg, de minden mást igen. Annyi baj legyen.Kissé nehézkes a berámolás, de haladok.
Sajnos a mai körutamon nem kaptam AC mx2 pasztát, így egyenlőre marad a régiben minden ill. vga nélkül.
Meg kell nézzek még egy-két dolgot is.
Pl.:
Milyen bios verzíó van fent, mert lehet, hogy a 240-es proci menne bele a 4850e helyett.
Az előlapi venti elegendő-e a "proci+borda" hűtés elméletemhez.
11cm-re van a borda eleje és a régebbi gyári amd hűtő bordáját alkalmaznám, aminek a lamellái pont párhuzamosak az előlapi venti által keltett légáramlattal.(#2916) canniball
Jóóó van.
-
zodo
nagyúr
Az?
Kár, pedig tuti, hogy nem véletlenül van ott! Legalábbis érdekesen hat a jelenléte.Szóval, ahogy nézegettem a SG05 képeitt arra lettem figyelmes, mintha a "befogató kereteket" (slim odd+2,5" ill.3,5" hdd elemek) másként is fel lehetne rögzíteni.
Hogy-hogy gondolom?
Nem tudom pontosan, mert nem látom igazán minden porcikáját a háznak.Úgy képzelem, hogy az egész "befogató keretet" elforgatnánk 180 fokkal és a ház hátuljához rögzítenénk.
Igaz ekkor az odd ( van olyan aki úgysem tesz a gépébe így érthető lenne a hiánya) és táp helye ugrott, de elől a gyári venti elé be lehetne tenni a tápot mint más elülső tápos házba és ehhez a művelethez tartózik az a csavarhely (ha az egyáltalán). Lehet, hogy csak az én képzelgésem a távolból, de nem lehet, hogy van benne valami.
Tudom teljesen elképzelhetetlen a story, de izgat az a pont. -
zodo
nagyúr
Értem. Ha semmi gond vele akkor maradhat.
Amúgy Swif2-ket használok 800, 1201 ill. 120P típusúakat, ha kb. hasonló akkor már megfelel.
Így, hogy csak álmodozok a házól úgy vélem, hogy az a 12-es venti nem is biztos, hogy bent maradna. Inkább a 2 db 3,5"-ös hdd-t részesíteném előnybe.
Plusz van még moding ötletem is, de ehhez holnap jobban szemügyre kell vennem a házat, mert szinte csak most néztem rá először.
A fogyasztásra én is kíváncsi lennék.
Peak az mi valójában?(#2868) ZCoyote
Ahogy user137 is írja, majd meglátjuk.
(#2869) user137
Igen. Időközben megfejtettük ezt a kérdést.
Az előlapja talán jobban tetszik az SG06-nak, de annyival drágább, hogy inkább nézném a SG05 ventijét és a reset gomb is kéznél van.Szerk:
Ezt a hűtő kérdést jó lesz átnyálaznom, hogy mi is passzol majd a Minix-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged