Hirdetés
- potyautas: Levél gyermekemnek
- Aweriot: Cloudflare és mi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
waccamár
üzenetére
Azóta rájöttem – és ez is a PotPlayer zsenialitását bizonyítja, számomra legalábbis mindent tud – hogy egy nagyon jó tallózója is van, amit eddig nem használtam.
A jobbklik / Open menü alatt is megtalálható, de én már billentyűt is társítottam hozzá, vagyis a távszabályzóm egyik gombját. A tallózó pedig kiválóan testre szabható, a betűk, ablak mérete, plazmakímélő szürke színek is beállíthatók.
Így a másik hozzászólásomban említett, átszabott Commandert már csak akkor kell elővenni, amikor feliratot akarok áthelyezni / átnevezni. Átnevezéshez egyébként egy másik fórumozó adott, kattintásra működő megoldást, ami azóta is bevált.
A PotPlayernek például az sem okoz gondot, hogy 1024x768 natív módban használt plazmakijelzőre úgy skálázza (pixeltorzítja) a képet, hogy az végül 16:9-ben, helyesen jelenjen meg. (Az MPC-HC is tud ilyet, de minden indításra elfelejti). Meg még sok más szempontból is, a legpraktikusabb lejátszó, szerintem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
waccamár
üzenetére
A Total Commandert használom médiacenternek is, itt látható róla fotó.
Gyakorlatilag az Asztalra tettem egy parancsikont, amivel egy másik TC indítható, aminek át van szabva a felülete, így távolabbról is jól látszik. Ebben nem okoz gondot a Ctrl+B listázás sem, ha épp arra van igény, nekem mondjuk távszabályzóval is meg van kombinálva.
Másodlagos TC létrehozása:
- Egy másik könyvtárba lemásolni a TC-t, bele a wincmd.ini fájlt is.
- Ini-fájlba a [Configuration] sor alá beírni:[Configuration]
UseIniInProgramDir=7Ezzel utasítom a TC-t, hogy a saját könyvtárában lévő ini-fájlt használja, így a felület módosításai nem zavarják a másik TC-t.
Régebben, amíg ez a trükk nem volt ismert számomra (ami mellesleg az USB TC-ből is kileshető), a súgóban meghatározott módon adtam meg az ini-fájlok elérési útját, parancsikonból. Példa:
D:\Programok\TC_MediaCenter\TOTALCMD.EXE /I=D:\Programok\TC_MediaCenter\tc.ini /F=D:\Programok\TC_MediaCenter\ftp.ini
Tehát ez ennyit jelent:
Programkönyvtár: D:\Programok\TC_MediaCenter\TOTALCMD.EXE
TC.ini: D:\Programok\TC_MediaCenter\tc.ini
FTP.ini: D:\Programok\TC_MediaCenter\ftp.ini
Itt már egyéni nevet is megadhattam (tc.ini), míg a fentebbi megoldásnál csak wincmd.ini néven kezeli.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- potyautas: Levél gyermekemnek
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Yettel topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Eladó Samsung Galaxy S23 8/256GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980 + eredeti doboz
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest