Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• phulee

tag

válasz Gaben92 #103531 üzenetére

Én is azt néztem eredetileg, csak HA-n szembejött ez a sok garanciás AX86s és tettem vele egy próbát. Eddig amire nekünk kell teljesen jó. De kíváncsi leszek az AX4200 tapasztalatodra.

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Gaben92 #103531 üzenetére

Vettem egy kifogástalanul működő Asus-t én is, majd visszaküldtem, egyszerűen behányok a firmware-étől és alternatív meg nem volt rá elérhető. Most olyan routerrel szemezek, amire tehető OpenWRT.

A régi Asus-ok nem voltak ennyire szutyok firmware-űek, vagy csak én öregszem, de a régi N-esen a DD-WRT van, hát a világ legjobbja szvsz, tartom. (IoT kütyük, okoslakás azon lóg).

Átnyergeltem egy olyanra, amire tehető OpenWRT, már csak meg kellene venni. (Cudy).
    Szóval gyárilag nincs az ASUS-al gond, de szerintem butáknak készült, más meg engem néz butának, hogy várok defaultból LAN-ba bedugva egy 192.168.1.1-et sima HTTP-n + egy admin/admin párost a bejutáshoz, egy gyönyörű szép kompakt, tele infókkal menübe, egy birodalmi csillagromboló vezérlőpultjához hasonló módon.

Ehelyett szedjek le mobil appot és találjam meg az ip címét, utána meg ezek a nyitóképernyők, hogy fullscreen böngészőben kell 2 kérdésre válaszolnom, NEXT, megint 2 kérdés egy hüvelykujjam vastagságú input mezőben, tipik ez a jópár éve már divatos egész képernyőt betöltő nullainfós GUI, úúúúúristen b+ holnap mi lesz ? :W

Szóval power user-nek szerintem teljesen felejtős minden olyan ASUS és nemasus router, amire egy normálisabb firmware-t nem lehet rámocskolni így vagy úgy. Amire tudsz tenni értelmes WRT-t, az viszont nyilván úgy is tudja tenni a dolgát, hogy közben nem szúrod Magad tökön 5x, hogy mi ez az okádék kőbuta felület.

Nyilván ez szubjektív vélemény volt, sokaknak meg bejön az új, áhhh én kösz nem, öregszem lehet. OpenWRT must-have.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés