- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: 2. gépem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Köszönöm az infót
Arra tippelek, hogy itt akkor nem elég nagy a radiátor felülete a passzív használathoz
Bár biztos lehet úgy használni, csak nem lesz annyira hatékony. Akkor már lehet hogy jobb (anyagi szempontból) egy nagyon jó hőcsöves amiről leveszem a ventit.
Pl. Scythe Ninja Minivel i7-et venti nélkül jegeltem. -
hito
nagyúr
-
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #383 üzenetére
Te Kill...vicc vót
Gondolod, hogy komolyan mondtam hogy a wifi oszt/szoroz?
Az az igazi betyár proci...fogyiba jóval kevesebb a sima 8200-től, nem? De miért nem tartottad meg a 9450-et
Közbe meg a #379-et visszaszívtam, elnézést mindenkitől. Körbejártam a hSLI/hCF témát és azt kellett látnom, hogy hiába, nincs jobb megoldás a jelenleginél. J&W 780G-vel az a baj, hogy 3200-es ATI van rajta, ha azt párosítom egy HD3470-el akkor is max. 2500 kemény 3dmark06 pontom lesz.
8200-es Zotac megintcsak azért nem megoldás, mert azon meg x1-es a PCI-e. Tehát jelenleg hybrid témában (legalábbis ITX lapoknál) még mindig a harmatgyenge 9300+8500GT a legerősebb (már sikerült elérnem a 4000 pontot 3dmark06-ban).
-
hito
nagyúr
Közérdekű közlemény:
Cserélném ZOTAC 9300 wifi lapomat hasonló tudású AMD-s deszkára!!! Elvárásaim: alaplapi VGA (hCF, vagy hSLI támogatással), minimum x4-es 2.0-ás PCI-e, 4GB DDR2 ram-ot azért tudjon kezelni, alaplapi wifi nem ártana (de sztem ez csak zotac-éknál van), 1066MHz FSB, OC legyen!
Bármilyen ajánlatot szívesen veszek, legfejlebb nemet mondok. Ha jófajta AMD-s procid is van hozzá, akkor beszélhetünk az E7200-mről is
Előre is köszönöm, várom a hosszan kígyózó sorokat
-
hito
nagyúr
Köszi a képeket, gyönyörűséges
Ma jártamban-keltemben (hardverkerben) belebotlottam egy gyönyörűségbe:
És slot-in drive van benne gyárilag ami meg a végzetem
Nagyon igényes, de szerintem azzal a 40eFt körüli árral egy picit elszálltak, legalább egy 300W körüli táp elférhetett volna ennyiért benne
Nálam még mindig SG05 a befutó, de most ez a kis Nexus azért megingatott.
Mercutio: hidd el én lennék a legboldogabb ha lenne ilyenekre időm, de ha arra járok valamikor írok előtte és tesztelhetjük a zsugát a gépben
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #303 üzenetére
Őőőrült
Képek és hőfokok is jönnek este. Zajszintet nem mérek, szerintem az egészségügyi határérték fölött van
Olyan szívesen megkérdezném Spire-éktől, hogy milyen szempontok alapján sikerült meghozni ezt a remek döntést
Mi lehetett az ok amiért ilyen csúnyán kib***tak a kedves vásárlóval (meg persze a vásárló is magával, hogy figyelmetlen volt és megvette)?
Valakinek valami tippje van erre a dologra, mert esküszöm nem hagy nyugodni. Miért a PCI-e sín oldalán van fele annyi hely az oldallaptól és miért a másik oldal van szellőzés okán kilyuggatva
-
hito
nagyúr
Nyah nekem meg belekerült a 4850-es zsuga és bírja a táp
Hát mit is mondhatnék, nem egy csendes és hűvös darab így a gép
De legalább van benne kraft.
A gondos tervezésnek köszönhetően fúrhatom ki a gép oldalát, ugyanis a sokeszűen a Spire Powercube azon oldalát lyuggaták csak ki ahol nincs semmi. Ráadásul a PCI-e felőli oldalán van kb. 2,5cm, míg a másik oldalán ahol semmire nem kell a hely, ott van 5cm
Vagy minden alaplapnak (ITX) más oldalán van a PCI-e sín?
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #277 üzenetére
Raptor marad, vita lezárva
Legkedvencebb komponensem a rendszerben
Várj...ha jól látom úgy számoltál, hogy pont 300W-ra jön ki ha 125W marad a VGA-nak. Ez nem azt jelenti, hogy a számításaid alapján 100%-os hatásfokúnak kell lennie a tápnak? Azt meg szerintem még nem sikerült feltalálni ezidáig
Vagy mondjuk a 80%-os hatásfokú 300W-os táp nem azt jelenti, hogy max. 240W-ot képes hasznosan leadni? Bocs ha oltári hülyeséget kérdeztem, a józan paraszti logikán kívül sajnos nincs mire támaszkodnom
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #250 üzenetére
Mit fogok vele csinálni? Szárítom a hajam
Kutyát, macskát nem érdekli, hagy izzadjon. Ha gáz van, megoldom...egyébként valószínűleg a problémás oldala a gépnek ki lesz vágva, be lesz plexizve és lesz rajta egy jó pár szellőzőlik
Addig meg nudiztatom a gépet ha necces a szitu. -
hito
nagyúr
Hát nagyon köszönöm, de asszem maradok HD4850 projectnél. Ha még GTX-ekkel kompatibilis lenne akkor elgondolkoznék, de egy esetleges tápcserével járó procedúra nem éri meg a HD4850 és HD4870 közti különbséget (legalábbis nekem).
CHIPman: he-he, köszi, bizony az a tápom
Legjobb tudomásom szerint az Intel deszkák nem az OC lehetőségekről híresek és így szerintem alulfeszelni se nagyon tudod a procit benne (aztán lehet hogy rosszul gondolom).
toldy: ha HD4850 lesz belőle és rendesen eltekeri a táp akkor még maradhat egy picit
-
hito
nagyúr
Pontosan ezt néztem ki magamnak (Sapphire HD4850 1GB), csak gondoltam megkérdezem hátha van valami alternatív megoldás is (amiről nincs tudomásom) ebben a kategóriába, de nem jellemző. Szeretek válogatni.
Szvsz a Galaxy GTX260 megérkezéséig nem is nagyon lesz versenytársa a S. HD4850-nek az 1 slot-os kártyák területén.
-
hito
nagyúr
Én meg most erős single slot VGA-t keresek, minimum HD4850-es szintűt (de valószínű el a legerősebb). Sajnos PCI-e sín és oldallemez között van kemény 2,5cm hasznos területem.
Vicc az egészben az, hogy a másik oldalon minimum 4cm hely van
Akinek használható tippje van ezzel kapcsolatban, ne tartsa magában -
hito
nagyúr
Egyébként eladó ez a kiváló SFX táp, mert most találtam moduláris SFX-et...melegébe meg is lepem magam vele.
Akit érdekel a tápom írjon privit -
hito
nagyúr
Szerintetek belefér a 300W-os Spire tápomba egy Sapphire HD4850-es kártya (1GB DDR3, max. 114W, single slot)? A következő hv-ek vannak még a gépben: E7200 (max. 65W), Zotac 9300-as lap, 2GB Corsair Dominator, 1db 320GB Hitachi HDD, 1db WD Raptor 74GB HDD.
A táp legjobb indulattal is 75%-os lehet szerintem -
hito
nagyúr
Lehet, én specifikációkból indultam ki, ott mindenhol x16-ot írnak...sajnos nálam nem jöhet szóba kilógó, belerugós/leverős USB-device, ha már ITX-et építek
Notin is mindig az volt a halálom ha rá kellett dugnom egy USB-t...nekem legyen minden integrálva
Egyre inkább látom, hogy alaplapból szinte biztos, hogy Zotac lesz. Az még majd eldől, hogy AMD-s vagy Intel-es. AMD-vel csak a lapon tudnék egy 8k-t fogni és ne csak áramot fogyasszon keveset, hanem lóvét is
-
hito
nagyúr
Kill rendszere Codegen MX-31-esben van (300W-os táppal), arra írta hogy 135W az össz fogyasztás
toldy: köszönöm. Elég szimpi a PCIe-s J&W lap, viszont egy picit megijeszt hogy butítva van a slot (valószínűleg csak 4x-es, majd utánajárok). Hiába, semmi nem lehet tökéletes
AMD rendszert költséghatékonyabban lehet kiépíteni.
Egyértelmű Intel lenne, ha nem lenne minimum 20%-al drágább. Szinteén hülye kérdés, de ATI-nál nincs olyan lehetőség mint nVidia-nál hybrid-SLI? Mert akkor elég lenne egy gyengébb ATI is bele, még a butított PCI-e slot se érdekelne. -
hito
nagyúr
Holnap megyek a kuckómért
Még azt se döntöttem el, hogy Intel vagy AMD kiépítés lesz-e.
Esetleg ITX rendszer ilyen aspektusból való vizsgálatatánál milyen érvek szólnak az egyik illetve másik ellen/mellett szerintetek? Fogyasztás, alaplap választék, teljesítmény, stb...Buta kérdés tudom, szívem inkább Intel felé húz, eszem (szakmai tudásom) nincs hozzá sok, pénztárcám szintúgy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest