Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dani1986
csendes tag
Sziasztok,
Hozzaszolasom elozmenye.
Elso korben vettem egy Asus RT-N18U routert, sajnos ez nem hozott erdemi gyorsulast, a jelerosseg sokkal jobb lett, de a tenyleges sebesset a Speedtest szerint kb 30-35Mbit kornyeke volt lefele. Megfuttatva a temat a router topikjaban nem sok joval biztattak, a zsufolt 2.4Ghz miatt nem sok eselyt adtak a javulasra. Visszavittem a routert es kicsereltem egy dual band-s C7-re. Nagy remenyeket fuztem hozza, mivel az 5Ghz ures volt a meresek alapjan. Kicsit rosszul esett, hogy ezek utan a meresek szerint 40-45Mbit ami igy tud a router valos korulmenyek kozott.
Van valami otletetek arra, hogy mi okozhatja azt, hogy annak ellenere, hogy ures a csatorna megis ennyire rosszak a meresi eredmenyek? Mindez akkor is igaz ha 1 meterre allok a routertol, szoval nem feltetelezem, hogy az epulet vagy egyeb targyak zavarnak az atvitelt.
Koszi,
Dani -
dani1986
csendes tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam a topicot, ennek ellenere lehet, hogy megis volt mar nagyon hasonlo kerdes, akkor elnezest! Egy kb. 80nm-s tarsashazi lakasba keresek routert (tegla, beton vegyesen). Sajnos a szolgaltato (Digi) kabele a bejarati ajtoig, az eloszobaba jon be, nincs UTP behuzva sehova es nem is szeretnek kabelezni mostansag. Ebbol kifolyolag a router a lakas "szelen" helyezkedik el, a nappali ettol kb 7 meterre van es egy boltive atjaron keresztul ralat valamelyest a router (tehat nem teli fal van koztuk). A nappalibol tobb eszkozzel szeretnek erre kapcsolodni, laptop, XBox, telok...
Wifi scanneles megvolt a leiras szerint, a szomszedok is jol el vannak latva routerekkel, de a 6,7 es a 11+ csatornak hasznalhatonak tunnek minden helyisegben 2,4Ghz-n az 5Ghz teljesen ures. A net maga nem tul gyors, 100/50 szoval nem a sebesseg a fo szempont, hanem a stabil, eros jel 1-2 falon keresztul is a lakas masik feleben. Ehhez tudnatok nekem eszkozt ajanlani?
p.s.: jelenleg egy Dlink dir-645 van, de ez teljesen random mukodik, ami tobbnyire igaz hogy a download kb fele az uploadnak wifin, mikozben kabelen direktbe a Digi-s UTP-n megy a normal savszel. Valszeg vmi FW problema, de mar nagyon meguntam az allando szivast ezzel, se reset, se uj FW nem hoz valtozast, es mar vegigolvastam rengeteg related kulfoldi forumot...
Elore is koszi!
Dani
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Oneplus Nord 2 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Gubek-Einste
Dr.NX