Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz yodamastah #40373 üzenetére
Oázisban és Monitorguruban szerintem már csak ilyet kapsz... Nyugdíjas írt is róla pár hónapja, hogy milyen jól sikerültek ezek az új eresztések az U2412M-ből...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Tin
veterán
válasz yodamastah #40376 üzenetére
2013/07-es U2412M amit néztem/fotóztam PWM mentesnek látszott, 1/25 záridőn homogén volt a vonal, 25-50-75-100% fényerőn. talán 25% körül volt egy kis valami benne, de nem tudom... lehet hogy tényleg 360Hz-esek, de az is ennyire zavaró?
-
Tin
veterán
válasz yodamastah #40397 üzenetére
hát, akkor nemtudom. lehet hogy ez is "csak" magas frekis volt... ilyen 10% körüli fényerőn nem is néztem.
-
titán
válasz yodamastah #40785 üzenetére
Tényleg ennyi? Ennyire nem látsz,vagy leszarom üzemmód?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Tin
veterán
válasz yodamastah #40785 üzenetére
van még egy rakat képem, akarod mind?
tessék, 100% crop a függőleges vonalról. ha ez alapján sem látod...
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz yodamastah #40807 üzenetére
+ Oligovit: nem értem némelyik technikai hibajelenséget, időm meg nincs keresgélni rá, de esetleg P2414h? kövi hónapban veszem meg
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Oligovit
csendes tag
válasz yodamastah #40807 üzenetére
Hát ja.. életemben először akarok úgy monitort venni, hogy komolyabban utána megyek és még a pénzt sem sajnálom rá... és azt kell tapasztalnom, hogy a gyártók még ebben a kategóriában is szivatnak.. meg mi az hogy nem árulják el milyen panel van benne?!
Érdekes, hogy az EV2436W a prad.de-től a legjobb minősitést kapta, még az állitólagos 8 bites 2336 csak 'jót'.
http://www.prad.de/new/monitore/test/2013/test-eizo-ev2336wfs-bk.html
a bitekről persze kussolnak... -
Yeffy
veterán
válasz yodamastah #40814 üzenetére
jaaa, neked 16:10-es kell, nem 16:9.
akkor bocsi, nem szóltamBig girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
madgie
titán
válasz yodamastah #40900 üzenetére
No hát igen, a fehérpont azért elmászik idővel, nekem is 5200K körül van már az U2711-en, isteni szerencse, hogy 5500-5800K-ra szeretek kalibrálni, nem 6500-ra
-
chris0000
őstag
válasz yodamastah #40909 üzenetére
igen ez az eizo minőségben biztos garantált.
játékra,filmre kéne
ár/teljesítménybe v. a kettő között mi a legjobb? -
yodamastah
őstag
válasz yodamastah #41140 üzenetére
-
yodamastah
őstag
válasz yodamastah #41893 üzenetére
Na most hogy ezt leírtam megjött a BL2411PT. Első ránézérste korrekt, pont ezt vártam.
Ami nekem fontos volt, hogy PWM nincs, és maszat coating sincs + natív sRGB + IPS.
A készülékház rondább mint egy DELL, de hát sajna ez van
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #41916 üzenetére
Mennyiért sikerült beszerezni?
prad tesztben jókat írtak róla, életképes konstrukció, jó ezt látni a BenQ-tól!
Ha árban U2412M szintjén lenne, akkor elég potens versenytársa lehetne, de ahogy szétnéztem 10k-val drágább. Bár még így is megéri.[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #41918 üzenetére
Nem vészes, egyáltalán. Főleg, hogy jó cucc az. Meg én szeretem az ilyen Eco sensorokat, hasznos dolgok szerintem.
-
félisten
válasz yodamastah #42823 üzenetére
Hoppá, tényleg - ez projector central!
Akkor ezt majd otthon elolvasom...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
fLeSs
nagyúr
válasz yodamastah #43239 üzenetére
A szemben lévő monitort közelebb tudom húzni, ez csak egy "early access" kép. + a cockipitemből még le tudok fűrészelni 5 cm-t.
Dany007: a virág csak olyankor van ott, amikor nem játszok. ott több fényt kap (mármint a cockpit eredeti helyén, mert ez egy gurulós cockpit). A G25 meg már régi, a G27 újabb és jobb, de nekem Fanatec cuccaim vannak, ami mégjobb.
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Drizzt
nagyúr
válasz yodamastah #43304 üzenetére
Milyen monitorok vannak, amikben van A-TW?
I am having fun staying poor.
-
Rasiel
senior tag
válasz yodamastah #43304 üzenetére
Így van, tényleg jó dolog. Azt azért nem mondanám, hogy CRT-szerű feketéje van így a monitoromnak, de azért egy fokkal jobb az IPS felfénylésnél. Nappali fényviszonyok mellett a Glow-t nem tartom egyáltalán zavarónak.
Közben rákerestem az Eizo EV2736W-re. Igazat adok Isual-nak, hiszen van rajta glow effekt. Egyik tulaj is írta: "little cyan glow". Szóval én írtam baromságot ezzel kapcsolatban, viszont azt az irományt a francba se találom, ami alapján úgy tudtam, hogy nincs rajta felfénylés.
Részemről OFF vége, mert ez nem ebbe a topikba tartozik!
-
fLeSs
nagyúr
válasz yodamastah #43333 üzenetére
Ha láttad a képemet nálam a cockpit "begurul" az asztalba, szóval nincs külön monitorállványom és nem is lesz helyhiány illetve praktikus szempontok miatt. Szóval nálam az író/munkaasztalon lesznek a monitorok és eszerint kell választanom.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
válasz yodamastah #43333 üzenetére
Btw ez az egész 3monitoros sz@r@kodás csak egy pótlék addig, amíg nem jön ki az Oculus Rift, amint megjelenik, ezeket elpasszolom, szóval nem látom értelmét 300e-t áldozni rá, amiből eladáskor elbukok legalább ~100e-et, mikor vehetek 150-ért is 3 monitort amiből max 40-50-et bukok. Plusz a 300-as biztosan nem kétszer jobb, mint a 150-es.
szerk: kb. így győzöm meg magamat, hogy ne dobjak ki feleslegesen még több pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz yodamastah #43402 üzenetére
Ezek milyen monitorok pontosan?
szerk: btw a Cadillac-ket komázod?
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz yodamastah #43406 üzenetére
Na végre, megtörtént, 3x LG 27EA73LM-et rendeltem. Elegem volt már a keresgélésből.
-
fLeSs
nagyúr
válasz yodamastah #43436 üzenetére
Sztem a 120 Hz egy parasztvakítás. 60 fps felett a szem nem érzékel különbséget. Ha 120 Hz-es monitort vettem volna, akkor az csak a 3D miatt lett volna.
-
törölt tag
-
Isual
veterán
-
kalozhun100
őstag
-
yodamastah
őstag
válasz yodamastah #43640 üzenetére
"vonatkozik jelent" ... Jólvan sok volt nekem mára 12 óra meló...
-
Narakh
senior tag
válasz yodamastah #43831 üzenetére
Jelenleg egy 62 centis képcsöves tévém van, nem vagyok túl nagy képernyőhöz szokva.
Apám 32"-os LED-TV-je volt a fő inspiráció, annyival már baromi boldog lennék. A fő szempont, hogy direktben a PC-ről nézhessem a filmjeimet valami élvezhető méretben, mert a 19"-os monitorom e tekintetben már tényleg kritikán aluli. Erre a célra a monitor éppúgy megfelel, mint a tévé; előbbivel egyben PC-képernyőhöz, utóbbival nagyobb képátlóhoz és beépített tunerhez jutnék.
A mostani zajdoboz effektív képméretét lényegében a 27" is hozná - sőt mivel a filmek/sorozatok döntő többsége 16:9-es, felül is múlná -, csak ugye tartok attól, hogy a "nagytévéhez" képest meg ekkora összeget kiadva csalódnék.
Tudom, nekem semmi sem jó.
[ Szerkesztve ]
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #43858 üzenetére
Hát véleményes. Én a SpectraView szériát - különösen Európában - jobbnak tartom ár/érték arányban. Ha meg azt nézzük, hogy a standard PA széria is kombinált hw-sw-esen kalibrálható, akkor különösen megfontolandó a CG létjogosultsága, mert a kombinált kalibrációval már nagyon megközelíti a PA271w képminősége a CG276-ét. Majdnem féláron... (Persze hood meg beépített koloriméter nélkül, 3 év garanciával, de akkor is... )
Viszont szerintem egy SV 271/2 jobban megéri a CG276-nál, s a 27-30-as NEC-kre SV kivitelben már az NEC is 5 év garit ad + 6 hónap pixelgarit + egyedileg válogatott darabok dE-re, homogenitásra, hooddal, permanens basICColor licensszel. Csak a koloriméter hiányzik, de rendeset a CG276-hoz is külön kell venni. Hát így.
-
dances
tag
válasz yodamastah #43866 üzenetére
Akkor úgy tűnik a VA paneleseken hard;
az IPS paneles BenQ -eken pedig light az AG bevonat?Only the Good die young.
-
Isual
veterán
-
anytime
őstag
válasz yodamastah #44405 üzenetére
Hoppacska ...., koszonom!
Elkezdek kulorgatni ... -
anytime
őstag
válasz yodamastah #44405 üzenetére
Sajat konfig volt?
-
inlakech
újonc
válasz yodamastah #44643 üzenetére
Igen, hasonló eredményre jutottam én is végiggondolva a dolgot. Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz yodamastah #45211 üzenetére
Plusz egy mínusz a Samsungra: ha jól emlékszem nincsen menüje, elég körülményes rajta bármit is állítani.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #45464 üzenetére
Nem a véleményeddel van a bajom, én mindent elhiszek, hanem azzal, hogy valaki minden negatív véleményt mindenkire és így magára (vagy leginkább magára ?) érvényesnek tart és tesz fel ilyen abszurd kérdéseket. Tök nem rólad szól a dolog, csak most éppen a te nyavalyád lett a tárgya ennek.
mod.: én maradok CCFL párti
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #45466 üzenetére
W2420R RGB LED. Ilyet vettél?
(#45468) yodamastah: Mikor, hogy? Elégedett vagy vele? Vegyes megítélésű monitor. Véleményes darab... (Kb az egyetlen RGB LED monitor. Nem hiszem, hogy akárhogy is érdemes W-LED-del összehasonlítani, pláne nem alternatívaként ajánlani...)
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz yodamastah #45469 üzenetére
Nem hiszem el, hogy pont erre a montorra lyukadt ki a fórum ma. Tegnap belebotlottam Monitorguruék használt/demo kínálatában, és azóta vívódom, hogy elcsesszek-e már megint egy csomó pénzt a sokadik monitorra (2db kishibás LP2475W így is egy komód tetején díszeleg nálam kihasználatlanul)... De 70 ropiért nekem a WCG fétisisztának nehéz elengedni, pláne, hogy valaki pont ma dicséri itt topikban, ahol eddig inkább a hibái voltak kihangsúlyozva.... Yoda, mondd el -akár privátban- hogy Te mennyiért vetted, hátha attól lehiggadok
-
Isual
veterán
"Jobb és bal alul kicsit melegebb, de kb 300-400k a differencia." - Az sok. (és röhej )
(#45472) I3EI\ICE : Hagyd a francba, nem ér annyit az a monitor. Azt meg továbbra sem értem, hogy WCG és monitorfetisizmus ide vagy oda, miért nem veszel egy normálisat és pont. Nem pedig ilyen-olyan elcseszett félkudarcokat, porfogónak.
-
Rasiel
senior tag
Az egyik héten nálam járt U2410-nél a jobb felső sarokban volt kb. 400K eltérés, ami azért már eléggé szembetűnő volt.
(#45479) I3EI\ICE: Hát igen, 150k ezek, illetve a fórumban leírtak alapján tényleg sok érte. Szerintem ha jó állapotban van, és viszonylag keveset futott, akkor 70k-t megérhet.
(#45478) dances: Én úgy tudom, hogy PWM-esek. Az U2312HM-el egy árban vagy kicsit felette van/volt.
(#45476) devergo74:
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz yodamastah #45481 üzenetére
Ahhoz képest, hogy 50 Kelvin változást már kiszúr az ember (fotófeldolgozásra felejtős).
Utoljára amire emlékszem: egy frissen kalibrált Dell 2312 legnagyobb különbsége (Tehát nem pluszmínusz!) 150 Kevin volt.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #45481 üzenetére
Milyen EiZO volt? Kíváncsi vagyok.
"Ahhoz képest, hogy 50 Kelvin változást már kiszúr az ember" - Így, hogy "az ember", nem hiszem. 100K felett már inkább elhinném. 3-500K-t nyilvánvalóan.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz yodamastah #45487 üzenetére
2436WFS ezt írd akkor. EiZO SX-től kezdődik. (Kivéve talán az S2243W-t.)
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz yodamastah #45490 üzenetére
Az szerintem nem vész, láttam már rosszabbat is. Ha még rosszabbat is olvastál róla, akkor meg...
6500K-ra kalibrálok, nálam homogenitás kiegyenlítővel a képernyő tetején van eltérés jobb és bal oldalt, illetve középen egyaránt (luminance kb. 9-10 cd/m2-rel több, színhőmérséklet pedig kb. 150K-val kevesebb , tehát 6350K körül van). A többi részen szépen 6400-6500 között van és a fényerőnél is minimálisabb a differencia. Viszont a történethez az is hozzátartozik, hogy én nem level 2-ön használom a kiegyenlítőt...
Ez az eltérés is észrevehető, inkább fehér és szürke háttérnél, de engem nem igazán zavar. Pl. játékoknál, filmeknél ami észrevehető, hogy a fekete világosabb valamelyest a felső részeken, de az is inkább középtájt.
EA231WMi-n előbb kiszúrom ezeket az eltéréseket, elsősorban a jobb alsó részén.[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz yodamastah #53796 üzenetére
be van kalibrálva, nem ez a kérdésem. (Oázisban csináltuk)
és mit értesz a gyári műszer alatt? a spydert? pedig azzal sem rossz, azt is próbáltam, spyder 4 + BasICColor, egészen jót csinált, a z oázisos cuccal sem lett sokkal jobb.
vagy te milyen kalibrálásra gondolsz egyébként?de ismétlem, nem ez a kérdésem most!
-
general
addikt
válasz yodamastah #53801 üzenetére
értem, akkor átállok hdmi-re. :-)
nem gyári csomagban vettem a monitort, hanem outletben, doboz nélkül, szépséghibával, de hibátlan panellal, ami a lényeg, és irtó olcsón. semmilyen tartozék nem volt, az árnyékolót pedig nagyon hiányolom.
van spyder 4-em, ami a 3-asnál jóval jobb.
korábban sokat kérdezősködtem a kalibrálásról, szakik azt mondták, monitort koloriméterrel kell kalibrálni, nem mással. persze abból nem mindegy, milyennel. ezért miután itthon is megcsináltam a sajátommal, de nem lett tökéletes, legalábbis amilyen belinkelt eredményeket láttam más monitoroktól, ez elmaradt tőle (eredményben), ezért vittem el végül az Oázisba, ott egy komolyabb cuccal beállítottuk, bár, mint említettem sokkal nem lett egyenletesebb az eredmény. erre annyit mondtak hogy ez a panel ilyen, a széles gamut miatt nem is lesz sokkal egyenletesebb. szemmel már sztem elhanyagolható, ami a hibahatáron belül van, nem bolygattam többet a témát, gyönyörű képe van a monitorak, imádom. lemásznak róla a fotók. pláne annyiért, amennyiért hozzájutottam. -
Brekk
addikt
válasz yodamastah #53816 üzenetére
Kalibrálok én spektroval is ha valakinek az a kivansaga, de az meg a feketekben megy el. Nyilvan a legjobb minoseget a ketto otvozese hozna, de nincs ertelme ennyi idot eltolteni egy 50e forint koruli monitorral, ami semmivel se lesz jobb igy mintha csak kolorimeterrel allitanank be.
[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
deja vu
addikt
válasz yodamastah #71149 üzenetére
Megvetted?
Ha igen használd egészséggel.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz yodamastah #71151 üzenetére
Jó lesz a másik glow mentes monitorod mellé.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
AkosKJ
tag
válasz yodamastah #71267 üzenetére
Akkor te nem vennèd meg a acert de ahogy olvasom akkor a asust sem Akkor most mi legyen ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Automata kávégépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Windows 10
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DUNE médialejátszók topicja
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.