Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Mára elég volt az internetből
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mára elég volt az LSD-ből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
válasz johnjohn #797 üzenetére
175cm vagyok, de beleegyezek abba, hogy le kelljen hajolnom a súly és szállíthatóság miatt.
Bár mondjuk ez a slik nagyon pici. És az a problémám vele, hogy ezzel ha kamerázok, viszintesen hopgy tudok egy panorámát felvenni ? Mert nincs rajta semmi kis kar.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Szoles
senior tag
Nem tudtam, hogy ennyire számít a súly. (Hegymászó vagy, vagy bringás?)
Még nem volt a kezemben ilyen Slik, de dicsérik, és ami Sliket láttam, az mind nagyon jónak tűnt. Hogy "kis kar" van-e, nem tudom. Ha nincs, akkor meghúzott fejjel, és kilazított középoszloppal tudsz körpanorámát videózni. De lehet, hogy van ilyen üzemmódja is, a fene tudja. Persze ha nehéz neked, akkor mindegy. A gömbfejes, amit legelőször linkeltél, az viszont tényleg hihetetlenül könnyű.
Egyébként én nem tudok elképzelni egy kilós állványt, amit 160 centire kihúzva ne lengene.
[ Szerkesztve ]
-
Badb0y
addikt
Szeretek utazgatni, és a kamera a + fényképező, + táska megtömve+állvány hosszú sétál alkalmával nagyon leterhelő. Ezért is próbálok szabadulni Canon 30D-mtől valami 1000D-re vagy inkább kis kompaktra. Megrendeltem ezt az 500g-os kaki állványt, majd megmondom ha megjött milyen.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Volt valakinek tapasztalata a Slik Sprint Pro EZ állvánnyal+SH707E fejjel? Ugyanis ilyet rendeltem, mert kicsi és könnyen szállítható, viszont félek, hogy nem lesz elég stabil egy Minolta Dynax 7D géphez. Nem használok brutál állványmenetes obikat, csak amolyan standardokat (28-75mm, 70-300mm) A gyári specifikáció 2kg terhelhetőséget ad meg és ahogy számoltam az én cuccom átlagban 1,5kg. Elég stabilitást fog adni az állvány? Ezzel a gyári fejjel (SH707E) lehet valahogy állóképeket készíteni, mert tudtommal csak 2D-s. És ha nem, akkor az SBH-100 fej elég a 1,5 kg-hoz?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Mert a jóidőhöz munka kell!
-
levy1983
aktív tag
Ok, köszi. Én is a teszt alapján döntöttem az állvány mellett, de annyi eszem már nem volt, hogy végigolvassam a hozzászólásokat. Van egy Jessops TP323 típúsú állványom,
de annyira gagyi feje van, hogy mindig az adott fotózandó dolog "fölé kell célozzak", mivel szorítás után még pár cm-et esik a feje és így nagyon macerás pontosan beállítani. Kamerázáshoz az is ideális, csak én inkább fotózni szoktam. Szóval akinek van személyes tapasztalata a Slik Sprint Pro EZ-el, az ne habozzon, ossza meg véleményét.Mert a jóidőhöz munka kell!
-
levy1983
aktív tag
válasz johnjohn #816 üzenetére
Igen a filmet láttam, ezt írtam is fentebb. És emiatt döntöttem mellette. De egyrészt furcsálom, hogy nem tettek rá kamerát (nem hiszem el, hogy nem volt kisebb objektivük) másrészt a fórumtársak saját tapasztalatának örülnék. De ha senki nem használ ilyent, akkor majd beszámolok én 2-3 hét múlva. Így csak bizakodom, hogy a 1,5-2 kg-ot valóban lazán, recsegés és mozgás mentesen megtartja.
-
Pocér
csendes tag
Belépő szintű DSLR-hez ( Pentax K200D ) keresek amatőr felhasználásra háromlábú állványt, alapvetően szabadtéri témákhoz, max. 20eFt-ért. Előny ha nem túl nehéz és viszonlyag kicsire összetolható ( kirándulás), cserélhető fej nem igényem, de az egyszerű 3D beállítási lehetőség és a stabilítás fontos. Milyen típust ajánlanátok? Előre is köszönöm a javaslatokat.
-
Szoles
senior tag
válasz levy1983 #827 üzenetére
Akkor megnyugodtam.
A Slik állványt nem tudod kipróbálni valahol? Én nem mernék venni kipróbálás nélkül.
Nekem fél év volt, mire meglett az állványom, és több darab is volt, ami neten, képeken, leírás alapján tetszett, aztán mikor kipróbáltam, inkább otthagytam. (bár ez a Slik tényleg jónak tűnik)
Ennek a Sprint Pro EZ-nek egyébként levehető a feje, vagy fix? (gondolom már rendesen utánanézegettél)
-
levy1983
aktív tag
Sajna a Slik-et nem próbáltam ki, csak reménykedni tudok, hogy jó lesz. Sajna vas megyei vagyok és nincs lehetőségem fotós boltokban állványok tesztelésére. Csak emiatt meg nem fogok felmenni BP-re. A héten került hozzám egy 70-300mm-es obi, és hát pár kép készítése után látszott, hogy állvány nélkül használhatatlan. Ezért is sürgettem és most nagyon jó árban volt és a tesztfilmet is láttam. Először Hama Omega Premiummal szemezgettem, aztán a Giottosokkal. Előbbi Hama, utóbbi 30 alatt nem jött volna ki fejjel együtt. Ez a SLIK meg 20 alatt volt fejjel. Szóval majd kiderül. Amúgy igaza van Ottkar kollégának: fémfej megoldaná a dolgot a Jessops-on is. A SLIK-en már cserélhető van tudtommal.
-
-
Chapel
addikt
Üdv!
Pentax K200D-hez állvány kéne,a keret szűkös max 10kpl. ezt néztem. Vélemény? Tipp?
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
ottkar
addikt
Egy állványnál nemcsak a lábak merevsége a mérvadó hanem a fej milyensége is. Hiába jók a lábak ha gyenge műanyag fej van rajta amit nem lehet rendesen meghúzni. DSLR-nél előre kell gondolkodni, ajánlatos olyan állványt venni amire később egy jobb fejet is fel lehet csavarni.
Én most vettem egy Velbon midi gömbfejet 12900 volt natúre.[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Akkor nem marad más mint felkerekedem és megnézem őket élőben!
Ötletek? Edigital,Digitcam az eddigi útiterv.
Konkrét állvány ötletek 10k körül?
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Szoles
senior tag
OK, nekem mindegy, nem vagyok az ügynöke egyik cégnek sem. A gömbfej pedig szerintem egyáltalán nem követelmény, félreérthetted. (Sőt, van amihez még hátrány is a gömb.)
Nézelődj akkor használtakat (nem a vaterán, hanem fórumok hirdetései között), szerencsével megcsíphetsz egyet. Például én is ráakadtam egy Manfrottóra, jó fejjel 15-ért.
-
ottkar
addikt
Pld panorámázni sokkal jobb és kényelmesebb a 3D fej. Általában ahol derékszögben kell lépni. A gömbfejeket is úgy csinálják már hogy nem nyeklik minden irányban hanem a talpon lehet fordítani. Azokon a Slikeken amit ajánlok azért nem gagyi műanyagfej van. Ha nincs több pénzed a 10-re leárazottat nyugodtan megveheted, vagy Velbon sherpát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest