- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekk
addikt
válasz
lorinczatti #85896 üzenetére
Igen, ugyanaz a hardver. A komoly mediaki monitort onnan lehet megsimerni, hogy 800+ nites. De az meg megfizethetetlen sztem.
-
Brekk
addikt
válasz
lorinczatti #85890 üzenetére
Basiccolor tudja a DICOM-ot, csináltunk már ilyet. Nektek vmi kávás cucc kell, ne legyen már bevilágításos az a szerencsétlen monitor, nem hiszem, hogy megengedhető lenne. Natív 8bitest válassz. Fél milla alatt nem létezik medikai monitor, max rá van írva.
-
csenor
senior tag
válasz
lorinczatti #85897 üzenetére
Oaziscomputer lehet,hogy vállal ilyet.
-
lorinczatti
csendes tag
válasz
lorinczatti #85896 üzenetére
Még annyit, hogy az ilyen típusú kalibráláshoz VeriLum vagy PerfectLum szoftvert használnak. Itt magyarországon tudnak ilyennel kalibrálni valahol?
-
lorinczatti
csendes tag
válasz
csenor #85895 üzenetére
Ezeket is nézegettem, de nem találtam róluk teszteket. Spec alapján pedig a dell olcsóbb, ugyanebben a szegmensben. A HP HC240 pl. kétszer annyiba kerül, mint a Dell U2417, és csak a dicom 14 kalibrálást tudja pluszban. Nem hinném, hogy tényleg jobb, a kalibráláson kívül.
Esetleg van olyan szaki, aki tud ilyen dicom 14 szerint kalibrálni egy jó dell monitort? Ezek a hp-k is csak 8 bites IPS panellel vannak szerelve, nem hinném, hogy olyat mutathatnak, amit egy dell ultrasharp ne tudna. -
csenor
senior tag
válasz
lorinczatti #85890 üzenetére
Ő esetleg:
[link] -
Bici
félisten
válasz
lorinczatti #85893 üzenetére
Minden attol fugg, hogy maga az anyag milyen szinmelysegu.
Ahhoz, hogy a 10 bitnek legyen ertelme, ahhoz a rontgen kepnek es a megjelenito programnak is tudnia kell a 10 bitet. Ennek nezz elobb utana, mert enelkul nulla ertelme van 10 bites monitorra plusz penzt adni.
Ha minden lehetseges komponens tudja, akkor csak az a kerdes adott, hogy a rontgen gep felbontasa, erzekenysege eleg jo-e ahhoz, hogy a 10 bitet feltoltse hasznos arnyalatokkal.
Ha ez is stimmel, akkor van ertelme. -
kopidoo
senior tag
Sziasztok!
40e HUF-ig szeretnék 22-24"-os monitort netezésre és alkalmi játékra.
Lehetőleg PWM mentes legyen és a kategórához képest színhelyes.
Lehet használt és új is. Jöhet bármi ami jó és megbízható. -
lorinczatti
csendes tag
Sziasztok,
Elolvastam több ezer hozzászólást, de még nincs válaszom minden kérdésre.
Monitort keresek fogászati rendelőbe. A keret 70K-200K. Elég sok fog röntgent és panoráma röntgent néznénk rajta. Ehhez olvastam, hogy van DICOM szabvány, ami a szürkeárnyalatok kalibrálásánál fontos, és hogy a 10 bit több szürkeárnyalatot is megjelenít, nem csak színt.
Dellben gondolkodom, a kiszemeltek:P2715Q 8+FRC
P2415Q 8+FRC
U2718Q 8+FRC
UP2716D 8+FRC
P2417H 6+FRC
U2417 6+FRCAz utolsó kettő jóval olcsóbb, első három 4K, a negyedik QHD. Ti melyiket ajánljátok ezek közül? A legfontosabb a röntgenkép minősége, de nem akarok feleslegesen sokat költeni rá.
Kérdés, hogy röntgen nézegetésre jobb lenne a 10 bit, vagy nem? Főleg 8bit+FRC-re gondolok, a valós 10 bit túl drága. Másik kérdés, hogy a sivatagos boltban, vagy máshol, tudnak kalibrálni úgy, hogy valamennyire fedje ezt a DICOM part 14 szabványt? Vagy elég, ha a prad.de oldalon a szürkeárnyalat megjelenítést böngészem, mert csak az a fontos?
Vannak medical monitorok, többszázezerért, de nem látom a spec-ben a külömbséget, egy jó dellhez képest.Köszi!
-
Jano156
tag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni olyan monitort, ami 34 colos, 144hz-es, ips paneles és 1440p-s felbontásra képes? -
Chrys_
addikt
Van az Acer Predator monitoroknál valamilyen lehetőség az üzemóra megnézésére?
Találtam egy servie menü videót, este kipróbálom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
A 27UD58-B 8 vagy 10 bites? Xbox One X-hez jó választás lenne?
Tudom, nincs HDR, de ez mellékes.
Ez csak egy gondolatmenet, semmi több.
-
Gergi
senior tag
Sziasztok!
A jelenlegi árakon (325e körül) mennyire számít jó vételnek az LG 38UC99-W típusú monitor?
Van esetleg jobb alternatívája ebben az árkategóriában?Leginkább munkára (üzemeltetés), általános felhasználásra (net, film stb.) és minimális játékra (Diablo 3 stb.) kellene...
-
Kolbi_30
őstag
Egy hozzáértő személy ajánlana nekem megfizethető, 1440p freesync monitort.?
-
csocs
tag
AOC úgy általában ajánlható márka?
-
iltirisz
csendes tag
Sziasztok!
Új monitorn töröm a fejem. Munkámból adódóan (web designer) hasznos lenne a jó színhűség, de nyilván nem olyan szinten, mint egy nyomdai grafikusnak. Emellet fejlesztéshez pár ablaknak kellene, hogy elférjen egymás mellett. Jó lenne ha minimum 2 de inkább 3 usb3.0-val is rendelkezne.
Ezért aztán 27", 1440p-re váltanék és két monitorra szűkítettem a lehetőségeket.Kérdésem az lenne, hogy ennek a kettőnek van-e valami hibája, illetve vannak-e tapasztalataitok velük?
Ha van esetleg jobb ötlet (akár 21:9-es is), az is jöhet, nem zárkózom el. Az ár max 120-130K lenne.1: 27" AOC Q2775PQU
2: 27" Iiyama Prolite XUB2792QSU-B1Jól tudom, hogy a Prolite 75 Hz-es? Ad ez a 60Hz-hez képest valamivel többet a felhasználói élményhez?
-
csocs
tag
Erről van valakinek közvetlen tapasztalata?
http://oaziscomputer.hu/termek/4086/aoc-q2781pq---style-line -
zoner15
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék monitort venni ( filmezés, hétvégente egy kis játék)
kb . 35-45k között szeretnék rá költeni , ami 24"-os , és ha lehetséges akkor 2ms válaszidővel (bár én nem tudom mennyire érezhető a különbség.)
Tudnátok nekem pontos típusokat ajánlani?
Előre is köszönöm szépen! -
Chrys_
addikt
Megérkezett az Acer Predator Z35P
Eddig csak 24" (60Hz) monitorjaim voltak, ez a 35" azokhoz képest brutális. Még nem igazán teszteltem, lassan arra is sor kerül. -
Matyee21
csendes tag
Sziasztok!
Monitort keresek, elsősorban film nézéshez 24" körül szép képpel, jó betekintési szögekkel. Nem szánok rá sokat, így ünnepek után szeretném ólcsón megúszni. Milyen bestbuy monitort tudtok ajánlani? -
Brekk
addikt
Más panel van bennük, az AOCnak kicsit nagyobb a színtere, olyan 90% AdobeRGB. De ennek átlag felhasználásnál nem kifejezetten van haszna. Tehát én inkább a lenovot mondanám. Ha szereted a nagyon élénk színeket, akkor az AOC. Amúgy csak most indult el, szóval 1-2hét simán lehet az AOC mire beér.
-
Brekk
addikt
válasz
mzoltan321 #85861 üzenetére
Pa gyárilag kalibrált, PB nem, de kalibrálva jobb mint a PA gyárija, mert az is érdemes normálisan beállítani.
-
mzoltan321
csendes tag
Sziasztok
Ne haragudjatok az amatőr kérdésért de mi a különbség az asus pa /proart/ ill pb238q között...?
Ezekbe érdemes még beszállni vagy inkább dell vonal?
Köszönöm szépen -
lgaga
csendes tag
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlanátok a következők mentén:
- 4k (kell a real estate)
- ~32" (ne nagyitoval kelljen nezni)
- szoftverfejlesztes, sok ablak, ilyesmi, esetenkent tobben is, betekintesi szog fontos, fol-le is
- valaszido szamit, de az ideje 1%aban fogok jatszani vagy filmezni rajta, akkor se komolyan
- szinhelyesseg nem baj, de nem prioritas (nem grafikai munka)
- forgathatosag nem igazan erdekel
- display port es hdmi kell (akar 1-1 is eleg)
- ar "nem szamit", ami nem igaz, de inkabb jot veszek, mint olcsotKoszi, Gabor
-
csocs
tag
Pl e kettő között mi a lényegi különbség a képminőséget tekintve?
-
Lacika79
tag
Srácok, a Crossover (koreai) monitorokról hallottatok bármit is? Barátkozok velük. Asus ROG kategória majdnem fele annyiért.
-
Hocsika
tag
Érdemlegesen van különbség az AOC Q2790PQU/BT és a BENQ GW2765HE monitorok között?
Anyaghasználat, panel, stb. Főleg játék lenne a célpont egy 1080-hoz, és időszakosan videóvágás.
Mindenképp 1440p felé venném az irányt a mostani 23" fullhd-ről. -
Dtomka
veterán
válasz
Soma01 #85843 üzenetére
+1 sztem hasznos videó ami segít a sync-es témában:
Nvidia Fast Sync Better Than G-Sync and V-Sync -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Hobbi szintű fotó szerkesztésre, kiadvány/könyv szerkesztéshez, és persze netezéshez ajánljatok nekem légyszi egy 24 colos monitort. Az anyagi keret 40-50.000 ft. Most 42-ért néztem ki egy ACER-t ami IPS-es.
-
Dtomka
veterán
válasz
AxBattler #85839 üzenetére
Ha nem találok "jobbat" akkor marad a Predator.
Testing the Acer XB241H (180Hz) // 980Ti SLI // BF4
Azért teljesen más élmény lehet, egy ilyen monitorral játszani fps-t vagy autós játékokat.Bf1 ben is leginkább akkor látom a tearinget amikor repülőzők. De akkor nagyon
Köszönöm a választ!
-
Dtomka
veterán
Értem, köszönöm a választ. Mennyivel rosszabb a képminőség?
Keresgéltem és találtam 1 listát:
Best Gaming Monitors 2018: The finest HDR, 144Hz, G-Sync and FreeSync screens for gamers
Read more at http://www.trustedreviews.com/guide/best-gaming-monitors#cyqT8LPqXqF2g820.99Nekem elég a 24" főleg ha "csak" full hd-s. Az AOC márkáról mi a véleményetek? pl erről?
AOC Agon AG241QG 2560 x 1440 (WQHD)Bár lehet akkor inkább már ezt érdemesebb? 1920 x 1080 (Full HD)
ACER XB1 Predator UM.FX1EE.001 -
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Tervben van a monitorom lecserélése (Asus PB248Q). Meg vagyok vele elégedve, szép képe van.
Játékra (BF1, GTA V) is használom és a v-syncet ki szoktam kapcsolni. Emiatt előjön a képtörés (mert az fps magasabb mint a monitor képfrissítési frekvenciája)
Milyen\melyik monitorra érdemes váltanom?
Full HD 144hz -ra gondoltam, mert a jelenlegi videokártyámat még nem cserélném le, 1-2 évig.
4k-ra majd 3 év múlva talán már lesznek olyan vga-k melyek elérhetőbb áron lehet megvenni.
Van aki váltott 60 hz ipsről 144 ips-re? Vagy a Tn paneles 144 is jó\ajánlott?A segítséget köszönöm!
-
Franklin
addikt
Az a legjobb szemkímélő módszer, ha nem bámulod órákig a monitort (meg úgy egyébként semmit se), óránként tarts 5-10 perc szünetet.
Érdemes még használni valami kék fény csökkentő módszert, pl. külön progival (f.lux), de Win10-ben már gyárilag is van ilyen (Éjszakai üzemmód).
Plusz érdemes tornáztatni a fókuszáló izmokat, pl. ablaknál állva valami nagyon távoli dologra fókuszálni, aztán valami közelire, aztán megint a távolira, kb. 1 mp-enként váltogatva.
-
csocs
tag
Illetve ebből a szűrésből melyik a legjobb választás?
Kímélném a szememet, nem játszom semmi komoly játékkal.http://oaziscomputer.hu/kategoria/39/monitorok
-
csocs
tag
Sziasztok, mi a baj ezzel a monitorral, amiért ilyen olcsó?
http://oaziscomputer.hu/termek/5344/Lenovo-L27q-65CEGAC1EU
-
alpihun
senior tag
-
snecy20
nagyúr
Üdv!
21:9 3440x1440 @ 120Hz terén jelenleg mik a legjobb / legajánlottabb lehetőségek?
-
fulton
addikt
Hát nem tudom hogy, de valahogy összehoztam hogy kiválaszthattam az 1280x1024 (et)..de a progival amit linkeltetek, meg még az nvidia panelban buheráltam a felbontásoknál, egyediben adtam hozzá.
Viszont ez nem jó, mert a monitorom szerint 1024x768 felbontást észlel (mármint a menüje) és a kép sem éles...olyan mintha 1024x768 kép lenne felskálázvaVagy valamit rosszul csináltam?
-
saen
veterán
válasz
adamkaa777 #85815 üzenetére
IPS nincs 24" és 120hz+-ben. Én egy Acer XF240H-t használok, szeretem, de ez TN panel. Korábban írtam róla, ha érdekel kikeresheted.
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok.
Egy LG 22MP55HQ-P 21,5" IPS LED Monitor-t nyúzok már évek a ti ajánlásotokkal . Le szeretném cserélni mivel kinőttem. Teljesen vakon vagyok a témában de mivel csak játékra használom így jó lenne valami 120hz + illetve kis válaszidős monitort találnom .24" colost szeretnék . Jó lenne pár alternatíva pl ips-s panelban vagy síma panelban . Köszönöm előre is.
Szerk.: 1ms vs 5ms válaszidő mennyire parasztvakítás szerintetek ? (játékra gondolok ) -
D5
aktív tag
Sziasztok!
Erről van valami infótok? Megtetszett
AOC U2777PQU- játékra (most még csak 1080p, mert az öreg 980ti kevés 4k-ra): leginkább Forma1, mellette RPG-k.
- a többi netezés, excel, filmek, passziánsz.. -
Brekk
addikt
válasz
DonMaster #85765 üzenetére
Videovágásra jó, főleg ha Rec709 ben dolgozol (újabb szabványok még évekig nem lesznek érdekesek sztem), játékra még 1080ti vel is kicsit kompromisszumos, habár a 60Hz úgyis korlátoz, annyit meg kinyom magából a VGA szóval jó lehet.
Nem fogsz jobbat találni 130e-ig. Nagyon népszerű a monitor, és magasság állítható a talpa.
Update, 140e-ig sincs jobb. -
DonMaster
addikt
erre valaki?
röviden 140e 4k/uhd monitor 27-32"-ban lehetöleg ips-ben keresek. -
Brekk
addikt
Pottyant 1-2darab UP2718Q monitor normál ára alatt 200e-el.
27" 4k, széles színtér, valós HDR. Félőrültek ne sokat gondolkozzanak...
-
skill84
tag
üdv!
azt hiszem a 3. kategóriába tartozom. 50-80 közt szeretnék venni monitort.
játékra , filmre , munkára exel és hasonlók semmi amihez valami extra kéne.
a mostani Samsung SyncMaster P2250 Monitor 1920*1080-ban játszom .
monitor tartó állványom van, beépített hangszóró se kell .
alapból 40-50cm-re vagyok a monitortól így lehet sokkal nagyobbat nem biztos, hogy lenne értelme venni .olvasgattam a topikot de nem leettem okosabb.
valamiért ez a monitor megmaradt BenQ ZOWIE RL2460 Monitor 60ból megvan.
mit ajánlanátok ?
egyáltalán van értelme váltani ? (leginkább azért nézelődők mert egy munkagéphez kéne monitor és akkor a mostani kerülne oda)
-
Brekk
addikt
válasz
beginnerguy #85795 üzenetére
A GW2765HT szuper monitor, ha a benq belefér én inkább azt ajánlom képre van olyan jó mint a dell, és 27". Felhívnám a figyelmed, hogy a GW2765HE ugyanaz mint a HT, csak back to scool jellegű akcióra gyártott termék. Ár/értékben verhetetlen. 2-3naponta kalibrálok belőle, simán van olyan jó a képe mint bármelyik dellnek, egyedül az a zongoralakk káva ami sokaknak nem jön be, de ha tetszik akkor jó választás!
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One mobilszolgáltatások
- Call of Duty: United Offensive
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BenQ ZOWIE XL2566X+
- Asus RoG SWIFT PG27UCDM OLED Monitor! 3840x2160 / 0.03ms / 240Hz / G-Sync / FreeSync
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- LG UltraGear 32GS95UE-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/