Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
...két videót (jelen esetben DVD vs. xvid) összehasonlít és "megmondja" melyik jobb minőségű?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
ᵽᵴᶙᶗᵺᴑ
üzenetére
Tankjú!
Ahogy sfdrakex kolléga is mondta: lehet, de szabályai vannak.Krystal_s!
Köszi a választ, ezt nem is tudtam. Egyik szemem sír a másik nevet... -
canniball
nagyúr
válasz
ArchElf
üzenetére
No mindjárt rákérdezek a TV topikban.
Krystal_s!
Látod amit írsz az eszembe sem jutott, pedig teljesen logikus lenne..."sima (őskori ) vga kábellel meg úgy tud működni, mint egy monitor."
Tehát ezeket kipróbáltad a (milyen?) TV-n dsub kábellel és működtek, csak HDMI-n nem? -
canniball
nagyúr
válasz
ArchElf
üzenetére
Nincs semmi más rákötve és sajna nincs is semmi amivel tudnám tesztelni, legfeljebb másik gép de az fából vaskarika...
A TV (Samsung LE46C530) amúgy érzékeli hogy "mi a pálya", mert ha nincs bekapcsolva a gép hiába nyomogatom a HDMI gombot kiírja hogy nincs ott semmi ezért nem hajlandó átkapcsolni, ez mond valamit? -
canniball
nagyúr
válasz
ArchElf
üzenetére
Csak hogy biztos legyek nem értettük félre egymást...
Nekem nincs ilyen problémám mint amit az oldalon írnak, megy a TV adás-PC kapcsolgatás oda-vissza probléma nélkül. Én azt szeretném elérni hogy amikor bekapcsolom/készenlétből felkeltem a PC-t akkor a TV magától váltson át a PC-HDMI bemenetre; erre is jó a nevezett progi? -
canniball
nagyúr
Létezik-e olyan program ami HDMI-n keresztül tud a TV-nek kapcsolj ide kisapám! jelet küldeni? A cél természetesen az lenne hogy ha bekapcsolom a gépet akkor a TV váltson arra a HDMI bemenetre.
-
canniball
nagyúr
válasz
jagdtigger
üzenetére
És mi lesz 2012. márciusa után a korábban beszerzett példányokkal? Mert olyasmi rémlik hogy utána azoknak is lőttek.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
Most hogy mondod az AIDA64-ben tényleg van ilyen. Egy gondom viszont van vele: csak a Fájl-> Beállítások-> Hardverfigyelés-> LCD-> Naplózás menüpontot találtam mint be/kikapcsolási lehetőséget. Mivel nem akarom hogy folyamatosan fusson elég macerás mindig ide navigálni, nincs valami egyszerűbb módszer? Pl. nem lehet valahogy betenni a Kedvencek közé?
-
canniball
nagyúr
... W7 alatt a háttérben futva tudja logolni a CPU használatot? Az sem baj ha a változások mellé oda tudja tenni hogy mi történt éppen.

-
canniball
nagyúr
A tortúra
Adott egy 10GB-s partíció, rajta egy (kb. 4GB-s) Win2003, amit szeretnék átrakni egy 8GB pendrive-ra. Gondoltam átrakom az XP-s gépbe a 2003-as HDD-t és másolok, de sehogy sem akar összejönni. Amit eddig végigszenvedtem:
- XP-s gépbe minden átpakol, de XP nem hajlandó csak FAT32-re formázni a pennát. Sebaj, gugli elővesz, talál, pen NTFS, örül. Norton Ghost előkap: copy - from partition - to partiton, több órán át másol majd közli hogy végzett. Vissza minden a másik gépbe, boot from USB, eljut az Win logóig majd amikor az alatta lévő csík elfut a "pálya" feléig újraindul a gép...
- XP-s gépbe vissza, penna formáz NTFS-re, Norton Ghost: copy - from image (mert korábban ilyet csináltam) - to partition. Megint több órán át másol majd közli hogy végzett. Vissza minden a másik gépbe, boot from USB, eljut az Win logóig majd amikor az alatta lévő csík elfut a "pálya" feléig újraindul a gép...
- Lehet az a baja hogy a cél partíció kisebb mint a forrás? XP-s gépbe vissza, Partition Magic Pro elővesz, Win2k3-s partíció lecsökkent, ha már a PM kéznél van mondom neki penna formáz NTFS-re, végigmegy majd közli hogy hiba! (#49 write error vagy mi, annyira nem néztem meg.) Akkor formázd bátyám FAT32-re, hátha onnan megy NTFS-re! Előbbi ok, utóbbi nem megy. Akkor Lemezkezelés: az sem tudja... Párom laptopján Vista van, hátha majd az: NTFS neki sem megy (végigcsinálja majd közli hogy nem OK), csak FAT32. XP-s gépre visszadug: már fel sem ajánlja az NTFS-t, hiába állítom át a fent említett találat szerint, akkor sem.
A kérdéseim
1. Mi történhetett a pendrive-val és hogy tudnám ismét NTFS-re formázni?
2. Hogy tudnám átrakni rá a Win2k3-t? -
canniball
nagyúr
válasz
Sickboy25
üzenetére
Mondani azt akartam, hogy nézd meg a routered logját. Ha arról lopják a netet a PC-re hiába akarsz bármit telepíteni.A log elemzése viszont rád vár: nem értek kínaiul és ha elárulnám mi van benne azt is elárulnám hogy én turkálok nálad...
Komolyra fordítva: az enyém pl. úgy kezdődik hogy LAN IP, ez azért elég sokatmondó. 
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mondjuk az hogy NIS2010 van nálad nem jelenti azt hogy Outpost meg nincs...
Én egyébként ezt egyszerűen úgy oldom meg, hogy FF-on NoScript+AdBlock+FlashBlock jó szolgálatot tesz, IE-t meg csak akkor veszem elő ha nagyon muszáj. -
canniball
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az Outpost blokkolója nem konfigurálható?
-
canniball
nagyúr
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
"Menj a programozás fórumba..."
Nem is tudtam hogy ilyenünk is van, köszönöm a tippet!
(#10173) cigam!
"Nem 1xubb, ha berakod a winyot egy NAS-ba?"
Sajna a NAS-om sem úgy működik ahogy szeretném.
Meg ha már itt a gép abban több lehetőség rejlik."Fajlmegosztason kivul csinal meg vmit?"
Pl. FTP-zik. -
canniball
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
A hétvégén mindenki kipihente magát és újult erővel, friss szellemmel vág neki az új hétnek, teszek még egy utolsó próbát, hátha.

-
canniball
nagyúr
"...miért kell a feladathoz 2 gép."
1. Hogy ne zörögjön az arcomba HDD (sajnos a nagyobb SSD-k mérete és ára sem megfelelő számomra).
2. 3 PC-ről és egy laptopról lenne szó (plusz a szerverről)."...miért nem tudod egyidőben bekapcsolni a két gépet manuálisan."
Nem egy helyen vannak (illetve lesznek); és ha sikerül belőni a dolgot pl. a TV-adás rögzítése is a szerverre fog történni, időzített felvétel esetén pedig nem lesz manuális bekapcsolás."Illetve a Wake On Lan nem jó?"
Dehogynem, írtam is hogy az keltené a gépet; de a kérdés nem is a bekapcsolásra vonatkozott.
-
canniball
nagyúr
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Ezzel az a baj, hogy akkor is menne ha pl. napokig nem vagyunk itthon...így nem is lenne olyan kevés az az "üresjárat". Ezért keresek olyan megoldást, ami a kliensekhez köti a szerver működését.
-
canniball
nagyúr
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Légy szíves fejtsd ki kicsit bővebben, mert nem vágom mire gondolsz...
-
canniball
nagyúr
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Hogy lövöm össze a szerver BIOS-át azzal, hogy be vannak-e kapcsolva a kliensek?

-
canniball
nagyúr
Adott egy Server2003-as gép aminél szeretném elérni, hogy napközben csak akkor üzemeljen ha a kliensek valamelyike is be van kapcsolva (reggel wake on time ébredne, éjszaka pedig valami progi lekapcsolná), egyébként menjen készenlétbe. A készenlétből ébresztést meg tudom oldani úgy, hogy a többi gépre ütemezett feladatként berakok egy percenként ismétlődő pinget (így WOL keltenék a szervert), de a szerver altatásához szükségem lenne pl. olyan progira ami figyeli a kliensek felől érkező pingeket és ha nincsenek ilyenek bizonyos idő elteltével elküldi a gépet standbyba. Vagy fordítva: a szerver pingeli a klienseket és ha nincs válasz akkor menjen készenlétbe. Tudtok ilyen progi(ka)t mondani nekem?
Persze ez a ping-figyelés csak egy ötlet, bármi egyéb megoldás érdekel amivel el tudom érni a célt. -
canniball
nagyúr
A korábban említett hiba miatt nem piszkáltam sokáig a progit, így ebben nem tudok segíteni, talán Psychonaut kolléga majd tud valamit mondani.
Azóta amúgy próbáltam a portable AccelMan és a portable FreeCommander progikat is, úgy tűnik nem csak a portable NexusFile életét nehezíti meg az mp3-ak elindítása, de hogy miért...?

-
-
-
canniball
nagyúr
Tudnátok ajánlani valami jó kis Total Commander alternatívát? Free Commander és Unreal Commander kilőve, illetve nem bánom ha van mögötte személyes tapasztalat.

-
canniball
nagyúr
A számítógép zárolása nem jó?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Köszönöm, de ezzel/ezekkel az a baj hogy tudnom kéne melyik progi mennyi idő alatt tölt be, és az adott idő elteltével kéne indítani a következőt. Én viszont olyat szeretnék amihez nem szükséges ez a "tudás", hanem ha betöltött az 1. progi automatikusan induljon a 2., ha ez is kész akkor a 3. etc. És persze ingyen.
Létezik egyáltalán ilyen? -
canniball
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
"...lesz egyesítés után .out fájl ami használhatatlan."
Ha tudod mi a helyes kiterjesztés és átnevezed használható az.
-
canniball
nagyúr
válasz
Balázs1621
üzenetére
Számítógép->Érzékelő
-
canniball
nagyúr
válasz
Csabee.
üzenetére
"a firefox alól szeretnék tölteni youtube-ot!"
Video DownloadHelper? -
canniball
nagyúr
Nekem pedig olyan progi kéne, ami a szenzorok által dobott hőmérséklet értékeket mutatja és időnként loggolja. Illetve mutatni nem is muszáj, lényeg a mentés lenne.
(Elsősorban Intel D945GCLF2 laphoz kellene.) -
canniball
nagyúr
válasz
Klemens
üzenetére
Ha jól emlékszem a Spybot S&D (rezidens módban) ezt is figyeli.
-
canniball
nagyúr
"...a 0kb/s adatforgalom egyenlő a hálózat szakadásával?"
A fenti grafikonon nem (hiszen épp nincs forgalom), viszont ha folyamatos adatforgalom közben látsz kihagyás(oka)t akkor valami gebasz van. Persze hogy nálad vagy a túloldalon az még mindig kérdéses."De elég gyakran kapok hibaüzenetet, hogy a hálózati kapcs megszűnt, újrakapcsolódás, stb..."
Mármint a progi adja ezt az üzenetet vagy a Win? Szvsz ha előbbi, akkor nem nálad van a gond, ha a Win akkor pedig egyértelmű a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Witcher 1 Collector's Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Keresünk dokkolókat
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Komolyra fordítva: az enyém pl. úgy kezdődik hogy LAN IP, ez azért elég sokatmondó.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)