- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LG OLED48CX TV mint monitor
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meri
aktív tag
Nyilván részben lehet alapozni korábbi tapasztalatokra adott modellcsalád esetén, de a konkrét kártya a lényeg - amihez viszont még nem áll rendelkezésre elég / hosszú távú tapasztalat.
Egy átlagos felhasználónak - én is az vagyok - majdnem biztos, hogy bármelyik modell jó lenne, ha pl. hirtelen ott teremne a cucc a gépében, és nem nézne rá, csak használná. De ha már ennyiféle van, és mind kicsit eltérő (fogyasztás, zaj, design, tuninglehetőségek, stb.), akkor minél több faktort vesz figyelembe az ember, annál nehezebb dönteni.
Nekem a TUF is bejön egyébként, az alaplapom is az, szeretem ezt a robosztus, de relatíve visszafogott dizájnt.
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Átnézve ezt a Radeon RX 9070 XT megatesztet (holland, fordtható) és az általam elérhető helyek árait, nagy valószínűséggel egy Red Devil (799 EUR) lesz a befutó, mint GPU egy (egyelőre) 7500F-fel szerelt gépbe. Jön most tesztre egy TUF, arra jó lesz, hogy teszteljem ezt a kombinációt (egy 5060 Ti 16 GB-n már túl vagyok). A cél: egyelőre FPS / multiplayer játékok (FHD 360 Hz), majd talán egy QHD, kicsit nyitva a single playerek felé is közben. Jól látom, hogy a legfontosabb része a kártyának - a világító "tömb" a végén - nem csak pirosan tud izzani?
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Most RMA-zok (Amazon) egy ASRock 7900 XTX Taichi-t, mert fagyogat, bármit csinálok. 7800X3D, 32 GB RAM van a gépben, és ideiglenesen egy 6800 XT, ezzel tökéletesen megy minden.
Véglegesíteni szeretném a konfigot, de ezúttal nem lőnék XTX-re vagy 4080S-re, kicsit kevesebb tőkét tartanék hardverben...A monitor 1440p @ 240 Hz; az MSFS támasztaná a talán a legkomolyabb igényeket, de menne rajta Fortnite és egyéb játékok is (CP2077, CoD, AC, stb). Ahogy látom, egy 7800 / 7900 XT / GRE erre tökéletes lenne, megerősítenétek ebben? Az AMD GRE ref kártya most 600€ körül lenne; 7800 kicsit olcsóbb, 7900 XT azért már drágább. Az AMD GRE ref kártya jó cucc?
Köszi előre is!
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Most rakom össze az új gépet (7800x3D, 32GB, 1440p 165Hz), és a videókártya, amivel első körben kipróbálom, egy Asus TUF RX6900XT OC 16GB GAMING. Kb. ugyanebben az árban (650 €) tudok hozzájutni most egy ASRock Radeon RX 6950 XT Phantom Gaming OC-hez is - ehhez viszont járna a Starfield prémium kiadása. Mindkettő 3 év garis; az ASUS már itt van, néhány napig még visszaküldhető. Érdemes lehet-e váltani az ASRock-ra?
Az ASRock alig nagyobb frekiken megy. A játék még nyomhat a latban valamennyit; kérdés, hogy a két kártya minőségben hogyan viszonyul egymáshoz... köszi. -
meri
aktív tag
válasz
lo_jo #166216 üzenetére
Köszi az infókat. Igazából a kisebbik fiam gépe ez, a nagyobbikéban egy 3070 Ti van. Általában a kisebb örökli a nagyobbik alkatrészeit, ha van fejlesztés. Nálunk is van/volt AC, de talán a kora miatt (14) az F1-et is nagyon szereti, de őt is maga a verseny izgatja elsősorban. MSFS: jogos, nálunk is néha ki kellett takarítani a sok plug-int, mert rendesen belassult a progi, sőt, néha rendesen tönkre is vágták (crash). Mondjuk ott a kevés FPS valahogy nem zavart minket (őt) annyira. A QHD monitor 31.5-es lenne (27-es van most), talán ez is számítana valamit. Az is lehet, hogy kipróbáljuk, max. visszaküldjük a monitort, ha rossz döntésnek bizonyulna.
-
meri
aktív tag
Köszi a véleményeket skacok QHD ügyben, akkor még gondolkodom a cserén. Legújabb AAA cuccok nem igazán fontosak (pl. Assassin Creed-ek, amik még mennek mostanság, elég jól optimalizáltak). Talán az MS Flight Sim-hez kéne még a jobb vas, az a másik kedvenc (bár most éppen hanyagolva van).
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Egy 2060 Super + FHD 144 Hz-es monitor birtokában, elsősorban sim racing-re (F1, stb.) hangolva, tudnék-e QHD monitorra váltani? Bírná ezt a kártya az FPS jelentős esése nélkül, vagy engedjem el, és teljes konfig-csere kellene (ami most egy ideig tutira nem fog megtörténni)? Thx...
-
meri
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #163333 üzenetére
Köszi!
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Egy brand (Acer) Ryzen 7 1700 konfigot cserélnék az RTX 2060 Super megtartásával a köv. konfigra, egyrészt a plusz kraft miatt, másrészt mert az Acer hűtése az eredeti 1070-re van méretezve, és bár így is "megy", de nagyon meleg - ezért ez az eredeti 1070-nel kerülne eladásra. Az "új" konfig, ami így egyben eladó, ezért - egyelőre - nem változtatnék rajta:
- Gigabyte B460 Aorus Pro + i7 10700F
- 16 Gt DDR4 3200 (2x8) Samsung mem
- Seasonic gx-750 táp
- SSD, HDD, stb.
Érdemes erről a konfigról tudni vmi fontosat, pl. későbbi upgrade lehetőségek korlátjai, legkorábban javasolt (későbbi) upgrade, bármi egyéb? Köszi. -
meri
aktív tag
For the history: teszteltük a 1070 --> 2060S cserét az R7 1700 CPU-s Acer GX281-ben. Eddig minden rendben, talán csak egy plusz ventilátort fogok még majd betenni a házba. 3DMark: 5300 -> 8600, F1 2021 átlag FPS: 68 --> 99, tehát volt még benne tartalék. Marad így, ez még néhány évig jó kis konfig FHD-re; a gép, amiből a 2060 jött (R7 3700), pedig kapott egy TUF 3070Ti OC-t, így azt hiszem, mindenki jól járt.
-
meri
aktív tag
válasz
MZsoltee #162905 üzenetére
Igen, egy Acer GX-281. Eredetileg R5 1400-zal és 8 GB-tal jött. Egy ilyen mobo van benne: "Flavia SR WB350MK" (DDR4 2400 Mhz), B350-es chipset-tel, és a max CPU-nak akkoriban az 1800X-et jelölték meg. 2700-ast próbált valaki vele egy fórumban, azzal sajnos nem post-olt.
-
meri
aktív tag
Üdvözletem! Egy R7 1700 / 16 GB / 1070 / FHD 144 Hz konfigban érdemes-e 2060 Super-re váltani? (más alternatíva nem játszik, erre viszont most lenne lehetőség házon belül). CPU-ban itt ez a top, ez után már csak teljes gépcsere jöhet (legkevesebb fél év múlva), de a 2060 még maradhatna akkor is.
Autóversenyek (Corsa Assetto, F1 20xx, Forza), új MS Flight Simulator, Assassin's Creed-ek, Overwatch, Battlefront, Fortnite megy a gépen általában. Elvileg ezt még kihajtaná ez a régi R7... köszi! -
meri
aktív tag
A lenti thread-et folytatva, találtam elfogadható áron egy ilyen konfigot:
Ryzen 7 3700X / 16 GB / ASUS RTX 2060 SUPER ROG STRIX OC / 512 GB NVMe SSD
Szerintem ennél megállok, nem kell a 2070 - a super ot azért jelentősen drágább. Ezt később - ha kell - egy erősebb videókarival, esetleg plusz memóriával akár 4K-képessé is lehet varázsolni. Egy extra HDD azért majd kell még bele. -
meri
aktív tag
válasz
Lorden #125699 üzenetére
Értem, köszi. Akkor esetleg még bővíteném azzal, hogy ugyanez, de FHD helyett WQHD, minél jobb frissítssel (144 Hz). A régi gép menne "eggyel tovább", és ha már csere, akkor jó lenne megtalálni az optimumot, aminek azért van egy kis 2 tartaléka is (mondjuk 2 év / monitor upgrade). Biztosan van monitor topik is (bocs, megnézem majd), de ebben nem vagyok járatos - 2060/70-hez FreeSync kell, vagy GSync? (Én magam is programozó vagyok, de ilyesmire sohasem volt szükségem - eleddig)
-
meri
aktív tag
Sziasztok!
Komplett gépcsere lenne nálunk. Jelenlegi konfig:
- i5 4690 / 8GB / SSD++HDD / GTX 970 4G a konfig, FullHD-n, QHD-t nem tervezek.
Fortnite, Overwatch, Battlefront, Witcher 3 / Minecraft (szerveren) a menü mostanában (egyik gyermekem a gamer).Az új konfig valami ilyesmi lenne:
- i5 9600k /16GB / M.2 / SSD+HDD / videókártya.Érdemes-e a jövőre is gondolva RTX 2070-re váltani, vagy elég lenne egy 6 GB-os 2060, esetleg 1660i?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- A profit csak játék a Red Magic 10S Prónak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest