Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
Új hozzászólás Aktív témák
-
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Volt valakinek tapasztalata a Slik Sprint Pro EZ állvánnyal+SH707E fejjel? Ugyanis ilyet rendeltem, mert kicsi és könnyen szállítható, viszont félek, hogy nem lesz elég stabil egy Minolta Dynax 7D géphez. Nem használok brutál állványmenetes obikat, csak amolyan standardokat (28-75mm, 70-300mm) A gyári specifikáció 2kg terhelhetőséget ad meg és ahogy számoltam az én cuccom átlagban 1,5kg. Elég stabilitást fog adni az állvány? Ezzel a gyári fejjel (SH707E) lehet valahogy állóképeket készíteni, mert tudtommal csak 2D-s. És ha nem, akkor az SBH-100 fej elég a 1,5 kg-hoz?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Mert a jóidőhöz munka kell!
-
levy1983
aktív tag
Ok, köszi. Én is a teszt alapján döntöttem az állvány mellett, de annyi eszem már nem volt, hogy végigolvassam a hozzászólásokat. Van egy Jessops TP323 típúsú állványom,
de annyira gagyi feje van, hogy mindig az adott fotózandó dolog "fölé kell célozzak", mivel szorítás után még pár cm-et esik a feje és így nagyon macerás pontosan beállítani. Kamerázáshoz az is ideális, csak én inkább fotózni szoktam. Szóval akinek van személyes tapasztalata a Slik Sprint Pro EZ-el, az ne habozzon, ossza meg véleményét.Mert a jóidőhöz munka kell!
-
levy1983
aktív tag
válasz johnjohn #816 üzenetére
Igen a filmet láttam, ezt írtam is fentebb. És emiatt döntöttem mellette. De egyrészt furcsálom, hogy nem tettek rá kamerát (nem hiszem el, hogy nem volt kisebb objektivük) másrészt a fórumtársak saját tapasztalatának örülnék. De ha senki nem használ ilyent, akkor majd beszámolok én 2-3 hét múlva. Így csak bizakodom, hogy a 1,5-2 kg-ot valóban lazán, recsegés és mozgás mentesen megtartja.
-
levy1983
aktív tag
Sajna a Slik-et nem próbáltam ki, csak reménykedni tudok, hogy jó lesz. Sajna vas megyei vagyok és nincs lehetőségem fotós boltokban állványok tesztelésére. Csak emiatt meg nem fogok felmenni BP-re. A héten került hozzám egy 70-300mm-es obi, és hát pár kép készítése után látszott, hogy állvány nélkül használhatatlan. Ezért is sürgettem és most nagyon jó árban volt és a tesztfilmet is láttam. Először Hama Omega Premiummal szemezgettem, aztán a Giottosokkal. Előbbi Hama, utóbbi 30 alatt nem jött volna ki fejjel együtt. Ez a SLIK meg 20 alatt volt fejjel. Szóval majd kiderül. Amúgy igaza van Ottkar kollégának: fémfej megoldaná a dolgot a Jessops-on is. A SLIK-en már cserélhető van tudtommal.
-
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés:
Végre megérkezett a Slik Sprint Pro EZ állványom. Kb. 15 perces tapizáson vagyok túl. A [tesztben] elhangzottakból minden igaz. Egy kis kiegészítés: plusz pozitívum, hogy ha a középoszlopot teljesen kihúzzuk, akkor az meghaladja a 170cm-t, így a kamera keresője lehajolás nélkül elérhető kb. 175cm-es szemmagasságban. plusz negatívum, hogy a csavarok/pöckök szorításainak mértékét nem igazán lehet érezni, így érzéssel kell azokat megszorítani. (ez szép mondat lett...) Bár szerencsére fém az egész, szóval elvileg bírnia kell, de erre visszatérhetek pár hét/hónap múlva. Összegezve: a 1.5kg-os felszerelésemet röccenés/nyeklés nélkül megtartja, stabilan, ahogy kell. De úgy érzem/látom, hogy a 2.5kg sem gond neki, igaz gyárilag 2kg van megadva, mint max. terhelés. Súlyából adódóan ideális túrázáshoz, cipeléshez. Nem mellékes a hozzá adott válltáska, (számomra a kemény doboza sem...) és a kiváló minőségű fém fej. Értelem szerűen már csak a súlya miatt is "váz+markolat+vaku+70-200mm F2.8-as" felszereléshez nem ajánlanám, de a hétköznapi igényeket teljes mértékben kielégíti, mindezt (a Manfrottokhoz, Giottosokhoz képest nagyon) kedvező áron. Egy angol fotós újságban olvastam, hogy ha valaki állványvásárláson gondolkodik, az az elsőre kigondolt összeg min. dupláját szánja rá. Ez szerintem kicsit túlzás és a magyar pénztárca sem mérhető az angolokéhoz, de személyes véleményem, hogy senki se adjon kevesebbet ennél (15-20 ezer) az árnál egy állványért, amennyiben DSLR felszerelése van. Az ennél olcsóbbakat csak kézi videokamerákhoz és a "szuperzoom-os" kompaktokhoz ajánlanám. Remélem hozzászólásommal segítettem az állványvásárlás előtt lévő emberkéket.
LeviMert a jóidőhöz munka kell!
-
levy1983
aktív tag
Szia!
Bocs, rosszul fogalmaztam: nem az árat szerettem volna kihangsúlyozni, hanem a minőséget, amit ma Mo-on lehet kapni ezért a pénzért. Kivételek mindig is vannak: pl. a te eseted vagy egy alig használt, másodkézből, féláron, vagy egy amerikai rokon, aki szintén féláron tudja kint megvenni az adott terméket. Nagy általánosságban írtam, amit írtam, ami a hazai boltokat, minőségüket és áraikat jellemzi. Nem ismerem a Digipod termékeket (már ha a tiéd az), de szerintem nem vagyok egyedül. Ha ugyanazt a minőséget nyújtja, mint a nagyok, töredék árért, akkor előbb-utóbb nálunk is meg fog jelenni, ami csak jó lehet nekünk, vásárlóknak. Mindenki maga dönti el, hogy mit vesz, vagy mit nem vesz. Csak a magánvéleményemet írtam le.
üdv: Levi
u.i.: az említett tesztben 5-ből 4 állványnak van szivacsa mindhárom lábon, szóval ez nem olyan nagy újdonság...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Háztartási gépek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ukrajnai háború
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk