Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz brazos #20698 üzenetére
Újabban a tv2 és rtl klub is bekerült már a streamingekbe is, persze nem az ingyenesbe. Az antennás családival van mindigo-m. Ezek nem közszolgáltaiak, hanem kereskedelmi adók, szóval csak úgy nem lehet szabadon streamelni őket.
A spektrum home-hoz azt írja ki, hogy előfizetés kell.
A felhasználási feltételeknél van felsorolva hogy melyik streaming csomagban mi van benne, elvileg a max-ban van spektrum home. [link]
Csak ugye kifejezetten tévés kliens nincs a szolgáltatáshoz, mint a mytv estén.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
-
Doky586
nagyúr
válasz szabonagyur #20697 üzenetére
Az ablakra tennék próbából egy direktor és reflektor nélküli (2vagy4-es) dipólfalat. Ha jó helyen laksz jobb mint egy szobaantenna..
-
félisten
válasz brazos #20700 üzenetére
Jelenleg olyan helyen lakom ahol egy 10 centis koax kabel van a TV vegebe es van adasom mivel a torony nincs 1 km-re sem. De majd koltozok ahol (valoszinuleg) ez keves lesz (ugyanaz a torony van csak) es oda kene megoldas. Napi 1 orat ha nezek TV-t, de lehet annyit sem, most epp a Spektrum Home ami lekot (egyebkent Netflix es tarsai...) Rendes elofizeest nem akarok kotni mivel nincs kihasznalva, az uj helyen meg ha nem eleg ez a kis kabel darab akkor inkabb hagyom a dolgot. Falakat furni stb. nem szeretnek, se ablakba cuccokat rakni.
Marad a par kozszolgalati netrol/appbol lejatszas (max F1, vagy ha lesz EB/VB meccs ami erdekel egyszer megnezem).Koszi mindenkinek
-
-
azbest
félisten
válasz Doky586 #20706 üzenetére
ne hülyéskedj már... ő egy szolgáltatásra előfizetett, szolgáltatói eszközzel. Más kérdés, hogy nem reklámozzák, hogy szereld magad csomag és baj esetén így jártál.
Ráadásul simán kinézhető a cégből, hogy elfelejtették, a most és később kibontott, üres rendszerű boxoknak is fel kéne tudnia frissülnie, nem csak a már korábban frissítéseket kapott eszközöknek. Vagy éppen kifogott egy gyári hibás példányt.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy annyira keveset nézünk TVt, hogy fölöslegesség vált a havi előfizetés (főleg, hogy most mennénk UPC felől optikás telekom felé, ahol még drágább is lenne a havi TV díj). Gyakorlatban kb. akkor megy csak sima TV adás, amikor szüleim jönnek hozzánk és megnézik a híradót. Szeretném amilyen egyszerűen lehet, úgy megoldani (ha lehet sima szobaantennával a dolgot). Taksonyban lakunk és ha jól tudom, akkor Bp-es van a legközelebbi adótorony (de lehet tévedek). Ehhez már nem elég egy egyszerű passzív beltéri antenna, ugye? Ha nem, akkor milyen javasoltok?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
brazos
senior tag
válasz CactuS #20709 üzenetére
Ha a mindigtv lefedettségi oldalon lekeresem a Taksony 2335 Fő út 85 címet, ez ugye az ottani Polgármesteri Hivatal címe, akkor a mindiges weboldal eleve ezt írja ki: Kültéri antennás vétel javasolt(Kültéri min*)
A merre forgassam térképe meg ezt adta ki:
A takarásban lévő 3.ajánlat az a Bp Hármashatár hegyi adó torony.
Te tudod, hogy merre laksz a Polgármesteri Hivatalhoz képest, így talán könnyebb eligazodnod, de a szobaantennás vételt azt felejtsd el.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz Jester01 #20713 üzenetére
Az egy dolog, de nem vagy látnok, és nem tudod, hogy a kérdező milyen vételi körülményekkel bír, van e takarása, ahol lakik, vannak e más zavaró tényező, stb. Nyilván azzal fog kezdeni amilye van, de pl. mi az ismerősömnél Szigetszentmiklóson, egy családi házban nem tudtunk normális vételt találni lakáson belül, és maradt a kültéri antenna szerelés.
Azzal viszont jó lett. Egy ZoneSat Yagi 6 elemes UHF antenna lett feltéve nála a tetőre és az megoldotta a problémát. És még olcsó is volt.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Még akár az is megteszi, ha egy oszlopra van kitéve a kertbe egy lepke antenna. Csak akkor van baj, ha pont toronyiránt van egy szomszéd motoros fűkaszával és annak a zavara elrősebb, mint a sugárzás
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz brazos #20712 üzenetére
Köszi a keresést,most jöttem erre ismét, így már félig későn. Megrendeltem tegnap egy Opticum SMART HD 550-t, ma kihozták, kb. A 3. irányba áll és tökéletes az adás. Elég üres téren áll a ház, jóval délebbre, mint a polgármesteri hivatal, a torony irányába a legközelebbi ház kb. 50 méterre van és így is lesz jó sokáig.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
tibibi
őstag
Üdv Számlát lehet online kártyával fizetni? Ha igen hol?
[ Szerkesztve ]
-
Zeusz77
újonc
Tisztelt szakértők! A DVB-T2 átállás után a szolgabox-al miért nem tudom fogni a külföldi közszolgálati (ingyenes) tv adásokat? Csávoly felé néz az antennám, a szerb adók időnként bejönnek, de a horvát adókat egyáltalán nem tudom fogni. Mi ennek az oka?
-
mr_ricsi
veterán
válasz Zeusz77 #20721 üzenetére
Nekem Amiko boxom van. Amikor a mindigtv-s firmwaret gyári amikósra cseréltem, nagyot javultak a térerő és a jelminőség adatok is. (És az akadozás is megszűnt.)
A korábbi Alcorral is magasabb volt a jelszint, először ki is akadtam, hogy az Amikoban milyen sz@r tuner van.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
István2020
csendes újonc
Hogyan lehet külföldi földfelszíni DVB-T2 csatornákat fogni. Jelen esetemben román csatornákról van szó. És egy amiko hd8275+ set-top-boxom van.
Válaszokat köszönöm![ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz István2020 #20724 üzenetére
olyan helyen kell lakni, ahová elér a külföldi sugárzás. A határ mellett.
A sugárzás direkt úgy történik, hogy a lehető legkevésbé menjen szomszéd országba, mert zavarná az ottani sugárzásokat.[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
Semmi különös. Ha a boxod antennáján elég nagy jel megy be, akkor a román adókat is behozza a magyarok közé.
Ha nincs elég nagy jel, akkor el kell kezdeni szélessávú tető- vagy padlás antennával próbálkozni. Adott esetben úgy, hogy az antenna Románia felé néz, hogy arról legyen nagyobb a nyereség, és a magyar adók csak az antenna oldalsávján jönnek. (Mondjuk, ez leginkább Yagi-antennával működhet, nem valami nagy irányítottságú, hálós reflektoros csodaantennával.)[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Doky586
nagyúr
Kezdetnek egy ilyen antennacsoport megteszi
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz Doky586 #20729 üzenetére
Szerintem nem lennél vele boldog. Szemre, a koax vastagságához viszonyítva az antenna méretét, ezek nem UHF sávú antennák. Hanem alacsonyabb frekire optimálisak.
Ezenkívül TV-DX-ben nem szoktak olyan antennákat használni, aminek csak 1 reflektora van. Ha már gyenge a jel vételi irányból, akkor minél kevésbé zavarhassa hátulról bármi más.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Zeusz77
újonc
válasz mr_ricsi #20723 üzenetére
Köszönöm a választ. Amit én tudok (google a barátom):
A DVB-T2 / HEVC jel a horvát lakosság 97 százalékát lefedi.
A DVB-T2-re való áttérés befejezése után az M1 nemzeti multiplex terjeszti a HRT 1 HD, HRT 2 HD, RTL HD, Nova TV HD, HRT 3 HD, HRT 4 HD, RTL 2 HD és Doma TV HD csatornákat.Az RTL Kockica HD, a CMC HD, a Sportska Televizija HD és a meglévő regionális tévécsatornák az országos M2 multiplexen érhetők el.
Ezeket az átállás előtt simán tudtam fogni, most csak a fizetős csatornákat látom.
(Gondolom az antennámat kéne forgatnom.) -
mr_ricsi
veterán
válasz Zeusz77 #20735 üzenetére
Ha megvan még az Alcor, akkor rövid időre csatlakoztasd vissza. Elvileg a horvátoknál is van még MPeg4/AVC.
Amennyiben az Alcorral tudja venni, akkor a Prime-ban kell a hibát keresned. És azzal nem tudsz mást tenni, mint várod az új csodafirmwaret, ami majd minden problémát megold.
-
gregory91
senior tag
válasz Zeusz77 #20737 üzenetére
Ha nem DVB-T-s az adás nem is lenne ott.Lehet hogy a tömörítés miatt nem tudja venni rendesen. Esetleg még újra kellene hangolni a készüléket.
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
cof
veterán
válasz Zeusz77 #20740 üzenetére
Alcornak minden létező MUX-ot meg kellene találnia ha a környéken elérhető, a fizetőseket is. Nézni persz nem fogod tudni mert az csak MPEG4 ahogy említettem.
Itt meg tudod nézni, hogy melyik adótoronyhoz vagy a legközelebb. [link]
Aztán manuális kereséssel nézni kell egy jelerősség/jelminőség szintet adott frekvencián. Mivel T-ről átálltak T2-re a frekvenciák is változtak, szóval minden bizonnyal az antennán is kell majd állítanod.
A príma BOX-ban meg szerintem gyenge a tuner, hogy még azokat sem hozza mint az Alcor, vagy tápfeladást be kell kapcsolni ha lehet.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
gregory91
senior tag
válasz Zeusz77 #20740 üzenetére
Ha szerencséd van,akkor lehet hogy csak "más csatornát" fogsz az adott frekvencián(pl a mindig tv adók jönnének azon a frekvencián) és ezért nem jönnek be képileg/hangilag.Érdemes egy újrahangolást bepróbálni.
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Zeusz77 #20737 üzenetére
Nekem is Alcor 2900 volt a korábbi boxom. A HEVC kódolású free adásokat a rádióműsorok közé tette.
"Elképzelhető, hogy náluk nem maradt sima DVB-T adás."
Ennek kellene valahol utánajárnod. Például az ottani szolgáltató honlapján. Valamint a sugárzási szabványoknak.
Mert ha maradt még free műsor, amit Prime-nak tudnia kellene dekódolni, akkor lehet értelme ebbe időt és energiát fektetned.
De ha nincs kódolatlan adás, vagy a Primemal nem tudod venni, akkor el kell engedned.[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"a frekvenciák is változtak, szóval minden bizonnyal az antennán is kell majd állítanod."
Miért is?" tápfeladást be kell kapcsolni ha lehet."
Az csak a koaxról táplálkozó antennaerősítőnek kell. Ha nincs ilyenje, akkor nem számít, sőt, jobb kikapcsolni. Ha viszont van antennaerősítő, ami most nem kap tápot, akkor semmiféle műsort nem tudna venni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Doky586
nagyúr
Egy kis segítség kellene. Hogyan lehet fizetős mindidtv-t nézni?
Tények:
- az AH már nem árul előfizetői kártyát, csak a CI+ modulba építettet. (?)
- nem árulnak sehol CI+ fogadós földi STB-t. Még a 60ezer forintosban is csak sima CI csatlakozó van, nem CI+ ...Ez új előfizető esetén is kérdés, de én például jelenleg a DTT-0901 boxot használom, de szeretném leváltani egy jobbra. Kinéztem egy CryptoBox 702T boxot, de nincs rajta CI, kártyát meg nem árulnak. CryptoBox 752 boxon már van CI, de CI+ nincs.
Idén vásárolt már valaki az AH-tól ilyen kártya nélküli kártyát? Az valóban egybe modulos, vagy külön CAM kivehető kártyával..?
1éve még lehetett előfizetői kártyát használni. Idén még fel lehet őket éleszteni. Az online ügyintézésben már a számát se találom.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Doky586 #20746 üzenetére
Korábban, amikor szóba került, akkor nagyjából arra jutottunk, hogy némelyik box talán működhet ci+ modullal is, de a gyártók nem nagyon tüntetik fel - talán nem teljesen implementálták le. A német piacra szánt készülékek közül volt, ahol a gyártó is írt ci+ módot, de az meg nem biztos, hogy jól működik a magyar hálózattal, mert a németeknél nem aac hangot használnak, így lehet néma marad mindigtv adásnál.
Nagyon lutri az egész.
Ha prepaides kártya volt, lehet lejárt az újraaktiválási türelmi idő is rajta neked. A havidíjas régi kártyák nálam továbbra is szerepelnek inaktívként a listán.
-
Zeusz77
újonc
válasz mr_ricsi #20745 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a segítséget. Ha lesz időm, akkor lehet, hogy még kísérletezek vele. A témát egyelőre lezárom.
Megjegyzés:
Nagy TV néző nem vagyok, azért szerettem a horvát adásokat, mert sokszor reklám nélkül lehetett megnézni egy filmet, angol nyelven (mivel a mindig TV-én is sok helyen át lehet váltani angolra, a nyelvtanulás már nem olyan fontos szempont). Ráadásul időnként olyan sporteseményt is közvetítettek, amit esetleg a magyar adók nem. -
Doky586
nagyúr
válasz azbest #20747 üzenetére
"A havidíjas régi kártyák nálam továbbra is szerepelnek inaktívként a listán."
Igazad van, én is megtaláltam ott. (Az eszközhöz nincs előírás.)Szóval hiába venném meg a CryptoBox 702T ha nem sikerül újraaktiválni a régi kártyát, vagy ha a kártyákkal később nem lehetne igénybevenni a mindigtvt; nemis értem miért írják a boltok hogy ezek alkalmasak mindigtvre.. Ez kész megtévesztés.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest