- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerpentin
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #97255 üzenetére
Matekoltam kicsit és végigolvastam néhány itteni postot+reviewkat. Végül ezt néztem ki host-nak: ASUS RT-AX86U AX5700
Mellé pedig 1 vagy 2db AX1800U node-nak, ahogy ajánlottad.
Kutakodom még egy picit, de jó vélemények vannak az AX86U-ról, keretbe belefér (90+20+20= 130) és így egy ideig remélhetőleg nem kell frissíteni a rendszert, max ha lesz több gigás net -
Szerpentin
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #97255 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Szerpentin
csendes tag
Sziasztok,
mesh rendszer kialakítása előtt állok a következő paraméterekkel:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
3 szintes ikerház, UDP kábelezve a szinteken, belsőleg vékony tégla fal, vastag födém.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?kb 25 eszköz használná egyszerre, elszórva a lakásban, ebből 5 ismeri az AX-t, 1-2 eszköz kábelesen.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?1 GBPS a net, szeretném wifin is minél nagyobb részét élvezni.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!br 100-150k, legyen 135k a pontos összeg
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Az ASUS routerem kezelőfelületét nagyon szerettem, jó funkciói voltak. Amit szeretnék: DDNS szolgáltatás, gyors, megbízható és a régi egységekkel is jól kommunikáljon (pl LG TV folyamatosan leszakad a mostani wifiről)Amit eddig kinéztem: ASUS ZenWifi AX Mini XD4 (3-Pack)
Egyelőre amilyen reviewkat olvastam róla, közepesen voltak megelégedve vele.
Főbb ellen indokok: rossz hatótáv, lassú (~730 mbps-t mértek rá egy teszten), nem mindig vált jól a nodeok között.Az AIMesh tech tetszik, hogy könnyen bővíthető.
Van az ASUS ZenWifi AX Mini XD4 -nál jobb opcióm ebben a kategóriában?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon fólia (Hidrogél)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest