- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
woodworm #60331 üzenetére
A router volt a hibás lede-vel és padavannal is csinálta (érdekes, hogy a cserekészülék is csinálta ugyanezt). Megvettem egy ubi er-x routert és minden oké. Nincs lag, nincs alkalmazás kibaszkodás, minden megy és RENDESEN megy. Mögécsapva meg a régi szolgáltatja a wifit és jónapot.
Mindenkit elriasztotok ezektől a routertípusoktól. Szerintem nem olyan veszélyes és közel sem annyira bonyolult, mint elsőre tűnik.
Amit egy asus vagy tp-link routerben be kell állítani vagy be szokak állítani az minden benne van az ubiquitiben is és itt is be kell állítani. Meg még egy jópár plusz lehetőség is.
Például: igmp. Ha valaki nem használja kikapcsolja bármilyen routerben vagy nem is tudja mi az és úgyhagyja, ahogy van. Itt (er-x) nem is kell törődni vele, ugyanis nincs konfigurálva alapértelmezésként. Ami a legfontosabb az minden elérhető a webes felületen is. Talán annyival igényel több hozzáértést, hogy pl: manuális port forwardingnál tudni kell melyik interfész a wan és melyik lan interfészen van a céleszköz (már ha beállítottál többet).
[kép] -
törölt tag
válasz
woodworm #60331 üzenetére
A gyári fw-el is és LEDE-vel is ugyanezt csinálja. Azért gondolok a routerre, mert az n12 d1-el gyári alatt nem csinálja, viszont az gyengécske a nethez már. A régi dologban amit említettél, ott a szolgáltató volt a hunyó (tarr kft). Letagadták, hogy lenne ilyesmi és ellenőrizték többször is és tuti nálam van a hiba, ami attól a naptól fogva elmúlt, hogy szóltam érte (megkérdeztem).
Azért kérek/tem tanácsot tőletek, hogy a router problémát tutira kizárhassam, ha ujat veszek. Én bevállalom a mikrotik-et is, ha az az ára, hogy minden megfelelően működjön. Alapokat összedek a linkelt cikkből a többit meg majd megtanulom. Kísérletező vagyok ilyen téren, nem ijedek meg ha valamit mókolni kell. Meg kérdezlek majd benneteket is, ha szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nők, nőügyek (18+)
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Nintendo Switch 2
- Samsung LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- AirPods Max - Space Grey - Első generációs - LIGHTNING
- NÉMET Logitech G515 Lightspeed
- Brutál szép állapot!! Dobozos! Lenovo Tab M10 FHD PLUS 10.3" 4GB 128GB - sötétszürke
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X 384bit videokártya
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- BESZÁMÍTÁS! "ÚJ" Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest