Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz woodworm #60331 üzenetére

A router volt a hibás lede-vel és padavannal is csinálta (érdekes, hogy a cserekészülék is csinálta ugyanezt). Megvettem egy ubi er-x routert és minden oké. Nincs lag, nincs alkalmazás kibaszkodás, minden megy és RENDESEN megy. Mögécsapva meg a régi szolgáltatja a wifit és jónapot.

Mindenkit elriasztotok ezektől a routertípusoktól. Szerintem nem olyan veszélyes és közel sem annyira bonyolult, mint elsőre tűnik.
    Amit egy asus vagy tp-link routerben be kell állítani vagy be szokak állítani az minden benne van az ubiquitiben is és itt is be kell állítani. Meg még egy jópár plusz lehetőség is.
    Például: igmp. Ha valaki nem használja kikapcsolja bármilyen routerben vagy nem is tudja mi az és úgyhagyja, ahogy van. Itt (er-x) nem is kell törődni vele, ugyanis nincs konfigurálva alapértelmezésként. Ami a legfontosabb az minden elérhető a webes felületen is. Talán annyival igényel több hozzáértést, hogy pl: manuális port forwardingnál tudni kell melyik interfész a wan és melyik lan interfészen van a céleszköz (már ha beállítottál többet).
    [kép]

törölt tag

válasz woodworm #60331 üzenetére

A gyári fw-el is és LEDE-vel is ugyanezt csinálja. Azért gondolok a routerre, mert az n12 d1-el gyári alatt nem csinálja, viszont az gyengécske a nethez már. A régi dologban amit említettél, ott a szolgáltató volt a hunyó (tarr kft). Letagadták, hogy lenne ilyesmi és ellenőrizték többször is és tuti nálam van a hiba, ami attól a naptól fogva elmúlt, hogy szóltam érte (megkérdeztem).

Azért kérek/tem tanácsot tőletek, hogy a router problémát tutira kizárhassam, ha ujat veszek. Én bevállalom a mikrotik-et is, ha az az ára, hogy minden megfelelően működjön. Alapokat összedek a linkelt cikkből a többit meg majd megtanulom. Kísérletező vagyok ilyen téren, nem ijedek meg ha valamit mókolni kell. Meg kérdezlek majd benneteket is, ha szükséges.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés