Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
core i7
addikt
válasz bobalazs #68887 üzenetére
Mondjuk mert kicsi az órajele ráadásul nem is skylake így egymagos teljesítménye joval gyengébb azoknál amit ajánlunk (MINNÉL NAGYOBB EGYMAGOS TELJESÍTMÉNY + 4 MAG ez kelle leginkább a mai játékokhoz) ráadásul 32nm-es többet fogyaszt és drága is valamint újjonan szerintem már nem is kapni
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz bobalazs #71302 üzenetére
Akkor lehet az alaplapom áldozata lettem (B75 chipset), de majd futtatok egy ilyet én is ha hazaértem.
Mondjuk "már mindegy", de az érdekesség kedvéért. Meg amúgy is 4 éves proci, sz'al ha ezt előbb tudom se biztos hogy inkább 1155-ös alaplap váltogatással szüttyögtem volna.
[ Szerkesztve ]
There is no war. Only the harvest.
-
veterán
-
BerserkGuts
őstag
válasz bobalazs #88289 üzenetére
leszarozni egy armát hülye vagy???
onnan lopta szinte mindegyik játék a gazos realisztikus pályákatez magos tápos erőlködés meg szándékosan hajtják sokszor fölöslegesen a procikat csak hogy menjen a világgazdaság venni kell az újat
a játékokhoz nem a cpu-nak kell dolgoznia az nem rajzol és számít semmilyen vektort az a gpu feladata
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
palfitom
félisten
válasz bobalazs #89264 üzenetére
Úgy tűnik.
Kérdés, hogy egy 1600AF-hez képest vajon megéri-e majd.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #89264 üzenetére
Szerintem meg akinek most van egy 6700(k) - ja teszem fel, és nem 64 fős multi őrült, nem is kell cserélnie, ellenben aki most építi első játék gépét, és főleg multizik, ne az új 4/8 - as Ryzenben gondolkodjon már. Lehet, olcsóak lesznek, de akkor már inkább egy 2600x.
-
BerserkGuts
őstag
válasz bobalazs #89305 üzenetére
tiptoppal nem lehet sokáig játszani xD kimerití hamar a game
+plusz vissza menni 2000-be amikor hűha 15"-os monitorom van
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #89331 üzenetére
Fast sync mellett sem fut jól minden játék, sőt, általában ott a tearing, ráadásul ettől még nem lesz 60 fps - nél több egy 60HZ - es monitoron, max. jól mutat a sarokban a 200 fps, ráadásul feleslegesen gyilkolod a kártyát. V-sync mellett (60HZ) nagyon kevés annak az esélye, hogy egy kártya maxon fusson, ez általában akkor van, ha totál sz@rul van optimalizálva egy játék, de akkor melegszik is mellette rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bobalazs #89349 üzenetére
Ezt a videót én is ismerem, és ezt magyarázom, a freegsync is ad hozzá lagot, mint a vsync csak talán kevesebbet. Teszek az average fps-re, nekem minimum (1%) 60 kell és rtss-el limitálom 60-ra. No more lag, no more tears, nincs több könnycsepp. Hogy nagy ritkán (0.1%) beesik 60 alá némely jelenetnél és akkor van tear az nem zavar.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz bobalazs #89353 üzenetére
Köszi.
Nincs sync monitorom csak egy Dell 23" fullhd IPS. Ez is most lett, eddig tn panelen sz*ptam.
Ha nem fullscreenben játszok az olyan mintha bekapcsolnám ígyis-úgyis a vsyncet?
Nincs erre külön topik? A syncecre, rtss-re, driverben korlátozásra stb? Nem akarok itt tovább offolni.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz bobalazs #89367 üzenetére
Harmadszor mondom, semmiféle sync-kel rendelkező monitorom nincs
Dell U2311H, gtx1060
Windowed borderless-t preferálom ami egy vsync-et rátesz, mert így ki tudok alt-tabolni a játékbol anélkül hogy tálcára kerülne és emiatt ledobna az online.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #89424 üzenetére
Turbo boost esetében 300MHZ a kettő közötti különbség, és akkor már megéri a 9500 amennyiben 60 - ért tudja megvenni. A 9400f all core 3,9 GHZ - en megy, a 9500 meg 4,2 - őn.
Nyilván ennek szemmel látható eredménye nem igazán lesz játékok esetében, de amennyiben csak kb. 8 ezer ft a kettő közötti árkülönbség, inkább a 9500 (bár most is azt mondom, 70 körül egy használt 8700). -
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #89432 üzenetére
Nem véletlen írtam még fentebb, hogy nem ér 90 ezret a 9500, amikor a 9400f 50 körül van, kicsivel talán több, akkor viszont már inkább 8700. Viszont ha csak 8000 ft körüli a különbözet a két I5 között, akkor már meggondolandó, főleg hogy a 9500 - ban van IGP is, ami akár még jól is jöhet.
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #89451 üzenetére
Az oké, de a nem OC - s Intel 8700 sem 65W - on áll meg amikor komolyabban terheled, de vegyük inkább akkor a 9900k - t, OC nélkül is megvan a 200-250W, teszt függő, miközben a lap Auto módban van. Persze ilyenkor 100% - ban terheled, játék közben teljesen más a képlet.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz bobalazs #89474 üzenetére
Ezek szerint az összes nem integrált Ryzen procik alkalmatlanok erre!
Ciki!
Így marad az xxxxG procik vagy az Intelre váltás.
Valamint a UHD lemezek rippelése.
A másik gond,hogy VGA kimenet nélküli alaplapban használva ,hogyan működnek annak ellenére,hogy van diszktrét VGA mellette.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz bobalazs #89476 üzenetére
igen ezért kérdem ahogy írtad ,hogy xxxG tudja kezelni a SGX-t.
ez világos. nem is vitás kérdés.
olyan lapok amiben nincs VGA kimenet ott nem sok értelme van ennek az xxxG prociknak,így egy olyan lapban ahol nincs VGA kimenet, ott mennyire menne a dolog vagyis hogyan támogatja a diszkrét VGA-t?
az más kérdés,hogy 30 vagy 60hz. -
palfitom
félisten
válasz bobalazs #89579 üzenetére
Önmagában jó, de amíg van 1600AF olcsóbban, addig nincs sok létjogosultsága.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
BerserkGuts
őstag
válasz bobalazs #89579 üzenetére
Igazából itt csak egy tanúbizonyságot látunk hogy 8 szálban húzták meg a határokat
De senki ne higgye már el hogy egy 3600-al egyenlő lesz hosszútávon ez akkora kamu.
Most értem hogy elakarják gyorsan adni ezeket isViszont végre elkészült a következő lépcsőfok amire 2013-óta 8évet kellett várni csupán
Ezt abu is elmondta már 2008-ban [link]
Prohardver: Betekintés a VGA-jövőbe"Problémát vet fel azonban, hogy egy multiplatform játék a konzolokon nagyságrendekkel magasabb eladásokat produkál. Ennek köszönhető, hogy a fejlesztők nagy többsége az aktuális projekt konzolos változatára koncentrál. A program PC-s verziója jobb esetben egy igényes konzolport lesz."
"Nem nevezhető meglepetésnek, hogy a DirectX API is rálépett a Multi-Threading, azaz a többszálú feldolgozás kissé döcögősen járható útjára. Szerény véleményem szerint ennek már hamarabb meg kellett volna történnie, hiszen meglehetősen problémás, hogy a piac legelterjedtebb grafikus API-ja a többmagos processzorok korában még mindig csak egy programszálon renderel."
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz bobalazs #97415 üzenetére
Láttam, látom.
Játéktól és persze felbontástól, képfrissítéstől függ, szóval általánosságban nincs rá jó válasz.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
-
-
z-csongor
csendes tag
válasz bobalazs #97710 üzenetére
Azert ilyen szinten nem vagyok paranioas, mondjuk facebookot nem nagyon hasznalok, google termeketet se, az Apple okoszisztemajaban megbizok ugy-ahogy.
Azert kellene a measured boot, hogy ha valaki fizikai hozzaferest szerez a szamitogepemhez, ne tudjon rootkitet telepiteni anelkul, hogy valami felismerne. A klienseim adatait probalom vedeni.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel