Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz Grizzlu #146700 üzenetére
Az bőven elég. Ami talán a legsarkalatosabb pont, az a cpu. Nem ismerem nagyon ezt a platformot, de akár lehet kicsit erősíteni egy x4-es vagy x6-os cpu-val is, ha am3-as processzorokat is támogat. Ha még elégnek érzed a cpu-t, akkor azt nem kell rögtön cserélni, max. később. Annyira nem drágák azok sem.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Grizzlu
tag
válasz Csupingo #146701 üzenetére
Na majd nézek videokártyát meg procit is használtan, így olcsó lesz a tuning.
(emlékszem, régen, mikor '95-ben 11 évesen elkezdtünk PC-zni, nem hogy használtan nem szabadott venni semmit, de sajnos az új alkatrészek is rendre megadták maguk. Sokminden változott azóta...)
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
bobalazs
nagyúr
Fasza árak vannak a boltokba meg a hardverpiacon is, eszem megáll. Isten mentse aki ilyenkora akar végéát venni.
-
robotzombie
csendes tag
Sziasztok
Adott egy régi konfig:
400 W Cyclops táp
core2 7200 CPU
felhasználás: net, office, régi cad esetleg, pixel játékok és régebbi játékok
méret: FullHDProblémáim vannak a videokártyámmal (9800 GTX 512 MB) , aminek az utódját keresem. A gép majd váltásra kerül a későbbiek folyamán, de tartaléknak megmarad.
Az érdekesség, hogy a mostani legolcsóbb kategória a gt710 bizonyos honlapok [link] szerint sokkal rosszab, mintaz én 12 ócska kártyám. Máshol [link] csak egy kicsit rosszabb teljesítményben. Hihetőek ezek az adatok? Számomra nagyon furcsának tűnnek.
Esetleg jobban járok valami régi használt kártyával, ami nagyobb teljesítményű?
Mennyire lehet bízni ezekben az összehasonlító honlapokban? gpu.userbenchmark.com , technical.city/en -
4264adam
veterán
-
Stii
újonc
válasz robotzombie #146707 üzenetére
Talán picit overkill de még egy GTX 1050 -t is el tudnék képzelni, legalább azzal hosszútávra meglennél (használtan).
-
sakal83
addikt
Szerintem aki vgat szeretne venni az ne nagyon varjon. A lenti cikk szerint meg rosszabb lesz a helyzet vga fronton ami durva hasznalt arakat is okoz majd. Gyakotlatilag nem lesz vga az uj piacon eleg sokaig. Ez jo ha oszre kicsit helyreáll.
-
kolopele
nagyúr
válasz sakal83 #146710 üzenetére
Aki eladta bagóért a jó kis 2070-2080 supereket a háromezres széria miatt az két dolgot tehet: Megveszi most mert nem ér rá, vagy vár a végtelenségig. Nagyon más nincs. Olcsóbb kártyát esetleg be lehet tenni ideiglenesen, de kétlem hogy bárki pl. egy 1050 Ti - vel, 1060 - al akarna játszani egy 2080 super után.
-
robotzombie
csendes tag
4264adam:
Stii:
Köszönöm. A gtx 750 ti a 1030 -hoz viszonyul ár érték arányban? Az előbbi használtan ~ 20k, utóbbi ~27k és alig használt, még garis, ismerőstől. Van még egy régi, használt HD7770 az étlapon, ~10k. -
4264adam
veterán
válasz robotzombie #146713 üzenetére
Bármelyiket is választod erősebbek mint a 9800GTX és kevesebbet fogyasztanak. Bele értve a HD7770-et is.
-
jozefgucci1
addikt
Igen ám csak van aki nem tud konzolon játszani . Én pl Fps játékot egyszerüen nem tudtam megtanulni játszani sem xbox-on sem ps4-en . Közel nem hoztam azt a szintet mint pc-n és még a graf is olyan semmilyen volt .Azért pc-n 2K-4K-n 144Hz minden jobb és szebb .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Lorden
senior tag
válasz jozefgucci1 #146715 üzenetére
Nem tudom, hogy pc játékosok mekkora százaléka játszik az említett felbontáson és frissítésen, nyilván ők soha nem fognak konzolra térni.
Viszont az egyszeri gamer erősen elgondolkozhat, ha ilyen hónapok jönnek.
Az nem állapot, hogy egy két éve megjelent 2060 250e, ami FHD kártya -
KAMELOT
titán
válasz jozefgucci1 #146715 üzenetére
Én is csak pc tudok. Konzolon a grafika is....
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Pécsi gyerek
addikt
1060 netezésre Simán játszos kártya az még fhd-n.Persze aki a legújabb legrosszabban futó játékokkal akar játszani az költsön többet.Én is vennék erősebb karit,de a játékaim vígan mennek az 1060-al is.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
kolopele
nagyúr
Jó a konzol arra a pár exclusive játékra amik PC - n nem jelentek meg, én is csak azért vettem PS4 - et anno meg Switchet. 6 játék volt összesen a két gépen amit nem lehetett kihagyni.
Amúgy azért az 1060 - al is el lehet még játszani FHD 60HZ - en (900p-n meg pláne), max. bizonyos játékoknál medium beállításokra kell tenni, meg van olyan beállítás amit lowra.[ Szerkesztve ]
-
VGNGR
senior tag
válasz Rockland #146723 üzenetére
Az a nagyon nagy szerencse, hogy a LOL (meg a filmezés/netezés) kb. egy kenyérpirítón elfut, ezért nem kell még a jelenlegi ínséges időkben sem elkölteni 100 ezret VGA-ra. Jó vétel perpillanat nincsen, de használtan nézz körül GTX 950-960-1050-1050Ti-1650, másik oldalról RX 570 bőven elég lesz oda.
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #146598 üzenetére
és mindenkinek aki még segített:
Köszönöm szépen, mindkét gépben van már kártya, olyannyira sikerült vásárolnom, hogy van egy 3. kártyám is .
Szóval tök jól működik mindkét kártya, a gtx960-al a Fortnite és StarCraft 2 belőtte saját magát fullHD-ba, full beállításokkal, a 1030 a kis gépben is 1440x900-ra (ennyit tud a monitor) 60 fps-re, csupa high beállítás Fortnite-al De azért visszavettem a kisebb 16:10-es felbontásra, meg medium beállításra, mert melegedett rendesen.
Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim:
1. mivel érdemes monitorozni a kártyát, hogy lássam mennyire van terhelve?
2. A 76 fok az soknak számít játék alatt? Tegnap annyi volt, ment is a venti 3500 körül (68 %). Valahol be lehet állítani, hogy meddig mehet a melegedés és utána vegyen vissza a teljesítményből? Nem szeretném kinyírni a kártyát idő előtt. Persze, tudom, hogy a 1030 nem egy erőgép, ráadásul be is van zsúfolva. Tényleg mehet egy plusz venti a gépbe, ha elfér valahol...
3. Mik azok a beállítások a játékokban amit érdemes kikapcsolni, mert különösebb változást úgy sem hoz, viszont hajtja a kártyát? Ilyenekre gondolok, hogy vsync, anti-aliasing (csak pl.), esetleg nagy felbontás-low graf. beállítás vagy inkább alacsony felbontás-magas grafikai beállítás a jobb?
Köszönöm előre is a válszokat!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
vaakuum
addikt
Nekem ebből nagyon az körvonalazódik, hogy a pc-laptop vonal elmegy a kripto irányba, és a a lakosságnak maradnak maximum a mobilok...Ez a tendencia szerintem a pc-s játékfejlesztést is konkrétan igen hamar kiüti, mert ha nincs gép, amin fusson, nem is fogja venni senki a játékokat sem, pedig a fejlesztési árak is igencsak elszállóban vannak.
Valve, Epic és a többiek hamarosan csak a meglévő játékokkal tudnak vergődni tovább, hosszú távon jön nekik is a durva éhezés. Kíváncsi lennék, a válságstábokat elkezdték-e már összeállítani?
Kérdés az, hogy az egyszerű cégeknek ez az informatikai árrodeó mennyire fog fájni. Mondjuk biztosan le lehet írni költségként, de azért na...Ezzel az egész BTC biznisszel most a Húsvét-szigetek katasztrófát játsszuk újra... kicsit másként.
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
jeni
félisten
Szia.
Pletyka szerint újra el kezdték gyártani az Nvidia 2060 szériás kártyákat.
Igaz-ez? -
koko52
nagyúr
válasz vaakuum #146726 üzenetére
ETH már nem sokáig túrható. Az ASIC is tönkre vágja a nehézséget/jövedelmeket. Célgépekkel lehet majd csak bányászni. Altok nem sok szart érnek, főleg ha ETH túrás kiesik, rászabadul a hálózat a kicsikre és azok diffje is az egekbe száll. Szóval csak idő kérdése. Idén ez 100% kifullad, csak most mindenki üti a vasat.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
veterán
válasz Flowtation #146725 üzenetére
Megpróbálok átfogó de nem teljesen lefedő választ adni:
Ne folytsd vissza, hadd menjen, 76 fok nem sok, persze lehetne kevesebb. A plusz ventit azért berakhatod. Létezik egy olyan hogy MSI Afterbuner, ott is állítgathatod a ventiprofilokat meg a cpu magfesz-órajeleket. Ezzel általában feltelepedik egy RTSS (RivaTuner Statistics Server) amivel ki tudod iratni ezeket, és az fps-t is le tudod 60-ra korlátozni hogy ne tekerjen fölöslegesen.
Csak natív felbontáson használd, mert attól eltérő esetén homályos lesz a kép.
Vsync nem teljesítménybeállítás, lezárja pl 60 Hz-re a képfrissítést, lehet jó is rossz is, ki kell próbálnod mit szeretsz. Anti-aliasingnek nincs jelentős teljesjtményigénye érdemes följebb csavarni. Az élsimítások amik nagyon el tudják még tolni a teljesítményigényt, pl msaa-t vedd le. Textúra detail inkább a videomemriát eszi. de ez is játékfüggő.
Nézz youtube videókat ezekről.https://tinyurl.com/rasoapro
-
sakal83
addikt
válasz pecccccccca #146730 üzenetére
Ha a nagyhalak beszalltak mar peddig bevannakszallva ott nem lesz pukkanas. Egy ujabb jatszoter ahol a balektol elveszik a nagyobbak a jatekokat. Es meg szabalyozatlan is. Ez a kanaan.
-
koko52
nagyúr
válasz pecccccccca #146730 üzenetére
Ez a hamarosan hány éve is tart? Nyugodj meg nem fog eltűnni soha, átalakul, fejlődik de marad. A bányászás fog megváltozni. De mindig lesz valami más ideig-óráig. Jókor szállsz be tarolsz, ha nem akkor buksz. Ilyen egyszerű.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
KAMELOT
titán
válasz MasterDeeJay #146735 üzenetére
2021.01 drivert tegyél fel az sli végett.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
shteer
titán
válasz MasterDeeJay #146735 üzenetére
lesz mit belőle takarítani méretes vga ez is. én egy szép állapotú 8800GTS-t szereztem be, csak még nincs nálam. kéne is alá valami olcsó konfig ami kiszolgálja, aztán colin 2005 meg egy crysis újrajátszás
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
koko52
nagyúr
válasz shteer #146738 üzenetére
Szerintem nem sokáig marad ez a helyzet. Túl szép a bevétel .
-
sakal83
addikt
amíg van beszálló, aki fizeti a realizálást addig igen. Ha nem akkor már mindenki bukik. De ezt a "nagyok" nem engedik, értsd, nem adnak el, csak fokozatosan, hogy legyen elég vevő, így a nagyok tudnak játszani az árfolyammal (lásd Musk, aki nem biztos, hogy messiás), akár a kicsik kárára ("elveszik tőlük a pénzt"). Ennek volt ékes példája a gamestop és amc sztori. Mikor a nagyok voltak szopóágon, szépen korlátozva a vételi oldal a kicsiknek szigorúan, csak az eladás volt aktív. Én -60%-ot értem el... értsd a nagy zárta a short poziját a pénzemből... a káromra. Mivel a btc és társainak nincs fizetési funkciója, így addig "csak egy" adok veszek játék, és az utolsó eladó jól megszívja... Ha lesz funkciója, akkot már más a tészta. De a nagyok azért stabilitást adnak a btc-nek. Gyakorlatilag a kínáalt végessége, és a hit adja az "értékét". Akár 100 számozott plüssgorilla is betölthetné ezt a funkciót véleményem szerint
-
veterán
válasz shteer #146741 üzenetére
Hát azért 3 hónapos megtérülésről nem nagyon beszélhetünk még MSRP esetén sem. Vag yvalamit rosszul tudok?
Egy MSRP 400/500$-os 3060Ti/3070 kicsákányoz havi 100 Eurót ha jól számolok.
Ebből lejön a villany és nem MSRP-n vetted.
De a scalper felár valóban bejöhet 3 hónap alatt és akkor megvetted rendes áron a vga-t.https://tinyurl.com/rasoapro
-
koko52
nagyúr
válasz rasotamas #146743 üzenetére
A novemberi 6*5700xt rig már pluszos nálam, szóval igen. A mai beszállók már nagyon messze vannak ettől.
-
shteer
titán
válasz kolopele #146746 üzenetére
Rosszul látod. Te nem tudsz kilépni a "szerepedből". Egyszerűen nem tudod elképzelni milyen lehet valaki más élete. Ne értsd félre, nem bántásból írom! Neked jól megy, sokat és jól dolgozol, sokat keresel. Hozzád képest ez a "kicsik" játéka. Viszont kis befektetésnek kiváló. Láthatod koko válasza alapján is. 3 hónap alatt 100% haszon.
szerintem jónak tűnik..
-
Brekkk
senior tag
-
kolopele
nagyúr
válasz Brekkk #146748 üzenetére
Megváltozhat, persze, de nagyon nem mindegy, mi az amit eleve csinálsz, mennyire biztos lábakon állsz. A "többlábúság" meg természetes, állítottam bármi mást? Viszont ez nálam pont nem a bányászat.
shteer: Néhol olvastam, hogy bizony ez nem csak a kicsik játéka, pont ezért nem is értettem eddig sem.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #146749 üzenetére
Nézd, én nagyon jól keresek az átlaghoz képest. Mégsem zavar, ha mellette jelenleg napi 20-25k begurul úgy hogy hobbiból csinálom és a munkám miatt rengeteg IT cuccom van.
Napi 10 óra szellemi-fizikai meló mellett még mezőgazdasággal is foglalkozom szintén hobbiból, nem azért mert rá vagyok szorulva és nagyon jó pénz van abban is.
Van aki a 8 óra őrszolgálatba is bele akar halni. Egyszerűen csak nem vagyunk egyformák."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Microsoft Excel topic
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs