Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

válasz macilaci78 #91384 üzenetére

Fecskendővel vigyázz, én hoztam haza 50ml-es fecskendőket, amelyeknek fekete gumi van a dugattyú végén. [link] Én is olajhoz szántam, fűkasza 2T motorral megy.
    Viszont a fecskendő nagyon nem olaj-benzin álló. Az a kisebb baj, hogy használat után kidobható, a nagyobb baj az lenne, hogy a feloldódó gumi kárt csinál, nem hiszem hogy besülne a motor egy kis feloldódott gumitól, inkább valami dugulástól félnék.

Részemről nem bíznék ezekben az olajpumpákba. Emlékszem jól, mikor még a benzinkút oszlopa keverte ki a beállított arányt. 99%-ban jó volt a dolog. De érdekes módon, mikor beállt a Trabantok, Wartburgok motorja, kiderült, hogy mind ugyan azon a napon tankoltak.......Persze nálunk a kút sosem ismerte el a hibát, és nekem is állt be Wartburg motor a kutat elhagyva kb 15km múlva. Láttam, hogy kezd melegedni, de arra már késő volt. Wadburg víhűtéses volt, és volt hőfokmérője is. Amúgy pörgött, ha jó volt, egy 2T 993 köbcentis Wartburg lesprintelte a kor sztárját, az "Ezeröcsit", 1500-as Ladát is, 80-ig biztos :D .
    Nekem ha lenne 2T motorom/ robogóm, lenne nálam egy mérőpohár, meg egy doboz olaj. Illetve látom, hogy forgalmaznak kerti gépekhez ilyen 2dl-es kiszerelésű 2t olajokat is, ez is jó ötlet. Nem nagy macera, én keverném magamnak. Inkább kicsit több legyen az olaj, mint kevesebb, úgy számolnék.
    Ami nekem régen megmentette a Trabant motort a beállástól, kevés olaj miatt, az volt, hogy szereztek TSZ.ből egy kiselejtezett traktor hőfokmérőjét, amit beszereltem. A patront be tudtam tenni a hűtőbordák közé. Tankolás után pár kilóméterrel már pirosba ment a mutató, pedig normál esetben a zöldbe is alig ment bele. Ráöntöttem a teli tankra (26 literes volt a Trabi, vagyis 20+6l a tartalék) egy jó fél liter olajat, azonnal visszament a hőfokmérő.
    Ha valami értékesebb 2T gépem, és olajpumpám lenne, most is megpróbálnák hőfokmérőt szerezni. De inkább bízom abban, amit én keverek.
    Nem kell hogy besüljön a motor, ha kevesebb olajat kap, elég baj, ha elmegy az erő, meg csörög a későbbiekben. :U

Új hozzászólás Aktív témák