Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz Qkackca #57339 üzenetére

Nem jön, az a szekció még hiányzik, egyelőre marad a mikrós popcorn! :D
    Amúgy tervezek bele pár kis plüss játékot, meg egy lelógó kart, csak legyen már meg a feeling! :D

Gondoltam, hogy valakinek egyből fel fog tűnni, igen, felülről lefelé áramlik a levegő, azt a kicsi konvekciót félretesszük, és magunk irányítjuk a luftot! :D Bár elsőre nekem se tetszett, de végül egy út maradt, ez. Maga az alkatrész összeválogatás sem ment egyszerűen, mert olyat akartam mindenből, ami semmiképp se passzol egymással! :D Kicsit erős a proci, amihez nem egyszerű hűtőt se szerválni, ráadásul aio-ból ebbe a házba max 120-as fér el, és minimum 240-es kellene, szóval a szokásos jöhet minden, és hogy majd megoldom én, fogd meg a söröm! :D
    Úgy okoskodtam, hogy ha felülről szív, akkor a vizes hűtőre mindig kb 20°C-kal hidegebb levegő érkezik, (az a felső kis kijelző mögött van) mint ha bentről kapná, ami ilyen kiélezett szituban pont jól fog jönni. Így most felül van egy venti, ami beszív a tetejénél a rácsos részen, alatta a vizes hűtő, arra rácsavarozva alulról a felső RGB-s venti, ami lefelé nyomja a levegőt, és alul van egy márig RGB-s venti, ami rögtön lefelé a "tápra", onnan meg körben kifelé nyomja. A hátsó venti befelé fúj, tehát a többi dolognak is megfelelő a légmozgás, az alaplap hátulról telibe kapja, oldalt a videokari irányába is megy bőven, most azt írja, 51°C-on van a GPU, és a ventik állnak, jobbról a VRM is kap rendesen, arra 44-et ír, szóval elvileg nincs melege semminek, cinebench, prime95 alatt is jók az értékek, bár itt volt a kiélezett rész, ez csak úgy megy, hogy a lap biosában 90°C -ra limitáltam a procit, onnan már elkezdi visszavenni, addig viszont jelentős előrelépés az előzőhöz képest.
    A táp direkt lefelé van fordítva, alul szív, és tolja is ki hátul a levegőt, tehát nem kapja a nyakába az egész gépházból érkező meleg levegőt, hanem szintén a 15-20°C-kal hűvösebb levegővel kell átjáratnia az alkatrészek körüli részt.

Gondolkodtam, mi a jobb, még fordigattam is a dolgokat, de összességében így tűnt logikusabbnak, nem tudom, mit nyerek vele most, de szerintem ha csak 1°C-ot is, már jobb...

A thermaltake ventik viszont már újonnan hangosak, vagy a rácsozás meg a szűrő bonyolítja a dolgot, vagy ezek ilyenek, majd ráérek még próbálgatni...

Jó lesz ez így...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés