- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mumtaz
senior tag
válasz uffneked #66520 üzenetére
Uppsz. Most olvastam a hozzászólásod.
Sokat mozgok a XI. kerület környékén, mert oda járok dolgozni. Sokszor nem céges autóval, hanem robincsal megyek fel a hegyre, vagy kifelé főként a dugó miatt, hogy a céghez vissza ne kelljen araszolnom a céges autóval.
Minden reggel robogóval járok be dolgozni és mindig az Erzsébet-híd -> Hegyalja útvonalon. Ez mindig jó teszt volt. A régi Jetforce-ba többek között ezért (is) applikáltam 70-es hengert. Mivel injektoros és elektronikus a vezérlés, ezért végre nem ment sokkal többet (talán +5km/ó) mint az 50-es hengerrel, viszont nem halt meg annyira az emelkedőkön. Ok. Az 50-essel is felment, de az halál, mikor a sok idióta autós (akik egyébként fent a Sánc utcánál úgyis pirosat kapnak) szinte leszorít, hogy előrébb jusson. Itt felkapaszkodva 50-es hengerrel olyan 30-35km/ó. 70-essel megvan a 45-50 is, ha minden jól alakul.
-
Topikgazda
válasz uffneked #66514 üzenetére
Én nem sajnálom a pénzt ha motorról van szó, de én nem mondtam, hogy kötelező jelleggel a gatyádat is rá kell költeni. 150-ért simán lehet venni patent kis gyári robogót, ami gond nélkül elvisz. Én szerelgetek robogókat de bevallom, hogy nekünk is volt olyan Dio, Yog amiket csak futkosásra használtunk. Nálunk voltak kb 1,5-2 évet de soha sem nyúltunk hozzájuk.
Ha már Dio: Az általad linkelt nem nagyon van nálunk, de ha van is, akkor azt 100 ezerért biztos, hogy nem kapod meg.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
csongi
veterán
válasz uffneked #66488 üzenetére
Szia!
Ha nem a koruton akarsz robogni naponta, akkor elegndo az 50-es.
Valami nagy testu, vagy nagyobb kerekut nezz. Aprilia Scarabeo pl.
A magasaagod, es a sulyod nem a kis ccm barat .
De arra figyelj, hogy legalabb elferj rajta.
Lampa kerdese. Rendben nappal kozlekedsz, de mi van ha megsem?
Nappal is lehetnek rossz latasi viszonyok. Az, hogy te nem latsz az eg dolog, de ha teged sem latnak, az mar igen nagy baj. Igy is kitakarja a motort az auto barmelyik oszlopa, a jarmuvek egyre nagyobb holtterrel vannak tervezve. A kis ccm- el tudsz menni 60al azzal nincs baj, persze az mar feltehetoleg nem a gyari allapot lesz. Illetve innen mar csak fekezes marad, gyorsitas mint helyzet megoldas nem lehetseges.
A budai oldal domborzati viszonyai milyenek?
Ez nem azt jelenti, 1000alatt nincs motor. Csupan olyan dolgok amiket fejben helyre kell tenni. . -
Topikgazda
-
válasz uffneked #66502 üzenetére
Volt egy be nem tervezett borulás, fényezés. Motor felújítás (fúrás, dugó, gyűrű meg ami ilyenkor kell) ez tervezett volt (110e a kettő). Új ülés (15e), króm tükör (13e), pár hiányzó márkajelzés (2e), és hasonló apróságok. Pl: karbi fúvókák, szerszámok, légszűrő, tömítések. És akkor görgő szet 5g-8g még nincs a variátor hangoláshoz és azt is pénzért adják. De van aki ennyiért video kártyát vesz
Illetve volt még egy berugó racsni meg ellen része, ezért is elkértek majd 5e-t.Egy új jobb állapotú gép, vagy egy szerencsésebb vétel talán kevesebb szervízt igényelne és talán összességében olcsóbb, de mi van ha mégse, vagy ha igen és sose kell szerelni?
[ Szerkesztve ]
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
dtsdexter
csendes tag
válasz uffneked #66502 üzenetére
Én 60-ért vettem lassan egy éve (most jár le a biztosításom is )... most jár olyan 400 nál , persze lehetett volna csökkenteni a kiadást, ha csak járni akartam volna vele, de voltak dolgok ami zavartak, pl a fényerő ... próbálgattam javítani, végül komplett lámpa csere lett, kicsi pénzért.
Régi robogón ha fényes lámpát szeretnél, tépd le róla az első műanyag fénytörőt, azon felül hogy fogja a fényerőt, szét is szórja azt a keveset ami kijut. Ha nem síküveges, el lehet felejteni a normális látást, régi típusoknál nem volt szempont, hogy lássál. elég ha téged látnak, ez persze nem csökkenti az esélyét hogy árokba csapódj, mert nem láttad, hogy kanyarodik az út ... de legalább nem ütöttek el! A Led izzók pedig még közel sem tartanak ott, hogy felvegye a versenyt a halogén izzókkal, bármennyire elvakít ha bele nézel, amíg nem oldják meg, hogy ne szórja hanem irányított legyen addig mit sem ér, mellesleg a foncsorok sem úgy vannak kialakítva, hogy az egy ledizzóhoz jó legyen. Ergó gyönyörű fehér fényben fog pompázni a lámpád, csak az utat nem fogja megvilágítani. Sajna ez van. Vagy B verzió, szerelsz fel normális lámpát a kormányra vagy kialakítod valahol, az első vagy oldasó idomokban. Akkor mehet be előre a led, a többibe meg normális vagy irányított led 5000 környékén már láttam darabját ebay-n.
Vagy vár türelemmel a technológia fejlődéséig ... meg még egy kicsit, míg megfizethető lesz halandóknak is!... esküszöm, gyári főnök ;)
-
válasz uffneked #66490 üzenetére
én 220k-ért vettem egy éppen nem bontó szökevényt, két év alatt simán rálocsoltam 200k (olaj és légszűrő csere ugyan úgy benne van, mint a fényezés javítása vagy a dugattyú csere és motor felújítás. Meg apróságok, amik csak egy két ezer de viszi a pénzt (izzó, szívócsonk, olaj leeresztő csavar, bizzentyűk, új tükör, ülés, stb...))
[ Szerkesztve ]
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
nyogo83
Topikgazda
válasz uffneked #66490 üzenetére
100 es 150k koruli arsavban mar azert nyugodtabban lehet nezelodni tobb tipusbol is szerintem.
Itt mar csak a kerdes, hogy van-e valami preferencia/tipus kinezetre, illetve melyik a kenyelmes az alkatodnak.
Mennyire "budinülős" a poz, mennyire kenyelmes a kormanyt utkozesig forditani, stb. -
nyogo83
Topikgazda
válasz uffneked #66488 üzenetére
A laptop es kaja pakolast szerintem kihuzhatod a listarol, 50-esek kozott nemigazan van olyan robogo, aminek akkora csomagtartoja van, hogy ezek gond nelkul belefernek(Max a Kymco Grand Dink), bar fugg a laptop meretetol. (Nekem 13"-es laptop, taskastol epp hogy kenyelmesen befer a Malaguti Madisonba).
A 100k-s hatar elegge behatarolja a normalisan karbantartott nem bontoszokeveny robogok koret, szerintem a kistestuek amik belefernek(Honda Dio, Yamaha Jog, talan Malaguti F10-12-15-os belefer).
De azzal szamolj, hogy nagy mazlinak is kell lenni, hogy 100k-ert egy oszinten koltsegmentes robogot kapj.
Mereted miatt en elmennek egy kereskedesbe ahol eleg sok tipus van es vegigneznem, vegigprobalgatnam melyiken fersz el rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- EAFC 25
- További aktív témák...