- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
szabolcs1975 #79082 üzenetére
A trükk a HP-nál is él, hogy papír nélkül gariztass. Földrajzi jellegű, csak meg kell válogatni hova adod le.
-
QwErTy42
addikt
válasz
szabolcs1975 #78894 üzenetére
Nincs mit védeni.
Nem véletlenül van külön topikja a Telemax-nak és nem véletlenül minden második bejegyzés a Lenovo laptopokkal kapcsolatos.
Te meg tudsz mutatni egyetlen majd 7 éves cikket. Gratulálok!
-
Tikakukac
titán
válasz
szabolcs1975 #78894 üzenetére
...és amikor azt hiszem, hogy nem tudsz lentebb süllyedni beraksz egy lassan 7 éves cikket.
Nem érdekel, hogy a Levonókból ezrével megy a susmus meg a szopatás, nem érdekel semmi, csak végre bármit bárhogyan de oda tudd tenni, hogy a gáton a legény pozíciót ki tölti be.
Nem uncsi néha böfizni egyet ide aztán Casper üzemmódra váltani? Ha fáj, szólj, megoldjuk. Megbeszéljük mi okozhatja ezt a fura jelenséget. De ez tényleg kezdi kikezdeni a kisagyamat.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
szabolcs1975 #78893 üzenetére
valóban jó a HP szervíze...
http://logout.hu/cikk/kalandjaim_hp_markaszervizzel_tanuls/teljes.html
nem beszélve arról, hogy pl a Lenovot simán megcsinálják neked számla nélkül, míg ezt nem (ez akkor érdekes ha használtan veszel, vagy esetleg máshonnan és világgari még van a gépeden de nincs számlád).
-
redwhite78
aktív tag
válasz
szabolcs1975 #76984 üzenetére
de ezerszer inkább ASUS X sorozat, mint HP elitebook...
Szívesen adok azért az Elitebook 850 gépedért egy Asus X-et. Deal?
#76961 milanmylo: Az a Dell (3540) igazából egy Latitudenek álcázott Inspiron. A hardvertől függetlenül a Probook 450 jobb vétel. Dell Latitudenek igazából csak az 5xxx, 6xxx, 7xxx széria lenne nevezhető, azok valóban jók.
-
premete
veterán
válasz
szabolcs1975 #76984 üzenetére
Elitebook 840 G1-ek vannak nálunk redszeresítve, ott más hibák voltak, főleg alaplapcserék havi rendszerességgel, az akadozást Dell E7440-eseknél tapasztaltuk még többen, én tegnap a Toshibánál, múlt héten Inspironnál, és Asusnál gyakran (van 2 a családban).
Érdekes, sem a Dell E6230, sem a mostani 6430u-m, sem az E6520, sem E6330, sem az E6410, sem az E4310 esetében nem volt ilyen, csak a Haswelleknél. -
MurdR
veterán
válasz
szabolcs1975 #76691 üzenetére
-
Khelben
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #76691 üzenetére
Ne viccelj már. Ár/teljesítményben lehet hogy jó, de egy laptopnál nem csak a teljesítmény számít. Ár/minőségben pedig nullák ezek a gépek.
(#76687) rizso : elolvastad, mire akarja használni a gépet? 2-3 virtuális gép futtatására. Szerencsétlen AMD CPU már az elsőnél meg fog feküdni.
(#76686) Gyomman : gyenge lesz a cpu a te felhasználásodra. Ha rászánsz 200k-t, akkor van i5M-es Probook. Az már elég lesz.
-
Tikakukac
titán
válasz
szabolcs1975 #76692 üzenetére
Sőt, most is van 2 Asus laptopom. És holnap hoznak is egyet...ragasztani, mert sajnos lejárt a gari és többet az Asus nem cseréli a műanyagokat évente, marad a taknyolás
Én pedig egy elvonót ajánlok, vasárnap is részegen fórumozgatni hajnalban...ejnye.
-
Khelben
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #76499 üzenetére
Szerintem ott valami beállítási hiba lesz inkább, én simán használtam virtuális gépeket az i5 2540m-en is.
-
Khelben
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #76486 üzenetére
Jó gép, bár kicsit már elkezdett konzumeresedni az elitebook. Az "igazi" elitebookok most zbook néven futnak. Ettől függetlenül kategóriájában megállja a helyét (miután a thinkpadek még nagyobbat zuhantak). Teljesítmény terén egyértelmű a hardver leírása. Valószínűleg nem fog throttlingolni az i7-es cpu sem benne. Az i7 4600u a régebbi i5 3320m teljesítményét hozza. A 8750m meg csak úgy benne van, sok értelme nincs, régebbi játékokat talán elfuttat.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabolcs1975 #8699 üzenetére
Talán elfogult vagyok kissé, de olyan jó hűtéssel, mint ami a ProBookok némelyikét jellemzi (konkrétan két típust ismerek, de egyik sem az általad említett) nem minden gép büszkélkedhet.
A kapcsolható grafikával szerelt laptopoknál a videokártya drivert rendesen fel kell telepíteni, mert Intel CPU/AMD GPU párosításnál az okozhat melegedést, de ha fent van, akkor annak szépen működnie kell, ami a hűtésen is lemérhető.
A full AMD-s ProBookok (4 magos procival) nagyon csendesek, és kiváló a hűtésük ezekben a nagyon meleg hónapokban(óhatatlanul is igazi tesztkörnyezetet ad ez a magas hőmérséklet).
A Touchpadjuk is jó, bár véleményem szerint csak átlagos, az EliteBookban biztosan jobb.
-
MonRo
tag
válasz
szabolcs1975 #8715 üzenetére
Korrekt gyerek vagy. Más F@-val vered a csalánt...
-
Borote
addikt
válasz
szabolcs1975 #8712 üzenetére
Ár/érték aránya jó, a 4530s sorozat nagyon jól sikerült (teljesítményre adott áron mindig találsz jobbat).
Utánanéztem, összesen kétszer írtam le a 4520s-t, ebből egyszer egy másik gépet ajánlottam, a második esetben megemlítettem, és akkor is egy másik gépet ajánlottam.Ami még gond ezen kívül vele az a zsanér, ami sok esetben lötyögős lett.
Köszönjük a siránkozást.
-
Nixon18
senior tag
válasz
És mi volt a gond a touchpaddal?
-
Borote
addikt
válasz
szabolcs1975 #8705 üzenetére
És mégis KI ajánlottad Neked a ProBook 4520s-et?
Ezt a sértegetést és gúnyt kikérem magamnak, ha nem tudod értelmezni, azt, amit írunk, azon nem tudunk segíteni.(#8704) DarkDeer: az Inspiron SE 7720 érdekesnek hangzik, egyelőre csak olvastam róla, az alapján nem tűnt rossznak. N76 helyett sokkal inkább G75-t vennék, teljesítmény és hűtés miatt.
(#8706) szabolcs1975: köszönjük szépen, hogy ilyen értelmesen hozzájárulsz a topic működéséhez.
-
Siriusb
veterán
válasz
szabolcs1975 #8705 üzenetére
Valami konkrétumot írnál, pl. mi az a mérföldekkel rosszabb hűtés?
Én 4530s-t használok és meg vagyok vele elégedve. Még a touchpaddal is, pedig elég béna vagyok... -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
bocsánat, HP Probook 4520s.
-
Borote
addikt
válasz
Mi volt a gond a hűtéssel?
-
Adam333
tag
válasz
szabolcs1975 #2701 üzenetére
Ebben igazad van, de akkor milyen gépet vegyek, amivel lehetséges mediumon gémelés, és gyors?
Eddig végig az y580-at dicsérték sokan, akkor most mégis rossz az anyagminősége? Pont emiatt vártam vele ilyen sokat. Segítsetek, kezdek tanácstalan lenni. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabolcs1975 #2627 üzenetére
Jó lenne!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabolcs1975 #2586 üzenetére
Egy fotót csinálj már róla...
-
válasz
szabolcs1975 #2586 üzenetére
Mire ez a nagy váltás?
Hogy tetszik? -
válasz
szabolcs1975 #2505 üzenetére
Legyél szíves használd a szerkesztés gombot. Egy hozzászólásban több embernek is válaszolhatsz, felesleges és zavaró 4-5 postot egymás után beírni. A stílusodon is finomítsál kicsit, mert ezt nem szeretjük.
-
válasz
szabolcs1975 #2506 üzenetére
"Jó hülye voltál, vagy kurva sok pénzed van, ha megrendelted a 2560-as Elitebook-ot."
Nincs sok pénzem, ezért aztán 111.611Ft-ot fizettem a gépért.
De mivel nincs k..va sok pénzem, ezért a roppant logikus következtetésnek köszönhetően megtudtam, hogy hülye vagyok. Ezért már megérte ma is feljönni a fórumra, köszönöm.Srácok, ne szóljatok még a modiknak! Este 10:30 körül lesz vége a megbeszélésünknek, utána még szívesen elolvasnám, milyen alapvető információkat ad át nekünk legújabb szakértőnk. Kibirjátok még addig?
AxBattler #2498
Kanadából rendeltem, ahonnan átküldték az Államokba. Sajnos a barátom aznap reggel jött el onnan, amikor megérkezett (máskor max 3 nap, most vagy másfél hét volt a posta), így csak augusztus végén lesz a kezeim között. Akkor összevetem a hiperfelturbózott 2530p-t (ami mivel Elitebook, ezért egy roncshalmaz, de szerencsére a gép nem tudja, hogy tönkre kellett volna már mennie) a 2560p-vel - majd felrakom a logout-ra - és meglátom, hogy melyik marad. Bár most, hogy ilyen csudi ez a 2530p, nem lesz egyszerű dolga a 2560p-nek. -
brumi1024
veterán
válasz
szabolcs1975 #2507 üzenetére
Két egymásutáni hozzászólásban nem tudsz következetes lenni és állítod, hogy értesz a matekhoz és a statisztikához(ami alapvetöen egy elég kis része a matematikának), én pedig nem. Csak én érzek itt ellentmondást?
-
válasz
szabolcs1975 #2506 üzenetére
Kifejtenéd? Miért is volt hülye, hogy a megspórolt pénzét egy minőségi notebook-ba fektette? Olyanba, amihez neked közöd sem volt még soha?
Egyébként még mindig várom az általad kitűnő vételnek minősített, konkrét notebook-ok listáját, amelyekkel - szerencsénkre - el van árasztva a piac, de nem szúrják ki a szemünket, és amelyek helyett csak szar A531-et, meg belépő Samu-kat vagyunk képesek észrevenni. A Probook-ról nem is beszélve.
(#2500) premete
Csak vicceztem... -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Akkor hogy a fenébe alkothatsz róla véleményt ha az ég egyvilágon semmi közöd hozzá
-
Borote
addikt
válasz
Azt hiszem itt tényleg nincs miről beszélni...
De legalább a szerkesztés gombot tanuld meg használni, egy ilyen statisztikus-elemző-mittudoménmitcsinálómatematikus mágusnak miért fáj megnyomni a szerkesztés gombot és egy hozzászólásba beleszerkeszteni a verbális diarrhoeaját? -
fogtunder
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #2403 üzenetére
ez a "statisztika" 3 éves, hadd ne feszegessük, mennyi minden történt azóta. konkrét adat gyakorlatilag nincs benne, ami van, az is annyira általános, hogy kb. semmit nem lehet leszűrni belőle. a mintát nem ismerjük, megfelelő szegmentálás és tényleges adatok nélkül egy rakás kutyagumit sem ér, hosszú távú következtetéseket meg pláne nem érdemes levonni belőle.
-
spyduck
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #2429 üzenetére
Kedves fórumozó!
Te olyan vagy, mint a fának az alsó része, ami nem kapott már jó ideje vizet. Valamint leszűrtem, h a tudásod és stílusod alapján szívesen alkalmaználak az átlagnál több fizetésért. Sok sikert az életben
-
Borote
addikt
válasz
szabolcs1975 #2449 üzenetére
Bocsi, nem Neked
(#2481) fateless: engem végülis annyira nem zavar, remélem elhúzódik hétvégéig, és akkor ügyeletben lesz min derülnöm
Bár nehéz eldönteni, hogy hülye, vagy direkt forgatja ki az ember érvelését, vagy nem látott még EliteBookot...
(#2484) JoceeHunt: ja, a Latitude dokkolható is
(#2368) ro_bert17: nekem személy szerint EZZEL a világmegváltó okossággal volt 'némi' bajom
-
Borote
addikt
válasz
Ennek aztán sok a köze van egy EliteBookhoz
Amúgy azt tudod, hogy mi a különbség egy Fujitsu-Siemens Amilo és egy Fujitsu Lifebook között?
(mondjuk ha jól tudom, Amilo-ból sem volt mind hulladék...)
(#2473) browing: mi alapján érzed jónak? Hardver? Mert azért a hardver egyáltalán nem mindegy egy notebook esetében. Hasonló összeállítást kapsz Toshibából, jobb supporttal, és kevésbé törékeny zsanérra.
(#2484) JoceeHunt:
ProBook: dGPU-val jön, boltból veszed, Te vagy az első tulaj, kb ennyi... ja, meg nagyobb a HDD
Latitude: kb minden másnem csak a borítás van fémből, hanem magnézium merevítéses a váza, rá kell kérdezni, de valószínűleg helyszíni garanciával van, eredeti Win7, általánosan jobb minőségű, van trackpoint (ez mondjuk lehet modellfüggő is), olcsóbb
Ez a Latitude a felső kategóriában versenyzik, a 4330s pedig a belépőben -
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabolcs1975 #2475 üzenetére
Inkább a tapasztalat a lényeg, amit nem tudom neked mennyi van mivel nem akartál elmondani, de nem is kell mert könnyen rálehet jönni hogy nem sok közöd van a dolgokhoz. De ezek alapján osztod az észt egy szakmai topikban. Szerintem inkább gondolkozz el kicsit az előtt hogy belefonjál egy hasonló projektbe...
-
runner 125
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #2475 üzenetére
Nekünk csak 1.
Te nyertél, szia.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabolcs1975 #2459 üzenetére
"laptop nem sok"
Ebből következtettem arra hogy semmi közöd az egészhez!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabolcs1975 #2452 üzenetére
Na jó innen következik az hogy mint írtad is egy géped volt összesen, azaz semmi közöd nincs az egészhez de itt okoskodsz, szerintem pihenj le, vagy keress más topikot...
Pocok256: Hát nekem B800-ashoz hasonlított, ha több minden megvolt nyitva azért már érezhető volt.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Értem, és személyes tapasztalatod a notikkal mennyi volt már?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szabolcs1975 #2448 üzenetére
Ott még a döglegyek szárnycsapásainak percenkénti átlagával is...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabolcs1975 #2445 üzenetére
Géped hány volt már? Csak azért kérdezem ezeket mert olyan dolgokat írsz mintha kb. valami tesztelő lennél...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabolcs1975 #2439 üzenetére
Te mivel foglalkozol ha meg szabad kérdeznem?
-
brumi1024
veterán
válasz
szabolcs1975 #2436 üzenetére
Legalább lennél következetes. Úgy indítottál, hogy t61 böven elég, most meg i7-es vostro mert i7 az kell...
-
válasz
Ne marháskodj, te is tudod, hogyan értette!
Nem hiszem el, hogy a kötekedéshez ide kell süllyedni...(#2435) szabolcs1975
Gratulálok, csak így tovább! Nemsokára mellőzhetjük a társaságodat.(#2436) szabolcs1975
Szerintem a gépek minőségéről, és nem a teljesítményükről volt szó... -
franc0
őstag
válasz
Ki nem szarja le az i7-et te balfasz...
-
Borote
addikt
válasz
Ha a hadveren nem látsz túl, akkor miről beszélünk?
Ennyi erővel egy Inspiron és egy PB is lehet 'jobb'.......Oké, hogy trollkodsz, de miért?
-
brumi1024
veterán
válasz
Mikor hagyod abba a falsch információk terjesztését? Ez egy szakmai fórum, nem óvoda.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabolcs1975 #2426 üzenetére
Szerintem ne magyarázz meg semmit, inkább ne trollkodj feleslegesen!
-
spyduck
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #2415 üzenetére
HP EliteBook - Corporate Business (3-as csoport):
- felül platina vagy alumínium borítás
- HP DuraCase magnézium ötvözet kijelző burkolat (Ez egy magnézium rács aminek hála bevághatod a notebookot egy autó alá, vagy ráálhatsz)
- a teljes gép váza magnézium, fém a fémmel, láttam már atomjaira bontva EliteBookot, csak fémből áll az egész.
- HP DuraFinish karcállóbb műanyag elemek, ez annyit jelent, hogy ahol éppen van egy kis műanyag az is sokkal masszívabb mint bármely másik notebooké.
- HP DuraKeys cseppmentes és kopásállóbb billentyűzet - Az EliteBook tpuchpadja és bilentyűzete bírja legjobban a fényesedést, Egy Thinkpad vagy Latitude sokkal előbb kifényesedik, mint egy Elitebook.
- HP 3D Drive Guard fizikális rázkódás merevlemez védelem - ha leejted a notebookot akkor nem vesznek el az adatok.
- tökéletes hűtés, folyamatosan menő ventilátorral, burkolat egyáltalán nem melegszikDell Vostro - Beginer Business (1-es Csoport)
- felül fémes érzetű fedlap ( szetem fém, de a szervizes szerint csak fémes festék, de az biztos, h hajszál vékony réteg )
- a fémes hatású külső alatt csak műanyag elemek, pont mint egy consumer gépnél
- az összes Vostro halk de melegszik is mint a feneA Vostro egyedüli előnye az EliteBookokhoz képest, hogy alapból 3 év NBD garral rendelkezik, valamint háttér világításos a bill. Mivel egy Vostro kb fele annyiba kerül, mint egy Elitebook és 2-vel alacsonyabb kategóriában van össze se lehet őket hasonlítani. Csak, h értsd. A Dell Vostro egy jó középkategóriás autó, az EliteBook Pedig már inkább a limuzin felső osztály
A statisztikákrl, meg fölösleges beszélni, mert az EliteBook-ból 2x anynit adnak el, mint a Latitudeből. Ne Magyarországot vedd alapul. A Lenovo a világ legnagyobb notebookgyártó cége, őt követi a HP, majd őt követi a Dell. A Dell-nek sztem jó gépei vannak, de egy EliteBook után totál esélytelen. Az összes (nincs kivétel) Dell gép alapvetően melegszik, de legalább halk. Sztem ez nagyon rossz párosítás.
-
spyduck
nagyúr
válasz
szabolcs1975 #2361 üzenetére
Én veled vagyok, de csak azért, mert mindenki ellened van. A Dell Vostro sokkal jobb mint az ELitebook
-
brumi1024
veterán
válasz
szabolcs1975 #2414 üzenetére
Megköszönném, ha értelmeznéd a magyar szöveget: "4 méret egy szériában". Ez azt jelenti, hogy vannak különbözö generációk, de általában egyet, max 2-t lehet kapni mert a régebbiek kifutnak.
-
brumi1024
veterán
válasz
szabolcs1975 #2410 üzenetére
Igen látom: van 4 méret egy szériában(igen bocsánat a 12"-est kihagytam), és a nagyobbakból van workstation modell is. Hol itt a hiba?
Ember te a nevét nem tudod leírni helyesen...na jó hagyjuk, mert összeszedek magamnak itt egy kis pihenöt ha ez így megy tovább.
-
brumi1024
veterán
válasz
szabolcs1975 #2403 üzenetére
Lejárt a szerk. idöm...
Végigolvastam ezt a "statisztikát". Elkövették benne az összes hibát amit egy reprezentáns halmaz kiválasztásakor lehet matematikailag és rossz következtetéseket vontak le belöle. Ezeket a statisztikákat tényleg mindenki a saját szájíze szerint alkotja, ezért nem jelentenek semmit. De tudod mit? Vegyél K szériás Asust, egészségedre. Csak minket hagyj békén. -
brumi1024
veterán
válasz
szabolcs1975 #2404 üzenetére
Milyen sok altípusa? Van 3 méret az adott szériából és a 2 nagyobból van workstation modell. Neked halovány lila gözöd nincs miröl beszélsz, föleg ha egy vostrot hasonlítasz egy elitebookhoz. Mostmár nyugodtan befejezhetnéd az eszméletlen nagy baromságok terjesztését.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
Egyébként elnézést, 3550 Vostro-t akartam írni, csak elírtam.
-
ktommy91
addikt
válasz
szabolcs1975 #2389 üzenetére
Ha megkérdőjelezed hogy a vostro és az elitebook nem egy kategória akkor no-comment... Édesapámat pedig ne merd a szádra(billentyűzetedre) venni.
Inkább hallgatok a többiekre és nem is foglalkozok veled... -
ktommy91
addikt
válasz
Bármilyen elitebook klasszisokkal jobb minőségű mint egy vostro, lévén hogy nem egy kategória. Mellesleg nézz szét az apróban, 8440p van egy pár darab...
(#2360): A statisztikáid továbbra is hiteltelenek...
-
válasz
szabolcs1975 #2335 üzenetére
Tényleg? Nos...
"A másik, hogy nem azt mondom, hogy T61-et vegyen, hanem az, hogy van más alternatíva is, és ezen kívül szerintem még rohadt sok. Hála az égnek elég éles lett a harc a laptop piacon és tényleg elég sok jó nevű cég kínálja relatíve olcsó a laptopjait."
Idézet tőled. Ugyan ez a "Milyen notebook-ot vegyek?"-topik, de tőled még nem láttam volna, hogy az ide betévedőket elárasztottad volna alternatívákkal (ha már tele a piac jobbnál-jobb, 120-130k-s gépekkel), ehelyett osztod itt a jónépet az elefántcsonttornyodból. És még te hiányolod a szakmai hozzáállást!
Ideje lenne, hogy te is mutass valamit, nem gondolod? Taníts, Mester!
-
Siriusb
veterán
válasz
szabolcs1975 #2335 üzenetére
Elfogadjuk, hogy Te magasan e szint fölött állsz. Ebből kifolyólag légy szíves keresd meg azokat, akikkel azonos szinten érzed magad és kommunikálj velük, ezt a topikot pedig felejtsd el.
Hihetetlenül unalmas a közelről sem cizellált, valamint bármilyen érdemi mondanivalót nélkülöző hozzászólásaidat olvasni, de hát eltérőek az igényeink ebben is.
Megértésedet köszönöm, s ha mindenféle megjegyzés nélkül odébbállsz, akkor véghezvitted a mai napi jócselekedetedet. -
Borote
addikt
válasz
szabolcs1975 #2334 üzenetére
Ha vennél egy kis fáradtságot, és visszaolvasnál, bizony láthatnád, hogy volt már az a gép ajálva nem is egyszer, de akinek nem az a gép az igénye, annak hiába ajánlod. Egyrészt.
Másrészt, gratulálok az elképesztően csodás vételért, amire rettentően büszkének kell lenni, de ha valaki használt gépet is hajlandó venni, az olyan EliteBookot tud ennyiért kifogni, ami mellett a Vostro egy darab kaksiA szűk látókörön sajnos nem tudunk segíteni
-
ktommy91
addikt
válasz
szabolcs1975 #2326 üzenetére
Minden hozzászólásodról ordít hogy közöd sincs a témához. Tégy egy szívességet nekem, a topic állandó látogatóinak, illetve azoknak akik ide segítségért jönnek és nem azért hogy a baromságaidat olvassák... Told el a biciklit és máshol fáraszd az embereket!
Kösz szépen!
-
Borote
addikt
válasz
szabolcs1975 #2326 üzenetére
Van ezen kívül laptop téren viszonyítási alapod? Valami lényege a mondandódnak? (A túlzáson kívül, mert hogy az a gép nem 7 éves, az hót sicher).
-
Tikakukac
titán
válasz
szabolcs1975 #2325 üzenetére
Folyamatosan megkérdőjelezed az itt lévők szakértelmét. Emellett láthatóan közöd sincs a topikhoz. Elmondom személyesen csak neked: trololo vagy, és még egyszer könyörgöm, ne írj be minden gépajánlás alá hülyeséget vagy reply-t. Fáradj át egy random topikba (ne oda ahol én is aktív vagyok) és majd foglalkoznak veled. Köszi.
-
ktommy91
addikt
válasz
szabolcs1975 #2323 üzenetére
Akkor nem találkoztál még szép kijelzővel, jó billentyűzettel és jól elhelyezett portokkal egy notebookban.
-
ktommy91
addikt
válasz
szabolcs1975 #2298 üzenetére
Rossz support, fakó kijelző, nem túl jó billentyűzet, hülyén elhelyezett portok.(egy K53 alapján) Ehhez jön még hogy a K52 szériával olyan baj is volt amit nem tudtak javítani, a K53 szériánál hajlamos törni a zsanér és ráadásul nem is akarják garanciában javítani.
(#2301) Borote: Én sem találom
Ezek alapján álmaim gépe
-
Tikakukac
titán
válasz
szabolcs1975 #2298 üzenetére
A zsanér konkrétan kinyírja a fedlapot. Mivel ilyen egybeöntött himbilimbis az egész, és nyomokban tartalmaz rendes mechanikát, így szépen fedlapostól kitépi a helyét a műanyagból. 1 hónapja csináltam meg haveromét is. Szimplán befeszülnek a zsanérok és onnan törnek. Egyéb sztoriért pedig olvass vissza, akad bőven, lesz mit olvasnod.
Okés, legyél helikopter, elfogadom. Csak előbb-utóbb hagyj fel ezzel a "beírunk valamit, én meg megcáfolom" stílusú dologgal, mert marha idegesítő az egész.
Stone82: 4 magos AMD procis Z575 is akad ennyiből, az biztosan viszi a dolgokat. Esetleg valamelyik noti, amit ma már írtunk a környéken is jó lehet. Ha nincs konvert meg render akkor az i5 felesleges, sokkal inkább egy SSD mondjuk a felárból.
-
Tikakukac
titán
válasz
szabolcs1975 #2266 üzenetére
K és X széria pont vacak Asusnál, márpedig pont ezek vannak ezen a környéken. Legalább ne ronts tovább az amúgy is borzalmas Inspironon.
vonvarga: Samu, Fuji, Toshiba, Lenovo. Ha használt nem jó, akkor ezek vannak ezen a környéken, kiépítéstől függően persze változnak az árak.
-
brumi1024
veterán
válasz
szabolcs1975 #2247 üzenetére
Mert a gari nélküli thinkpadben az x éves hdd jobban bírja mint az adott fujiban a 0 km-es, na ne nevettess már. Akinek fontos az adat nem egy helyen tárolja, ezt már az oviban megtanítják. És igen, nem tudom mi lesz a géppel 3 év múlva, de erre ott a gari, ami a használt tp-nél nincs. A garancia meg olyan messze van a lutriságtól, mint a 15k az alaplapcserétöl. De részemröl befejeztem, kezdem azt érezni hogy csak embereket idegesíteni jöttél ide.
-
brumi1024
veterán
válasz
szabolcs1975 #2240 üzenetére
Erre van a garancia. Arról neked nincs fogalmad hogy egy ma 2-3 éves használt gép milyen állapotban lesz 3 év múlva, és arról meg föleg nem hogy kinek lesz elég, és mi mindenre. Ramot bövíteni benne már most nehézkes, sokkal olcsóbbak a ddr3-as modulok. Nem tök randomra ajánljuk ezeket a gépeket, nekem van 3 ilyen a közelemben, és mindet jónak tartom pedig van otthon egy pár hónapos 15-ös mbp és thinkpad is, tehát van mihez hasonlítani. Ismétlem ez FUJITSU, nem FUJITSU-SIEMENS.
Szerk.: Szintén saját tapasztalat(nem a növérem hugának a barátnöjének az élettársával nyitott házassában élö illetö mesélte) 2x volt szervizben az elözö fujitsu gépem, egyszer akku, egyszer billentyüzetcserén(saját hibámból, de megcsinálták gariban(!)) és mind a két alkalommal 1 munkanap volt a szerviz(megvan rola a szervizkonyv). Ehhez képest a családban lévö thinkpad 2.5 hetet ült hdd cserére várva. De a fujitsu support rossz, persze...
-
Tikakukac
titán
válasz
szabolcs1975 #2235 üzenetére
És ki is fizeted ha a fél év gari után alaplap halállal megdöglik a gép? Szoktuk ajánlani a T61-et. De azért ne meséld már be nekem, hogy mindenkivel vállaltassuk be a rizikót egy sok éves géppel, aminek az előéletét baromi nehéz felgöngyölíteni. Nyugodtan térj vissza oda, ahonnan jöttél. Elég a napi 10-20 troll hsz. ide.
Könyörgöm, tényleg. Fejezd be. Itt elég sok ember éves szinten ad el több száz notit, esetleg ezren felül. Én elhiszem, hogy most muszáj megmondani, hogy buták vagyunk, de ezt tedd máshol. Modkerbe ne kelljen már szaladgálni minden nap, mert agymenése van az embereknek a 40 fokban...
-
brumi1024
veterán
válasz
szabolcs1975 #2235 üzenetére
És ha valaki új, 3 év garis jó supportos, matt kijelzös gépet akar? És mondjuk nem kell neki dedikált gpu?
-
ktommy91
addikt
válasz
szabolcs1975 #2231 üzenetére
Én nagyra értékelem a "hülye matematikus" munkáját, de ha nem áll a rendelkezésére megfelelő mennyiségű hiteles adat akkor -értse bármennyire is a szakmáját- torz statisztika születik. Arról nem is beszélve hogy ha pl. valamelyik gyártó kap egy nagy adag szériahibás HDD-t akkor az a rengeteg garanciális javítás az ő statisztikájukat rontja, miközben sok közük nem volt a hibához.
A Fujitsu (nem Fujitsu-Siemens) Lifebook termékcsaládja pedig nem 1 hónap tapasztalata alapján vívta ki a topic közösségének elismerését. Az A530/531 szériából nagyon sok embernek ajánlottunk és még senki sem jött vissza azzal, hogy hiba volt megvenni azt a gépet.(és az apró sincs tele velük...) Ráadásul összehasonlítva a hasonló áron kapható gépekkel, a legjobb minőséget adja, 3 év garanciával.
Mellesleg a Lifebookok a FUSI időkben is korrektek voltak. -
brumi1024
veterán
válasz
Jajj de jó megint kezdödik a 100 hsz-es kirohanás, mert valaki felügyelet nélkül maradt otthon. Hány mintavételezett példány után mondja a statisztikád a hülyeségeit?
Szerk.: Beleestél egy alap hibába. Ma már nincs Fujitsu-Siemens. Tudod mi az a lifebook? Nem, mi? Akkor vegyél Dell inspiront mert annak jók a statisztikái, de ne hülyézz le itt másokat fogalom nélkül.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ó Mester, taníts. Akkor mondd meg kérlek légy olyan kedves milyen notit ajánlanál 130k-ig? Általános felhasználásra? Komolyan érdekelne, plusz mellé a hivatalos statisztika is, mivel szerinted az übereli a felhasználói tapasztalatokat.
Továbbra sem értem, hogy honnan cseppentél ide, miért pont most, meg miért pont itt éled ki magad. A topik címe: Milyen notebookot vegyek? nem pedig Mekkora hülye itt mindenki. Utóbbit létrehozhatod a dühöngőben és élheted világod. De a szakmai topikokat hagyjuk már békén.
-
ktommy91
addikt
válasz
szabolcs1975 #2227 üzenetére
Te honnan veszed hogy ezek a statisztikák hitelesek? Majd ha mindegyik gyártó évente nyilvánosságra hozza hogy hány gépet adtak el adott típusból, ebből hány romlott el... akkor lehet hiteles statisztikát csinálni.
Lehet itt okoskodni meg elméleti dolgokról beszélni de a gyakorlatban ez annyit ér mint a statisztikáid. A mérnöki tudományoknak mind van egy kézzelfogható lenyomata az adott terméken és a felhasználód marhára nem érdekli hogy ennek mi az elméleti háttere, neki az a lényeg hogy jó legyen a gép hűtése, ne forrósodjon át a burkolat, kényelmes a billentyűzet és touchpad, szép legyen a kijelző képe...
Jöhetnél a statisztikáiddal egy olyannak pl akinek a K53-as ASUS gépében tervezési hiba miatt eltört a zsanér és még neki kell veszekedni hogy javítsák meg.
-
franc0
őstag
válasz
szabolcs1975 #2222 üzenetére
Az ilyen cikkek szart sem érnek.
Nem ismered a statisztikai mintát, darabszámot, konkrét típusokat, meg amúgyis régiek. Ja és még ott vannak a user errorok is.szerk: ja most látom te az a fajta tipikus magyar vagy akinek fingja sincs a témáról, de kurva okosakat mond. Kár, hogy reagáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- For Honor
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- További aktív témák...
- Dell 5280 laptop (12,5/i5-G7/8GB/128SSD/Win11)
- Újszerű HP Probook 640 G4 laptop (14/i5-G8/8GB/256SSD/Win11)
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G4/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/AMD1GB)
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!