Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Tudom, de nagy bontással járna a kábelezést megvalósítani, és ezt a tulaj semmiképpen sem akarja.
A mostanival az a gond, hogy 4 évig ment "gond" nélkül, viszont fél éve elkezdte, hogy a földszinten levő router megbolondul(szakadozik/lelassul a hálózat, elfelejti a beállításait). Ki volt cserélve már egy másik szinten levővel, és újjal is, de mindig előjön a probléma, és mindig a földszinten levőnél. Ilyenkor kihúz, visszadug a router a 230V-ba, és megint jó(persze beállítás elfelejtésnél újra be kell konfigurálni). Kijárkálni hozzá, meg 20 perces autózás.
Tehát most egy másik típust szeretnénk kipróbálni.
Szeretném, ha mindenképpen mondanátok 1-2 típust. -
frici69
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kali és Gubek-Einste

-
gg72
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
OK, kösz.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
igaz, az is 12 e ft környékén mozog.
-
ada19
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Még függőben hogy lemondok a Dual Bandről, akkor hasonló áron egész jó ASUS-t kaphatok.
-
P.Ferenc
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Találtam ezt a Zyxel WAP3205 v2 Wireless N300 Access Point készüléket."
#43810 P.Ferenc
A kinézett tudja amit szeretnél, ... amikor az eszköz vezetékkel kapcsolódik a router-hez.Jól sejtettem, furcsa is lett volna ha csak wifin venné a jelet, de inkább megkérdeztem

Akkor, ha jól találgatok: az egyik LAN portba a router vezetéke megy és még marad egy üres csatlakozó mondjuk a számítógépnek, ha vezetékkel akarok csatlakozni. És még szórná a wifit is az egyik helységben.
Nem is lenne rossz, mert árulnak egyet 4 ezerért. -
Phobion
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
rendben, köszönöm

-
P.Ferenc
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Egyáltalán nem ajánlott a modem-router kombo eszközöknek a használata. "
"Mivel a jelenlegi eszköz gigabites portokkal rendelkezik így inkább neki kellene lenni az elsődleges eszköznek."Akkor viszont maradna minden így, csak egy normálisabb router kellene az emeletre végpontnak.
Tehát akkor két router összekötése "normálisan" megoldható ??UPC -> eredeti Zhone modem -> jelenlegi Zyxel -> 8m Cat kábel -> új wifi router az emeleten
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bocs feltehettem volna úgy is a kérdést ,milyen mobile 3g-s routert vegyek ami alkalmas erre a feladatra!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lásd a DIGI LAN (PPPoE) összefoglalóját.

-
SpZ
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus RT-N65U lett a nyertes extremeben most alig 20e. Köszönöm a tippet

-
dreed
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendeltem egy ilyet akcióban 9900-ért. Lehet, hogy egyszer még jól jön 5Ghz. Köszönöm az útmutatást.
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Router tekintetében akkor a csatlakozás ideje nem mérvadó.
-
junhum
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A cél minél nagyobb területet lefedni egy tanya környékén. Minél nagyobb kör szabadtéren az épületek viszonylag közel vannak a toronyhoz (50m-en belül) igaz elég vastag falúak.
Akkor ez az irányított nem a legjobb.
-
JaniS
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem kell, családi házas környék és nem sok wifi lézeng a miénken kívül. Meg be van kábelezve minden szoba szerencsére. Köszi a választ!
Más: emlegettek itt V2 meg V2.1-et, TP-Link-nél csak két fő hadrver verziót látok, kell nekem figyelni erre vásárláskor?
-
soldi3r
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, ez lenne a legegyszerubb, de nem lehet stickes net.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen 3x3:3 MIMO-s, ettől függetlenül 40MHz üzemmódban ugyanúgy 2 csatornát használ, és nem 3-mat. Esetleg screenshot van erről, hogy hol állítod be a harmadik csatornát? Vagy inSSIDer kép 3 csatis működésről?
-
BeLucZ
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ezek szerint az n18u meg csak egyet és így is tudja a 600 mbps-t wifin?
-
Unlimited
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Megnézem őket, és kiválasztok egyet.
-
XuChi
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt hiszem az AC87U lesz a nyerő
Köszönöm. -
UserX
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösz! Ennyi pénzért tényleg jó vétel volt ez a router, én is csak ajánlani tudom!

-
xigris
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jól látom hogy a n18u-ban erősebb proci van mint az n66u-ban ha igen el is dőlt.

-
Hp Canon
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi, hálás vagyok a válaszért

-
Hp Canon
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Peer to peer kapcsolódást használ a játék, fifa 15, teljesen megőrül az egész game (most ebbe nem mennék bele, de nem a szokásos hülyeségek), azt mondják hogy nem kompatibilis a netem a másikkal akivel összekapcsolódok. Tippre a tc-7200 modem-.router miatt hülyül (ami valjuk be nem egy stabil dolog), ezért szeretnék egy saját, komoly modemet betenni az iptv-s vacak helyett, és megoldom valahogy hogy kicseréljék csak modemre. Mit javasoltok milyen modem jó online játékra? Olvastam hogy vannak ping javító funkciók is egyesekbe, bár azzal nem nagyon van gondom. Kb. ennyi...
persze erre szerintem csak az tud válaszolni aki ezt már átélte és meg is tudta oldani
-
Bandi18
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hali
Köszi. És estleg ezzel [TP-Link range extender] a range-et kiterjeszteni ?
Azt írják működik, nem kell hozzá kábelezni és a meglévő SSID-t terjeszti ki. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. Van gyakorlati tapasztalatod/mérésed is, hogy kb. hol van a TP-Link Archer C7-nek a le/feltöltési plafonja?

A ténylegest kérdezem, nem az elméletit.Egyébként a DIGINet 500-as csomag nagy feladat elé állította az itthoni IT rendszert. Az összes néhány éves számítógépünk/notebookunk elbukott. Egyedül a fiam i7-es notija bírja ezt a tempót befogadni.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Problémák lehetnek vele, vagy csak azért mert van a mondás, hogy "ágyúval lőni verébre"?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szépnek szép, de az én logikám szerint, ha egy 433-as 1x1-es linken átjön a 200, akkor 866 2x2-n át kéne jönnie a 400-nak, vagy rosszul gondolom? A tényezők mint már mondtam nem nagyon befolyásolnak semmit, közel vagyok a routerhez (kb. 2 méter), nincs fal, se akadály. Amúgy a lényeg az lenne, hogy ki akarom zárni, hogy most a router tud ennyit, vagy a laptopom. Amikor felpörög 300-ra, kicsit mintha beakadozna a flash mérő, de a procim (A-4 APU) nem ketyeg max órajelen és kihasználtságon. Látszik, hogy még nem volt Asus routerem, vagy fél órán át kerestem hol vannak a port forwarding beállítások...
Kíváncsi lennék, akinek hasonló kombója van, (AC56U + 7260AC) mennyit hoz ki belőle. -
bbubby00
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Majd akkor vadászok egy feketét. De hogy beállítsák és elmentse az adatokat arra jó lesz ez is. Nem?
-
bbubby00
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Most senki nem válaszolt vissza a fekete 360R-el így muszáj leszek venni egy szürkét(azok visszaírnak), mert ma megyek le a balcsira és hétfőn jönnek kötni , remélem azzal is menni fog a rendszer. Viszont Asus N12 D1-ből kettőt kéne vennem? Utána azokat h fogom tudni összehangolni? Köszi

-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Semmi baj nincs az Archer C2-vel, wifin (ac) hozza a 200Mbps-t, ekkora nethez nagyon is jó router.
-
bbubby00
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. Ez a modem nem jó nekem? Mivel T-s netet használnak így a B-s kell.
Most próbának vettem egy Archer-t, hogyha hazahozom szezon végeztével, akkor itthon is kiszolgálja az igényeimet.
Megpróbálom a kinti teraszra kirakni, de úgyérzem játszadoznom kell, h hova is tegyem. Meg lehet akkor egy átjátszóra is szükségem lesz. A firmwarekkel kapcsolatban majd lehet hogy szükségem lesz segítségre!
-
laktop
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
- A klienseket egyenként tudom szabályozni a tűzfal beállításaiban, hogy melyik nap és mikor csatlakozhatnak a netre? (akár wifin, akár kábelen csatlakoznak a routerhez)
Alap tudás része.
Az ASUS RT-68U tűzfal beállításait nézem (az Asus honlapján van egy emuláció). Hogyan lehet itt letiltani a legegyszerűbben az összes felcsatlakozott kliens (telefon, PC, tablet, stb.) számára, hogy egymással tudjanak kommunikálni, de ne léphesen ki egyik sem a netre semmilyen porton sem? Ezt a FULL (web, ftp, torrent ...) kilépést majd egyesével engedélyezném a kliensek részére. -
bbubby00
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Itt egy rajz. Nemtudom h méretpontos-e paintel erre telt
a jobboldali ábra a 2.szint.
A wifi mehetne kültérre is, hisz csak nyáron (3-4hónapra) lenne használva. Gondolok itt arra, hogy a terasz plafonjára biggyeszteném fel. De nemtudom, hogy számomra melyik wifi lenne alkalmas.
Lefedettségnek talán ennyi jó lenne, de ha van ennél erősebb, ami a hátsó teraszt is lefedi, az lenne a legkirályabb!
-
bbubby00
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia.
Köszi a gyors választ! Ma akkor dobok egy rajzot! Én is 2wifire gondoltam, majd abba kellene a segítség, h kb. hova kéne őket rakni, meg persze h milyen tipus ajánlott! Az összehangolás nehéz? Sosem csináltam még hasonlót. (Wifit beállítani tudok annyira amennyire)
Vagy esetleg egy 3antennás kültéri?! -
BeLucZ
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ahhoz képest, hogy ennyire szarok ezek a konnektorba dugható repeaterek, jó drágán dobálják őket...

-
Sterilzona
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Es eseteleg valamilyen jelerosito amit mondjuk egy szinttel lejjebb bedugok a konektorba ? Tplink oldalan is lattam ilyet, meg mar mashol is. Ezek ernek valamit ?
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Látom az Asus N10U B végén van egy B betű, amelyet árukeresőknél nem látok, de gondolom erre rá kell kérdezni az üzletnél. -
Stanley-B.
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
remek, köszi!
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
50 megás, de nem olyan lényeges a sebessége, mert úgyis VPN-nel lesz használva.
szobán belül lenne használva, tehát nincsenek falak (wifi képesség nem is fontos, mert kábellel csatlakozok csak rá)
A meglévő Time Capsule routeremre csatlakozna rá vezetékkel és a DD WRT routerhez is vezetékkel csatlakoznék, 1db klienssel (egy linux gép). -
janos666
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat a hosszú kérdésemre.

"semmi garancia nincsen arra, hogy az új eszköz jobb lenne"
"Ha AC eszközt veszel akkor az legyen az elsődleges mivel hardveresen már erősebb lesz mint a jelenlegi."Csak routing, tűzfal, és minimális WAN QoS, semmi multimédia/szerver szerepet nem lát el a kütyü, így egy szint felett ez nekem mindegy (illetve mikor magamnak fordítom az OpenWRT-t, akkor kihagyok belőle szinte mindent, amit nem használok, pl. még USB driver sincs a kernelemben).
Amúgy nem jó, mert jelenleg egyetlen gyenge AC-s kliens van a legtávolabb a mostani router-től, és emiatt nem akarok keresztbe-kasul kábelezni (a mostani elhelyezés abból adódik, hogy valamikor régen ide húzták be a koax kábelt a modemhez, és nincs minden falban mindenfelé cső, hogy rugalmasan lehetne költöztetni a cuccokat, esetleg fúrva-faragva, de azt esetleg majd egy tapétázás előtt). Akkor inkább eladnám ezt a router-t is, ami van, és elölről kezdeném az egészet MikroTik alapokon.
-> Tegnap mint ha egy új világra néző ablak nyílt volna meg előttem, mikor véletlenül eltévedtem a MikroTik honlapjára (kültéri AP-k kapcsán). Nem tudtam, hogy relatívan ilyen olcsó lehet az iroda / kisipari hálózati infrastruktúra eszköz. Szóval, ha ma kéne felhúznom a nulláról az itthoni cuccot és "rendesen", nem minél olcsóbban akarnám megúszni, akkor rá sem néznék az ilyen otthoni felhasználóknak szánt WiFi router-ekre, mint a WDR-4300 vagy az Archer C5, amiknél a külcsíny és a multimédiás extra funkciók mennyisége fontosabbak az alapszolgáltatások minőségétől.----------
Kültéri nagytávú:
----------Úgy érted, hogy rendeljek meg egy olcsót, próbáljam ki élesben, aztán X napon belül küldjem vissza a boltba, ha nem nyert, és vásároljam le az árát? Mert ilyesmit használtként eladni újhoz közeli áron szerintem a lehetetlent súrolja (tippre talán fél-egy év múlva megkéri valaki féláron).
Pár olcsó alternatíva, amit 2 napon nem 3 héten belülre ígérnek a webshop-ok (a végén az ár bruttó végösszeg két darabra, postával együtt abból a boltból, ahol épp találtam):
MikroTik SXT Lite2 - 2.4GHz 27dBm 10dBi - 30000Ft
TP-Link TL-WA7210N - 2.4GHz 27dBm 12 dBi - 31100Ft
MikroTik SXT Lite5 - 5GHz 27dBm 16dBi -32300FtA rádió névlegesen mindegyiken azonos erősségű (bár consumer cuccoknál ezek sokszor semmitmondó értékek, pl. beállíthatom a szoftvert bogársütögető erőre, csak épp semmi különbség nem lesz már a lépcső közepétől felfelé a kliensoldali jel/zaj mérésben...), így a névleges antennanyereség szerint raktam most sorba (amit soha nem értettem igazán, hogy miként működik
).Amit nem tudok megítélni, hogy a 2.4 vagy az 5GHz lehetne jobb erre a célra. Főleg, hogy így, azonos jelerősség mellett pusztán a jobb antenna és vélhetően kevesebb külső zaj (más 2.4GHz WiFi rádiók az AP-k közelében azonos/közeli csatornán) kompenzálná-e a nagyobb fajlagos jelveszteséget (rövidebb hullámhossz). Laikusan empirikus alapon félek az 5GHz-től, mert itthon sokkal könnyebben állítja meg egy téglafal, mint a 2.4GHz-et (de ez függhet az adott router és kliensek rádiójától és antennájától, firwmware-től, driver-től, stb, stb... ez egy kicsit más típusú felhasználás termék...).
Kicsit drágábban egy középútnak tűnik:
MikroTik SXT 2 - 2.5GHz 32dBm 10dBi 43000Ft
Ezzel az a baj, hogy bár erősebb a rádiója, de tágabb a szórási sugara is és heteket kéne rá várni (vagy még többet fizetni).A következő kategória ez lenne:
Mikrotik QRT 2 - 2.4GHz 35dBm 17dbi - 81000Ft
De, ennyit már nagyon nem érne meg a téma.
-
merkucyo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sajnos innssider eredményekkel nem tudok szolgálni, de csináltam egy ilyet ( remélem jó valamire ) .
Egy időbe készült néhány fontosabb eszközről amelyeknek folyamatosan menniük(kellene).Emléketetőként arról volt szó, hogy van egy ilyen routerem és mivel 10-15 eszköz van állandóan rákapcsolva gyakran van probléma, lassúlás stb. és a routerre gyanakszom. 50mb-os netem van és általában elég stabil.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezt nem gondoltam, köszi a tippet. Sajnos a kipécézési dolgokra nem értek hozzá.

-
kevinium
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én beértem a rövidebb kábellel. De most, hogy nézem az ilyen termékeknek az árát, szerintem a jövőben is megleszek nélküle...

-
T 1000
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon köszi! Ha egy routeren, pl, a TP-Link 842ND-n egy USB port van, akkor arra egy usb hub segítségével tudok egyszerre egy 3g modemet meg egy nyomtatót is csatlakoztatni?
-
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nekem otthon még egy e900 as linksys em van azzal nincs baj!
Nézegettem ac s router teszteket találtam egy elég komoly tesztet!
http://us.hardware.info/reviews/5333/80211ac-routers-review-20-models-tested -
fonseca
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia. Azért nem írtam árat mert nem akartam hülyeséget írni. Sajnos nem igazán vagyok otthon ebben a témában. Egyébként ez a 20k-s határ korrektnek tűnik,ennyi még éppen belefér. Köszi

-
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor linksys nem is ajánlott?
-
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mert a telóm meg a laptop is ac s!
100 m2 kb az alapterület! -
Andrej1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen . Ez a kettő közül lesz valamelyik Asus RT-AC56U vagy TP-Link Archer C7. Melyik lenne a jobb vétel ? Szinte egy árban vannak . A belső antenna nem jelent hátrányt wifi hatósugárban a külső antennával szemben ?
-
h1mpi
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gubek-Einste&Donmaster: köszönöm a választ. Kábel nem kivitelezhető, mert keresztbe kellene vezetni a szobán, a fal mellett meg csúnya lenne
55 nm a lakás és az eszközök egy szobában vannak. Gép, laptop, 2 telefon. A mostani wifi max jelet tud az egész lakásban még az utcán is fogható
vevő tekintetében melyik az ajánlott vagy az másik topic? Az 5 Ghz jelent nekem előnyt, ki tudom használni? (Bocs a noob kérdésért, de nem értek ehhez
) -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben! Akkor ez lesz a kiválasztott! Köszönöm

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor akár [EZ] is? Igaz már 2.1, de az gondolom nem gond....
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
Milyen net sebesség mellé kellene? --> 50Mbit/10Mbit
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva? --> 70m2 tégla társasház!Tehát azt mondod, hogy ebben 10-12e kategóriában nem érdemes nézelődni?
-
IzI
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
-
n00n
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy eszközzel mekkora a legnagyobb kihozható sebesség? És milyen eszköz javasolt erre?
-
n00n
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kb egy 30x25 méteres egylégterű irodát.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ebben igazad van, de itt most tényleg nem érdekes a kábeles része, csak az hogy olcsó legyen, mert csak ideiglenesen lesz véve.
A TP-Link 1043ND v1 és v2 verziók között mennyire számottevő a különbség? Aprón viszonylag sok v1 található meg, így akár 3-4-5 ezret is lehet spórolni egy új v2-höz képest.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lehet kicsit félreértetted, de 2 darab routert szeretnék venni, 2 különböző helyre. Az első 5 GHz-et tudjon, más nem érdekel(pl.: gigabites portok stb.), csak olcsó legyen, a másik 2.4-es legyen, de gyors és megbízható, gigabites portokkal.
-
ManY
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Thx a helpet

-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tudom, de ha nem szükséges, nem feltétlenül kell az egészet elkölteni.
-
simon7012
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Először is köszönöm, hogy reagáltatok..

Multibit
Diginet-em van a legnagyobb (1000/100) ha lehetséges,
akkor használnám torrent kliensként (ez nem annyira fontos).
Kb úgy tíz méteren belül van minden, igaz beton falon kellene
"átlőni". A legmesszebb az internet rádió (ezt előbb elfelejtettem
leírni) van a konyhában itt kb két falon kellene átmenni a jelnek.
A szomszédomban sok wifit érzékelek (mivel ez panel és sokan vagyunk)
de, hogy ezek 2.4 GHz-es vagy pedig 5 GHz-es azt nem tudom..
Gubek-Einste
Egyáltalán mi különbség van 2.4 GHz és 5 GHz között?
Nagyon amatőr vagyok ebben a témában...
-
-FreaK-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hupsz, tényleg, ez eszembe sem jutott, pedig magától értetődő..
Egy acces point kellene neki akkor, ugye? Ezek terén viszont totál tájékozatlan vagyok. Kábellel kell őket a a routerre kötni, vagy wifin csatlakoznak továbbító módban?
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen!

-
-FreaK-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a válaszokat.
Tudom hogy nem lehet előre megbecsülni és sok mindentől függ. A kérdés inkább az, hogy ebből a keretből mi az ami a legjobb teljesítményt nyújtja. 2.4Ghz elég, túl sok különbség akkor szerintem nincs a routerek között így átgondolva. Ami variáció még lehet az a custom FW-ben adóteljesítmény növelés. Az említett TP-Link TL-WR1043ND v2 esetében ez megoldható?Illetve, lehet hogy jobban járna ha továbbító eszközben gondolkozna új router helyett? Nem tudom pontosan milye van, de ha jól rémlik, valami régebbi TP-Link.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, ezt el olvastam, a kérdés nem is erre vonatkozik.
Arra lennék kíváncsi, hogy a procin, ramon kívül a többi alkatrész/kapcsolás is megegyezik e a két típusban?
Magyarán, ha a wifi eszközt nem veszem számításba, akkor pontosan ugyan az e a két router?
-
btomi9
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, ezen gondolkozom! Illetve azon vacillálok, hogy csak erre a célra megéri egy gigabites switchet venni, úgy nem lehet, hogy a szolgáltató routerébe bejön a WAN portba az internet, PPPoE -t ő intézi, és az egyik LAN portját kötöm a saját router WAN portjára? Vagy így lassú lesz?
-
Tomi845
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a válaszodat, így már könnyebb a döntés!
-
Tomi845
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek egy Tenda W301A Acces point erősebb jelet sugároz egy átlag alsó kategóriás routernél? A gigabit és a magas wifi mbps szempont lenne." Tehát egy átlag 6-8K router és Tenda W301A acces point
-
emitter
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gubek-Einste, Multibit: köszi a válaszokat, a TP-Link 1043ND jónak tűnik!
Már csak az a kérdés, hogy a v2.x a fekete készülékházas verzió, és a fehér a régi? (vagy most már nem is kapni a régit..?) -
rothadt
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
hú, barátom, köszönöm! ilyen egy SEGÍTŐ válasz! köszönöm, megpróbálok valahogy akkor első körben a "generálra" rámenni, ha nem megy majd jelentkezem még további segítségedért.

(lehet esetleg a megadott telefonszámodon is információt cserélni?)
Köszönet.
-
bandeevw
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A számítógép 10 cm-re volt a routertől.
-
MasterMark
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
és kali: Köszi.

Ami már 450-et tud azoknál már mind Dual Band-os ami nekem felesleges lenne. Sima 2.4-es 3x3-as 450-es kártya létezik?
-
MasterMark
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ja látom már egy USB-s dologról volt szó. Akkor ott a beépített antennák lennének túl közel?
Ha egyszer majd kellene, én a TP-Link TL-WN951N-et néztem ki. Habár csak 300 van ráírva, de a 3 antenna miatt nem 450-et kellene tudnia?
-
_Smooth
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm mind3toknak a válaszokat, tippeket.
Ebben az esetben szigorúan csak az ár fog dönteni, mivel az egyetlen eszköz, amelyiknél jelenleg a wifi sávszélesség és normális kompatibilitás szempont (a windows-os tablet) csak 2.4G-t támogat és mimo 1×1:1, ha jól tudom.
USB meg nekem azért nem szempont, mert van a router mögött egy NSA320S (3USB-vel - ami jelenleg több, mint elegendő) - de persze, ha nincs olcsóbban USB nélküli verzió, akkor marad ez. Ki tudja, talán egyszer még szükség is lehet rájuk
Amúgy tényleg jó dolog, főleg a fentebb említett nyomtatós problémára. -
DonMaster
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
3600 és 4300 nál még 1 különbség hogy pl: az ipon-nál a 4300 olcsobb 500ft-al és 3:3:3 mimo-s ami jobb , én azt vettem , az usb meg relativ nem használod akkor nem , én spec a nyomtato-t rádugtam és tudok most már mobilrol is nyomtatni, nem kell a gépet bekapcsolni és ugy tökörészni, de késöbiekre ha kell torent kliens rá az is emg oldhato a 2 usb miatt, , én spec a 4300-at 2 olbol vettem 1. olcsobb volt mint a 3600, 2. tud 5ghz-et ami jövöre nézve jol fog jönni , de tudom, hogy az ac a jövö de azért kezdésnek jo. de ha nem kell 5ghz- akkor a 3 antennás 1 usb-s 1043nd v2 ha jol irtam a nevét ez is gigát natolva viszi .
-
_Smooth
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem ragaszkodom hozzá. Ha nincs, akkor nincs (amúgy azért, mert feltételezném, hogy azonos funkciók mellett, a számomra felesleges extrák nélkül olcsóbb - akkor minek fizessek akár 1-2k-t is olyan plusszért, amit nem használok ki? - de mondom, ha nincs ilyen verzió, akkor maradnak ezek
)
Köszi a tippeket, igyekszem minél előbb tesztelni.
Jól sejtem, hogy a 3antennással jobban járhatok? Esélyesebb, hogy magasabb értéket tudok elérni, mint a két antennással? (TPLink 4500 vs 3600) -
_Smooth
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, megpróbálkozom első körben a kínai csodamárkával (Asus-hoz nem sok bizodalmam van).
5G jelenleg nem szempont, de megfizethető difi esetén talán nem lehet gond a jövőre nézve - így a 4300-as egész szimpatikus. Ennek nincs USB nélküli megfelelője, ugye?(jézusom, ezt elfelejtettem elküldeni tegnap...
) -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus N56U lesz, már megrendeltem. Hiszek nektek.. vga, alaplap nem jött be asusbol, talán ez. A netgearnek vége, eddig probáltam vele kapcsolatot létesíteni.
-
Doze
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Most nyomkodom, olyan echte német, jó hosszú német szavakkal hogy a fene nem igazodik ki rajta.
pl az ip címe: 192.198.178.1 jelszót nem kér, és valahogy egybe van építve a szolgáltató "weboldalával"... gyanítom hogy ez annyira "függő" ruter, hogy ha megkapod csak rátolod a kábelt és megy is. Nem kell semmit állítgatni rajta.
, van egy 103 oldalas használati utasítás hozzá 
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, köszi a segítséget!
Akkor valószínűleg maradni fog az RT-N10 D1, csak kicsit drágább mint amit rászántam volna erre. -
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor azt nem éri meg beszerezni ha jól sejtem.

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem. Nekem is ezen a véleményem... Köszi a megerősítést.

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen a segítséget. Ha esetleg túlzónak tartanának egy ekkora összeget akkor mi az a takarékosabb megoldás ami még megfelelhet?
-
Helmoras
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom szepen a valaszt! Megrendeltem egy tp linket.
-
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a gyors választ utánanézek
-
bandeevw
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egyébként mi a különbség az 55u és az 56u között...?
Nem jöttem rá... -
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És ha ac s router is szóba jöhet?
-
MasterMark
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.
Most nézem a 4300 tud IPv6-ot is.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi

Nem tudom, hogy kell-e 5Ghz? Van valami különbség azon kívül, hogy ez a sáv nem annyira terhelt?
Találtam sima TP-LINK TL-WR1043ND-t, TP-LINK TL-WR1043NDv2-t és TP-LINK TL-WR1043NDv2.1-et, háromból kettő másképpen néz ki.
Gondolom a 2.1 a legújabb? -
MasterMark
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.

Mi a különbség a 1043 és a 3600/4300 között? Csak pár apróságot látok én.
-
membrandj
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez egy vidéki kertes ház. A környéken, ha van 5 db router, akkor sokat mondtam.
Full üres csatornák vannak.ntruder2k5
Ugyan az a router 2,4Ghz n-es szabvány esetén 60-80, 5GHZ esetén n-es szabványnál több?
2 szobányira van kb a router a géptől.
A nagyobb táv miatt szerintem több 5 GHZ-en se lesz,de ha mondjuk 1 méterre lenne a gép a routertől, akkor 5 GHZ esetén többet kapna, mint 60-80? -
atthany
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi, én hordózható hotspot routerre gondoltam (GSM kártyás)
-
kmisi99
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szóval kábelmodemből rákötve nem lehetne szimpla routernek bekonfigolni?
-
qisqaqas
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tanusítom:
Mifelénk rengeteg AP van(50+) és közvetlen rálátással is, pár méterre a saját AP-mtól, pár megabitet tudok csak kisajtolni a routerből. Mindezt úgy, hogy azon a csatornán/sávon szinte egyedül vagyok(akik ezen vannak még azoknak nagyon gyenge a jelük,).
-
btomi9
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen! Elég a 20e határ. Nem tudom, hogy kell-e az 5GHz, szerintem nem. Lakótelepi (de 1 lépcsőházas) legfelső emeleten vagyok. Gondolom, ezeknél a modern routereknél már be lehet állítani, hogy melyik csatornát használja. Az egyszerű user úgyis defaulton hagyja, ami kb. az 5-6. csatorna, de én eltolhatom vagy az 1-es, vagy a 10-es közeli csatornára, ha gond lenne. Erről mi a véleményetek?
-
Linlithgow
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
G-E! ez azt jelenti, hogy csak hogy egy utp kábellal összekötöm a kettőt? és a második is ugyan azt szórja? nem vesznek össze? kösz: Lin
-
zöldfülű
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm
ez tényleg jól néz ki 
lehet érdemes rá beruházni... egyszeri költség, de hosszútávon megéri
Üdv és köszönöm:

Beatrix.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A környezet ilyen szempontból tökéletes, mivel panelról van szó, vékony falakkal, vannak hálózatok bőven a közelben, de eddig ezzel nem volt semmiféle probléma. (kopp-kopp) A jelenlegi kis wifi is tökéletes, csak ugyebár a NAS miatt akarok egy új routert, meg egyébként is érett a cserére.
A lényeg, amint írtam, hogy stabilabb legyen a hálózat mint az átlag, mint wifin, mint vezetéken. Ez azért fontos, mert a NAS-nak távolról is elérhetőnek kell lennie mindig. (Van egy iroda a városban, és néhány cuccot ezen akarunk tárolni, valamint a családdal a NASon fogunk fájlokat megosztani (főleg képek és videók)).
A NAS egyébként egy 4 fiókos Netgear ReadyNAS 204, kezdetben 2 db 2 terrás merevlemezzel. -
salander
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gubek-Einste: Köszönöm szépen, az Asus N18U nagyon király!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Projektor topic
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Pánik a memóriapiacon
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elektromos autók - motorok
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Lenovo Tab M10 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Navee S40 elektromos roller // Számla // Garancia //
- Lenovo Legion Y540 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7 9750H - 16GB - 256GB SSD+1TB HDD - Win11 - GTX 1660 Ti
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Zalman S3 Black modern, letisztult szèpsèg
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Kíváncsi lennék, akinek hasonló kombója van, (AC56U + 7260AC) mennyit hoz ki belőle.

, van egy 103 oldalas használati utasítás hozzá 

Dr.NX