Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
+(#8097) Heffi
Ebben az alsó kategóriában annyira nem vagyok jártas, de azért elmondom a véleményem, hátha segít. Szóval ebben a szegmensben valóban rengeteg (elvileg) hasonló tudású monitor van, amik általában hoznak egy szintet (csodát nem kell várni), szóval nehéz kiragadni 1-1 típust és ajánlani. Sokkal inkább az lenne a jó taktika, hogy megnézni párat a nagyobb gyártók monitorjai közül (Samu, LG, BenQ...az ilyen HKC monitorokat ne erőltessük) és azt venni, amelyiknek szerintetek szubjektíve a legszebb a képe/legolcsóbb. Nem kéne, hogy az egyes modellek között marhanagy különbségek legyenek, szóval elvileg nagyon mellé nem lehet lőni, és persze ennyi pénzért azért csúcsminőséget ne várjatok. Egy dolog lenne, ami még ebben a szegmensben is egy kritérium (kéne) legyen, az pedig valamilyen típusú digitális bemenet (DVI, HDMI) megléte a monitoron, szóval csak d-sub-os monitort már itt se nagyon kéne venni!
Nekem ennyi lenne a tanácsom/véleményem.(#8099) Sz_David:Ha visszaolvasol egy pár hsz-t, akkor látod, hogy ebben a kategóriában elfogadható minőséget kapsz a pénzedért, de ha megteheted, akkor (nyilván plusz befektetéssel/kicsi türelemmel) jó lenne valahogy összehozni a pénzt az U2311H-ra és oktávokkal jobb monitort kapsz majd a pénzedért. De ha sehogy se megy, akkor a G2222HDL egy korrekt kompromisszum.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
Jó lenne azért mégis egy DVI-osat találni. A LED meg ne legyen annyira fontos, sokkal inkább a DVI, mivel ekkora méretben esetleg pár wattot nyersz a LED-del, szóval jó nem baj, ha LED-es, de egy d-sub-os monitort csak azért ne vegyél meg, mert az LED-es.
Másik kérdés: észrevehetően romlik.(van, aki elviseli, van aki allergiás rá)Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
hoffman_
nagyúr
Hm, lehet hogy ennél tovább nem is megyek. Köszi a tippet, nem tudom miért nem ugrott be, hogy megnézzem az A300-at egyel kisebb méretben is. Külsőre tökéletes, azt tudom, belsőre meg elég lesz, ha én azt mondom Öcskösnek épülget az első gépe, és ez az utolsó elem. 50-100 ezerért nem fogunk tudni költeni rá sajnos. Viszont ez az A300 külsőben, felbontásban és árban is perfekt. Megnézem élőben, hogy 19"-en hogy mutat az 1368x, és ha tetszik már vesszük is.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
9800GTX megy bele majd, processzor lesz a gyenge láncszem. De ettől függetlenül az 1366 már bőven elég, natív alá sose megyek, akkor inkább keresek másik gammát. Nézte, hogy 18,5 azt felfele kell kerekíteni, jó az 19-nek Asszem pont ideális lesz ez a monitor, köszi mégegyszer.
-
hoffman_
nagyúr
Én 4850-et használok, más kérdés hogy nálam is a proc a szűk keresztmetszet. Szerintem megéri akár használtan is venni egy ilyet, az a 10k azért elfogadható ár érte bőven, cserébe ilyen felbontáson nagyon jó komprumisszumkártya. Amúgy a 9800GTX mellé egy 4-5 éves Athlon X2 4200+ fog menni, na az az igazi zabla a vga-nak...
[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
Köszönöm, ha a szemet sem fárasztja, lehet hogy ezt választom.
(#105311) atua:
Igazából ha hiszed ha nem, eléggé új nekem ez az IPS Glow, ugyanis az előző IPS monitoraimnál ez nem fordult elő, vagy legalább is egyáltalán nem lehetett észrevenni, most meg a legtöbb monitor esetében már erről a problémáról hallok, meg ugye a készített képek alapján látom is, de igaz, ott van az elállás is, csak ugye pár helyen az eléggé problémás, ezt a típust a legolcsóbban a Media Markt-ban tudnám megvenni, ott meg úgy hallottam eléggé problémás az elállás és a garanciális ügyintézés is.
Az említett BenQ monitorokról amúgy mi a véleményed? -
Mortein
tag
Remélem, hogy nem lesz igazad, mert utána mindenhol kiszúrtam nem csak közelről nézve. Ikonokon bizonyos nagy kontraszt különbséggel rendelkező területeken. De ilyet még máshol eddig nem nagyon láttam. Mindenesetre kiderül mert jövő héten tervezek egy másikat venni, ha az is ilyen, akkor .....
[ Szerkesztve ]
-
User05
tag
mcs: Jó választás, Odyssey G3 lenne még talán viszont az VA és picit drágább is. Abban az árban nincs jobb az LG-nél.
Többiek: Van valami infótok arról, hogy a TV panelek illetve monitor panelek mennyire alapulnak ugyanazon a minőségen?
Ha összeraksz egy régebbi samsung 1080p VA (nyilván) TV-t és egy 1080p VA mondjuk Odyssey G3 monitort akkor ugyanaz a végeredmény csak más a méret? Lehetett hallani, hogy a Samsung elég sokáig fejlesztgette tovább a VA panelt és csak később tért át az IPS-re. -
KAMELOT
titán
Az egy dolog, hogy 6 ablak van megnyitva, de azokban meg a rengeteg oldal
Ott az excel, pdf, word progik. Azok is szépen elférnek egymás mellett.
Én már 12 éve is ilyet szerettem volna, mert katasztrófa volt így dolgozni, hogy állandóan kattingatni kell. Nekem kell látnom magam előtt a dolgokat, akkor megy minden jól.nuke7: Én játszottam GTX770-el is @4K, csak lejjebb kell venni a dolgokat. Kell erős cpu is a gpu mellé.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ViZion
félisten
jelen!
Mivel nem láttam semmi extrát, film, játékok, stb... fix 60ra raktam, kevésbé melegszik.Amúgy monitort keresek, 24" fhd Dell ips helyett. Felbontásban, frekiben, méretben is lépnék. Megmérem mi fér el... Szép színek az elsődleges, gyerekek játszanak is, én már kevésbé. 100k alatt, de a 70-80 k lenne ideális. Ultrwide js érdekel, ívelt az nem, rajzolni biztosan gáz, játékra passz...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nuke7
veterán
hát pedig így van mondták már, hogy lehet, hogy a nagyon jó, smooth ios animációk jobban elfedik ezt a dolgot... de cserébe a színmélységre háklisabb vagyok
nekem egy 60hz V-sync / freeSync-el tökéletes játékra is#136577 ViZion welcome to the club
#136579 F.E.K.. : hát nem tudom, hogy hogy lehetett volna előcsalni fixen a magasabb frekit az ipad pro-ból, de ha nagyon figyeltem, minimális különbséget észrevettem néhol, de annyira kicsi volt a különbség, hogyha nem koncentráltam rá, nem láttam, úgyhogy nem törődök ezzel a dologgal
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
jimpo
senior tag
Minél magasabb a képkockaszám és mellé a képfrissítés, annál észrevehetetlenebb a képtörés.
150+ FPS mellett egy 144+ hertzes monitoron szerintem nem sokan veszik észre. Főleg ha a játékra figyelnek, nem pedig a vízszintes vonalakra.
Ami csak 60 Hz körül ennyire durva, de egyébként tényleg csak ha tudatosan figyeled akkor látod magasabb frissítésnél, képkockaszámnál.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Most tényleg csak a törésből származó pici megakadásokat tudom kiszúrni alaposabb megfigyeléssel, de ha nem koncentrálok rá, észre se veszem.
Ez bizony nem a képtörés miatt van, attól nem akad a játék.
Ha nem reszponzív, vajsima, hanem inkább "darabos" a játék akkor ott az alacsony FPS a ludas.
Mert bizony a magasabb Frametime miatt darabosan jönnek a képkockák, még ha az átlag képkockaszám rendeben is van.PUBG esetén nekem is akkor volt zavaró ha hirtelen leesett az FPS, de már annak kábé vége...
De ez már erősen OFF, meg okoskodni sem akarok többet.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest