- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
-
zümzümm
senior tag
válasz
zümzümm #142436 üzenetére
Elnézést nem akartam duplázni, de tegnap késő este még találtam néhány igéretes monitort...
ASUS ROG Strix XG27AQ
asus rog strix xg27acmg
Acer Predator XB323QKV3bmiiphxÉs amiket fentebb írtam:
LG 27GS85Q-B
LG UltraGear 32GR93U-B
Samsung Odyssey G7 LS28BG700EPXEN
Samsung Odyssey G7 S32BG700EUXEN(ezek közt van olyan ami messziről kerülendő, vagy mindenképp ajánlott szokott lenni?)
-
sztivo
Topikgazda
válasz
zümzümm #142434 üzenetére
Mennyire csinálod profi szinten a képszerkesztést? Igazából ez itt a nagy kérdés, hiszen ilyenkor fontos a minél színhelyesesbb panel, a nagy Adobe színtér és a panel homogenitása. Ha csak hobbi vagy amatőr szint, akkor nyugodtan válassz gamer monitort, de ha profi szinten dolgozol, sajnos az előbbiek fontos szempontok.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
zümzümm #142425 üzenetére
Sose lesz valójában 1 ms, még ha BFI-t használsz se. Az csak grey to grey érték amúgy is, a valós válaszidő majd 3.6-6 ms között lesz, plusz erre jön még az input lag stb, és kb 10-12 ms egy 144 Hz IPS overall-ban.
Alapból az 1/144 az 6.9 ms válaszidőt takar, amin picit segít az overdrive, ami letornáz egy gamer monitort 4 ms környékére, ha esetleg jobb lenne ettől, akkor meg sok lesz az overshoot, szerintem ezen ne aggódj, a userek 99%-a még BFI-t sem használ, mert konkrétan lefelezi a fényerőt. -
4264adam
veterán
válasz
zümzümm #142420 üzenetére
Ezek közül én ezt venném:
[LG 27GS85Q-B]
27"-ban az 1440p szép, nanoIPS szép vivid színeket ad vissza.
Kérdés, hogy egyáltalán neked fotószerkeztéshez biztos jobb a nanoIPS? - Szebbek a színek de nem tudom az sRGB munkatér mennyire fontos.110k-ért a 200Hz-el meggyőző.
-
4264adam
veterán
válasz
zümzümm #142416 üzenetére
Nincs exact szám erre. És nem biztos hogy lesz. Sok mindentől függ.
Nekem pl ez a tálca amit írsz az SDR fényerő 40%-val megy. A HDR metaadat pedig nem 100% fényerő minden pillanatban.
Sokan vannak akik 2018-219 OLED TV-t használnak fényerőn több mint 5 ezer üzemórával beégés nélkül. De lehet van burn in csak nagyon nehezen látható -
4264adam
veterán
válasz
zümzümm #142411 üzenetére
A beégés veszélye ma már pont olyan mint a gyermeki ilyesztgetés. Nem valószínű (kis mértékű) de mint technolgóiából adódó hátrány meg kell említeni, mint akár az LCD vonalon, hogy tönkremegy az elektronika. Vagy a modern túlkomplikált motor az is tönkre mehet.
Az LCD nem Organic LED technológia, teljesen más, csak az OLED esetén lehet beszélni Burn-in ről.
32"-on 4K kell mint ahogy tapasztalod, hogy 27"-on 1440p kellene. -
válasz
zümzümm #126933 üzenetére
Ettől függetlenül is el tudd fáradni , csak nem mindegy milyen hamar. Ugye ez változó , szervezet függő , ember függő is.
Aki napi rendszerességgel , nyolc órában használja a monitort munkahelyén , egy hétvége alatt szerintem nem tudd annyit pihenni/regenerálódni.
Mert mellette biztos , hogy nézi 2-4 órán keresztül a telefonját , ipadjét vagy tévéjét is ami nem segít a dolgon .(De mondom ez szubjektív )
-
yodamastah
őstag
válasz
zümzümm #126893 üzenetére
Neten keresve teszteket a PA278QV mért kalibrált kontraszja olyan 1100:1. Dell pedig 870:1. Azaz ha jól be van állítva a monitorod, akkor nem lehet rosszabb a konrasztja mint a Dell-nek. Ebbe csak glow, vagy bevilágítás szólhat bele.
A bevonat lehet még külöbség, ott ha fény esik a monitorra, minél inkább matt a felület, annál inkább lehet világosabb a fekete. Cserébe a matt felület kevésbé tükröz. De ez is a Proart fele húzza a mérleget, mivel ha jól értettem annak kevésbé matt a felülete.
-
yodamastah
őstag
válasz
zümzümm #126885 üzenetére
IPS glow minden sarokban látszik, nyilván attól függ honnan nézed. Ha fixen az egyik sarok világosabb bárhonnan is nézed, az bevilágítás.
Még az is lehet nincs jól beállíva a monitor, esetleg azért érzed magasnak a fekete szintet. Pl a fényerő jóval magasabb a korábbi monitrodnál, emiatt a fekete is jobban világít. Ugyanazon 100% fehér szint esetében a proart nem kellene hogy látványosan gyengébb feketéket adjon mint az öreg Dell.
-
aginor
veterán
válasz
zümzümm #126885 üzenetére
Lehet a kijelzőbevonat miatt is. Elvileg az LG 27GP950 tulajok is panaszkodnak a papírformához (és tesztekben mért értékekhez) képest gyengébb feketére és annál a típusnál ismert "hiba" a bevonat. A 32"-os verzió elvileg nem érintett (TWA polarizer?), cserébe elég horror az ára..
-
yodamastah
őstag
válasz
zümzümm #126880 üzenetére
Az IPS-től elvárható 1000:1-et tudja a Proart, azaz nem kéne rosszabb legyen a feketéje az öreg DELL után. Esetleg az IPS glow miatt lehetséges hogy a feketével nem vagy megelégedve. 23 coll után a 27es monitoron jobban látható lehet a glow ugyanazon nézési távról.
Eizo-nál az EV sorozat az irodai családot jelenti, azaz kb a belépő kategória. Glow itt is lesz. Ha glow mentes monitort szeretnél, akkor a Coloredge családot nézegesd.
-
válasz
zümzümm #126802 üzenetére
Vagy nem...
ChrissTa
Szia, érdemes több időt rászánni , magad szádize szerint beállítani.
Ez akár szoftveresen, (Nividia control panelen belül vagy ugye AMD , attól függ) .
Vagy Monitor menüjén keresztül.Multibit
"tervezett - 27"-os méretben szinte kizárólag ívelt VA-s modellek léteznek."
-Ebben a formában ez nem igaz
-Nem nagyon szeretik az ívelt modelleket irodai felhasználásra ,eddig ez jőt le a topic lakók visszajelzéséből.Mivel nem írtál összeget, így szabad a gazda.
- Lenovo L27q-35 (ezt javaslom leginkább, főleg hogy a statikus kontrasztaránya is ennek van a legnagyobb ) [link]
- Lenovo G27q-30
-Philips 27M1N35000LSekdavid
"Valid-e 4k + 2k egymás mellett, vagy esetleg 2 db 4k?"
-Ez VGA függvénye, ha rendelkezel olyan kártyával akkor jöhetne egy 32:9-es arányú monitor.
Ami 2db 27" 2K monitornak felelne meg, csak ugye itt egyben van (5120 x 1440) / 2560 x1440p de az ilyen jellegű monitorokban integrálva van az osztott kijelzős rendszer ,így olyan mintha két monitorod lenne egy házban.
Blender közben azért VGA-t meghajlgatnám hogy visít szegényem.Ennek hátulütője az, hogy nem olcsók a 32:9 monitorok .
Másik megoldás, keresünk olyan monitort ami 2-db 4K .
PL : ASUS ProArt PA279CV --> [link]
27" 4K, kimondottan fentebb említett munkára tervezve.Kicsit nehéz így mivel te sem írtál összeget amit szánnál a projektre.
Woodrow
27GN950-B az egy megfelelő monitor erre a célra. De ha jól tudom, a PS5 teljes kiaknázására HDMI 2.1- kell, ez csak 2.0
Ellenben hasonló árban LG 27GP95R képes erre.
vagy picit olcsóbban LG 27GP950
Még egy kicsit olcsóbban és ha jól tudom itt már valaki rendelkezik ilyennel = Asus VG28UQL1AEzek a monitorok képesek arra amit fentebb írtál , plusz képesek a PS5 teljes kihajtására is.
core2trio
Üdv! A lehető legkissebb IPS glow-os monitort keresem.
-Azt mi is szeretnék tudni.Viccet félretéve, mai gyártást elnézve hiába ajánlunk egy megfelelőt, lehet pont olyant fogsz majd ki ami éppen a világból kikerget .
Na de kezdjünk bele, ehhez a felbontáshoz inkább a 24"- ajánlanám. De mivel te sem írtál árat így nehéz lesz bármit is ajánlanom. De megpróbálom kitalálni.
Asus VG259Q =24.5"/144Hz/IPS/ 1ms/ 400cd/m2 fényerővel. 80-tól
Vagy LG 24GN650-B =24" / 144Hz/IPS/1ms 300cd/m2 fényerővel. = 70-tőlHauptmann
Nekem is volt 24G2 , addig jó amig működik. Nekem kb egy évet nem bírt.Asus képes erre= VG259QR modell
24.5"/144Hz/IPS/ 1ms/ 400cd/m2 és pivot+g-Sync
Legalábbis a hivatalos oldal ezt írja.Tilt : Yes (+33° ~ -5°)
Swivel : Yes (+90° ~ -90°)
Pivot : Yes (+90° ~ -90°)
Height Adjustment : 0~130mm
VESA Wall Mounting : 100x100mm
Kensington Lock : Yes
G-SYNC Compatible -
-
fudi2002
nagyúr
válasz
zümzümm #126765 üzenetére
Nem. Most is tudnak gyártani jót, csak az ára... Nomeg - bár ez csak az én elméletem - a magasabb képfrissítésű paneloknak lehet valami köze ehhez. Valamiért a profi kategóriában - és nem csak mert nem gamereknek gyártanak sztem - nemigen használnak nagy frissítésű panelt.
-
-
válasz
zümzümm #126485 üzenetére
Ezeket a funkciókat , maga a monitor menüjében lehet állítani . Erre vonatkozó utalásokat pedig érdemes a gyártó oldalán található leírásokat olvasgatni .
sagesz93“ Ebben az árkategóriában IPS vagy VA a minőségibb?“
- Ez változó , mindegyik panel jó és rossz minőségben képviselteti magát , igyekszünk mindig a tapasztalatok után jót ajánlani .“ El lehet menni 90-100 környékére is, hátha kifog valami jó akciót “
- Fentebb említett monitorok benne vannak a keretben .
“ Főképp yt videó / programozni tanul ezeket nyomja rajta, de azért játszik is. Xbox “
- Fentebb említett monitorok erre az alkalmazási területre kiválóan alkalmasak.“ Hajlított monitort mennyi értelme van nézni ebben az ársávban? Mennyire élhető az normál használatra? “
- Árkategóriát tekintve itt találjuk meg a legtöbb “ olcsóbb “ megoldást , “szerintem” itt el kellene engedni .
“ Ez valós áresés, tényleg állandó 100 ezer körüli az ára? “
-Árukereső árdiagramja szerint igen . De szerintem ez átmeneti , csak drágulás lesz ezután .
“ Nekem a 27es VA paneles LG (ez árban 75 ami szerintem mèg ok) meg a Dell jön be inkább (ez ahogy látom sajnos kereten túllóg minden értelmes webshopban.) “
- Nem értem , neked is hasonló adottságokkal kell monitor ? -
válasz
zümzümm #126458 üzenetére
Nvidia control panel, majd megjelenítő fülecske azon belül 3-as pont .
Telda
Nos ezt neked kell eldönteni, hogy mennyire zavaró.Padisha
Csak annyira ördögtől való , hogy semmilyen hazai háttér támogatása nincs tudtommal (szervíz stb)
Mi az elképzelés, méretben, felbontásban, ívelt legyen, csatlakozók terén? -
-
-
válasz
zümzümm #125840 üzenetére
Én értelek de egyenlőre olyan monitor ami rendelkezzen olyan panellel ami képes 100% sRGB és 100% Rec. színvisszaadásra ,képes legyen az élénk, valósághű képek megjelenítésére ami fotóid életre kelnek és minden apró részlet tisztán kivehető legyen és emellett legyen 144Hz és 1 ms válaszidőre is mind ezt 130,000-Ft összegért ,egyszerűen lehetetlen . Vagy én nem tudok ilyenről
Én nagyon szeretnék neked segíteni ez ügyben , de ha tényleg a fotós képességeket keresed egy monitorban én a fentebb említett Asust javaslom továbbra is. Muszály némi kompromisszum kötés reszedről .parandroid
Ugyan , tudok kompromisszumot kötni . -
-
-
aginor
veterán
-
aginor
veterán
válasz
zümzümm #125714 üzenetére
PS-ben tök mindegy, ott úgy is az lesz a baj a gyenge kártyával, hogy a program megeszi reggelire (optimalizáció hiánya, ugye). Filmeket bírnia kellene, ellenben a játékokkal bajban leszel (feltéve, hogy nem 10 éves címekkel vagy kompetitív darabokkal játszol), de szerintem már FHD felbontáshoz is kevés a 960.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
zümzümm #59220 üzenetére
Pedig azok a Fujik általában vállalati monitorok voltak, nem lestrapált darabok, de ha nem, hát nem.
A Philipset 30 alatt nem kapod meg 3 év garival, eMagnál meg még csak nem is Magyarországi a gari, azt mindenképp fejeltsd el. A másik kettő közül én csak a talp miatt böködnék az Acerre, bár legalább mindkettő matt, nem tükröződős. Azt azért vedd számításba, hogy ennél olcsóbban nem nagyon lehet monitort gyártani, tehát próbáld meg ehhez igazítani az elvárásaidat is, hogy ne kelljen nagyot csalódnod. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!