-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ot93
senior tag
Ja értem, a rendszám alapján mondjuk ja. Amúgy láttam pár napja a városban az egyel kisebb rendszámot, nemtom ez mennyire ritka, hogy az egymás utáni rendszámok ugyanoda kerülnek.
Nehéz megállni tényleg, még így is, hogy már unalomig járkáltam azt a kis területet ahová kimerészkedtem.Egy kis sztori:
Ma megvolt az első "esés". Semmi komoly, előre láttam is. Mentem egy kavicsos úton, ahol a jobb széle elég lejtős volt kifelé. Lecsúsztam hát és bele a fél méteres árokba, ott meg eldőlt a motor . Sokat kerékpároztam, terepen is, így eléggé ismerem a kétkerekűek viselkedését, de sm gumikkal ha erősebben visszakanyarítottam volna a gépet, akkor kicsúszik a kerék és ott az úton esek nagyot. Így meg úgymond leugrattam az árokban és ott eldőltem. A tükör "rúdja" elfordult, plusz a váltó kar elhajlott. Nemtom mikor, szerintem mikor leugrattam az árokba. Szerencsére az árok nem volt olyan kemény, de valahol mégis elhajlott. Na ekkor jött a második megmérettetés, visszahozni az útra. Mivel az árok elég keskeny volt így keresztve fordítani esélytelen volt, ugye akkor fel tudtam volna kaptatni. Felhajtani srégen nem tudtam, mert elpörgött a kerék. 1x azért megpróbáltam, újabb eldőlés... Na most senki nem jött arra, felállítani a gépet azért sikerült, aztán elindultam az árokban reménykedve, hogy később lesz olyan rész, ahol alacsonyabb a partja. Mentem vagy 100m-t árokban amikor volt egy rész ahol szélesebb volt az árok + alacsonyabb a partja és ott az árokra merőlegesbe tudtam helyezkedni és kikaprattam az árokból.
Csak ezután észleltem, hogy a váltó kar hajlott, na meg ekkora már jött egy kis szag, szerintem a kuplungból. Remélem nem lett baja.
És a váltó kar tengelye, ami be megy a blokkba, az milyen könnyen hajlik meg? Mert a kart oké vissza lehet hajlítani, de a tengely már macerás. Amúgy mit okozhat még egy túl nagy erőhatás a váltó karra? Belül egyéb más is károsodhat?CRF300L