Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Restless19
tag
válasz Ciccuka #25126 üzenetére
Video vágás / renderelés több monitor kezelése
Mentally sick, I'm meant to be rich But I'm the opposite, I pop the 5th and empty the clip No smile and the fucked up grin Profile with the scuffed up timbs Past the point of no return Blast the joint, ignore the burns Lost contact with reality Psychosis who the fuck wanna battle me!
-
masoo
tag
válasz Ciccuka #25600 üzenetére
Szia
A kérdés nem a garancián dől el, a 10 is jobb mint a 3-5 év.
Az élettartam garanciában az a megfoghatatlan számomra, hogy ha a nekem ajánlott ram mondjuk 4év múlva megszűnik a gyártónál, akkor volt 4 év garanciám elméletben, utánna a gyártó mondhatja azt is, hogy bocs erről szól az élettartam garancia. Persze a valóságban azt ígérik, akkor is cserélik ha hibásodás lenne, max olyanra ami gyártásban van helyette.A kérdés azonban az inkább hogy minőségi és működési stabilitási oldalról megközelítve corsair vagy g.skill vagy teljesen mindegy hogy vengeance vagy ripjaws.
-
masoo
tag
válasz Ciccuka #25608 üzenetére
Most fejből meg nem tudom mondani neked, de a cikk a dual channelről az időzítésekről stb-ről szólt és azt írták benne, intel esetén a javulás 20-70% lehet, míg amd erre nem annyira érzékeny ezért ott 5-10% az elérhető érték.
Igyekszem majd előásni a cikket a tonna közül amikből tájékozódni próbáltam. -
garam93
csendes tag
válasz Ciccuka #25628 üzenetére
Először is köszönöm a választ!
A "mekkorára" kérdésre nem tudom a választ, alapból egy újabb 4 GB-t terveztem beletenni, de nem ragaszkodom ehhez, ha van jobb áron több, akkor lehet több (most ugye 4 van benne, 8-at legalább szeretnék).
A mostani 2x2GB-os kit CL9-es 1333MHz-es, de nem volt vele problémám, bár már jó ideje nem használom jártékra. Kicsit fel szeretném frissíteni, és azért nézelődöm, a négy gigás bővítésre olyan 10 ezer körül szánnék. Videókártyát is cserélni kéne, ami viszont nagyobb összeg, szóval nagyon nem szeretnék elszállni a memória árakkal, viszont azért nem akarok ócskát venni.
Köszi! -
Paxker315
addikt
válasz Ciccuka #32337 üzenetére
meg odateheted a Viper4 3200mhz-est.
Corsair LPX-et, mert low-profile
De a TeamGroup Vulcanrol sem hallani rosszat.
Egyik sem rossz.
-
-
SzabolcsL
csendes tag
válasz Ciccuka #32362 üzenetére
Még egy hasonló kérdés:
Lecseréltem a 2x4GB DDR4 3000MHz Cl15 Kingston Hyperx Predator memóriamodult 2x8GB-ra (ugyanaz a márka, ugyanazzal a specifikációkkal).
A 2x4GB-ot nem tettem vissza. Ha visszatenném, akkor hasonlóan dual channel-ben futnának és lenne értelme a 24GB-nak, vagy ahhoz már quad channel-képes lap kéne?
Feleslegesen nem teszem vissza, ha veszítek a hatékonyságból.Köszönöm!
-
Ciccuka
veterán
válasz Ciccuka #32423 üzenetére
Az alacsony(abb) időzítésű, hűtőbordás memóriákat preferálom elsősorban, ha (maximum) 5-10%-nál nem jár nagyobb kiadással. Magasabb órajelű memóriák általában alacsony(abb) órajeleken jobb időzítéssel (is) mennek.
Egyébként az az Aegis általános célra teljesen megfelelő választás, jobb vétel nemigen van jelenleg.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
kissdani
senior tag
válasz Ciccuka #32427 üzenetére
Köszönöm a választ jelen esetben cmk16gx4m2b3000c15 mit javasolsz 4db 3000-es vagy adjam el és vegyek bele uj nagyobb mhz-set?
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Ciccuka
veterán
válasz Ciccuka #32430 üzenetére
Sebességet tekintve túl nagy különbségekre nem kell számítani:
3000MHz CL15 = 3200MHz CL16 (lesarkítva)
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
MaxxDamage
félisten
válasz Ciccuka #32515 üzenetére
Igen, az a kérdés (kimaradt)
DDR3 ami most benne van (2x4GB-1600MHz)
Saját véleményem szerint a 8GB (Dualba a 2x4GB) bőven elég abba a gépbe, attól nem lesz gyorsabb az az FX-es laptopja (Win 8.1-el)Netre használja csak, semmi másra. (Facebook, nCore, GooGle, stb...)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HornedReaper
senior tag
válasz Ciccuka #32650 üzenetére
Okés, hogy +200MHz többet hozhat mint a CL, de a B360 lap sem kezel 2666MHz-nél magasabb órajelet, nem?
Asus PRIME B360-PLUS[ Szerkesztve ]
-
-
fudi2002
Topikgazda
-
milan18
aktív tag
válasz Ciccuka #32742 üzenetére
Ez az asus tuf lapokhoz van nem? Iponon írták hogy csak abban megy az oc-ja...ellenben a simára, a 2400-asra írták hogy simán megy 3000-ren. Én alapból 3200-est szeretnék fehérben... 27k-ért nem találtam jobbat! Csak érdekelne tapasztalat a márkával, még viszonylag új az országban. De panaszt nem nagyon találtam róla.
-
csirkerizs
csendes újonc
válasz Ciccuka #32864 üzenetére
holnap érkezik, de ahogy látom csak nőni fog az ára aközeljövőben.
szerintem pont ez a középút, amik már ennél drágábbak nem sokkal tudnak többet.
a lap 3200mhz-t tud maxon elvileg (ezért is választottam ezt) + a 3200mhz jó ugrás lesz a 2133ról a cl14 meg csak hab a tortán -
Paxker315
addikt
válasz Ciccuka #33779 üzenetére
A linkelt Patriot CL17-es.
A linkelt Crucialból láttam már 3600Mhz CL16-on stabilan üzemelőt (B450 lap& R5 2600proc), v 3400Mhz CL14-est.
A 3200Mhz fölötti RAM órajelek amúgy sem garantáltak Ryzen 2xxx procikkal.
A Crucialról viszonylag sok tapasztalat van, a Viper egyelőre elég új.Mindkettő jó vétel lehet.
-
chewycl
tag
válasz Ciccuka #33777 üzenetére
&Paxker315:
Értem, köszi a részletes leírásokat. Tehát egyikkel sem járok rosszul. Szerintem végül a Crucial lesz, ha több vele a tapasztalat, szeretek biztosra menni. Csak úgy érdeklődésképpen, ha 2x venném ugyan azt a modult, mint ahogy linkeltem, lenne különbség az alapból párban árult csomaghoz képest?[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Linux kezdőknek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- További aktív témák...
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest