Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dani1986

csendes tag

Sziasztok,

Hozzaszolasom elozmenye.

Elso korben vettem egy Asus RT-N18U routert, sajnos ez nem hozott erdemi gyorsulast, a jelerosseg sokkal jobb lett, de a tenyleges sebesset a Speedtest szerint kb 30-35Mbit kornyeke volt lefele. Megfuttatva a temat a router topikjaban nem sok joval biztattak, a zsufolt 2.4Ghz miatt nem sok eselyt adtak a javulasra. Visszavittem a routert es kicsereltem egy dual band-s C7-re. Nagy remenyeket fuztem hozza, mivel az 5Ghz ures volt a meresek alapjan. Kicsit rosszul esett, hogy ezek utan a meresek szerint 40-45Mbit ami igy tud a router valos korulmenyek kozott.

Van valami otletetek arra, hogy mi okozhatja azt, hogy annak ellenere, hogy ures a csatorna megis ennyire rosszak a meresi eredmenyek? Mindez akkor is igaz ha 1 meterre allok a routertol, szoval nem feltetelezem, hogy az epulet vagy egyeb targyak zavarnak az atvitelt.

Koszi,
    Dani

• dani1986

csendes tag

válasz jmuranyi #58334 üzenetére

Koszi a valaszt! Elso korben en is egy sima 2.4Ghz-re gondoltam, ha megsem valna be akkor meg visszaviszem.

• dani1986

csendes tag

Sziasztok!

Sokat olvasgattam a topicot, ennek ellenere lehet, hogy megis volt mar nagyon hasonlo kerdes, akkor elnezest! Egy kb. 80nm-s tarsashazi lakasba keresek routert (tegla, beton vegyesen). Sajnos a szolgaltato (Digi) kabele a bejarati ajtoig, az eloszobaba jon be, nincs UTP behuzva sehova es nem is szeretnek kabelezni mostansag. Ebbol kifolyolag a router a lakas "szelen" helyezkedik el, a nappali ettol kb 7 meterre van es egy boltive atjaron keresztul ralat valamelyest a router (tehat nem teli fal van koztuk). A nappalibol tobb eszkozzel szeretnek erre kapcsolodni, laptop, XBox, telok...

Wifi scanneles megvolt a leiras szerint, a szomszedok is jol el vannak latva routerekkel, de a 6,7 es a 11+ csatornak hasznalhatonak tunnek minden helyisegben 2,4Ghz-n az 5Ghz teljesen ures. A net maga nem tul gyors, 100/50 szoval nem a sebesseg a fo szempont, hanem a stabil, eros jel 1-2 falon keresztul is a lakas masik feleben. Ehhez tudnatok nekem eszkozt ajanlani?

p.s.: jelenleg egy Dlink dir-645 van, de ez teljesen random mukodik, ami tobbnyire igaz hogy a download kb fele az uploadnak wifin, mikozben kabelen direktbe a Digi-s UTP-n megy a normal savszel. Valszeg vmi FW problema, de mar nagyon meguntam az allando szivast ezzel, se reset, se uj FW nem hoz valtozast, es mar vegigolvastam rengeteg related kulfoldi forumot...

Elore is koszi!
    Dani

Új hozzászólás Aktív témák