Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
Igen de mondjuk kiszámoltam az A10-es az i5 2500K-tól kb 40%ra van lemaradva jövőre meg az FM2-be be tudom rakni a Kaverit(sőt lehetséges a kaveri után APU is kompatibilis lesz valamelyest)bár lehet hogy az AMD APU-ja 2013-14re lesz az i5 3570K szintjén.....Minden esetre ha jövőre jön a Haswell azt már nem tudom belerakni majd az 1155ös deszkába,mondjuk nem tudom mennyire lenne időtálló az i5 3570K teljesítménye meg fogyasztási mutatói,pl ha mondjuk 3-4év múltán dobnék hozzá majd egy felső közepes VGA-t tudná-e fullHD-t futtatni vele...Egyébként az 5800K csak 40%ban marad el a 3570K-hoz képest igaz a fogyasztása 23W-al több,de a benne lévő IGP az általam nyúzott játékokhoz WOT,BF2 1680x150 BF3 STALKER 1440x900hoz elég és ha mégsem jövőre tudnék bele rakni Kaverit...ez az ami miatt gondban vagyok..bár igaz h még ha tokozás kitartana az intelnél is 3évig ,3-4év múlva úgyis új deszka meg lap lenne mert addigra annyit fejlődne a dolog teljesítmény/fogyasztás téren hogy akkor használtan vennék egy i7 3770K-t az is bőven elmaradna majd az akkor kapható i5öktől ha lesz még olyan...
Tudom hülye hozzáállás...ha lenne havi 200rugós nettó fizum nem nagyon érdekelne a dolog de sajna mint nagy átlagnak nekem sincs így fontos a viszonylag időtálló teljesítmény pl anno egy 939-es Athlon 64 3000+-t 5-6évig nyúztam...
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Vartanus #38501 üzenetére
Szerintem eleve, ha ilyen hosszú időre tervezel nem fogod megúszni a lap és ram cserét sem.
A K-s i5 teljesítménye nagyon sokáig elég lesz, mivel tuningolni is lehet, de akkor P/Z lapot kell alá venned, ha ezt is is akarod aknázni. Ha nem multizol, akkor megy egy i3 is elég lenne bőségesen és veszel mellé egy 7750/7770-et. Később meg tudod cserélni i5-re is és tudsz bele rakni komolyabb vga-t is.
-
Vartanus
őstag
válasz csucsbicep #38502 üzenetére
Hogyha az i5 megmarad mért kéne alatta kicserélni mondjuk az Asrock Z77 Extreme4et meg ramokat Tuning ...ja csak akkor elveszik a számomra oly értékes fogyasztás..ergo megint oda lyukadok ki hogy nem tudom
-
hutomzon
csendes tag
válasz Vartanus #38503 üzenetére
nekem úgy tűnik,hogy már eldöntötted csak megerősítést vársz.
Ha FM2 -t szeretnél akkor vedd meg nyugottan az időt álló egy darabig biztos.
ha fontos a fogyasztás akkor A8-ast vegyél bele ami 65w-os és elég erős benne az IGP.
25000-ért már lehet venni A8-5500-as APU-t az alaplap 28000 körül lehet venni.Ezek pár évig kiszolgálnak -
Vartanus
őstag
válasz hutomzon #38505 üzenetére
Az APU főleg azért kéne mert olyan rendszert gondoltam ki hogy csak APU diszkrét vga nélül és azzal eljátszogatok WoT meg BF2-n multin 1680x1050 és BF3 médium 1440x900..de VGA-s topikban azt nyilatkozták ez halott ötlet de ha már kell diszkrét VGA akkor a gép összfogyasztása már az i5-el lenne kevesebb..bár nem tudom mennyit számít plusz 25W többlet viszont ahogy látom mondjuk játékoknál már nem sokat változtat a dolgon hogy i3,5800K,vagy i5 3570K v i7 3770K...ennyi erővel lehet egy 55W-os i3 3220+Radeon HD 7850 ami teljes terhelésen kb 60W többlet az 5800Khoz képest viszont grafikai képességei sokszorosa...
-
hutomzon
csendes tag
válasz Vartanus #38506 üzenetére
Igen igazad van,de az online játékok a 4 magos procit jobban szeretik .Hosszútávon inkább az i5 -ben gondolkozz mint i3-ban ha intelt választasz.Az energia takarékosságról meg annyit,hogy amennyivel drágábban veszed meg a kevesebbet fogyasztó cuccokat nem biztos hogy annyit spórolsz is vele.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz hutomzon #38507 üzenetére
mondjuk A10 5800K meg HD 7850 az már jó nem? (meg az FM2 miatt kicsit időtállóbb mint az 1155ös intel részleg,legalábbis én így érzem,lehet rosszul de mindig adott egy jó biztonságérzést hogy majd jövőre esetleg ha úgy esik rakhatok egy új procit a rendszbe...
-
daffy1989
tag
sziasztok
egy végtelenül egyszerű kérdésem lenne:
kizárólag játékok terén van akkora különbség az i3-2100 és az i5-2500 között,hogy megérje az i5 az esetleges dupla árat(apró árakkal számolva)? -
hutomzon
csendes tag
válasz Vartanus #38516 üzenetére
Asus F2A85-M PRO- szeretnék vagy valami hasonlót amin A85X -es chipset van.Én is a hosszútávú bővítési lehetőséget tartom szem előtt,mivel nincs pénzem egyből meg venni a csúcs kategóriát.
Én az említett A8-5500 ast vettem meg,szerintem bőven elég pár évig.Majd jövőre tervezek még hozzá egy erősebb VGA-t amit még tud kezelni Hybrid Crossfire -ban. -
daffy1989
tag
válasz csucsbicep #38518 üzenetére
gtx560 van a gépben,ez kerülne mellé is. azt hiszem megvásárolom az i5-öt. jobb befektetésnek tűnik
-
daffy1989
tag
válasz csucsbicep #38520 üzenetére
fsp 400as táppal nem lehet problémája az i5-nek,ugye? illetve az asrock b75 pro3 is passzol hozzá? vagy esetleg másik lapot javasolsz?
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Gondolkozok proci vásárlásán. Eddig az AMD Llano A8-3870K volt tervben, de lehet, hogy jobban járnék bulldozerrel. Érdekelne, hogy a legkisebb bulldozer, a 4100 is megfelelő teljesítményű? Hozza pl egy x4 955 szintjét? Valamint érdemesebb-e a 6100-at választani, ha közel egy árszinten vannak?
Köszi!
-
daffy1989
tag
válasz csucsbicep #38523 üzenetére
köszönöm!
-
tranceplanet
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
válasz tranceplanet #38525 üzenetére
A Wikin 4 magot / 4 szálat ír, de máshol is ezt írják.
-
Vartanus
őstag
válasz r3dsnake #38522 üzenetére
Hát a jelenlegi tesztekből ítélve szerintem nem hozná az FX 4100 a Ph II 955 szintjét..igen mert az AMD implementációjában a 2 Bulldozer modul az 4 "mag"..de számos teszt alátámasztja azért mégsem 4 teljes mag az a 4 amit az AMD 4nek nevez...
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Megnézed a Trinity-s teszt clok-to-clok részét egyértelmű hogy a 2 bulldozer vagy 2 piledriver modul nem ér fel 4 valós natív maggal...én is úgy látom manapság elkéne már felejteni ezt a "mag" megnevezést főleg AMD-nél,mert ez a modulos architektura tejesen borít az eddigi megszokott dolgokon...
-
tranceplanet
addikt
válasz r3dsnake #38526 üzenetére
Akkor átfogalmazom:
fx-4100 -négymodulos processzor, négy szálon képes dolgozni
Phenom II X4 955 -fizikai négy magos, négy szálon tud dolgozniEnnyi erővel az i3 négymagos, i7 pedig nyolcmagos. Mondjuk a két gyártó architektùráját nem könnyű összevetni.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz tranceplanet #38529 üzenetére
Köszi! És az FX-6100-nál mi a helyzet? Ott a 6 szál nem 6 fizikai magot takar?
-
tranceplanet
addikt
válasz r3dsnake #38526 üzenetére
Akkor átfogalmazom:
fx-4100 -négymodulos processzor, négy szálon képes dolgozni
Phenom II X4 955 -fizikai négy magos, négy szálon tud dolgozniEnnyi erővel az i3 négymagos, i7 pedig nyolcmagos. Mondjuk a két gyártó architektùráját nem könnyű összevetni.
-
tranceplanet
addikt
válasz tranceplanet #38531 üzenetére
dupla lett, ugyanaz a képlet, mint a 4100-nál. De ezen kár ugrálni, az erőviszonyokon nem változtat.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz tranceplanet #38529 üzenetére
Azért szvsz egy Modul szerintem kicsit több mint 1 mag ,teljesítményt tekintve szerintem egy modul kb 1,5natív magnak felel meg teljesítményben...de az alap eset tényleg az hogy nem lehet ezt a modulos rendszert "mag" tekintetében összehasonlítani egy Intel-lel de még a Phenom/Athlon II-vel sem...hülyeségnek is tartom hogy a modulos APU-k meg FX-ek re még ráírja az AMD h x magos...mikor ők tudják legjobban ez merőben más már..csak ma még mindenki a hány magos a proci témára van pörgve....hozzá teszem teljesen érthető módon.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz tranceplanet #38532 üzenetére
Köszi! És Llano A8-3870K-nál mi a szitu?
-
Vartanus
őstag
válasz r3dsnake #38534 üzenetére
Hát az a ph-s tesztben 7,31%ot vert rá a Phenom II X4 980-ra összesített CPU erőben...
Szerk: bocsi elnéztem a táblázatot... a fent vázolt eset a CPU erő/fogyasztásnál van tiszta CPU erőben 14,1% a lemaradása az X4 980-hoz képest az A10 5800K-hoz mérten pedig 2,67%-al van lemaradva az A8 3870K...még egyszer bocsi
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Vartanus #38535 üzenetére
Köszi! Ez a Llanos tesztben volt? Hirtelen nem találom ezt a táblázatot, majd este átnézem jobban a tesztet. Egyébként itt is csak 2 modul van és azon belül 2-2 szál, vagy a Llano esetében ténylegesen 4 mag? Esetleg jobban megérné ezt választani HD7770 alá, mint egy bulldozert?
Köszi!
-
Vartanus
őstag
válasz r3dsnake #38536 üzenetére
A LIano az lévén,hogy még a K8>K10>K10.5>K12 es vonalat képviselő Husky magokkal van felvértezve valódi natív 4 magos APU,ha teszteket megnézed diszkrét VGA mellett(még HD 7970 esetében is) 1-2 FSP eltérés van kezdve az i3-tól,Ph II X4,LIano,Trinity,i5-ig...az i7 1280x720-as felbontáson kicsit elhúz a többitől de pl fullHD-ban már mérési hiba hátron belüli,az az szignifikáns csak az eltérés a ma kapható modern CPU és APU-k közt...
ezért mondják Oliverdáék mindig a tesztekben manapság(is) játékra inkább erősebb VGA s nem erős CPU kell,persze a VGA topicos srácok azt mondják,hogy ha mulitzol pl BF-al ajánlott a 4magos CPU/APU...
[ Szerkesztve ]
-
yanis91
csendes tag
Hello Szeretnék venni egy am3+ os konfigot de pénz hiány miatt egyenlőre valami olcsóbb procit szeretnék bele venni. Körülbelül 15 ezrem van a mutatványra és ezt a két procit néztem. Athlon II x3 450 vagy phenom II x2 555 vagy 550, szerintetek melyik a jobb? és miért? A phenom II procit természetesen használtan néztem.
-
Astrasattila
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az asztali gépemben a procit. Mit tehetnék be a jelenlegi helyett?[link]
Ha nem sikerülne a link, akkor: Intel Pentium 4 SL6WJ Jelenleg egy HP Compaq D530C-ben üzemel, de már végstádiumban. Helyette szeretnék valamit 3.0GHz felett. Tudom, hogy van 3.4GHz-ig csak azt nem tudom, milyen kódnév alatt találom meg ezeket a régi procikat. -
Motaba78
addikt
válasz Astrasattila #38539 üzenetére
Szia
P4 Prescott és Northwood, azt csekkold le a lapod biosa fogadja-e ezeket a cpukat.
üdv.
-
Alister71
nagyúr
válasz Astrasattila #38539 üzenetére
Sokat nem változna a teljesítménye. Amihez nem elég a 2.8-as, ahhoz a 3.4-es sem lesz az. Elavult régi technológia, mai dolgokra nem nagyon jók már.
Alister from Hell
-
Astrasattila
tag
válasz Alister71 #38541 üzenetére
Szia!
Adattárolásra használom már főleg a gépet. De ha lenne egy 1M másodszintüs proci, talán a GHZ növekedéssel egyetemben gyorsabban menne az adatmásolás. Ezt a procit mindenképpen cserélnem kell sajnos.
Ezt néztem, talán jó.
[link]
Prescottot nem tudom, hogy jó vagy sem. Megtaláltam az alaplapom típusszámát, de gőzöm sincs, hogy prescotthoz jó vagy sem. Gondolom az már olcsóbb is lenne, mint a Northwood.
Ha nem lesz jobb, veszek egy másik 2.8-at. Olyat gyakran lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz Astrasattila #38542 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy csak a Prescottban van 1 mega L2.
Alister from Hell
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz csucsbicep #38543 üzenetére
(Amikor 23k-ért adják a 3 év bolti garis gyárilag szorzózármentes X4-et, akkor ez nem tűnik túlzottan jó ajánlatnak)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ősrégi 775-ös Giga lapkám egy core quad q8300 procival, és újítani szeretnék. Tudom, hogy már régi a lap is, ezért lap + proci + memória csere lesz a dologból.
Az lenne a kérdésem, hogy max 70 ezerből milyen összeállítást javasolnátok elsősorban játékra (BF3 multi, NFS-ek).
Válaszaitokat előre is köszi!
-
zo-lee
aktív tag
Bocsi, azt elfelejtettem írni, hogy a vga megvan; sapphire hd 7850 Oc.
Tehát tényleg csak az említett 3 cuccot kéne összeszedni; alaplap, proci,memória, és ezekre lenne 70 rugó.
Így mit tudtok javasolni ?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Lackow
csendes tag
Sziasztok
Megfordult a fejemben processzor es alaplap csere.
Jelenlegi:
-Gigabyte 770T UD3P rev 1.0 alaplap
-AMD Phenom II X2 550 3.10GHz AM3 BOX Black Edition processzor negymagositvaJoreszt jatekra hasznalom a gepet (SWTOR). De neha ugy beszaggat, hogy sirhatnekom van.
Videokartyam 4850-es sapphire 1 gb ddr3-al. Ezt is cserelem.
Szoval milyen alaplapot-processzor ajanlanatok -nincs AMD/Intel fobiam, amelyik most jobb azt vennem, de evek ota nem kovetem a piacot-?
kb. 70-80 ezret szannek ra.
Koszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel