- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crabface
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #60009 üzenetére
Tudatlanság és félre távdiagnosztizálás elkerülése érdekében egy konfigot írsz?
-
Crabface
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #60006 üzenetére
Mi a tunet?
-
rxmiss
tag
válasz
TESCO-Zsömle #59667 üzenetére
viz nem opcio. belulre egyebkent is nehezen lehetne elhelyezni a radi(ka)t, kivulre meg minek, akkor mar inkabb egy nagyobb haz. es valahogy nem erzem h pont ezzel a konfiggal kene elkezdenem a vizezest
Rowon: hogy erted h szerinted sokat eszik? mennyit egyen egy 225W-os proci? vagy az uresjaratra gondolsz? nekem is volt gepem, ami csucsra jaratva elvolt kevesebbol
-
válasz
TESCO-Zsömle #59504 üzenetére
Persze N2, csak elírtam...
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59466 üzenetére
Ejha! Majd pár fotót pukkants róla. Piszok mód tetszik a kialakítása.
Slimből xflow, vagy sima? Alphacool xflow pont befér, ugyan babázni kell vele, de befér. Csak a 8 pin eps nem biztos, hogy elfér, ahogy tervezted. (Cpu feletti sarokban kelleni fog az xflow-hoz egy 2×45°-os forgatható fitting is, meg egy toldó is, ha jól emlékszem...)
-
válasz
TESCO-Zsömle #59399 üzenetére
Arctic MX-6 hogyan vált be? Elégedett vagy vele?
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59435 üzenetére
A humorra vevő vagyok, még a feketére is, de lehet ez most nem ütötte meg az én szintemet.
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59399 üzenetére
15 mm-s ventikkel? Kb meg is válaszoltad.... Vízhőfok?
Azt azért még érdemes lehetne megpróbálni, hogy a radin lévő ventiket húzóra rakod be, kb ahogy tervezted. Megfordítod a radin...
-
Crabface
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59381 üzenetére
VGA 203W fölé sem megy terhelés alatt...
-
Crabface
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59378 üzenetére
I5-10400f, lap, nvme, rx6800 ref.
-
eastsider
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #59358 üzenetére
ettől féltem én is.
mivel tudnám pótolni vajon? vagy kuka így a lap?
jelenleg egy ilyen táp van hozzá (+kocka) [kép]jobban járok, ha veszek egy ATX 24pin csatis alaplapot és hozzá egy paneltápot?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #59342 üzenetére
Ott volt az In Win chopin (nem a max, plus, vagy mi a neve, hanem az eredeti). Na azon nem volt semmi ilyen
Ha tudtam volna hogy ilyen rövid idő alatt kifut nálunk, vettem volna még vagy négyet.
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59327 üzenetére
Tessék. Ugyan poliamid, de van adatlap. Akad más anyagú is.
Áááá, elvből nem kezdek aio-val.
Bocsi, bocsi, bocsi.....
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59321 üzenetére
Nem is emlékszek már melyik gyártó csinálta (talán Tt
), de létezet/létezik radiátor is integrált pumpával, ahhoz meg használhatsz bármilyen blokkot. Ez nem lenne megoldás, amennyiben befér hosszra és elférnek a csatlakozói is?
Szerk: Swiftech-et találtam, kisebbnek tűnik, mint a mostani Barrow
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59321 üzenetére
Parancsolj. vagy ez is, illetve ez is. Nem néztem méreteket, meg beszerzési lehetőséget.
Szerk.: A Barrow gyanús. Az installnál mintha nem számolnának a ramokkal... [link]
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59323 üzenetére
Errefelé is sűrűn előfordul ilyesmi, benne van. Ettől szép ez, hogy lassan készül.
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59319 üzenetére
Mindenre én sem emlékszek, mostanában rengeteg dolgom van, és nem mindig tudok egy kommentet se megírni úgy, hogy ne jönne közben két telefon, ne kellene másik 10 kérsédre válaszolnom, lehet neked van igazad, és mindenkinek nyilvánvaló a történeted, de annyira részletesen tényleg nincs előttem az, hogy te milyen vizes gépet bontottál szét, pláne hogy ennyire széthúztad a beszerzést- öszerakást, ennyi idő alatt nálam igen sokminden történik, néha a magam dolgaira sem emlékszem két hét után!
Szerintem tényleg nem kevertelek, a vízhűtés apró sajátosságait meg jószándékból írtam, én se sértésnek szántam, ezért is volt ott a szmájli..
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59319 üzenetére
Aio-val szerelt gépet?
Sima, száraz, biztonságos érzés.
Szerk.: Custom víznél: Az első feltöltés utántól érhetőek el ezen állapotok.
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59309 üzenetére
Nem keverlek senkivel. az eddigiekből nekem sem az nem jött le, hogy mióta van vízhűtésed, sem az, hogy hova van betéve a radi. A jótanács meg ingyen volt!
Ráadásul ez a műanyag védőburkolattal felrakás se erősítette bennem azt, hogy te kéne összerakd a következő gépemet! -
válasz
TESCO-Zsömle #59297 üzenetére
Frankó! Kíváncsi leszek a tapasztalataidra!
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59278 üzenetére
Csak egy jótanács aio cpu blokk kapcsán. Ugyan elmélet, viszontha egy ilyen rendszerben van bármennyi levegő, az célszerű, ha a hűtőben van, amennyiben a cpu blokkot fel tudod úgy szerelni, hogy a csövezés felül legyen, ki tudja nyomni a levegőt a radiba, és az ott jó helyen van, plusz a logikus elhelyezés is alul cpu blokk- felül radi, azaz rövidebb cső esetén is úgy fog jól állni és működni, he a radi felé áll a cpu blokk csövezés. Ez is úgy állt?
Igaz most látom, hogy az oldalán van, ami csak io porttal felfelé állított lapok esetén fog felfelé állni. Hát igen, egy gép építésekor ezért is fontos egy ház felépéítése, sok múlhat ilyenen, bár a te esetedben duplán sikerült rosszul, de hidd el, jó lesz az! -
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59284 üzenetére
Mindössze azért hogy elindul-e, de az jogos észrevétel, hogy semmit se látsz belőle. Max rá tudsz próbálni, hogy ha összeszorítod a csövet, akkor a pumpa milyen hangot ad. Ami max csak indikátro, hogy valami nem smakkol a csővel. Hátha...
Customra vannak szofisztikáltabb megoldások, mint az ekwb flt 80-as. Pl: [link] , [link] , [link] , meg a bykski, barrow stb. Egyedül a hőleadóval lehetnél gondban, mert a 7950-hez nem éppen opció a slim radi.
-
válasz
TESCO-Zsömle #59272 üzenetére
Hoppácska, ez így itten maradt...
Szvsz nem lesz gondja a procinak, csak.. köhm... újra kell pasztáznod, meg minden.#59283 Francia91
A tuning lehetőségén, és a kicsivel jobb felszereltségen (audiochip + kimenetek) kívül miért jobb? Az A520-ban alapból mennek a DDR4 4733+Mhz RAM-ok, és az IGP-t ott is tudja húzni Adrenalin-ból, stb. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
ez az AIO cső ha nem is tört meg már most, én tuti nem használnám így hosszú távon.
-
mpierre
veterán
válasz
Öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö................... Hoppá.
Óóóookééé... Bízzunk a hővédelemeben! Ha szép lassan lehűlt kb szobahőre, akkor próbálj rá. (Én tuti nem bírnám ki.
)
Szerk.: #59278 Az tényleg elég szűknek tűnik. El tudod indítani vmiről így beépítve az aio-t? Pl.: [link] + egy venti táp átalakító...?
-
Rick4
félisten
válasz
Nem kell aggódnod, semminek se lett baja. [link]
gianni85: A reisser csavar vezeti el a hőt!
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Mindenkivel előfordul(hat)
-
Horvi
őstag
válasz
Az a matrica az amire gondolok?
Volt azóta próba? Procinak semmi baja? -
Rick4
félisten
válasz
Az a műanyag lap elég jól szigetel, még szép, hogy fellforrt szegény... Még szerencse, hogy a kartondobozból azért kivetted!
gianni85: Az, de az a sztoriban a legkevesebb, nézd meg a cpu hűtőt!
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59268 üzenetére
Bakker...
7950x3d-ben nincs hővédelem? Vagy a deszkában?
Visszanézve a fotóid nem indokolná semmi a megtörődést... Azért az epdm - ha jól tudom olyan csővel van szerel az alphacool - megtöréséhez elég sok munka kell.
Mennyire zajos egy aio pumpája? Elindult....?
A D5 működése érezhető a kiegyenlítőn, a ddc nyöszörög. Az aio-król nincs tapasztalatom, csak ezért kérdem.
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59268 üzenetére
Ha forró lett, az nem lényeg, elvileg 105°C-nál lekapcsol a proci, már 20 éve tudják a régi P4-ektől kezdve, hogy hűtetlenül nem sül meg semmi, ha nincs hűtő a procin, akkor is megy 1-2 percet max, és kikapcsol...
Pont erről a hűtő mizériáról jut eszembe!
Nem tudom, egy ilyen "hűtő" meddig bírhatja, de ahogy nézem, a ram tuti jól húzható, akár jobra, akár balra is, viszont mikor szóvátettem az adminnak, hogy ilyen emberek és ilyen posztok hogy lehetnek abban a csoportban, tökéletes helyzetfelismeréssel hozta meg a legjobb döntést, és engem rakott ki a csoportból!
Azóta is hálás vagyok neki, ha valaki bent van a csoportban, innen is köszönöm az admin áldozatos munkáját, így legalább nem nekem kellett kattintgatnom!!
Párszáz idiótával kevesebb, akiket napi szinten a fb-on látok! :D
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59222 üzenetére
Ja, hoogy ja. A zöld-sárga vga csatiba rakott kábel pedig ad vmi indusztriális megjelenést is.
Becsukva úgyse látszik. Az sf750-nek véknyak a kábelei? Bezzeg az sf450-nél ezt nem lépték meg.
Akkor marad a szurkolás az aio fittingjei miatt. Nem épp itx kuckó barát megoldás.
Amúgy vga-nak azért lenne - talán - jó a mini 4060Ti, mert hőcsöves a hűtése (Pegasus; StormX). Ééés, ha lekapom a burkolatot szélkergetőstül, a helyére pedig rakok egy kifelé dolgozó 120-as vaddesznyót, akkor tán kevés hő marad bent, ami át kell menjen a radin. Talán.
HUN_Sector: Sajnos egyik 6600 se játszik, mert hosszabbak, mint 17 cm. Így nem lesz Starfieldem.
-
válasz
TESCO-Zsömle #59231 üzenetére
Persze, mert te igazi kávéfőzőt használsz, én meg ezeket a "new age" szemeteket.
De a jelenlegi asszonypajtásom is kotyogóssal főz és más a kávé íze, határozottan. Majd lehet veszek egyet én is.
-
gianni85
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59222 üzenetére
Na meg ok, hogy beleteszel mindent ezekbe a kis házakba, de milyen áron? Nekem pl az SFX DAN használhatatlan volt a 65W-os procival is, abba max egy T-s Intel-t tennék és max 200W TDP vga-t, mert megőrjített a hűtés hangja. A te H2O házaddal felmennék max egy 5800X3D-ig egy 240 aio-val, de vga-t oda se tennék erősebbet. Egyszerűen megfájdulna hosszú távon a fejem, ha a közelemben zúgna a gép
Ezeknek a kis házaknak meg pont az a lényege, hogy ott van melletted az asztalon, kis helyet foglal és jól néznek ki. -
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59215 üzenetére
Mégis csak harisnyázott lett a kábelek jelentős része? Jó hosszúnak tűnnek azok az aio csövek. El fog férni a vga? Hátul a hosszú kábel az a 8 pin eps? Érdekes, ez így fel sem ötlött bennem, mondjuk talán azért mert az x-flow-ból pont ott van a 2×45° + az offset fitting.
Valamelyik kolléga már ptsd-t kapott a szűk házaktól. Valahol megértem, hogy ilyesmi kialakulhat...
Amúgy meg éppen ráálltam a 4060 ti minik nézegetésére. (Pegasus, meg StormX vagy mi a nevük. Csak azt a 8GB vram-ot tudnám feledni 1440p-n. RTX on és már fexik is a kari.)
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59194 üzenetére
Másodszorra elolvasva már tök világos...
Háát, ilyen is van, elvileg előzetes bejelentés nélkül minden gyártó változtathat a terméken, bár ehhez célszerű lenne hozzáigazítani a kis papírt, a feltöltött pdf-et, és meg van oldva... -
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #59189 üzenetére
"Fenntartjuk a változtatás jogát előzetes értesítés nélkül."
Vagy hogy is szokták írni... -
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59189 üzenetére
Minden bizonnyal benne volt a datasheet-ben, mekkorák azok a csavarok..
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59136 üzenetére
Heh. Ismerős helyzet. Nekem sikerült mindent összerakni, lga1700-on foglalat leszorítót cserélni, kábelezés, csövezés, feltöltés, légtelenítés majd telepítés. És! Nincs meg az mps200-as.
Pedig rádugtam az usb csatira a kábelét. Ja! Csak fordítva.
Hint: Alaplap jobb alsó sarkában található az usb csati. Persze, hogy
nemott megy el az összes létező, gép működtetését végző kábel és a visszatérő merev cső az A4H2O-ban. Még jó, hogy van otthon műszerész fogó.Az épített vízzel is lett volna szivattyú. Egy prociblok + ddc + kiegyenlítő lett volna csak megoldás a 7900XTX mellé. Arról sff valamelyik topikjában láttam 3D nyomtatható tervet, bár mintha lett volna vmi kínai cucc is valamelyik alin forgalmazó gyártótól.
AM5-re meg készülök egy threadripper xspc blokk leszorítólap cserével. A Terv már kész, meg a 3 mm vastag rozsdamentes lap is megvan. Már csak vágatni kell. Csak elég lesz a hűtési teljesítménye egy pl AM5 7950x-re.
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59141 üzenetére
Mármint normális boltból...
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59130 üzenetére
Tetszik a megoldás.
A táp megett rejtegetem azt az egyet, hűtődbordástúl. Alatta a hdd van.
Ééééééés még egynek tudok helyet csinálni.
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59123 üzenetére
Karaj!
A táp vezetékei el fognak alul férni?
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59113 üzenetére
Ha nem 100% eu dugaszos a táp (vagy hogy is írjam). Már futottam rá ilyenre... Tarzan lenni erős. C15-ös dugaljba C13-as csati. (Bal alsó kettő.)
Nem sikerült "tökéletesre". Az "L" alak csak akkor múlhat el, ha toldó csere történik....
Aio-val még nem volt dolgom.
Az tény, hogy a 38+25 mm és utána tudod csak hajlítani a csövet már gyanúsan sok helyet vesz el. Mérve 75 mm-t mondanék, mint helyet a táp felett. Ott el kell férnie - táp felől nézve bal oldalt - a tápdugsznak (az talán 12-14 mm-t lóg be ebbe a 75 mm-be), meg a csöveknek. Ok fentről ott a radi + venti 53 mm-e. Ez itt el is fér simán, csak ki kell kerülni a csövekkel a csatlakozót.
Míg jobb oldalt, fentről elvesz 38 mm-t a radi, plusz a 25 mm merev rész, így marad 12 mm-d ívet "faragni" bele. És itt vannak a táp rögzítő csavarjai is. Az még 2-3 mm-t elvesz a helyből. Ezt még Copperfield sem oldaná meg...Szerk.: Mindkettő tápdugasz járatos. Az is lehet, hogy mindegyik eu-s is.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59108 üzenetére
A fentebb szóba került Kolink Rocket Heavy-ben az alaplap nem háttal van a VGA-nak, mégis vagy 20 centis risert adtak hozzá, pedig talán 5 centis kellene. Harmónikába hajtogatva van jelenleg, majd ha esetleg veszek PCI-E 4-est, rövidebbet választok...
-
mpierre
veterán
válasz
Ez lenne az aio? [link]
-
Crabface
senior tag
válasz
Ez milyen haz?
-
válasz
TESCO-Zsömle #59055 üzenetére
megtáltosodna
... ja, de az ára is! -
válasz
TESCO-Zsömle #59052 üzenetére
Elhiszem, de asztaliban most léptünk DDR5-re, és PC-n még van egy csomó haszontalan szoftveres réteg, ami konzolon nincsen, szóval meh.
-
L4D1K
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #59038 üzenetére
Nekem ne mond, teljesen lesokkolt milyen batár nagy hűtők vannak már.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59018 üzenetére
Mer' a szendvics jól néz ki.
Ahogy írtam, elég kompromisszumos ház, nem véletlenül nem dobtam fel. Pl az sem világos, hogy ha má' a másik oldalon is üveg van, miért nem arra néz az alaplap, meg ilyenek...
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59018 üzenetére
Ha megelégszel a 240-es aio-val, akkor a Lian-Li A4 H2O pazar kis ház. Még épített víz is elfér benne. [link]
A ddc-ből van vmi 3D mod, hogy a cpu-ra felcuppanjon, tartályostúl, így a vga is maxos lehet. Mondjuk aio mellé nem kell sokat matekolni. -
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59011 üzenetére
Akkor ha nem, marad a dremel/állványos fúrógép és a Kolink rocket heavy. (180 széles, így elméletben belefér a 280-as aio.)
Elnézve a fotót, lehet nem is kell sokat küzdeni érte: [link]
-
Crabface
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59011 üzenetére
Aztán mihez kellene neked a gen5 riser? Rtx7090? LOL
-
Dapro
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59005 üzenetére
Hogy érted , hogy hogy szerzel risert? Van hozzá riser (alapból járt is), bár 3-as de 4-est is simán lehet kapni neten. Az összes ilyen itx-es webshopba kapsz amugy risert is, pár case-hez pedig adnak alapból.
-
HookR
addikt
válasz
"Ez a Dan C4 elsőre maga a tökély.
Másodjára meg már 3 éve nem kapni...
"
Már több, mint 3 éve be lett lengetve, igen. Aztán átesett néhány iteráción, mire idén májustól végre lehetett kapni (V1), de pikk-pakk elkapkodták a készletet."The current ETA for the V2 is: Q4 2023-Q1 2024" - computerorbit.com
Ha komolyan érdekel, akkor érdemes előrendelni, mert lehet a V2-t is elkapkodják. - Where to buy a lap alja környékén.
-
coccolino
aktív tag
válasz
Lian Li A4-h2o
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59001 üzenetére
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Az NR200P-be 330 mm-es vga fér be ha jól dereng. Van hely egy 280-as radiátornak is és sfx/sfx-l, illetve 3d nyomtatással kinyomtatott tartókeret esetén akár ATX tápos is.
-
Dapro
senior tag
válasz
nekem lenne eladó egy formd t1 v1.1 de sajna asszem 316-os max vga fér bele (meg 240aio). de legalább 9.5liter
ajánlom a master list-et -
válasz
TESCO-Zsömle #50234 üzenetére
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #49900 üzenetére
es nem elore kene billennie a monitornak, hanem lehetoleg hatra, a falhoz, hogy ne keruljon ennyivel kozelebb hozzad. nyilvan ez bonyolultabb csuklo-szerkezetet igenyelne, ha tovabbra is ragaszkodnank ahhoz h becsukva a kepernyo nezzen lefele.
es lejjebb is kene tudni ereszteni, mert igy tul magasan van az asztal lapjahoz kepest is, szinten ergonomiai szempontbol.
egyebkent a vegeredmeny tetszik, mert szeretem a fatbemutatozni jo, hasznalni nem hiszem.
-
Steve1207
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #49897 üzenetére
Nekem a monitor megoldás tetszik nagyon [link]
-
shteer
titán
válasz
TESCO-Zsömle #30149 üzenetére
Melyik SFX méretű Corsairt is pontosabban?
-
hszilard666
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #29952 üzenetére
Sajnos annyira nem tömi a kasszát ez a meló hogy egy real NAS ra befizessek
-
shteer
titán
válasz
TESCO-Zsömle #29851 üzenetére
én az ITX vs ATX méret közötti mATX-re gondoltam
-
shteer
titán
válasz
TESCO-Zsömle #29847 üzenetére
?
-
shteer
titán
válasz
TESCO-Zsömle #29839 üzenetére
Meg a kettő között is van egy népszerű méret.
-
válasz
TESCO-Zsömle #29839 üzenetére
Szvsz reménytelen tartani a lépést SSD-vonalon a játékok helyigényével, hacsak a pénz nem számít. Inkább vennék egy 128GB-os SSD-t a rendszernek, és mellé egy gyors, 2.5"-es vinyót a játékoknak, mondjuk egy WD Black 750GB-ot, vagy 1TB-t.
-
vis.p
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #29831 üzenetére
Nem tudom sajnos. Csak 2 intel ssd-ről tudok ami ezt a csatit használja. Egy 400gb-os és egy 1,2tb-os. Intel 750 Series 2.5" ssd. 150k és 400k.
Nem tudom felfogni, hogy erre a 2db ssd-re miért kell az u.2??????
M.2 -> u.2 adapter már van, annak aki az utóbbit választaná.
150k-ért nem fogok venni ssd-t az biztos, inkább visszalépek a sima sata-s ssd-hez.
A külsőt már elfogadtam. A hdmi 1.4-et is. A lemaradt m.2-t nagyon nehéz.
Fogalmam sincs mit csináljak. A memóriámat csak ez a lap kezelné hivatalosan.
Már azon gondolkozom, hogy írok a TE-nek, hogy gyártsanak az u.2 csatihoz egy szerelhető 90 fokos apa-t. -
Archttila
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #29811 üzenetére
Horpadt a haz oldala.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #29799 üzenetére
Totál felesleges feature. Asztali gép hátulja az esetek 99%-ban az asztal alatt van és a fal felé néz.
-
mrbig25
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #29753 üzenetére
Ilyen készen összerakva.
Ez ugyan nagyon a saját ízlésemre van szabva + a hardverek is ehhez vannak méretezve.
(SFX táp, maximum 17-18cm hosszú VGA, kisméretű pumpa-tartály, 180-as radi)
Azért használtam ilyen ritka radiátor méretet, mert egy hagyományosabb radival nem tudtam volna ilyen kis méretben tartani. Egy vastagabb 240-280-as radi elhelyezéstől függően vagy a magasságot vagy a hosszúságot növeli meg nagyon.
Ha hajlandó lennék egy kisebb vagyont kiadni egy normális 3M flexibilis PCI-e riser-ért, akkor nagyobb lenne a mozgásterem, de anélkül ezt tudtam egyelőre összehozni.A terveket elküldöm PÜ-ben.
-
mrbig25
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #29748 üzenetére
"Azt hiszem ITX izom-rendszernél a bibi az, hogy hogyan helyezz el esztétikusan akkora radiátort, ami megeszi a teljes rendszer hőjét.
"
Rajta vagyok a témán
Igaz egyedi házzal, de 13L-be beleférek és lehet, hogy 180-as Monsta lesz a következő újítás. -
shteer
titán
válasz
TESCO-Zsömle #29746 üzenetére
Vótmá
U.2 csatlakozó
-
kisza25
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #29629 üzenetére
Most is vízzel hűtöm
Impact? -
kisza25
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #29626 üzenetére
Jelenleg egy asrock z77e-m van ebben már ment i7-2600k 4,4Ghz-en
Majd egy évig használtam benne i5-3470 3,8Ghz-en(alulfeszelve)
I7-2600k most 4Ghz 1,16V használom, akkor ezekszerint nem kellene tuningolnom egy Z lapban
6+2 fázis
Ebben sem terveznék extreme tuningot, de mondjuk egy i5 4460-at húznék +200Mhz-el azt csak bírná
Mondjuk gondolkoztam egy g3258 on is kíváncsiságból, azt mondjuk biztos megkergetném 4,5Ghz-en -
Patice
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29618 üzenetére
Blogomban megtalâlod az épített nasomat.
-
válasz
Értem, hogy minél kisebb helyet szeretnél pazarolni, de 8+ darab HDD-t rezgésmentesen, halkan, megfelelő hőmérsékleten tartva üzemeltetni egy otthon összerakott házban... szvsz nehéz ITX méretben.
Nyilván a lejjebb linkelt NAS, 200k+ HUF-ért megoldás lehet...Az A88X-es microATX lapokon alapból 8db SATA van, ráadásul akad köztük egészen kis formátumú (240*170mm) darab is, boltból, 3 év garival, 15k HUF-ért. Mellé raksz apróról egy olcsó, házilag alulfeszelt A6-os APU-t 10k HUF-ért, amit aztán egy kellő méretű bordával passzívan is tudsz futtatni.
Persze ha megtelt mind a 8 HDD, akkor még mindig vehetsz bele bővítőkártyát...
-
F34R
nagyúr
válasz
-
F34R
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29615 üzenetére
Ez nem igeny, ott vannak apron proliant gepek pl nl54,ha megvannak a merevlemezeid akkor mar csak egy operacios rendszert kell radobnod (Freenas, vagy openmediavault-al) tokeletes.
-
válasz
TESCO-Zsömle #29615 üzenetére
Ha korlátot jelentenek az anyagiak, és ilyen sok HDD-t kezelnél, akkor miért ragaszkodsz a legújabb ITX rendszerhez?
Egy alacsony fogyasztású Sandy Bridge Penya, akár passzívan járatva, sok SATA csatis microATX lapon, megfelelő táppal + házzal, mindez apróról összeszedve sokkal olcsóbban jönne ki. Persze nem annyira vagány, mint egy ITX kocka, de még kezelhető méret, kezelhető áron, és nem is kell annyit szenvedni az összelegózásával.
-
HookR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #29613 üzenetére
A képeket és specifikációikat szemlélve, ha jól látom, kizárólag a rendszerchipben térnek el.
Ezen lapok mellett szóló érv, hogy támogatják a késleltetett felpörgetést (staggered spin-up), ami jól jöhet a tápegység méretezésénél.
-
PyroS
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #29598 üzenetére
Szia.Esetleg Asus H87i Plus lap?Ezen 6db sata csatlakozó van.
-
válasz
TESCO-Zsömle #29606 üzenetére
Nem láttam még olyan ITX lapot, amiben 6-nál több SATA csati lett volna, ha mégis több kell, a PCIE-sínre vegyél bővítőkártyát. A Delock elég sokfélét gyárt, pl. van 10db csatit adó kártyája is, mindössze 36k HUF-ért!
-
varmi2
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29603 üzenetére
Elgondolkodhatnál, egy normál itx lapon, ahol 4db sata van, plusz veszel egy pcie sata3 bővítő kártyát, ami ad még további 2 sata3 portot. Szerintem, ez a legolcsóbb megoldás.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29603 üzenetére
Még a végén csak intel marad 4db sata csatival és veszel mellé egy hdd dokkoló sort usb-re kötve.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29601 üzenetére
Mi értjük de a legalább 6db SATA csati feltétel itx-en nem olcsó, ha elég lenne 4db sata akkor van, nincs értelme integráltat venni mert annyiba kerül mint egy jobb itx+cpu -->
MSI H81I
MSI B85I
GIGABYTE GA-B85N Phoenix -
Pista0001
addikt
válasz
-
jim bcs
nagyúr
válasz
GIGABYTE GA-H97N-WIFI
-
F34R
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #16583 üzenetére
meretek ?
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #12080 üzenetére
Baj van. A brand már foglalt.
-
Serricon
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #12344 üzenetére
Most kipróbáltam, megkínáltam 4GB RAM-al a virtuális gépet:
Free 3.05 GB
Used 445.04 MB
Size 3.48 GB
Picit azért hiányos, de majdnem ott van. -
HookR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #12319 üzenetére
"Egyetlen gond, hogy Alibaba. Ott meg a cuccok zöme átverés."
Overclockers.com fórumán többen is rendeltek: [link]
A képek is onnan vannak, amiket linkeltem."És ha nem elírás, akkor a mérete is igen impozáns! Csupán 15,2 liter, szemben a fent linkelt Node 19,6 literével."
A Node 304-nél bizonyosan nem a kis méret volt az elsődleges tervezési szempont.Inkább a letisztult megjelenés és a relatíve egyszerű gyárthatóság.
"szóval egy SATA-vezérlőt mindenképp bele kell tolnom, ami kihúzza egy jobb hangkártya lehetőségét, hacsak nem külsőről van szó."
Nem a legolcsóbb megoldás és megfelelő alaplap is kell hozzá, de létezik miniPCIe portba dugható SATA kártya is 2db 6Gbps-os csatlakozóval: [Link](#12337) Mercutio_: Voltcraft SBC-500 - Ha jól látom, van hozzá user manual.
-
zotyesz66
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #12325 üzenetére
Hát, Trinity... én nem tudtam tovább várni. Még tavaly csináltam nejemnek egy Brazos gépet, amely vitézül teljesített idáig, csak már panaszkodott a drágám, hogy lassú neki, amit valahol meg is értettem. De gondoltam, várok Trinityre. Mivel azonban a notebookok sem akarnak jönni, olyannyira hogy egy nyomorult teszt nem volt idáig a pH-n, sőt itthon sehol sem, Ivy Bridge viszont unalomig, besokalltam és beruháztam egy Llano-ra. Hát most kíváncsi leszek, mennyire jön be neki. Az OEM Win7 nem is kért újraaktiválást, ezt mondjuk furcsállom, nem találkoztam még ilyennel (mondjuk Asrock Mini ITX lap mindkettő). Meggyűlt viszont a bajom az SM Bus és az USB3 driverekkel, hiába raktam újra a Catalyst-ot, nem akartak működni, végül kézzel kellett fölerőltetni, kicsit leizzadtam tőle. Viszont úgy tűnik simán megy a kis ViaLAN házban, elég neki a paneltáp. Persze a legkisebb A4 APU, de szegény E350-nél azért vagy 3X gyorsabb.
-
imibogyo
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12325 üzenetére
Miért lepődsz meg? Ez nem volt a listádon?
Még a híréhez is hozzászóltál. -
Csicsóka
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #12323 üzenetére
"Aztán ott az alaplap. Az is egy kompromisszum, mivel nincs megfelelő képességekkel bíró ITX deszka 6 SATA csatival."
Van az, szerintem a legoptimálisabb ilyen célra. Nincs tőle kevesebbet fogyasztó alternatíva, és még multimédiában sem olyan rossz.
-
jNk
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #12319 üzenetére
Nem tudtam hogy ragaszkodsz a 6 hdd-hez és még csak meg sem fordul a fejedben a hp bővíthetősége.
Talán hazai sajátosság, talán nem, de szerintem nem minden esetben egyeznek a felhasználó igényei és az általa vízionált eszközök/szolgáltatások optimális felhasználási köre és ez kérdéseket vethet fel azokban akik tippeket/segítséget adnának.
Az a hibrid megoldás amit szeretnél a Node-ban valóban a tv/monitor közelébe való és kíváncsian várom hogy kell e majd kompromisszumokat kötnöd vagy egy tökéletes gépet sikerül építed ami minden igényedet kiszolgálja, ráadásul olcsóbban mint egy nas+nettop páros.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12310 üzenetére
Persze attól függ, hogy mire akarod használni.
De ha szigorúan vesszük a NAS fogalmát, akkor az adattárolásra való.
Én annó 4 lemezest kerestem.
Valszeg olcsóbban jöttem ki a gyári megoldással, fogyelembe véve a megfelelő ház árát is.(#12319) TESCO-Zsömle
Nekem 2 gépem van, + a NAS , és van egy media lejátszó is lent a tv re kötve -
HookR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #12312 üzenetére
Igen, úgy tűnik, hogy erre gondolok.
Nem is olyan olcsó, 47e HUF. - [link]
(#12315) radi8tor1: De, hátlapi nyákra csatlakoznak. Csak a TESCO-Zsömle által linkelt oldalon a fénykép kivett nyákkal készült.
SATA kártyát kicsit trükkösen lehet belerakni:
-
jNk
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #12310 üzenetére
A HP Microservere (igaz hogy 4 sata porttal) kijön 50e Ft-ból, de kicsit drágábban egy brazos lappal (pl. E35M1-I) már megvan a 6 lemezes megoldás.
Egyébként miért akarsz netezni, filmezni és mindent mást csinálni egy hálózati tárolóval ami optimális esetben egy gigabites kábelre kötve a pincében/padláson/egyéb eldugott helyen monitor és billentyűzet nélkül teszi elérhetővé a tartalmát a hálózaton ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Revolut
- Kés topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory:Nikke
- Fegyencedzés - calisthenics - street-workout
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- DDR4 RAM modulok
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest