- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzocsA
csendes tag
Anyunak szeretnék tvt venni. Nem kell smart tv. 32 vagy max 40, 100000 alatt.
Ezeket néztem:
Dyras LE-40G11FEU 40" Full HD LED TV
Blaupunkt 40" smart. Nem tudom a típusát. Lidlben lesz jövő héten 75000 ft ért. Megéri?
Hitachi 32HE2300 De ez csak HDs.
Orion PIF 40 D/LED
Orion OR3220FHD
Nyáron még 60 000 ft környékén voltak ezek a full hdk most meg már 80000 ft körül mozognak.
Orionnál az volt a baj. hogy a barátnőmnél hiába hangosítok nem emelkedik a hangerő 60 cm tv kb. Én nagyot hallok és így elég rossz. van mikor halókészülékkel sem értem rendesen, panelben meg nem lehet annyira bömböltetni. -
koadam777
csendes tag
válasz
alaves #62138 üzenetére
Szerintetek számít, hogy tavalyi model? Lesz bármilyen hátrány rövid időn belül? Arra gondolok hogy nem fog frissítéseket megkapni amiket az új készülékek igen. Számit egyáltalán a frissítés?
Illetve nem találtam egyértelmű választ IPS vs VA kapcsán. Melyiknek élesebb szebb a képe sportot figyelembe véve? Szemből nézzük 2,5mről. -
Saccco
nagyúr
Euronics-ban is van újra TCL 65C728, igaz nem 275 BB áron, hanem 299.
-
rainman72
Topikgazda
-
koco
csendes tag
Időközben használtam a google-t és én is ráleltem az Rtings-re, de köszönöm szépen a gyors válaszokat
-
koco
csendes tag
Üdv!
Az iránt érdeklődnék, hogy érdemben mi különbség van a Samsung Q80T és Q80A között? Ez tulajdonképpen csak a gyártási évet jelöli. Én konkrétan ezt a modellt néztem ki: QE55Q80AATXXH.
Köszi előre is a válaszokat.
-
insight
aktív tag
Abban kérnék segítséget, hogy szerintetek a menüje melyiknek felhasználóbarátabb? Édesapám kapná, szeretném az egyszerűbben használhatót választani. Ebben a kategóriában egyikhez sem jár okostávirányító, csak a sok gombos alap távkapcs. Eddig egy Philipset használt, így mindenképp újdonság lenne számára a Tizen és a WebOS is.
LG 65UP76703LB
vagy
Samsung UE65TU7022 -
alaves
addikt
válasz
pecccccccca #62156 üzenetére
Te lehetnél a "Szem" a TV vakteszteknél
[link] (olyan mint az "Orr" a parfüm szakmában)
Neked még el is lehetne hinni, hogy melyik TV-nek a legjobb a képe. -
alaves
addikt
válasz
rainman72 #62150 üzenetére
"sokat megy napi szinten akkor a nanocell."
2018-2019-re javarészt megoldották az élettartam/beégés problémát (pixelstruktúra, ABL/ASBL, pixeleltolás, statikus elem fényesség csökkentő), csak itt a prohardver fórumokon sok OLED felhasználó már bőven 10.000 üzemóra fölött jár (nálunk napi 12-16, össz.:8500). Valamint azt is tegyük hozzá, hogy a LED háttér-világításnál ilyen üzemóra számoknál már van fényerő-csökkenés, amely OLED-nél elhanyagolható. -
persil
nagyúr
válasz
pecccccccca #62156 üzenetére
Brutalis.
Nalam az 50-es elott van kb. 2, vagy 2.5 meterem, de ha nem lenne ilyen hulye a szoba/butor elrendezes, akkor egy 60 inch-et el tudnek kepzelni, kb az lenne ott nalam a tokeletes.
Szrk.: Ugy olvastam, hogy orias vagy.
Egyebkent szep szakma!
-
rainman72
Topikgazda
75AU8002 csak 300e jó ár
[link]
-
persil
nagyúr
válasz
pecccccccca #62141 üzenetére
Amit te irsz az az extrem sport.
Jo, hogy magat a tv-t latod.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
pecccccccca #62151 üzenetére
Engem nem foglalkoztat a táblázat
Ami tetszik meg jó a szememnek az jöhet. -
pecccccccca
őstag
-
rainman72
Topikgazda
válasz
laci laci #62148 üzenetére
Én ezt nem mondtam
De ha megnézed a teszteket,nem egy
ár/érték bajnok a nanocell,főleg egy nem sokkal drágább oled mellett.
De a nézési szokások is befolyásolják a választàst.Ha csak filmezni kell és kevés tv adás akkor oled,ha viszont forditva és sokat megy napi szinten akkor a nanocell. -
CragON
aktív tag
válasz
-
rainman72
Topikgazda
válasz
laci laci #62134 üzenetére
Lg-ből 300e környékén 55"-ba kapsz egy nanocell 55Nano90-t,amit akár honnan is nézünk IPS marad,a FALD led ellenére is.
Nem lesz igazi fekete és a kontraszt is alacsony marad.
Szóval érdemesebb megpótolni kicsit egy oledre,de ha nem akarod akkor marad a Nano90 [link]
[Itt] lesz egy összehas.egy
oledről vs. nanocell -
rainman72
Topikgazda
válasz
FireKeeper #62135 üzenetére
Magasan vannak az árak sajnos
Kb ezekből lehet választani,van ismert és kevésbbé ismert márka is közte [link]
Vagy megvárni a novembert ott biztos lesz vmi. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Ok a vásznat csak ritkán nézem.
Viszont 4m-ről a 75s tv-t én nem nevezném extreme sportnak,habár ez a megnevezés tetszett
Azért meg nem fogok kisebb tv-t venni mert oled,majd később.
300-ért adnak vállalható 75"-os tv vagy 48" oled,sztem akinek van hely hozzá,vszinü inkább a méretet választja sztem. -
alaves
addikt
válasz
Kiskutya #62140 üzenetére
A C728 középkategóriás LCD, elfogadható interpolációs mozgásjavítással, de elég jól látható artifact hibákkal. XH9096 felsőkategóriás LCD kiváló mozgásjavítással.
A C1 'referencia' TV nagyon jó mozgásjavítással. Az LCD egyébként is elkeni a mozgást, ezért tűnhet jobbnak, de ez tévedés. -
koadam777
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek már kérlek.
2 tv között variálok.
Sony XH9096 vagy TCL C728.
Nincs konzolom, ami leginkább fontos, hogy gyors mozgások, pl. foci meccsek a legkevésbé legyenek elmosódottak. TV adàs menne legtöbbet, illetve Netflix.
Köszönöm szépen. -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
130k körül van most valami értelmes vétel? nem nekem kéne, ismerősnek, így csak új játszik. talán 10-20kt még rá tudok beszélni ha meggyőztök valami jó ajánlattal
50inch jó lenne.
-
laci laci
addikt
Üdvözlet.Szeretnèk venni egy új tv-t.
Elvárásom:
-max.138 cm átló
- Samsung kizárva,előny az LG..
-csak youtube és netflix megy rajta,játèk nem
-Csönyörű kèp legyen
-max.napi 2 órát menne,másodlagos tv lesz..
-falra lesz szerelve kb.3 mèterről nézem.
- max.300.000ft a keret
Köszönöm mindenkinek, aki segít. -
j.bravo
addikt
válasz
concret_hp #62119 üzenetére
Nem próbáltam, nincs tapasztalatom, csak gugliztam; aki próbált már ilyesmit, reméljük hozzászól:
a) HDMI-bül kiveszi a
zokszigéntaudio jelet (a video, vagy mindkettő meg megy tovább)
Ezen van spdif is meg jack aljzat is.b) spdif-ből csinál RCA-t
Kívülállóként hirtelen ennyit tudtam -
rainman72
Topikgazda
válasz
pecccccccca #62122 üzenetére
Nekem 20+ négyzetméteres szobában van 75s tv meg 120"-os vászon
-
Tamas740
csendes tag
TCL 75C725 beesett 400ezer alá! :) Euronicsnál. De a 75C728 is 480 alatt van.
-
CragON
aktív tag
válasz
pecccccccca #62122 üzenetére
Szerintem ez totál egyéni dolog, hogy ki milyen méretű tv-t szeret nézni és kinek milyen lehetősége van elhelyezés szempontjából.
Nekem most egy 65-ös van a nappaliban és ezt cserélem 75-re (Pontosabban a 65 megy be egy másik szobába)Én személy szerint azért szeretem a nagy képernyőt, mert nekem mozis hatása van és távolabbról lehet nézni úgy, hogy a tartalom/minőség rovására nem megy.
Az én nappalim 38 nm az még messze van a te elképzelt 200nm-től, de nekem így sem kirívóan nagy. Vagyis egy ideig uralkodó hatása van a falon, de hamar megszokom és kell egy nagyobb.
Még kivárok OLED tekintetében, lesznek ezek olcsóbbak is...
-
pecccccccca
őstag
válasz
CragON #62121 üzenetére
Lenne egy kérdésem ami régóta foglalkoztat. Talán te meg tudod válaszolni.
“Sokan” itt a topikban ragaszkodnak a mérethez.
Szóval a kérdés: Miért?
Ha 1 mérettel kisebb, de OLED tv-t is lehet venni annyi pénzből amennyit egyesek sima LCD paneles tévére költenek, mi az a nagyon elengedhetetlen a méretben, hogy egy OLED ellenében bárki is LCD mellett döntsön? Én pl egy 75”-os tévét max egy egyben 200-300nm-es helységben tudok elképzelni, mert annyira kva nagy.
Vagy ennyien laktok a Festetics kastélyban???
Mindenféle rosszindulattól mentes a hozzászólásom! Kérlek ne ugrojatok nekem nagy tévé rajongók. Csak tényleg foglalkoztat ez a kérdés már régóta. -
rainman72
Topikgazda
Sony 55XH9096 jó áron 240e
[link]
-
j.bravo
addikt
válasz
concret_hp #62111 üzenetére
Settopboxnak nincs hangkimenete? Sima sztereo RCA szokott lenni. Évek óta azt használom, kis 2.1-es aktív hangszóró szettel, ami régi es nem nagyon acélos, de a tv hangszóróját így is kenterben veri.
-
alaves
addikt
válasz
koko00869 #62115 üzenetére
Ha polcrendszer van körülötte akkor is világít az ambilight, persze nem érvényesül annyira, de akkor is jó lehet.
LG OLED55C1, Philips 55OLED706, Philips 55OLED806, Sony 55A80J
Esetleg ha elfér a 65"-es: 600 eFt alatt: LG OLED65C1, 500 eFt alatt: Philips 65OLED705 (HDMI 2.0) -
koko00869
tag
Kedves Fórumtagok!
Milyen tv-t ajánlanátok egy jbl bar 9.1 mellé? Fontos lenne, hogy ki tudjam használni az atmost. 53-58 colosban gondolkodom, 500-600k-ig nagyjából. Valószínűleg megvárom a black friday-t, csak szeretném jó előre kiválasztani. -
concret_hp
addikt
van bekötve tv-m a dobozig, meg van egy nem használt monitorom...
hogy izé olyan divájsz van-e hogy rádugom a settopboxra, és kettébontja a jelet képre meg hangra, merthogy a monitoron nincs hangszóróés hát mégis olcsóbb, mint venni egy kurvanagy tv-t, mert ha veszek akkor már azt veszek
-
petikeke
tag
Sziasztok!
A nappaliban van már egy jó tv-m, de a hálószobába is szeretnék, de ide csak egy nem túl nagy és drága TV-t vennék. Voda-nál részletre ezt a 3-t néztem, melyik lenne jobb szerintetek?
Philips 43PUS7805 - tetszik az ambilight, de nem olyan jó smart funkciók
LG 43UP7500 - Jó OS; IPS panel
Samsung UE43AU7102 - Jó OS; talán jobb képminőség, mint a másik 243 col körülit nézek és 120 000 körül szánnék rá. Youtube, Plex, Netflix, HBO go-t néznék rajta.
Ha van más javaslat szívesen meghallgatom, nem ragaszkodom a Voda-hoz.
Előre is köszönöm!
Üdv:
Peti -
SirKero
őstag
Üdv.
A három készülék között mi a különbség , illetve ez a különbség ( ha van ) megér-e + 50-80 ezer forintotElméletileg mind három idei típus.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
weres78 #62077 üzenetére
Az idén már nincs 49" az Lg-nek tudtommal,tavaly még volt és IPS panellel.
Sony-t talán lehetne még találni ebben a méretben kifutóban,de a 200ezerbe nem sok minden fér bele,és ez is ips.
Sötétben tvzéshez jobb a VA a fekete szín miatt,nappal jó az ips is.
Szóval marad az 50",próbáld megnézni őket egy nagyobb boltban,mennyire fakulnak oldalról,rendelés előtt.
Sony 49" [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- Újszerű, egyszer kipróbált Zoom LiveTrak L-8 többsávos kompakt keverőpult
- Árcsökkenés: eladó szinte új Amazon Echo Buds 2 aktív zajszűrős TWS fülhallgató
- Sony Bravia 50"-os LCD tv (KDL-50W829B X-reality PRO)
- Eladó Philips 70PUS6724/12 70 4K UHD Smart TV Ambilight-tal Csak 110.000 Ft!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest