Hirdetés
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xanderas
csendes tag
válasz
Hunner #25054 üzenetére
Fontos lenne az alaplap típusa, hogyan kezeli a ramot (dual, quad channel).
Ha dual akkor csak 2x8Gb ram-ot javaslok és akkor komplett csere.
Ha quad akkor lehet 4x4 is és ha jól tudom az általad nézettnél nem számít a szín.Bárhogy is lesz részemről a komplett cserét javasolnám, mert akkor véletlenül sem lehet az egyik kit mégiscsak valamiben más a másiktól. Ha pedig az alaplap duálban kezel akkor csak 2 ramban gondolkodnék.
-
Xanderas
csendes tag
válasz
turbokappa #25052 üzenetére
Z170 Pro Gaming alaplap és i7 6700K proci
Szerintem más ramot is lehet bele G.skill-en kívűl és hát ár tudás viszonylatban a Geil jobb (szerintem)
-
Xanderas
csendes tag
Hali
Erről a Geil White Dragon-ról szeretnék véleményt.
Megbízható? Lehet húzni?
A mostani DDR4-es ramokon van hűtőborda is ezen meg semmi. Lehet, hogy ez valami kis mezei ram, miközben az egyetlen 3200MHZ és CL15?Eddig ez volt a nyerő nálam Corsair
Tudom, hogy a geil paraméterek szerint gyorsabb de minőségben és megbízhatóságban???
Röviden tömören, melyiket vegyem?Köszi előre is.
-
Xanderas
csendes tag
válasz
turbokappa #25037 üzenetére
Játékra elég lenne a az i5-ös de munkára már i7 lenne a jobb, viszont játékra majd egy izmos VGA is kell pl: GTX970
Ramból 2x8GB és a 3200MHz CL15ös tuti jó mindenre húzás nélkül. Ami fontos hogy a ram XMP-s legyen.
-
Xanderas
csendes tag
válasz
turbokappa #25034 üzenetére
Több kérdés is felmerül:
Mennyi ramot akarsz és mihez kell? Nagyon számít a sebesség? A proci mihez kell?
Egyáltalán mire használod majd a gépet?
Ez mind befolyásolja, hogy milyen proci, Ram, alaplap (melyik z170) -
Xanderas
csendes tag
válasz
turbokappa #25031 üzenetére
Remélem "értek" hozzá
Minél magasabb a MHz és minél alacsonyabb a CL (késleltetés) annál jobb.
Így ezek:
3333 Mhz cl16
3200 Mhz cl15
3000 Mhz cl14kb egy szinten lesznek. Hiába magasabb a MHz ha a késleltetése is magas a többihez képest.
Ezekből azt venném amelyik a legolcsóbb.
Egyébként ha tuningban húznád a 14est 3333-ra akkor az klassz csak, hogy a többit is lehetne még húzni.
Akkor viszont nézni kellene, hogy a proci és az alaplap mennyi MHz-ig kezeli.Lehet nem voltam túl tudományos
de azért érthető
-
Xanderas
csendes tag
Hali
Lenne egy egyszerű kérdésem (már aki ért hozzá annak az lesz).
Adott egy i7 6700K proci ami: (Intel oldalról bemásolva) Memory Types DDR4-1866/2133Akkor ez most a 2133 MHz feletti ramokat nem kezeli?
Csak mert most építenék egy új gépet és i7 6700K Procival az alábbi ramot néztem ki ami 3000Mhz.Vagy másként megközelítve a dolgot ez a proci milyen ramot használna ki a legjobban vagy passzolna hozzá?
16GB-ot szeretnék duálban (2x8)Előre is köszönöm a válaszokat.
Lehet ez még fontos lehet, hogy az alaplap az ASUS Z170 Pro Gaming lesz.
-
Xanderas
csendes tag
Köszi a választ 04ahgy!
-
Xanderas
csendes tag
Hali. Köszönöm ez előző hozzá szólásomhoz a válaszokat.
Ami kérdésként felmerült még bennem az a következő.
Találtam a neten ezt a Ramot és nem tudom, hogy miért olyan alacsony? Ennek van valami szerepe vagy miben más a normálhoz képest?
http://www.dhd24.com/azl/index.php?anz_id=76260508
Még valami érdekelne. Ha 2 egyforma ramom van az már KIT-nek számít? -
Xanderas
csendes tag
Hali
Van egy régi Abit GD8 Pro alaplapom amihez kaptam egy Intel® Pentium® 4 Processor 640 supporting HT Technology (2M Cache, 3.20 GHz, 800 MHz FSB) processzort (remélem bele megy és kompatibilis)
A kérdés: mi a legnagyobb ram amit bele tehetek, milyen rammal működne legjobban?
Az alaplapról azt olvastam, hogy 533 MHz-es a max, de más oldalakon pedig hogy 677. Viszont újabb infó meg az, hogy akár 800as is lehet mivel az alaplap majd vissza lassítja.
Előre is köszi a hozzáértő véleményt.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Posta, csomagküldés
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- EAFC 25
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- ÁRON ALUL! Sok darab 8 GB-os DDR4 (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) PC RAM!
- 27% számlával! MSI Pro Z790-P DDR5 WIFI Alaplap
- 27% számlával! GIGABYTE B560 AORUS PRO AX Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest