- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39433 üzenetére
Ha megnyugtat a tudat, vehetsz nagyobbat.
Nálam OC-s i5@4,5-el és 250W-os VGA-al (GTX780) konnektorból 310-320W-ot kért játék közben konnektorból, fps limit nélkül, 65W-os cpu-hoz és 120W-os VGA hoz, én nem aggódnék túlzottan a minőségi 400w-os tápon. -
törölt tag
válasz
milkabrams #39431 üzenetére
Kingston ramokkal mi a helyzet?
Papíron jó, de én csak szívtam vele hosszú távon, 10 év alatt ~10 db modulról van szó, utolsó 2db muterom gépében van, amit nem merek megmozdítani, mert becsíkoz a kép.
Ha lehet corsair árszínvonala alá ne menj.
-
törölt tag
válasz
mpierre #39406 üzenetére
Ennyi lehetőség van a 04-05-ös lemezben, ritkán szegecselve. Ha szétszeded, összeragasztod, újraszegecseled meglepődsz milyen jó.
A 7K1000C-ből 4db ~126W vesz fel indulásnál a pdf szerint:[link]
indulásnál olyan 12V@150W-os kocka, 12V@10,5A-t 5V@7A csúcsot leadni képes DCDC-t lenne érdemes betervezni.100-160 usd-ből már egy sokkal csendesebb ATX tápot kapsz szvsz, amit később másra is tudsz használni.
Legolcsóbb megoldásnak meg egy ventilátor csere a tápban.
(#39409) milkabrams : a hardverek elférnek benne, de a kábelezés nem lesz öröm nézni, vagy a moduláris táp+egyedi rövid kábelek "picit" megdobják az árat. Még mindig a QBX lenne a fájdalom mentesebb szvsz.
Én kimaxoltam egy 1:1-ben sugo-13 bélméretű házat, az aláírásomban lévő konfiggal... kellett hozzá erős idegrendszer, egy kevés farigcsálás.
-
törölt tag
Nekem azzal a házzal annyi bajom van, hogy nagyon vékony lemezből készült, a benne lévő hardverek (alaplap-VGA-táp) és a becsavarozott U alakú fedele merevítik ki.
Nem igazán védi az alkatrészeket a mechanikai hatásoktól, rezonanciáktól amit egy bőröndben, jármű csomagtérben, kockakövön húzva azért előfordul.Még lehet komolyabb custom hűtős VGA-t sem ajánlanék ilyen körülmények közé
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39389 üzenetére
A sima QBX-et én úgy tudnám elképzelni: az alap tálca felőli oldal alá tenni lábakat, és a hardverek felett lévő 120mm-es ventillátort használni légmozgatásra.
Máskülönben max. egy 1060 FE-vel békülne ki igazi szellőzés híján.Gondolati síkon életképesebbek tartanám fekve, custom hűtős VGA-val, mint rövidebb oldalára állítva.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39387 üzenetére
Ha leírod mekkora dimenzió fér el a gurulós bőröndben, ebből meg lehet az ITX ház a mutatványhoz.
Alaplapra, memóriaáriára, tápra, kapsz ajánlást a bennfentesektől -
törölt tag
válasz
milkabrams #39385 üzenetére
A táp alacsony hatásfokú, /halk/ lesz amíg nem fejlesztesz vga-t+cpu-t, a ház bóvli minőségű műanyagból van. a folyadék hűtés nem örök élet...
kb.: igen.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39382 üzenetére
Nem akarom az üzletét rontani az illetőnek, de ez egy pénztemetőnek tűnik.
Persze ha nagyon jó áron ki tudod árulni - az alaplapon kívül - az összes többit, akkor lehet jó üzlet. -
törölt tag
válasz
milkabrams #39377 üzenetére
Szia!
Ezen kép alapján 86mm+10mm+170mm=266mm lehet az első és a hátsó lemez között.
140mm-nél hosszabb ATX táppal nem próbálkoznék. Javasolnám utoljára beszerezni a tápegységet, átgondolva, hogy hova kerül(nek) a moduláris csatlakozók/kábelkorbács annak okán, hogy ne érjen(ek) bele a VGA-ba.
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #39354 üzenetére
Lehet hogy csúcsban több, de rövidebb ideig tart a terhelés. IGP-vel, ssd-vel, merész 18-25W, átlag használattal 30W-ot bemondanék látatlanban.
Az öreg T-s i5 Ivy biztos(így megy hetek óta), de a 45W-os i7-es sem igényelne aktív hűtést átlag használat mellett, ha nem lenne mellette HDD... én nem aggódnék emiatt.
-
törölt tag
válasz
#25954560 #39345 üzenetére
Én sem tudnám mivel pótolni, bocs de: 800 usd-ért mini WS:
Persze ezen már nem szükséges megnézni a power-led-et, "tudod" ha megy.
Ha mégis meggondolod, a ram+CPU érdekelhet, van egy tartalék H67M-ITX/HT a szekrényben felfrissítve, előre bekonfigurálva..
Én is picit megcsömörlöttem a sok jól "sikerült" ITX konfigtól, valami nagyobb kihívás kell.
On: B350/X370-GTN-hez kijött a 1.0.0.6 bios: kapcsolható SMT-vel, meglehetősen részeltess memória időzítés állítási lehetőséggel.
Érdemes a memória táblát pontosan felötleni, mert abszolút-vaj-sima lesz a rendszer, SMT-vel
-
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #39284 üzenetére
Megnézném hogy az energiagazdálkodás aktív-e a GPU-n CPU-n.
Egy egyszerű fogyasztásmérő fog segíteni, addig max. találgatni lehet hogy mi okozza. (táphiba, vagy indokolatlan fogyasztás.)(#39261) sati: elég barátságos értékek, IBT tudna többet is, (4,5@1,26V-os i5-ön 127 Gflops a vége, picitt több (12GB) rammal, 8 perc körüli köridőkkel, ~80-as peek-el) ezek szerint megtartod a cpu-t ?!
-
törölt tag
válasz
#25954560 #39253 üzenetére
Nagyon erősen néztem a képeket, szerintem 1:1 szabványos pci-express port. Különben nem írnák rá, hogy kompatibilis vele, de csak a gen.8 rack-ekben!
A 4x-es-8x-es kártyák között az adatcsatorna számában van különbség, tápellátásban semmi. Szerintem ez is egy szoftveres korlátozás, hogy ne használd arra amire van másik termék, vegyél drágább vasat.Ha gondolod van egy HP szervizes ismerős, ha felveszi a telefont, megkérdezem mit gondol róla.
(#39249) sati: Maga a funkció amit szántak neki azt betölti, de a ház élvezeti értékét erősen csökkenti, majdnem tákolás. Aka: FT-05S
-
törölt tag
válasz
Archttila #39188 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy 2 éve nem volt netre-kötve (frissítve) a Win7 pro, azt mégis megy.
Pontosan nem értem, miért kellene a VGA-t 100%-ra kihajtani, 250-1000 fps... számomra veszettül nem érződik, hogy mennyi fps-el megy a render, eddig nem ilyen volt.Valamit illene mutatni, ha már így "előre megmondtam" mi fog történni, az eddigi (kiválaszt-kifizet-összeszerel-bekapcsol) rész nem is volt izgalmas.
Akkor az SMT marad, várunk olyan biost, ami engedi kikapcsolni, lehet írok a support-nak kicsit megsürgetni a dolgot.
-
törölt tag
válasz
Archttila #39183 üzenetére
Próbáltam spórolni némi időt, és instant rádugtam a W7, z77-re installált SSD-t, villám boot, NO usb, csak bill. Levettem az összes illesztőt, restart No usb.
Dokkolható htpc-ről 2,5"-os hdd-re másoltam a csipszet, ethernet, audio drivert, tab-tab-enterrel feltelepítettem. Majd lőn egér
Aida nem látja a ventillátorokat, csak a GPU fordulatszámát, cpu 30C° idle.
begépeltem: 3200/14/14/14/34 F10, enter. Bevette és meglódult.
Nem hajtja ki a 1080Ti FHD-ban, picit alatta van FPS-ben mint a 4,5-ös Ivy... DE! a stalker olyan reszponzív lett, mintha cs:1.6-al játszanék, soha nem láttam ilyet komolyabb játéknál, pedig volt Ez-Az a birtokomban.
A BL-2 tétova fordulásnál, a kép két akadása között olyan folyamatos, hogy 4 végtagon plusz fejen tudom lőni futás közben az ellent, bármilyen hevesebb egérmozdulat nélkül.
Ha rájövök hogy hogyan lehet kikapcsolni az SMT-t akkor újra ránézek.Nem tudom hogy csinálja, de félóra játék után is hideg a CPU-VRM, és tök halk a gép.
Elég széles mosoly ül most az arcomon.
Lesz valami cikk ebből, de most stalker-ezek pár napot
-
törölt tag
válasz
>Deego.. #39178 üzenetére
Ha gondolod van 4 HDD backplane csatlakozóm szerverből, nagyon komoly minőségű, amire 1:1-ben csatlakoztatható bármilyen sata eszköz. Másik vége egy hosszabb sata jelkábel és tövében egy sata táp aljzat.
Ha csinálsz neki tálcát, mint a képeden, akkor kihasználhatod mind a 3 db sata portot, amit az alaplap ad, és nem kell USB-sata bridge-el tölteni az időt.
Félretettem minősége okán, de nem fogom felhasználni, mert nincs időm 0-ról nas-t építeni.
Ilyesmi, piros/fekete kábel nélkül, 2db menetes fém hüvellyel a szélén, amivel rögzíthető. Tényleg űrtechnológia a mai ipari hulladékhoz képest!
-
törölt tag
Csak neki :
Lesz még mod. az alaplapon, és a hátlapon.
(#39181) sati: Utolsó biossal jött a lap, Pre post az hosszúúú, OS-t még nem láttam, nem dugtam rá "sata" eszközt.
Memóriát látatlanba belőttem 2933 cl15-re ezt bevette +0,144mV-al gondolkodás nélkül. Többit később.
Biosban 60%-os alsó és CPU ventivel: 50C°-ra áll be 1,3V-al, 3600Mhz-el, és az imént leírt memóriával, klíma nélküli szobában.Hétfőn lesz install, és Sata kábel managment..
-
törölt tag
Sajnos kicsit dolgoznom is kellett, négy sikítós-metál bandát, nem sokk dolog képes felülmúlni, mint szombat esti program...
Kb.: 1,5 órám volt hegeszteni. Ebből tisztán elvett fél órát a hátlappal való kínlódás, nem véletlenül csaptam akkora hisztit amikor megláttam.
Csak 5x vettem ki és tettem vissza a lapot, ebből 4x azért, mert - még egy picit - hajlítani kellett a fém füleken, hogy az alaplap helyére billentésekor ne akadjon be, valamelyik csatlakozókba.A hűtő felfogatása, nem rossz, de a 2 különálló lemez helyett lehetne egy összefüggő gyűrű, mert egy picit homorú miatta a merevítő és az alaplap is: Egyrészt ferdén áll a hűtő ~2° és a jobb hátsó sarokban lévő USB dugók 0.5 mm-el feljebb kerülnek, mint a szerencsétlen hátlap kivágása.
Persze semmi erőszak nem történt, a hűtőt lefogó rugók 2x0,2 mm-t vannak összenyomva, hézagoló lemezzel mértem..Tovább is hatalmas szerencse kísér, ugyanis a ház felső kerete és a hűtő sarkai között maradt "egy húsos mm", a táp-tartó lemez és a ventilátor gumi sarkai között nem több mint 0mm, az alatta lévő rugós csavarhoz pont nem ér a venti kerete.
A táp behelyezésére ~2mm hely áll rendelkezésre, a tápból kijövő vezeték korbács sem nyomja a hűtőt, nem feszül semmi, kényelmesen dughatók a csatlakozók.Ha ezek után bármi szabotálná a gondtalan együttélést, akkor sírva fakadok.
-
törölt tag
Megjött a Mugen 5 rev.B
A doboz fedelén 5000, oldalán 5100-ra van matricázva, egy rövid szívroham.Belül teljesen korrekt: vastag, terebélyes lamellák, nagy térközzel, rengeteg hőcsővel.
Ha fel tudom tenni az AM4-es pántot, akkor a hűtő is elfér a lapon ennyi tisztán látszik.Szombaton minden kiderül
-
törölt tag
válasz
AxBattler #39135 üzenetére
A 30 nap egybe vág ezzel: [link] 80db-van raktáron, az nem ad okot a szomorúságra.
Ha megtetted a megrendelést, és megkaptad az árajánlatot, nem variálnak az áron.
Szerintem nincs mit vesztened. De ha nem akarod kivárni, majd csalódni, akkor vedd fel a gyártóval a kapcsolatot, hogy van-e készletük, vagy tervezik-e a gyártást még idén.
-
törölt tag
Az szóló USB szélességű csavartávhoz /mint az általad linkelt képen/ emlékeim szerint nem elég széles a soros porthoz való kivágás.
-
törölt tag
válasz
Rolcsao #39104 üzenetére
Szia!
Az a kattogás a PWM be-kikapcsolási élei. Alul áteresztő szűrővel (terheléssel párhuzamos kondi, soros ellenállás)-al, vagy a kimenet kapacitív/ohmikus terhelésének növelésével lehet csökkenteni.
Ha folyamatos, a konfigod által produkált maximális terhelésre sem melegszik fel nagyon a kimenethez közelebbi borda, akkor fix 5V-ra is kötheted a ventit, nem kell a PWM venti kimenettel szenvedni.(#39101) >Deego.. az alaplapra+hátlapra ránézek @ebay az engem érdekelne, ivy-B. CPU, ház van egy rahedlivel.
-
törölt tag
Van olyan hogy Mungen 5 rev. B. SCMG-5100 (jár hozzá AM4 lefogató)
154,5mm (+2,5mm) magas de ezt a FT-03 mini rátapintós burkolat megengedi (1,2mm-es lemez+csavarfejek is elférnek a keret fölött, aminek a felső síkja 152mm-re van a kupaktól)
Vagy a sima SCMG-5000, és kérek a német support-tól AM4 lefogatót hozzá.
Termék infó:[link]
(#39093) Alcsi69: az X370GTN 44610Huf volt Merlintől, caseking.de is forintra ennyiért adta volna, ha van, mert vitték mint a cukrot.
A +wifi és a csillogó, user-friendly bios nem ér ennyit, úgy hogy imádom az Asrock-ot -
törölt tag
Fuma: Ha a memória low profilra alakul (ezen már gondolkoztam korábban, nem kompatibilitási okokból) akkor pont az első ram slotig lóg fölé, és kis igazítással a heatpipe-okon, nem blokkolná a tápegységet.
Marad a kompatibilitási probléma: Mert Így rögzül:[link] És ilyen az AM4-es lefogójuk:[link]
Nem látom lehetetlennek hogy "egy kis barkácsolással" át ne lehetne hidalni az első képet elnézve. pl.: [link]
Macho 120 SBM-hez: van 20mm-es PWM ventillátorom: [link] nem a világ legjobb ventilátora de oda fog férni két borda közé, 3mm réssel.
Annyi kérdést vet fel bennem: mivel a VRM teljesen a bordázat alá kerül, és a ventillátor alsó ~20mm-nyi részét eltakarja a memória, mennyi levegőt tud majd direktben a VRM felé irányítani. Ebből a szempontból a fuma jobb lehet tökös 25mm ventilátorral a közepén, amivel a foglalat mögötti részt is ápolja, a bordázat alá lelógó ventilátor.Erősen gondolkozok rajta, hogy a nem átjárható VRM bordát lecserélem egy hagyományos fésűsre. sokkal nagyobb felület, nem akadályozza a légáramlást a tekercsek között, és a hátsó ventilátor is bele tud segíteni. Így elég lehet a fika 20mm-es ventillátor+macho 120 SBM.
Bele vetem magam a net bugyraiba, további befutókat keresni.
Remélem senki nem gondolta, hogy egyszerű lesz, műszaki-filozófia nélkül?!
-
törölt tag
Nem aggódok a termetén: erős "közép kategória" kemény 3C° maradt le a nagy tesótól. Meglátjuk.
(#39083) jokeph: a Házat korábban szélcsatornává alakítottam, képeken látszik hogy elég "hülye helyen van" a 620W-os atx táp, pont hogy elférjen egy ilyen batár borda.
60W-os cpu-t kiszolgált 5e forintos toronyhűtővel, csupaszon. A 130W-os I5-re is csak egy 92mm-es 1000 rpm-es ventilátor segít rá, annyira rendben van a huzata.
Még az sem kizárt, hogy a 120-as macho-ra nem kell direktben a venti, max. a VRM miatt, ha tuningolok.Topflow hűtő, az össze-vissza áramlásával teljesen ellene menne a koncepciónak, csökkentené a rendszer hatásfokát. A VGA hőmérsékleten/fordulatszámán biztosan tetten lehetne érni, mert az a legkiszolgáltatottabb a környezetének.
(#39084) Seep: HookR áldását megvárom. Jól néz ki az tény, de az sem biztos hogy megmozdul
-
törölt tag
válasz
jokeph #39079 üzenetére
Biztosan nem lenne érezhető különbség a kettő között
Abból indultam ki hogy ezzel - elvileg - nem foghatok mellé netes-beszámolók alapján, és HookR által linkelt teszt alatt is ezzel szaladt a lap, kis időzítés módosítással, ez a kis biztonságérzet nekem megért "annyit". -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
gabriel26 #39002 üzenetére
Szerintem ha bele tennél 2 kört, 2 240-es radival, 4db ippc-vel, akkor sem tudnád hozzá azt a beáramlási keresztmetszetet biztosítani, amit a ventillátorok igényelnének a csendes működéshez.
Ha a 1080 még pont kezelhető volt, akkor inkább annak a gondolatával barátkoznék.
-
törölt tag
Update: Az alaplap mindenhol elfogyott, várunk.
-
törölt tag
válasz
#25954560 #38936 üzenetére
Onnantól elégedett leszek, hogy megkétszerezem a valódi magok számát, és picivel többet hoz/mag, mint a 4,5-re húzott 3570K-m ugyan abból a max. fogyasztásból.
A pletykák szerint szerverben is Ctrl-C Ctrl-V szórják ezeket a magokat, annyira nem lehet buta az architektúra.
Másik oldalon a 10 éves nahelem hattyúdala folyik. Már annyira mindegy, hogy kijöttek HEDT-be is pasztázott CPU-val.Játékra kipróbálom, milyen különbségek vannak a két architektúra között. Ha azonos ipc mellett érezhetően gyorsabb és egyenletesebb a végrehajtás, akkor a munka gép is kap egy alacsonyabb órajeles ryzent. Ha nem jön be amit látok a játékaimon, akkor kibekkelem vele, vagy ha tényleg gyenge, akkor visszaépül a 3570K-Z77-es addig, amíg nem jön valami teljen új architektúra a kékektől.
Mindenféleképpen el akarom hagyni az asztali hardvereket, drivereket, ahol van rá lehetőség, mert egyre intenzívebb a spórolás a szoftverfejlesztésre fordított erőforrásokkal. Menekülőre fogom.
(#38939) Seep: Elég sokat kellett várni, mire mind elfogytak a projekt sikerességét biztosan szabotáló körülmények.
-
törölt tag
Megindult a ZENdülés:
-Biostar X370GTN, AMD X370 - Socket AM4
-AMD Ryzen 7 1800X AM4 3,6GHz BOX
-G.Skill DIMM 16 GB DDR4-3200 Kit, (F4-3200C14D-16GTZSW)Hűtő-t majd ha lecentiztem beépítve, 1x szeretném megvenni.
-
törölt tag
válasz
megema #38931 üzenetére
Ha ere az 1 problémára koncentrálsz valóban megoldás a moduláris táp.
Az hogy nem kapcsolja be a ventilátort, úgy, hogy nem is segít rá semmi a szellőzésére, valamint csak a pcb-vel felfelé, ventilátorral lefelé lehet felszerelni oda, amitől az alkatrészeken ragad a meleg konvenciós áramlás nélkül, és 24/7-ben ebben az állapotban marad."Irónia ON"
Valószínű hogy 100% probléma mentes lesz a táp.
"Irónia OFF"
Bocs hogy "csak" kötözködök, igazi válaszok nélkül.
Passzív üzemet "bronz" tápnál nem erőltetnem, abban a házban, a bontható csatlakozók meg arra a 2 percre kényelmesek a többi időben csak kockázatot jelentenek.
Helyedben levágnám a kábel felesleget, ha nem használod másra a 300W-os tápot, és 6 csatlakozó bontásával kiemelhető lesz a táp.
-
törölt tag
válasz
gabriel26 #38921 üzenetére
Dejó vagy
/ azzal már én is dolgoztam, megvéve!
(#38922) sati: Mi más lenne. Azt mondtam már/tudod, hogy nem kell hozzá IHS(kupak)
(#38919) HookR: fekete annyira nem zavar -úgy-. Azt elmondom hogy hátra felé azért EMI-shild-es szivacs van, gyárilag. Az se mindegy. /nekem/
Ez a zene inspirál, küldeném azoknak akik szeretik:[link]
-
törölt tag
@ All: Nekem nem a hátúján van a látvány, és azóta a vga lemeze is setétebb lett:
Lehet vágatok rá valami szitázott műanyagot lepkékkel, meg virágokkal
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Archttila #38897 üzenetére
Köszi!
Érdekes egy állat, rengeteget fogok tanulni segítségével, eddig csak a hang miatt "voodooztam" alaplapot, tápot, alkatrészeket, most már - általa - az is érdekel, hogy a videó folytonosságán tudok-e javítani, ugyan ezen az eszközökkel, amivel a hangon tudok.
Kb. olyan intenzív katalizáló hatással lesz rám ez, mint a JBL monitor és a csöves erősítő.. Teljes idiótaság, nem értem miért ezt a hobbit választottam.Csak kipróbált, bejáratott dolgok érdekelnek, szűz lányok kíméljenek... viccet félre téve, patika állapotban kaptam, sehol egy használati nyom, karc vagy praclinyom, még a meleg kínai szag is megvolt, amikor elsőnek bekapcsoltam. Valamint stimmelt a sorozatszáma is, azzal a dátummal ellátott gari-jeggyel, amikor a kártyát vette, /követtem a topikban/ szóval még nem is csere kártya volt. Másnapra szétszedtem és újrapasztáztam...
(#38889) Seep:
ha elfordítod 90°-al?
-
törölt tag
A maradék helyre még a por sem fog beférni
Pörgessük is a topikot!
Sajnos nekem még mindig várós egy fullos biostar x370gtn bios, addig marad ~260K-m kiflire meg tejre.
Szórakozásnak jön a Z77e hardcore mod-ja.. ha lesz egyben nyugalmas 2 napom. Két hét alatt sum.: 3 órát raktam bele a az új VGA-ba pedig, megérdemelné a foglalkozást az is.. Mit akarok én itt, játék gépet fejleszteni?!
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #38854 üzenetére
ITX-nél még beleférnek ezek a kompromisszumok, de felette már nyűg hogy nincs hely a kábeleket elrendezni, és nem lehet előre/felülre egymás mellé 2db 120-as ventit felrakni úgy, hogy ne korlátozza a tápot, vagy az alaplapot.
A "bárhova" szerelhető HDD tartó jó ötlet, azt aláírom.
2db VGA-t szerintem nem szolgál ki maradéktalanul, 1db vga-hoz meg a mellé dugott hangkártyához túlzás.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #38828 üzenetére
A PIO-tepsi:
-Alaplap alá a HDD-k dokkolhatóra.
-SFX táp elforgat, tápdugóval lefelé, hosszában az előlappal.
-bal oldalra 2db 92mm-es ventillátor felszerel.
-Valami alkalmatosság, ami Fix-en megtámasztja a VGA-t. Mert ez a ház nem fogja.Az RVZ04 az pöpec, biztos olcsó is lesz az MXM miatt.
-
törölt tag
válasz
Jimmy8 #38826 üzenetére
Itt elérhető: Caseking.de
Az antec honlapon az összes ház Nem elérhető kategóriában van.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #38812 üzenetére
A tápcsatit csak csavarhúzóval tudod kipiszkálni onnan, de a atx tápcsati, sata is kín lesz 120-as toronyhűtővel.
Elég zsúfolt lett a táplálás is, ha egyáltalán nem melegszik, akkor persze megbocsájtható.(#38806) betyarr: fakötésű alátét nem a legvastagabb, azt belesüllyeszted, beleragasztod a bútorlapba.
Az alátétet meg kifúrod a 2.5-el ahogy a két kicsi lemezcsavar kiadja.Én a lábamat levágnám kínomban, ha ilyen csatlakozóval kellene időt tölteni.
-
törölt tag
válasz
Jimmy8 #38799 üzenetére
Szia!
Szerintem nem indokolt "T"-s cpu-t keresni, sima i3-al sem lesz hangosabb.
Háznak: ISK 600
ezt fektetve(óntapadós lábakat kell rátenni) és állítva is használhatod ekkor 260 és 195 mm a szélessége, szerintem befér a hátul nyitott polcba, és szellőzésben mindegyiket megszégyeníti.Tápegység: Milyen tápegységet vegyek topikban tudnak jó, megbízható - fix kábeles - ATX tápot ajánlani.
A megkötés: VGA használat mellett: "Compatible with all ATX standard power supplies" (140 x 150 x 86mm). Ha nincs hosszú VGA hosszabb táp is elfér, bár pont nem indokolt ekkor, az extra teljesítmény. -
törölt tag
így látatlanba Win10 az os, és van bőven rendszer memória.
Érdemes megnézni hogy megéri e-beleíratni (fogyasztásban, időben) a teljes rendszer-memóriát a rendszer meghajtóba, majd vissza a memóriába.Nem altatom a gépet, a mentés + ki-be kapcsolás drasztikusan gyorsabb, és nem gyalulja az ssd-t, még kevesebbet is fogyaszt.
-
törölt tag
Kicserélni nem nagyon van mire - ilyen ventikkel már én is futottam egy kört - sajnos.
A soros ellenállás helyett a Venti piros vezetéke mellett levő tranziaztor-on a Min. bázis áramot (alapjárati fordulatszámot) beállító ellenállást módosítanám, úgy hogy bekapcsolásnál/blokkolt rotor után még biztonsággal induljon a ventillátor.
-
törölt tag
Minimálisan, de a memóriák fölé lóg a PSU, és az AMD-s hűtőt egy-féle orientációba lehet feltenni, - hűtőnek VGA-tól is el kellene férnie - félúton a VGA és a lap túlsó széle között.
AisBis kilőve, marad a: "C" -
törölt tag
Hogy állunk AM4-es itx lapokkal kapcsolatban?
Erről (Biostar X370GTN) annyit lehet tudni hogy fapad a venntillátor vezérlés, és elég kurta a Hűtő támogatási lista.
Ez /venti nélkül/ még éppen beférne hozzám
:
-
törölt tag
válasz
betyarr #38611 üzenetére
Ezek sejthetően csak 1db led-et tartalmaznak, pc-hez vannak "optimalizálva" ezek fognak teljes fényerővel világítani.
Az 5V-os (beépített előtét ellenállással) halványabb lesz ~80% fényerő, a 12V-os (szintén előtét ellenállással) ~1/3 fényerővel fog világítani a 21ma, max 4,3V meghajtás hatására.a 12V-os okat nem az alaplapra szokták kötni (esetleg FAN connector
)
(#38612) bnorci71: Ehhez hasonlót Pico-psu-n láttam mint sata/molex konnektor, a 12/5V meg van cserélve!
Házilag korrigálható-lenne, de nem az a csatlakozó -
törölt tag
válasz
betyarr #38603 üzenetére
12V-os verzió beépített előtét ellenállással érkezik, az alaplap meg 21ma-es áramgenerátorral hajtja a ledet max 4,3v kimeneti feszültséggel. Nem lesz jó a fényereje.
"3V-os" verziót keresd.
A vezetékeket neked kell ráforrasztani, ha csak nem valamelyik vízhűtéssel foglalkozó oldalon veszel készre szereltet (jó pénzért). Mégis inkább ezt javasolnám, mert ott legalább minőségi a kapcsoló, nem fog szétesni/beragadni/elkopni mint az olcsó(drága) kínai szemét.
-
törölt tag
Ez olyan jellegű anomália, hogy a 12V jóval hamarabb áll fel, mint ahogy a ventilátor vezérlés, bios magára találna.
Ennek oka lehet bármi, ami miatt nem lesz megfelelő tápellátás és nem tudja gyorsan lereteszelni magát a cpu, majd betölteni a BIOS egy részét a memóriába.-tápellátás zavar indulásnál.
-pontatlan memória beállítás.
-esetleg korrupt bios.A teljes szétszedés alkalmával mi történt, miért kellett szétszedni?
/5db asrock ITX lapom van, abból csak az AM1H-itx /szintén DC/-s tesz így indulásnál, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, eddig természetesnek vettem hogy olcsó-x@r. De mivel van aparát hozzá, meg esetleges haszna is...utána járnék, hogy mi okozza, hogyan lehet ezt megszüntetni.
-
törölt tag
válasz
poolbig #38529 üzenetére
81/sec a kép@20fps-el, 1:8-as tömörítéssel számoltam amit a kamera csinál, ennek az aránya állítható.
fix pozíciójú kameránál, ahol csak a kép egy kis része változik, szerintem még ennél kevesebb is meghagyja a részleteket a képen, és 108GB/nap/kamera jól hangzikVan kifejezetten ilyen funkcióra (AVR) fejlesztett (Fw.) AV-25 és AV-GP széria ami magas random IOPS-t tud, amellett hogy nem parkol, és nem melegíti fel a lemezt feleselgessen.
Nem pont a tápon spórolnék, ha 24/7-ben fog dolgozni...
-
törölt tag
válasz
poolbig #38522 üzenetére
Ehhez a paneltáp bőven elég, Intel DB D201GLY2 lap celeron 220-al 1x1,2Ghz(20W) és max 1GB533-as memóriával.
~10Mbit rögzítése nem tűnik lehetetlen feladatnak, úgy hogy a kamera már elvégezte a tömörítést, azután bele szolhat ebbe az 1 alacsony órajelű mag, a
sis csipszet, PCI-os sata vezérlő, meg a hálózati adapter processzorra hárított pluszterhelése.Az akkori atomok közül ez sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt mutat, de mielőtt egy fillért is költenék a tápra, csendesítésre kipróbálnám hogy megállja-e a helyét.
A 19V-os és belső DC-DC-t nem tudom ajánlani, nem lehet megjósolni hogy fog-e sípolni valamelyik tekercs miatta. Hűtés még érdekes lehet 20W-os a CPU és nem biztos hogy menni fog az energiagazdálkodása, 1db ventilátor nélkül nem úszod meg, de a 3,5"-os HDD miatt az amúgy is ajánlott lenne folyamatos üzemre. -
törölt tag
válasz
humilislupus #38518 üzenetére
Szia!
Így kép alapján:az AC-DC az DELTA Electronics.
A DC-DC-t hez nagyon hasonló de korábbi verzióját találtam: [link]az újjabb verzión a ST-By 5V már kapcsolóüzemű, a régin lineáris.
Ez alapján 2,5A@12V láttatlanba azt mondanám Atom CPU-S lapokig bezárólag használható 1-2 db 2,5"-os HDD-vel
Emlékeimben visszakutatva kipróbáltam egy mATX lappal, E8400-al 8GB memóriával és 1db 3,5"-os 750 samsung HDD-vel. Melegedett mint a szenes vasaló, de a feszültségei rendben voltak, egyedül a ST-BY 5V volt alacsony 4,5V.
Szerk.: Á megvan az adatlap, 7A@12V, már alakul
-
törölt tag
válasz
AxBattler #38509 üzenetére
Onnantól hogy a 12V-is DC-DC állítja elő, kb: bármi előidézheti: cpu, vga, energiagazdálkodás, AC-DC, stb. ilyet passzív gép mellé ~bűncselekmény~ árulni/ajánlani.
(#38510) Patice: lineáris táp: inkább elb@szakodok magam vele, minthogy kész-termékkel szop@ssam magam. Amúgy szépek
Ha tudnák amit én csak sejtek, nem árulnának ilyen dolgokat.
-
törölt tag
válasz
poolbig #38498 üzenetére
Szia!
Milyen lap, cpu és memória, HDD mennyiség lesz ráakasztva? 300W-os igényt kicsit túlzónak érzem passzív gép mellé.
(#38504) HookR: kb.: 50K-ra tippeltem, szinte ingyen van.
HDPLEX 160W DC-ATX (nanoATX Series): azért nem teszik állt. ilyen közel az induktivitásokat mert egymást is szórják.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #38488 üzenetére
Ha tényleg ketté van osztva a 12V-os ág, és áganként 9A-re korlátozva, akkor az alaplap+cpu+vga(portból) egy ágra kerül, és a másik ág a pci-express power ami üresen marad. Ekkor sem fogja bírni a táp, túlléped a 9A/ág.
Vagy eladod, vagy közösíted az ágakat a tápon belül, az árammérő sönt után...
-
törölt tag
válasz
#25954560 #38476 üzenetére
105W; Tcase max. és Tamb max.-ból kiszámol a max. szükséges hő ellenállás, a borda légsebesség/hőellenállás grafikonjáról leolvas a szükséges légmozgás. Megnéz, hogy ezt a nyomást->térfogatáramot milyen 80mm-es ventivel lehet előállítani, mekkora fordultnál.
Ez kb. vázolja mire lehet számítani, ennél csak halkabb lesz. Feltéve hogy nem veszi zokon az alaplap a magas külső hőmérsékletet, és nem pörgeti meg rend szeressen, vagy állítja min. 50%-ra a ventiket biztonság képen.
RGB nélkül is lesz rajta elég, led a bővítőkön, állapotjelzők az alaplapon stb. jól fog az kinézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest