Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzabolcsL
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Adott egy MSI B450 Gaming Plus alaplap 2x8 GB Kingston DDR4 3000MHz HyperX Predator XMP memóriával, valamint egy Ryzen 5 2600 processzorral.
Új konfigról lévén szó, szeretném megkérdezni, hogy a memória 2400MHz-en fut, szükséges-e ezen növelnem a BIOS-ban, vagy pedig jól van így, auto-módban hagyva?
OC alaplap ugyan, de nem szeretnék semmit húzni, elégedett vagyok a teljesítménnyel, csupán kíváncsi vagyok, hogy ront-e a hatékonyságon, ha 2400MHz-en hagyom.
Előre is köszönöm a választ/válaszokat!
Szép estét!
Szabi
ps.: Sorry, ha rossz topicot kerestem fel ezzel a kérdéssel!
[ Szerkesztve ]
-
SzabolcsL
csendes tag
Sziasztok!
Adott 2x4GB (kit) Kingston DDR4 3000MHz Hyperx Predator XMP CL:15 1.2V memória, egy MSI B450 Gaming Plus adatlapban, egy Ryzen 5 2600 és egy GTX 1660 6GB társaságában.
Amennyiben bővíteni szeretnék (idővel) 16GB-ra, úgy érdemes ugyanezt a 2x4GB kitet vennem, esetleg vehetek más márkát, akár használtan?
A dual channel miatt gondolom nem érdemes egy darab 8GB-os modult vennem.Egyelőre nem igazán látom értelmét -az én felhasználási szokásaim mellett- 16GB ramnak, viszont a 12GB megint olyan, amelynek esetében nem értek annyira hozzá, hogy meg tudjam ítélni, veszítek-e valamit a teljesítményből, amennyiben nincsenek párban a memóriák.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szép napot Mindenkinek,
Szabi
-
SzabolcsL
csendes tag
válasz Paxker315 #32351 üzenetére
Köszönöm, így döntöttem én is.
2x4GB DDR4 3000MHz csere 2x8GB DDR4 3000MHzra (ugyanaz a márka, kit-ben, Cl15)Samsung B-Die chipes memóriában gondolkodtam még (Cl14), hogy ki is legyen használva a 3000-3200MHz, de annyival drágább, és nem használom ki, így elfutnak majd 2933MHz magasságában, remélhetőleg.
Szabi
-
SzabolcsL
csendes tag
válasz Paxker315 #32355 üzenetére
Én is csak annyit csináltam, hogy XMP Profil 2-re állítottam BIOS-ban, ami a 2400MHz-et 2933MHz-re "emelte", de hogy ezt csak a BIOS írja ki, vagy a valóságban is így futnak-e, azt nem tudom, nem próbáltam még semmilyen olyan programot, ami kifejezetten a memóriát figyelné.
Ryzen 5 2600 mellett vannak.
-
SzabolcsL
csendes tag
válasz Ciccuka #32362 üzenetére
Még egy hasonló kérdés:
Lecseréltem a 2x4GB DDR4 3000MHz Cl15 Kingston Hyperx Predator memóriamodult 2x8GB-ra (ugyanaz a márka, ugyanazzal a specifikációkkal).
A 2x4GB-ot nem tettem vissza. Ha visszatenném, akkor hasonlóan dual channel-ben futnának és lenne értelme a 24GB-nak, vagy ahhoz már quad channel-képes lap kéne?
Feleslegesen nem teszem vissza, ha veszítek a hatékonyságból.Köszönöm!
-
SzabolcsL
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném bővíteni/cserélni a jelenlegi 16 GB memóriámat (2x8 GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMP).
Az alaplap egy MSI B450 Gaming Plus, a processzor jelenleg egy Ryzen 5 2600 ami szintén cserélve lesz egy Ryzen 5 5600-ra.
Olvastam, hogy AMD esetében ajánlatos a két memóriamodul a négy helyett, így ezt a kettőt eladnám, és 2x16 GB-ra váltanék, azonban le vagyok maradva azon a téren, hogy az alaplap és a processzor miatt milyen órajelű memóriát tudok venni. 3000MHz, esetleg magasabb? Van erre a konfigra preferált márka, vagy szinte mindegy?
Valamint, a processzorcserét megelőzné a memóriacsere, és abban sem vagyok biztos, hogy a jelenlegi Ryzen 5 2600 tud-e ugyanolyan memóriát kezelni, amit tud majd egy 5600.
Szívesen fogadok javaslatot azt illetően, hogy ár/érték arányban, valamint processzorkompatibilitásban mit érné meg vennem.
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- További aktív témák...
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest