Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SentryGun
aktív tag
válasz
homeoffice76
üzenetére
Igen, megtaláltam az írást én is. Mivel fut mellette egy alacsony fogyasztású szerver, így ha egy mód van rá megkímélném magam a felesleges mókolástól.
A szerver is főként file és backup kiszolgáló, így tulajdonképpen a másolási tempó a lényeg. Őszintén szólva a ház átmadzagolása cat6-os kábelre fontosabb lenne, de egyrészt a szüleim ódzkodnak mindenféle fúrási művelettől, másrészt nekem sincs sok kedvem az év otthon töltött három hetéből egyet furkálással és kábelezéssel tölteni.
Úgyhogy régi wrt54gl ki, új be, aztán süvítsen nekik a 120as net. Én is örülni fogok, mert végre nem kell majd külön bejegyeznem a naptáramba nagyobb fileok mozgatását a hálózaton. 
Illetve, igen, nekem az E3000-res tudására semmi szükségem sincs, az E2000-res tudását pedig hozza a TPLink 1043nd, kb. 2/3-ad áron. Arra pedig, hogy 24/7/365-ben menjen tökéletesen megfelel. 5 év garival meg pláne...
-
SentryGun
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én is UPC 120-as nethez, illetve a hálózati átviteli sebesség növelése céljából gondolkozom router váltáson. Igyekeztem mindenről előbb részletesen tájékozódni, de felmerült néhány kérdés, ehhez kérném a segítségeteket:
Nézegetve az általatok ajánlott termékeket három versenyző maradt a porondon:
a Linksys E2000, vagy Linksys E3000, illetve a TP-Link TL-Wr1043NDFelhasználás: Otthoni célra lenne, hogy gyors legyen a hálózati sebesség (2x desktop (LAN), 1x házi linux szerver (LAN)) - magyarul gigabites lan alap, és legyen gyors, b/g/n-es wifi (1-2 notebook időszakosan (wifi)) Ezen adatokat, ha jól látom mind hozza is.
Ár: Mindegy a dolog, úgy vagyok vele, hogy egyszer kell jót venni.DE: Jól értem, hogy az E2000 és E3000 között az USB port és az UPnP AV server eredménye a 10e forint különbség? (Amennyiben igen, úgy az E3000-ret ki is zárhatjuk, mert ilyenre nincs szükségem.) De javítson valaki, ha rosszul értem.
Tehát:
Így akkor az Linksys E2000 és a TP-Link között vacillálok, és ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem is: Megér 7e Ft árkülönbözetet a Linksys (18e, csak 2 év gari), vagy a fenti felhasználásra bőven elég a (12e, ráadásul 5 év garival érkező) TP Link is? Tapasztalatok?
Esetleg van újabb, gyorsabb, jobb modell azóta?Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Windows 11
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3758, 100% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 250 G7 - i5-8G I 8GB I 256SSD I NVIDIA I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 2020 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Úgyhogy régi wrt54gl ki, új be, aztán süvítsen nekik a 120as net. Én is örülni fogok, mert végre nem kell majd külön bejegyeznem a naptáramba nagyobb fileok mozgatását a hálózaton. 

Dr.NX