- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
Ah, nekem a 95C volt meg fejemben, a kistesó nem.
SMR témában ha csak egy lemezről van szó, akkor a gyakorlatban - mondjuk nem napi 100GB+ folyamatos írás- esetén közel mindegy melyiket használjuk nem? Raid az más dolog, ott CMR az oké.
Rick4 : amúgy lassan már inkább a 3,5" hdd méretben kellene mini pc-t építeni.
-
Qkackca
őstag
Amikor ennyi szempontot akarsz maximalizálni az biztosan nem a költséghatékonyságról szól.
A Raid elsősorban az adatbiztonság növeléséről szól. Aztán a sebesség növelése. Illetve ezek keverékei az előnyök maximalizálása közben a hátrányok minimalizálása mellett.
Üzleti szempontból az adatbiztonság és a rendelkezésre állás a legfontosabb, a költségek figyelembe vétele mellett. Hogy ezek közül mi fontos tényleg otthonra?
Ezt válaszolja meg az akinek szüksége van rá.Plusz befektetés a mihez is képest?
Az igényeid szerint kialakult rendszer költségeivel tisztában vagy.
Egy raid kötet meg gondolom raid5-nél kezdődne számodra, ami min. 3 meghajtó.
A technika fejlődése révén meg van már ssd is, így a kérdés még nehezebb: ssd vs hdd.Nekem speciel egyik általad felvázolt helyzetre sincs szükségem, így konkrét mérés nem áll rendelkezésemre.
Annyit tudok, ha a zaj fontos akkor ne a Toshiba Enterprise osztályából válassz nagyobb méretű hdd meghajtót.
-
Qkackca
őstag
Akkor megrendeled most, mire végzel a korábbi cuccaiddal addigra ideér (kb 6 hét) aliexp-ről is
De, az N1, csak az hosszabb picivel, így hosszabb kártya fér be szemre (N2 - lp slot - 203mm)Az elmúlt pár oldalnyi postjaiban HookR-nek voltak ilyen nas jellegű házikók is, azokat is megleshetnéd újra esetleg.
-
-
Qkackca
őstag
válasz
PROTRON #58295 üzenetére
Az megy tönkre ami nem bírja.
De ha minden igaz akkor a pcie busz-on lévő dolgok (nem a nagy fogyasztók mint pl a vga), m2 nvme, talán a ram, talán a perifériákat vezérlő dolgok.
Majd jönnek az elektromos szakik, pontosítanak, remélem.
Amúgy nem 10% a tolerancia, csak 5? -
Qkackca
őstag
Az oldalon található képekből lesz a galéria, de ez van már egy ideje.
Többieknek is:
Megvolt az N2 funkcionális teszt. Ha nincs rajta a felső borítás akkor viszonylag csendes és hűvős. Ha réteszem a borítást, akkor lesz szélzaj és a hőmérséklet is emelkedik vagy 5 C-ot (a jelenlegi 90x15-ös Cryorig ventivel, kb 1 cm van a venti és a tető között). Fizikailag beférne egy 80-as venti állítva, hogy legyen vmi oldalirányú szellőzés, de a kábelezést még meg kellene oldani. -
Qkackca
őstag
válasz
F.B.I. #58110 üzenetére
Szia,
háznak én a Phanteks Enthoo Evolv Shift X Air-re gondolnék pl az kb 35k újonnan
vagy a Silverstone FTZ-01E, RVZ01-E, ez is ugyanott van árban kb.
Ezekben elfér egy 150mm-es atx táp is, ami a pontos típus ismeretének hiánya miatt kb áll a tiedre is.
Az alaplap kialakítás miatt ugye a 4 memória modul nem játszik.
A 2 db m2 is necces am4 vonalon, de pl az Asrock B550 Phantom Gaming-ITX/ax tudja.
Ezekhez a házakhoz mindenképp másik hűtő kell mert olyan 82-83mm a max magasság ami befér. -
Qkackca
őstag
válasz
PROTRON #57851 üzenetére
Ebből a szögből nézve előre:
hátlap (venti nélkül, 120x15) - előlap : 210-215 mm (az első porszűrőben van egy 7mm-es mélyedés)
hátlap ventivel - hdd sín eleje: 188 mmDe ahogy nézem az egész alja csavarral oldható, ki tudod pucolni, aztán azt raksz be amit akarsz
Rick4: én nem látom bele azt a légmozgást amit gondolsz, de akár még az is lehet.
Egy venti van, ami kifelé fúj gyárilag, pont ebből a szögből ahonnan a kép készült, meg amit a procira teszel. -
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #57846 üzenetére
Köszi.
AliExp, 137 usd+49 usd (caiano vagy vmi ilyesmi, szerintem tartalmazza a vámot is mert, kölün/utólag nem kért semmit). 2 hónapot mond a szállításra, 6 hétre jött meg.
Jonsbo N1-et láttam itthon, vagy a caseking-en, de az cirka 90k lett volna.
A 110 usd körül hirdetett általam ismeretlen oldalon meg elég gyakran nem rendelhető státuszban volt, így inkább ezt próbáltam meg. -
Qkackca
őstag
No, megjött (Jonsbo N2)
Ilyen kis tappancs van alul.
Frontpanel vs oldalra fordított sata
Sata kábel elvezetetés, próba 1
Sata kábel elvezetetés, próba 2. Perpill ezt tekintem a jobbik verziónak.
Próba 2 bekötve a panelbeAz az érdekes, a tetején kívül mindenhol van porszűrő.
A tápon még gondolkodok. Gyorsan szétnézve, nincs, ami van meg drááága.
Gondoltam naivan: van még kisebb sfx táp 'normál' árban, de szembejött a valóság... -
Qkackca
őstag
Hát, ha már paszta és kencefice akkor MX-2 és 4.
Kenő eszköz pedig laminált névjegykártya
Pont jó a szélessége és a merevsége hogy 3 mozdulattal egyenletesen el legyen kenve, +- a girbegurbaságok. -
Qkackca
őstag
válasz
AxBattler #57643 üzenetére
Akkor van gond ha megsütöd és esetleg továbbadod elsőtulajnemdohányzóként
Ha túlmelegszik a lap/proci védelmének közbe kell szólnia, normális esetben nem kellene gondnak lennie ebből, szerintem.
Bár kicsit nehezebb hűtő optimálisabb lenne ehhez a módszerhez, de hajrá. -
Qkackca
őstag
Enyhe troll mód on: akkor tessék venni egy 'rendes' házat amibe befér egy min. 240-es radi aztán elégedett lehetsz (?).
És abban mi a baj, ha sok módszer van? Ha tudod mit akarsz elérni akkor 'csak' ki kell választani a neked megfelelőt, nem? Vagy létrehozni egyet ami passzol számodra
Most őszintén, arra amire használod a gépet, nem jó a mostani felállás? Emlékezz a korábbi aláírásodrasff-cucc: az is korrekt masina.
Más: nem tudja véletlen vki milyen hosszú sata kábel kell a Jonsbo NR2-be?
-
Qkackca
őstag
Normál körülmények között még talán tud, amikor nem folyamatosan akkora hőmennyiséggel kell dolgozni, ami a leírásod alapján szerintem esetedben pont fenn áll(hat).
Ha tartósan 100% cpukihasználtságra lenne a szükséged, akkor már valóban lehet, hogy kevés. De kétlem hogy egy 120-as víz azt annyival jobban kezelné.Akkor most konkrétan a D9L vs 120-as radi esetére gondolunk vagy esetleg egy nagyobbik változatra?
Régen a frostytech oldalát szerettem, ott tök jó mérések, kategorizálások voltak. Pl a D9L-ről
szerk: apollo12: nappali fényben tényleg jól néz ki.
-
-
Qkackca
őstag
válasz
Grave_444 #57451 üzenetére
Igen, a te részed az következetes.
Rick4: persze, hogy érdekes minden új tapasztalat, eredmény, csak akkor is furi volt olvasni meg értelmezni a két 'külön' irányt
A noctuák dupla ára, különösen a nagyobb teljesítményű hűtők esetén szerintem azért van mert azokhoz pl 2 db A15-ös venti jár, darabja kb 10k, az helyből 20k.
Kapsz mellé egy csomó kiegészőt vibráció ellen, fordulatszám csökkentőket, kenceficét.
Elég kellemes, minőségi érzetet, csomagolást. Azért ha mindent beleszámolsz, annyira nem elrugaszkodott az. Csak elsőre, hirtelen, meg másodikra, de nah
Aztán ott van jellemzően a teljesítménye, ami azért a többi hűtőhöz képest elég elől van, emellé még halk is (relatíve).
Jó teljesítmény és halkság ritkán jár együtt. Szerintem ez a kulcsa az árnak. De ez személyes vélemény, részben tapasztalat.
Akkor ott a lehetőség, hogy kipróbáld és legyen saját tapasztalatod, csak bele kell túrni a kincsesszobábaMercutio_ : Konfig alatt egész gépet értesz? Beltartalom elég? Ház is kell?
ASRock DeskMeet B660? Szemre mintha lenne hely 3,5-ösnek is. -
Qkackca
őstag
Csak érdeklődöm, nem kritika.
Ki kell próbálni, adott helyen adott beálítással. Alapterhelés közelében meg majdnem mindegy.Nekem is volt már, hogy az adta a legjobb hőmérséklet értékeket aminek nem láttam értelmét
(pl fal mellé tett ház, fal felőli oldalon szellőző rács, arra egy venti kifelé fújva, volt kb 1 mm hely a levegőnek mozogni és érdekes módon jobb lett lett mintha mondjuk felülre raktam volna kiszivni a meleget)
-
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #56950 üzenetére
Mármint tartsunk távol a nézegetéstől? Vagy netalán segítsünk
Horvi: hajrá-hajrá. Az hova megy, alulra?
Rick4: Képet-képet
Amúgy mi az a proci ha lehet érdeklődni?
Részemről meg régóta vadászok Giga H/Z 97/170 lap(ok)ra (akármelyik), erre nem elém ugrott egy z170 amit nem bírtam otthagyni?
Kezdek én is félni, egyre jobban érik az a Jonsbo N2. Esetleg N1 -
Qkackca
őstag
-
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56884 üzenetére
Azért más, mert egyszer írsz a külső meghajtóra, ami a te esetedben viszonylag lassú. Máskor pedig olvasol a külső meghajtóról, ami viszont normálisnak tűnik.
Az Atto-s teszt pedig az oprendszernél alacsonyabb szinten éri el a meghajtót, annál elég jól meg lehet nézni, hogy van-e vmi driver/ oprendszer kapcsolatos anomália.
Gyakorlatilag meg tudod nézni a meghajtó tudja-e amit kell csak vmi szoftver visszafogja-e vagy sem.
De ha a te szemszögedből nézed, hogy attól gyorsabb lesz-e a végeredmény, akkor nem.
(Én a hiba okár próbálom megkeresni, te meg szeretnéd használni használni úgy ahogy hirdetik)Grave_444 : Szép találat, valóban meglepő.
-
Qkackca
őstag
-
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56869 üzenetére
A driver az friss. A TB control center pedig egy vezérlőpult jellegű alkalmazás a tb porthoz csatlakoztatott dolgokhoz.
Igazából építőjellegű ötletem nincs tovább.
A szervíz nem tudja tesztelni?
-Esetleg a chipset neve érdekes lehetne még, de viszont ha olvasni tud rendesen, írni meg nem akkor inkább az ssd illetve külsőházban alkalmazott TB csatoló driver vagy firmware-re gyanakodnék inkább.
-Szétszedni a külső ssd-t és berakni a meghajtót egy m2 slotba, de ez erősen nem javasolt garanciális állapotban. -
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56843 üzenetére
Melyik portba van dugva, USB4 vagy a 3.2 gen1? Milyen chipset van a gépben?
Illetve mit mértél, amiért nem vagy elégedett?
Azért elég ritkán tudja a max ráírt értéket az ssd-k többsége, bármilyen környezetben. Azok többnyire elméleti maximumok.Az eltérés csak pszichologialiag zavar (hogy nem tudja ami rá van írva) vagy konkrétan szükséged lenne a teljes teljesítményre (mondjuk magáncél vs munkagép, ami pénzt termel)?
-
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56717 üzenetére
Nincs jobb ötletem. Én is a Rick4 álláspontjára tippelnék. Valami földelési zavar, vagy összeszed vmi zavaró jelet valamiféle árnyékolási hibából.
Esetleg egy videót tudsz készíteni a jelenségről? Bár az sem valószínű, hogy segít.
Nekem eddig kétszer akadt az egér, egyszer a hdd döglött meg, egyszer meg rosszul raktam rá a procira a hűtőt és túlmelegedett.
viperabácsi: nem engem kérdeztél, de tavaly még olyan 120 körül árulták (barebone), most meg kb a duplája az alzában (ram, ssd, w11)
-
Qkackca
őstag
-
Qkackca
őstag
válasz
AxBattler #56637 üzenetére
Szemrevaló, de a kábelezés kicsit árnyalja a képet
De a lényegi kérdés, hogy jön-e erre is vagy marad keleten?makoss: hát ha nincs jól árnyékolva a doboz (esetleg kábel, bár azt kétlem), akár az is okozhat vmi galibát. Bár olyan cuccnál ennek nem illene mgtörténnie.
Azt megnézheted, hogy ha arrább tudod tenni, legalább 0,5m-re vagy akár 1m-re (nuc-hangfal viszonylat), akkor javul-e. -
Qkackca
őstag
válasz
szezso15 #56591 üzenetére
Igen, ezek az újabb i3-ak (10.gen-től felfelé) már kb tudják azt, amit a mostani i5-öd.
Socket 1700-as laphoz lehet (!, nem biztos) hosszú lesz a hűtődhöz járó csavar (2mm rövidebb kell elvileg a doksi szerint) [link]
Egy utána nézést megérhet ez is.Nirvanus: szép jószág az is.
-
Qkackca
őstag
válasz
szezso15 #56579 üzenetére
Hát pechedre, mostanában is az Asrock lapok a legolcsóbbak. Meg elég magasak az itx lap árak.
Dedikált vga van/lesz? Elég a prociban lévő? Táp? Hűtő? Intel, Amd, mindegy?
De pl egy i3-10100(f)/10400(f) socket 1200 vonalon vagy i3-12100(F)/12400(F) socket 1700 irányban?flashpointer: szép, nagy, ügyes vagy.
Akkor most gyakorlatilag vagy fenn van az oldallap de akkor nem működik, vgay nincs fenn és működik?Horvi Noctua C12-nek tűnik.
(a közeljövőben nm hinném hogy érint a téma)
-
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #56535 üzenetére
Ah, annak nem illene megfőni. R72700 & 1070 simán ment. Olyan 70 fok körül volt teteje mindkettőnek.
Ha az alaplap proci felőli oldalára tudsz tenni egy vékony ventit ami megkeveri kicsit a levegőt, akkor jobb. Csak mikor a fal mellé kellett tennem a gépet, akkor már nem volt hatékony a dolog, utána tudott hosszabb (8-10 óra) idő alatt megrekedni a meleg kicsit.
De ha azóta se kaptál jobb tippet, elsőre semmiképp se vetném el az ötletet. Ha befér a motyó, a költségvetésbe, méretileg. -
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #56533 üzenetére
Az játékvíz, nem?
Beférni befér, de nem tudom mennyire takarja ki az optikai meghajtó tartója (kb félig).
A hdd környékére sem jut túl sok levegő.Kicsi a hátsó venti (alapból, egy kis flex lehet segítene) de leginkább a vga és a procihűtő között, adott esetben benn tud rekedni a meleg.
Arra gondoltam volna igazából -
Qkackca
őstag
Milyen vagány gépek vannak itt (a forumtársaknak)
- - -
Igaz kinn van a főoldalon, de a Pure Rock LP, 45mm, 100W TDP azért megérdemel egy említést itt is.
- - -
Erről a superbuy oldalról rendelt már valaki? Nézegetem a Jonsbo N2-t, alin kb 138 dodó + 50 a posta, superbuyon pedig 107 usd + ? a posta mert nincs fiókom oda.
- - -
KaqXar19 a server itx lap az Asrock Rack X570-es? -
Qkackca
őstag
válasz
fatpingvin #56462 üzenetére
Hát, nem rémlik, hogy szembejött volna ilyesmi, pedig annyira nem feltétlen lehet réteg igény.
Kis moddolással esetleg ha egyeznek a méretek az alapgépnek, akkor esetleg olyanra gondolok mint a Lenovo Tiny gépekhez volt korábban külső optikai meghajtóhoz keret.
Kép a lényeg [link]
Vagy ez az expansion box [link]Szerk: vagy pont olyasmi amit tlac reszel, Chieftec IX-03 & MK-35DV, IX-05?
tlac #56464: őszintén szólva én sem élnék a lehetőséggel, de már létezik ilyen is...
-
Qkackca
őstag
válasz
fatpingvin #56460 üzenetére
Silverstone Milo vagy az iparibb dizajnból a Morex 27XX series [link] vagy akkor már a szendvicsházak, nekem ezek ugranak be elsőre.
De csinálsz egy skiccet hátha jobban megértjük. -
Qkackca
őstag
válasz
flashpointer #56452 üzenetére
Hosszabbító kábel már van: [link]
-
Qkackca
őstag
válasz
D.Dani #56454 üzenetére
Ami a lapon van az front panel header.
Amit rádugsz pedig a bekapcsoló gomb, reset gomb és a status ledHát ha most konkrétan azt a fekete gyűjtőizét kérded, amibe be vannak kötve a kábelek, na azt én sem tudom
De kb lehúzod az usb2-es kábelről vagy a front audio kábel végéről és befűzöd ahogy megfelel a te tüskekiosztásodnak. -
Qkackca
őstag
Hm, akkor talán a IS30/HP400/AXP90-X36 kombóból venném meg a legolcsóbbat, aztán ha nem tetszik a gyári venti hangja kicserélni egy Noctua NF-A9x14-re.
Vagy az ilyen 1U magas szerverbe való réz/alu bordát, aztán tetszés szerinti ventit ráaplikálni vhogy.
A hdd pedig ha 'csak' 3TB, akkor esetleg 2,5" irányba nem gondolkodtál?
Akkor nagyobb hely lenne hűtésileg, bár akkor meg lehet minek, ha ritkán megy nagy terhelésen. -
Qkackca
őstag
Szemre lenne még hely magasabb hűtőnek is, van vmi hdd/ssd a hűtő felett, amitől nem fér el el nagyobb hűtő, mondjuk 42mm (Arctic 12 LP)?
Esetleg akkor már Thermalright AXP90-X36 [link] most pont akciós 40 usd körül van aliexpressen.
Bár ennek azért van hangja terhelésen (TL-9015), nem zavart kimondottan, csak hallani hogy dolgozik, bár az openbench volt, nem egy házban, kicsit távolabb a fülemtől (lásd a fentebbi képet, igaz az a piros TL-9015R verzió)JONSBO HP-400 [link] vagy 400S [link]az is 36 mm, adatlap szerint a max hangereje ennek a legtöbb, viszont lemegy 8-900 rpm-ig.
A 120-as Silverstone pedig a APA1215L (DC, 12V, 0,15A) (FTZ-01-hez mellékelt, külön nem tudom kapható-e)
De, akkor már szőrözzük is: a leghalkabb max fordulaton, vagy amit a legjobban le tudsz tekerni igényeid szerint?
IS30 és/vagy HP400 tulaj biztos előkerül hamarosan saját tapasztalattal is.
-
Qkackca
őstag
Első gondolat Noctua L9i de az 37 mm, másik az Alpine passzív bordája, de az meg még nagyobb (69 mm)
Alpenfohn Silvretta vagy Panorama a venti nélkül.
Az Akasa hűtőket nem ismerem, esetleg a Silverstone Nitrogon SST-NT08-115XP.
120-as slim az nem hangos, nem tudom ez mennyire lenne az.
Számomra meglepő módon az egyik webshopban rákeresve a 35mm-es hűtőkre egy csomó vízhűtés ugrott elő. -
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #56405 üzenetére
Gyorsan készült, béna pasztázással, enyhén beszáradósan. Szóval abszolútértékben nem biztos, hogy mérvadónak venném a hűtési teljesítményt. Inkább egy adatpont a sok közül
Viszont a két mérés egymás viszonylatában helytáll.
5600 & Thermalright Axp90x47Minden proci beállítás alap, semmi állítás, egyedül a ram sebessége van beállítva.
-
Qkackca
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #56199 üzenetére
Az elvileg notebookba való, alacsony fogyasztású darab, 3,5W max telj felvétellel.
Hőmérséklet maxot nem láttam, de a tied az normálisnak tűnik. Inkább kifejezetten jónak a többihez képest.Amúgy természetes létezhet, hogy nem megfelelően érintkezik.
Melyik főverziót használod a Sentinelnek? -
Qkackca
őstag
Monitor tápkábel ki, vissza.
Bár mivel a monitor kiírja hogy no signal, akkor az kap áramot, de jelet nem.
Van több bemenet a monitoron? DP, Hdmi, akármi? Lehet átvált más bemeneti forrásra. Esetleg az alaplapon át tudod dugni másik portba type-c kábelt?
Vagy átdugni egy másik gépre?Néha csinál ilyesmit nekem is, de nekem mindhárom bemeneten van egy eszköz, időnként körbe kell váltanom, esetleg beindítani a másik gépet, aztán csak kap valahonnan egy jelet, utána már jó.
Akkor is van ilyesmi ha a biosban az elsődleges kijelző választás IGP/Pcie között Auton van, egyes esetekben hajlamos ilyenkor is inkább a pcie-t tekinteni elsődlegesnek.
- Bios reset, elem ki, aztán vagy 2 perc után vissza?
- tegyél bele vmi vga-t? -
Qkackca
őstag
válasz
redbiro #56074 üzenetére
Jól érzed, hogy a matx a költséghatékony vonal.
Mi van meg eddig? A leírt konfig rendelkezésre áll? Vagy csak terv/költség szint belövése?alaplap - ASRock B550M-ITX/ac
vga - Radeonból talán jobb akciók vannak most, két héten belül bejelentik a köv. szériát, a caseking.de-n elég jó akciók vannak. Érdemes figyelni. (Most pl 6650XT kb 380Eur)
Használtan meg akár 3070 is beleférhet az árba.hűtő - NH-L9a az lehet, hogy kevés, esélyes hogy hangosabb lesz a kelleténél (melegebb is)
ram - a 3200-as nem fogja vissza nagyon az 5000-es ryzeneket? -
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56065 üzenetére
Engem nem kell győzködni, neked kell a gép
Ha a felmerült igényeket ez teljesíti, akkor ez van.
Csak a 250k-s árat sokallom (érzek egy kis ellent mondást) a barebone gépért, ram-ssd-vel már oké.Olyan kiegyensúlyozatlannak érzem a teljesítmény-kiírt szempont rendszert, a saját ismereteim koordináta-rendszerében.Rick4 Igen, az úgy oké.
Én is laptopról intézem a napi/egyszerű dolgokat, 25w környéke, bőven elég. Azért nem kapcsolom be a nagyobb vasat, hogy ugyanazt meg tudjam csinálni többszörös fogyasztással.
A sok tb port-gyors ssd kombinációban valami kreatív feladatkört vizionálok, sok adattal, azt rendesen kihasználni...bár ahhoz meg keveslem a proci teljesítményt akkor már. -
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56058 üzenetére
Ha mindenképp 2db TB port kell akkor lehet tényleg az a befutó, mert amúgy meg a pl a Gigabyte Brix Pro gépeknél már a 4. generációs port (is) van.
De azért csak a gép magában bőven van 250 alatt is írva, nyilván jobban utána néztél ha érdekel a dolog.
Azért az a 40W-os össz fogyasztás meg a pcie 4 ssd nekem annyira nem adja ki -
Qkackca
őstag
válasz
makoss #56052 üzenetére
Szóval, akkor most a pcie 4.0, thunderbolt, kis fogyasztás a lényeg.
Vagy konkrétan 2db thunderbolt kell? Mindenképp 11. gen intel?
Az a 250k-s ár az csak a gép, vagy a ram-ssd-vel együtt jönne ki annyira?Asus VivoMini, Asrock Mars ADL? Asrock Deskmini-n csak type-c van tb nincs.
-
Qkackca
őstag
Kellő önismerettel és önmérséklettel akár a 650W-os táp is elég lehet, pl a büdös életben nem indítasz furmarkot, vagy 100% terhelés hosszú időn keresztül várhatóan nem lesz a táp oldalán. Persze tuning se a vgaval.
Vannak adatok hogy a 6900xt sem lépi át normál játék közben a 300W-ot. Egyébként palfitom-mal (#145213) értek egyet. Lehetnek kiugró tüskék, azért biztonságosabb út a nagy táp.Az 1000-es tápot nem ismerem, a 750-essel szemeztem magam is. Meg a 6900xt-vel, de nekem végül 6800 lett. A táp meg maradt az SX500-G
Szoftveresen (Radeon driver) mérve a Superposition alatt volt 220W, Metro Exodus Enhanced RT, meg minden max alatt volt kb 210W a vga fogyi.
Az SX500-G illetve a ST45SF-nek számomra nincs hangja. Az Exodus alatt felpörgött vmi venti, de hogy a kártya volt vagy a táp azt nemtom -
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #55895 üzenetére
SCYTHE Kaze Flex 92 Slim PWM 2500 (KF9215FD25-P) ?
16mm vastag, kb 5-6k huf az ára, sokkal nem vagy beljebb mint a noctuaval, a teljesítményét nem ismerem, nekem 120-as slim volt, azzal nem volt bajom.Azt hittem Arctic is van, de az a 120-asből van.
Thermalright hűtőkhöz is szoknak adni 14mm vastagságút.De hogy az van-e külön... -
Qkackca
őstag
válasz
fatpingvin #55813 üzenetére
Meg egy egy egész gépházat?
Nekem bejön, olyan kis minimalista, 'egyszerű'.
-
Qkackca
őstag
De neked gondolom rendes asztali (atx,matx) gépben volt, nem ilyen kis usff gépben?
Asztaliban láttam már én is ilyen viselkedést T procitól amit írsz.
Viszont nekem is van egy Tiny-m 3470T-vel, teljesen jó. Csak ugye pont ez a bibi, nekem azzal van tapasztalatom (az az utolsó generáció amiből saját intel procim van, -najó van egy g3900 is, de na -) a kérdezőé meg újabb, azokkal nincs személyes tapasztalatom, szóval simán lehet nincs igazam, csak kicsit ellentmond a 'józan észnek' -
-
Qkackca
őstag
válasz
AxBattler #55713 üzenetére
Most esett le: TFX-> slim matx. Azok közül ez még talán a jobbik elrendezés.
Az a nem lehet betenni az azt jelenti, hogy gyárilag nincs helye, és nincs is megfelelő méretű hely? Vagy azt, hogy igaz nincs kimondott helye, de azért van annyi, hogy befér oda valami ami mozgatja a levegőt (venti a hdd keret környékén, ha szükséges)? -
Qkackca
őstag
válasz
AxBattler #55711 üzenetére
Hát ez egy komplex kérdéskör szerintem
Ki kell választani egy fő(bb) csapásirányt, aztán megvalósítani.
Mondjuk költséghatékonyság. Hát az ma elég nehéz dió, a mihez képest lesz 'olcsóbb'. Nem abszolútértékben. Új árakat nézegetve ez inkább matx méretben megvalósítható.
Egy próbát megérhet a brand sff gépek is, de az inkább kompromisszumnak gondolnám mint megoldásnak. Meg azok inkább kis/irodai terhelésre vannak méretezve. Jellemzően a háttértárak illetve a vga hűtése lehet gond, a cpu-ra többnyire odafigyelnek azoknál.
(Acer Veriton 6620G vagymi a rapidprototyping gépalapom ha van egy elvetemült ötletem és gyorsan kell nézni megvalósíthatósági tanulmányt
Inwin BK623: szintén megfő a vga és a hdd is, plusz papírból van a lemez olyan vékony.)Amúgy én is gondolkodóba estem a B450-2700 párost próbálnám fejleszteni, 5600-tól felfelé nézelődök, de az árak
Meg akkor már gondolom a 3200-as ram se lenne ideális.
-
Qkackca
őstag
SSUPD Meshroom S [link] , 170 USD, preorder
LxWxH 247 mm x 167 mm x 362 mm (14,93l)
Atx lapot is képes fogadni, a Meshli evoluciója -
Qkackca
őstag
De adnak hozzá 2 db ventit, 25mm-es vastagságút, a hozzávaló rögzítő pöcköket is, de a slim ventiket nem tudod azokkal rögzíteni, mert hosszúak hozzá.
Van hozzá 3d nyomtatni való rögzítés, vagy faragsz magadnak megfelelő méretű pöcköt.
Én ahogy írtam is korábban a ventihez járó rezgéscsillapító gumipöcökkel rögzítettem például.Legyél rugalmas és kreatív ezzel a házzal, mert nem minden a korábbi szabványt követi
Ha már, akkor esetleg egy plusz szempont: mivel nekem nem az asztalon van a ház, hanem a szék mellett, így rálátok a tetejére, a fekete házból 'kivilágít' a noctua világossága, ami néha zavarja a szemem, néha meg nemsasNAXO köszi a linket, ott még én se jártam.
-
Qkackca
őstag
Thermaltake SD101 (VP11821N2E), InWin BP659, InWin BM643?
Inkább a slim matx házak környékén jellemző ez a dolog, pl:
Chieftec CS-12B, UE-02B, Aerocool Playa Slim, Antec VSK2000-U3 Cooler Master Mini 210,
Tracer Volta, Silverstone ML04
De, mondjuk a BT-02B-be fizikailag belefér az 5,25, viszont az előlapon csak a tálcának van meg a nyílás. Xigmatek Eris meg nem lapos.
Acer E-machines el1600 esetleg bár ez inkább régi, használt gépecske.Meg talán az ipari dizájnhoz hasonló Morex talán? Nem rémlik már, meg most nem is jön elő a linkje.
-
Qkackca
őstag
válasz
Francia91 #55358 üzenetére
Köszi azért. A Delock oldalát nézegettem, aztán típusszámmal célzottan keresgélve lett nekem is 10cm sárga.
KaiotEch: jó, meggyőzhető vagyok
Amúgy ez szerintem már ilyen 'réteg igény vagy prémium' gyártói szemmel, mert ilyesmik ( a 4x3,5 hdd) már korábban is inkább a szerver jellegű termékek közé volt sorolva.Elsőre itx-nek nézett ki, de kiderült, hogy matx, remélem azért elfér: Metalfish Y2[link]
-
Qkackca
őstag
válasz
Francia91 #55353 üzenetére
& flashpointer : Remek, akkor majd kérdezek hamarosan szerintem. (Nincs se nyomtató, se faragó ismeretségem)
Mert én a ventihez való gumipöcökkel raktam be, kíváncsi vagyok mennyi idő alatt öregszik el a gumiPlusz ugye pont az van a táp felett, oda kellene inkább a rács, de az meg jó nehéz, nem mertem még azt is a gumipöcökre bízni.
Fekete 10cm-es sata kábellel találkozott már vki? Eddig csak sárga és piros verziót láttam.KaiotEch: azért azoknál is ki kell találni hogy fér a 4 nagy doboz a lehető legkisebb helyen, netalán úgy hogy ne is főzzék meg magukat.
De ha már nr200p fejlesztés, akkor az előlap felőli vázat kilyuggathatták volna jobban is, a 2,5/pumpa furatok körül. Hogyha odatenném a tápot, és lenne rajta hdd, akkor most az előlap blokkolja a táp nyílását úgy 80%-ban. Ha megfordítom, akkor a hdd blokkolja, de akkor meg max 2-3 mm légrés marad a hdd-táp venti között. -
Qkackca
őstag
válasz
Melorin #55343 üzenetére
Chieftec BT-02B ? (Ennek is jól felment az ára....)
Sharkoon 5.25" BayExtension bele például, aztán hátha előrébb vagy.KaiotEch Mikor láttál te ilyen 4 fiókos nas/kisszervernek való itx házat 20k körül?
Az a 8X Eur nem is tűnik soknak, amikor még én is ilyesmit keresgéltem akkor 60e huf alatt nem volt semmi.Egy kérdés az nr200p tulajoknak, felülre hogyan rögzítitek a slim ventiket?
-
Qkackca
őstag
Saját mérés nincs, de az újabb intel generációk pl2 értéke biza elérheti a tesztek szerint a 200w környékét vagy többet is. Nyilván függ a bios gyári és felhasználói beállításaitól is.
Ha viszont vmi tuningosabb lap van neki, esetleg a turbó vagy powerlimitet kicsit bőkezűen kezeli a lap, akkor simán lehetséges hogy keletkezik egy kis túlterhelés itt-ott.
Tegyük fel, hogy 80%-os hatásfokú a tápja 250W/0,8 az bizony 200W.
Aida fpu teszt meg szokta kérni a magáét. -->Én nem látom, hogy olyan nagyon elrugaszkodott lenne az állítása...Ilyenkor szokott lenni, hogy kis 'tdp'-kis hűtő aztán meg kerekedik a szem, hogy melegszik meg hangos a hűtő, meg egyéb anomáliák.
-
Qkackca
őstag
válasz
fatpingvin #55126 üzenetére
Akkor kérdezek egyet én is:
5800X-re, halk pumpájú, jó teljesítményű 240mm-es AIO hűtő, típus ajánlása? (pl Arctic)Ha már egy, legyen kettő: nr200p-ben Noctua U12A, akkor most befér vagy nem?
Csak bizonyos alaplapokkal? Csak rövidebb alaplapi távtartóval? -
Qkackca
őstag
válasz
fatpingvin #54685 üzenetére
Igen. Azért lenne.
Csak szegény gépnek 'nincs gazdája'. A Covid alatt nem igazán volt fizikai kontakt tesómék meg köztem, unokaöcsém meg 10 éves, még nem tudtam megtanítani amit szerettem volna neki mire figyeljen, szóval csak használja (használta). Mikor bajt észlel meg szól. Egyszer szólt egy évvel ezelőtt, meg most.
Vasárnap délben honnan szerzel slim 92mm-es ventit? Megkapta a xigmatek praeton-ét, az kicsit hangosabb, de teljesítménye rendben van. Úgy néz ki túlélte minden. Megy rendesen, kölök se panaszkodik.
-
Qkackca
őstag
Szóval, nem pont erre a hétvégére gondoltam, de sikerült.
Szélzaj van, de engem nem zavar. Viszont bármilyen környezeti zaj elnyomja, vagy egyáltalán elkezded használni a gépet, és odafigyelsz arra amit csinálsz, már nem tűnik fel a hangja. Meg ugye máskor, mondjuk játék esetén valószínűleg halkabb lesz.
Ezzel a Turbo power és Core Current Limittel kb ugyanezt tudja az NH-L9i is, csak az azért halkabb ennél is.
A Xeonok (E3-as sorozat v1-v2) meg eleve 77w-os tdp-vel jönnek, szóval azokat még ennyire se fogja vissza. Mert többnyire csak 3,6GHz-ig turbóz így, csak 1-2 aida tesztben megy fel 3,7-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged