Hirdetés
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivyan
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm új feladattal bízott meg: a gyereke egy új, grafikus állásra jelentkezett, illetve hozzá tartozó tanfolyamot fog elvégezni, és csak egy régebbi laptopja van. (HDMI és VGA port van rajta, GTX580m van benne)
Ehhez szeretne egy új monitort.Keret: 70k
Képarány: Lehetőleg 21:9-est szeretne, amennyiben van rá lehetőség
Felbontás: Megpendítették, hogy jó lenne 1080p feletti felbontás, de szerintem ennyi pénzből nincs WQHD, sem QHD felbontású monitor
Méret: 27-29" környékén szeretnének monitort.
Egyéb: És itt jön az, amihez már nem értek egyáltalán: sRGB vagy Adobe RGB (?) kéne, hogy legyen (gondolom ez lenne a színhűség?)Előre is köszönöm a segítséget!
-
maajsz
senior tag
válasz -=RelakS=- #87497 üzenetére
Ez egyéni preferencia, van aki 27"-on tévézik. Illetve mint írtam 24"hez passzol az fhd míg 27"-en már pixeles 50-60 centiről, legalábbis nekem az, ott már kell a wqhd. Így is sokat dob a g-sync az áron, egy 24"-es fhd ips ugyanakkor még nem az a bankrobbantó kategória lenne.
-
Chrys_
addikt
Ez a két monitor (ASUS ROG Swift PG35VQ és Acer Predator X35) még később jön: [link]
-
chopin42
addikt
Köszönöm mindenkinek! Lehet buta kérdés, illetve már eldöntöttem szinte biztosra, mit veszek, de érdekelne:
A Dell P2217H illetve a P2417H között csak méretbeli különbség van, vagy képminőségben is eltérnek?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
-
törölt tag
Ha lenne benne G-sync, nem lehetne egyszerre több élet látni forduláskor pl.: a fal sarkait, de érezhető lag lenne az élesebb képért cserébe. Kikapcsolt G-sync-el meg durva elmosódás.
Ez a natív 240-es panel megfelelő minőségű meghajtással.
Az az asus nem éri meg azt az árat.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz OgreImre #87469 üzenetére
Ez (LG 24MP59G), vagy inkább Dell P2417H? Aprón van 50k alatt.
Tudom előbbi gamerebb, meg megy 75 hz-et, de ha utóbbinak szebb a képe, akkor nem jobbna megéri? Van 1ms különbség a kettő között, meg elvileg a dell túlhajtható 75 hz-ig (ha majd megtudom, hogyan kell, persze ).[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Tomi_Sci
őstag
válasz #16939776 #87471 üzenetére
Volt szerencsém kipróbálni egy 240Hz-es BenQ-t egy LAN-on, nagyon komoly, meg CS-re a nonplusultra, de soha többé nem fogok TN paneles monitort venni. Nem ér annyit az egész. Persze ha ebből élnék akkor más lenne a tészta, annak az 1000 embernek akinek tényleg kell a 240 a 144 helyett, ez a monitor jó választás, de asszem maradok a mindenes képernyőnél.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
-=RelakS=-
veterán
Akkor csak én vagyok olyan, hogy a 43" UHD után vissza nem mennék 24" FHD-ra?
A használati távolság kb azonos, bár a mérete miatt kicsit hátrébb tudtam menni, így kényelmesebb helyre tehetem a billentyűzetet/egeret.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
törölt tag
+1
Szerintem sem lehet ezt egy eszközzel "jól" megoldani.
Komolyabb játékra 27" FHD és TN fölé nem mennék, mert: egyrészt nem jellemző hogy az elektronika könnyen meghajtana egy nagy méretű panelt, másrészt a TN-nél nem marad le semmiről.
Én ezt melegen merném ajánlani kipróbálásra oázisnál: benq-xl2540
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
Hmm..
Először is köszi a választ. A 27-es is jó távol van, az asztal legvégén, a kijelző síkja és az asztal felém eső pereme között kb. 55 centi van. Igazából a CS:GO versenyeken a profik az arcukba húzzák a monitort, a kezük az egérrel alatta mozog... Szóval ha tőlem távol van egy nagyobb, nem lehet rosszabb, nem?
Holnap megyek Oázisba összehasonlítani a 27-est a 32-essel.A mostani 27-es IPS-t nem szeretném megtartani, mármint az asztalomon nem, már megvan a helye. Illetve ha külön filmezésre tartanék egyet akkor vennék egy TV-t inkább.
[ Szerkesztve ]
-
tool
tag
válasz Tomi_Sci #87441 üzenetére
Szia, szerintem a méretben túllövöd a dolgot, főleg, hogy fps-re kellene. Ha nagy monitort veszel, közelről nem látod át egyszerre a játéktér egészét, ezért jóval rosszabbak lesznek a reakcióidőid, forgathatod a szemedet folyamatosan. Másik lehetőség, hogy jól hátratolod a monstrumot, de ahhoz hely kell, meg akkor távolról akkora lesz, mint egy kisebb monitor közelről, sok értelme nincs.
Tartsd meg a Samsungot minden egyéb célra, a 24" FullHD LG GM79 144Hz mindenféle sync nélkül(200+ felett amúgy is felesleges), nagyon alacsony input laggal kiváló választás, jó az ár érték arány. Az új játékokat is jobban elviszi azzal a kártyával. Ha megtartod az IPS Samsungod, akkor nyugodtan jöhet a TN panel, szemből tökéletes, gondolom nem oldalról nézve játszol és persze a leggyorsabb. -
-
veterán
válasz Sefter #87460 üzenetére
Szemeztem ezzel is, meg az ívelt nagytesójával is, még Brekktől is rákérdeztem itt ezek felől, meg persze egy csomó tesztet elolvastam. Két dolog miatt maradtam a hármas felállás mellett : egyrészt játszok is néha, így a 4K csak nehezítette volna a helyzetet, másrészt a munkám miatt egyszerre több gépen is dolgozok távolról, és így könnyebben át tudom tekinteni, hol és mit csinálok éppen, mintha fizikailag egyetlen kijelzőn lenne minden.
Plusz, a háromszor 27 inch még mindig nagyobb fizikai képméretet jelent ugyanannyi pénzért, mint az 1 darab 43-as.
[ Szerkesztve ]
-
White Wolf
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok(0 tapasztalat van pc illetve monitor(bol).Kérdés: Console(Xbox ) esetében felesleges 144hz monitor?Mivel 60-30 fps(nél)nagyobb játék nagyon nem megy, azaz 60 hz monitor bőven elég?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Bazsi1987 #87457 üzenetére
Nem tudom, mennyire van értelme mezei felhasználáshoz kalibrálást kérni, mert én nem kértem, ahogy írtam is! Mivel nem végzek grafikai munkát, számomra nem volt lényeges a maximális színhűség. A beepített színprofilok közül szoktam kiválasztani azt, ami "jól esik a surmeimnek", és kész. A másik dolog ezzel kapcsolatban, hogy úgy rémlik, a monitort kalibráltatni alapvetően a videókártyához kellene, mert mindegyik picit más, sőt, a kimenetek sem egyformák, még adott példányon sem! Az én esetemben 3 DisplayPort hajt meg ugyanolyan kábelekkel ugyanolyan monitorokat, mégis, azonos beállítások mellett látható különbség van a színhőmérsékletekben! Az egyik láthatóan melegebb árnyalatú képet ad, mint a másik kettő, de vélhetően azok is csak szemre egyformák. Ugyanez volt a Dell U2311-nél is, sőt, ott konkrétan mindhárom más volt picit, így azonos eredményhez 3 különféle beállítással hajtottam őket. Ha kényes lennék erre, biztosan megérte volna kalibráltatni, de ha közben VGA-t váltok, akkor vélhetően új kalibrálás is szükséges lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz AeSDé Team #87455 üzenetére
Azon nem gondolkoztál, hogyha sokat írsz szöveget, akkor a másodlagos monitort elforgatod 90 fokkal?
Nálunk csinálja pár kolléga, illetve volt nemrég oktatásunk, ott is a tananyagot élére állított monitoron néztük.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Használ valaki munkára másodlagos monitornak 4:3 felbontású panelt? Ha igen, mennyire kényelmes vele dolgozni? Nem fordul elő olyan, hogy inkább kihasználatlanul marad a monitor és az elsődleges monitoron csináltok mindent?
Kis méretű asztalomra gondoltam bővíteni egy másodlagos monitorral, de egy teljes szélességű sajnos nem férne el, ezért gondolkoztam egy 4:3-ason.
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Elképzelhető (valószínű), hogy a közeljövőben tudok venni magamnak egy monitort.
Amire használnám: játék, néha képszerkesztés hobbi szinten (photoshop), substance designer, alkalmi filmezés.
Full hd felbontást használok, erről nem is tervezek váltani, nvdia msi gtx 1060-nak ez a tökéletes felbontás. Később esetleg cserélnék jobb kártyára, de maradnék ezen a felbontáson, hacsak nincs ellenérv. Amd kártyát vennék, ha feljebb lépnék, és van megfelelő. A felé húz a szívem, de ki tudja, mennyi pénzem lesz, mikor lehet, és meddig tart a bányászat...Szóval a synk mindegy, ennyiért amúgy sem hinném, hogy különösebb választék lenne...
Keret: 50-55k. Ennél nemigen fér bele több. Ez is necces.
Most egy Samsung s22a 350h van, egyenetlen a világítás, nincsjófekete, régi, elavult.
Összefoglalva: 50k körül szeretnék egy olyan monitort, ami valami korszerű panellal rendelkezik, színhelyes, szép képe van, feketéje tűrhető, 21-24 col körüli, full hd felbontású, gyors, kicsi az input lag. Ha esetleg többet tud 60 hz-nél, az nem hátrány. Áprilisban venném. Legkésőbb május. Nem kell, hogy kacsalábon forogjon, ha fix állványos, az sem baj, mindegy. Online rendelném, Pécsett sajna nincs lehetőségem sokat megtekinteni (ez nem tuti, ha valaki tud egy helyet, azt megköszönöm).
Köszönöm szépen!
(Abszolút amatőr vagyok, szóval remélem elég jól behatároltam, mire van szükségem: ha szépek a színei, és owerwatchozni, doomozni, witxcherezni, thiefezni, textúrákat szerkeszteni jó, és nem mosódik el egy 180 foknál, akkor szuper).[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
veterán
Na szóval, egy kis beszámolót szeretnék írni az "AOC I2790VQ/BT" típusról!
Az előzmények: olyan monitort kerestem, ami 27-es méretben kínál FullHD felbontást, van rajta DisplayPort, rendelkezik flickerfree illetve kékfény csökkentéssel, VA vagy IPS paneles, és nem kerül többe 65 ezer forintnál. 3 darab U2311-et kívántam leváltani, szóval azért valamilyen szintű elvárásom volt a képminőséggel kapcsolatban is, de 144 hertzre és társaira nem volt szükségem. Elég szűk paraméterek ezek, amelyekből egy Philips ívelt típus, illetve a címben említett AOC jött ki kizárólag, mint alternatíva. Végül az AOC mellett döntöttem, merthogy az Oázisnál volt belőle készleten, és Brekk volt olyan jófej, hogy kibontott és véleményezett egy darabot számomra, mivel személyesen megtekintetni nem tudtam a távolság miatt. Miután komolyabb problémát nem talált rajta, sőt, összevethetőnek találta a P2717H-val, amivel szintén szemeztem (csak az ár, ugye), rendeltem belőle 3 darabot, pixel garanciával.
Mindenképp meg kell jegyeznem - igen, ez itt a reklám helye -, hogy Brekk nagyon segítőkész volt, még akkor is, amikor (céges beszerzés révén) lassabban sikerült lezavarni a vásárlás folyamatát, mint azt előzőleg felvázoltam számára privát üzenetekben. Brekk fórumtárs hozzáállása részemről csillagos ötös!
Néhány szó a típusról. Nem vagyok szakértő, de az informatikában dolgozom, így azért látok néhány monitort a munkám során. Eddig a "Monitor neve Dell!" szemlélet jegyében éltem, és ez nem változott meg most sem (elsősorban az építési minőség az, amit gyengébbnek érzek az AOC-vel kapcsolatban), azonban azt kell mondanom, hogy ennyi pénzért egészen szerethető monitort rakott le az asztalra a gyártó! A design szerintem nagyon rendben van, a káva és a talp amolyan gunmetal színezésű, tehát nem ezüstös, ahogyan az például az Oázis webshopjában látható kép alapján tűnhet. Mondanám, hogy elegáns, mert az, viszont fémet ne várjunk, minden műanyag. Szerencsére minden matt, egyedül a panelt szegélyező vékony műanyag keret kapott zongoralakk fényezést, így várhatóan nem kell majd aggódni a tisztítások során begyűjtött karcok miatt sem. A bemenetek köre ennél a típusnál mondhatni teljes, hiszen a DP és HDMI mellett D-SUB is van, utóbbi néha aranyat ér.
A menürendszer kissé lassú és avittas, de mindent be tudunk állítani benne a hátlapra helyezett jyostick segítségével. Ennek használatát szokni kell, mire belőttem mindhárom monitort a saját ízlésemre, már kívántam a gyártót a francba, de alapvetően nem lesz vele gond, úgysem nyomkodjuk gyakran. Gyorsmenü is társítva van a joy négy irányához, ez frankó ötlet, villámgyors így példál egy bemenet váltás. Kikapcsolni is a joystick hosszan nyomásával lehet, de nem érdemes éjjelre szenvedni vele, mert alig fogyaszt kikapcsolva (mérhetetlen otthoni eszközzel), és a kikapcsolt állapotban narancsárga színben pompázó, szolid fényerejű státusz LED sem zavaró.
Panel, képminőség. Nem kértem kalibrálást a monitorra, így csak az alapbeállításokról tudok nyilatkozni. A különféle ECO módok mellett van sRGB illetve User defined mód is, én utóbbit javaslom használatra, mert ez az sRGB-n alapul, cserébe szabadon állítható a fényerő mértéke. Én ezt 65 százalékra raktam be, így még direkt fényben is olvasható marad a matt panel (ablak mellett van a gép, a háromból 1 monitor az ablak felé van fordítva, és a középső is direkt fényt kap). Kezdetben nem voltam elégedett a képminőséggel, olyan volt, mintha egy fehér lepel lenne a kijelzőn, rettentően zavart, már kacérkodtam a gondolattal, hogy Brekk segítségét kérem, és mondjuk visszaviszem kalibráltatni a monitorokat, de végül ráleltem a megoldásra. A probléma nem ismeretlen, az NVIDIA + DisplayPort + tetszőleges monitor esetében néhanapján jelentkezik, a gond az alapértelmezett színkezeléssel van, az viszont kérdés, hogy a Windows, vagy az NVIDIA oldalán. Szerencsére viszonylag könnyen megoldható a dolog, csaz az NVIDIA színkezelését kell aktiválni, és a "Kimeneti színtartomány" részen a "Teljes" lehetőséget választani. Egycsapásra eltűnt az opálos lepel, a feketék mélyek lettek, a színek pedig vibrálnak, pont olyan, mint amilyet szeretem volna! Az, hogy a FHD felbontás kevés-e egy ekkora panelre, személyfüggő, de tény, hogy a nézési távolság terén fél métert minimum kíván a monitor, anélkül számomra már pixeles a kép, 50 centiről viszont teljesen rendben van.A káva vékony,de tényleg, ezt jól eltalálta az AOC (kép mellékelve).
Játékok. Nem vagyok gamer, de azért el-el eresztek egy BF3 meccset hétvégente. A képfrissítés ennél a típusnál 60 Hertz, 58 és 59 Hz állítható még, 75 nincs. Ez picit meglepett, némi tweakkel a régi U2311-ek tudták a 75/72 Hertzet, itt erről le kellett mondanom. Utánhúzást viszont még alapbeállításon sem észleltem, de egyrészt ez megint csak szem-függő, másrészt háromlépcsős elektronikus segítség javíthat a helyzeten, ha valaki mégis látna ilyesmit.
Beépített hangszórók. Kár volt értük, a hasznuk számomra nulla, de legalább DP-n is átviszi a hangot a rendszer, nincs szükség más kábelre!
Összegzés. Ha általános célra keresel egy nagyméretű, megfizethető monitort, azt gondolom, ez a típus is érdekes lehet számodra. Ha lenne rajta még egy USB host is, ennyi pénzért maga lenne a tökély. Az állvány kellően stabil, nem hajlamos a borulásra, de magasság állítás ennél a változatnál nincs, az a nagytesó (100k felett) sajátja. A képfrissítés talán kevéske, de ha nem a hardcore játék a cél, elegendőnek tűnik. A filckerfree érezhetően javít a használhatóságon, talán placebo, de egész napos masszív munka mellett sem fárad annyira a szemem tőle, mint az U2311-től fáradt (pedig az sem volt szörnyű).
Ha kérdésetek van, írjátok le, próbálok segíteni. Elnézést, ha hosszú volt!
[ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
-
Chris0321
addikt
Szevasztok.
Tudom, hogy nem igazán ide való ez a kérdés de nem tudom hol kellene feltennem.
Ajánlottatok nekem egy BenQ GW2470H monitort amit meg is vettem tavaly és tökéletesen működik. Sajnos a TV-m amit 2001-ben vettem viszont nemrég tönkrement és jelenleg úgy néz ki nyárig nem tudok újat venni. Az UPC Direkt-es szolgáltatónál vagyok és a beltéri egységen van HDMI csatlakozó és jobb híján a monitorról szoktam TV-t nézni. A kérdésem az lenne, hogy okozhat ez bármilyen meghibásodást a monitorban? -
félisten
válasz speedernet #87443 üzenetére
Eszerint mindkét porton keresztül működik a 40-75Hz-es Freesync range.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
CsBence10
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlása előtt állok, az alábbi paraméterekkel szeretnék vásárolni egyet:
-max 80k
-27"
-IPS
-Full HDElsősorban PS4-hez venném, másodsorban filmezéshez, és programozáshoz.
Előre is köszi a javaslatokat! -
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Új monitor vásárlásával kacérkodok, FPS-re és filmezésre is használnám, illetve általános feladatokra. Nagyon ritkán egy kis Lightroom és Premier Pro de ha itt korrektek a színei az csak extra, nem követelmény. Szeretnék a 144Hz világába betekinteni, és mivel a G-Sync felárát nem vagyok hajlandó megfizetni, marad a FreeSync. Jelenleg egy 1050Ti OC-m van, ha lesz valaha normális áron csúcskártya akkor veszek majd egy AMD-t talán, ha nem, akkor nem. Szóval belépő Nvidia kártya, FreeSynces monitor a kiindulás
Ez azért nem jelentene gondot, mert a két játék ahol kellene a 144Hz, 200+ fps-el megy, az AAA címekben meg nem érdekel kimondottan a Hz.Most egy 27-es FHD IPS Samsungom van, 75Hz körülre húzva. Méretben legalább ekkora, de akár egy ~32 körüli is jöhet. Ott talán már elférne egy WQHD, amit csak 2D-ben vennék észre, mert pl. CS:GO-ban elég amorf felbontásokon 4:3 stretchben játszok, a filmek/sorozatok meg FHD-k. Panel terén bármi csak ne TN.
Az keret flexibilis, jó ár/érték arány alapján fogok választani.
Amiket kinéztem:
Acer XZ321QUbmijpphzx
XZ271AbmiiphzxAz ívelt jellegük eléggé elriaszt, nem sok értelmét látom. Azt hittem ez valami leáldozóban lévő divathullám volt, vagy lehet az is, és most szórják ki olcsón a paneleket?
Előtte megnézném az Oázisban őket, de konkrét jelöltekkel szeretnék már betoppanni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Werkly #87413 üzenetére
Ha NVIDIA kártyád van, és fehéres fátyol húzódik a kijelzőre, ne aggódj, van megoldás, bár egy estét én is szoptam vele, mire rájöttem. Nekem más AOC-m van (hamarosan beszámolok arról is), de röviden annyi, hogy a DisplayPort + NVIDIA duónak köszönhető, nem minden monitornál jelentkezik (és nem újkeletű a gond, 2014-es topikok is vannak már ezzel kapcsolatban). A megoldás: az nvidia vezérlőpultban a felbontás módosítása fülön kell az "alapértelmezett színbeállítások használata" helyett az NVIDIA színbeállításokat használni...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz speedernet #87438 üzenetére
Ha kihasználod a Freesync-et, akkor igen, bár nagyjából ugyanennyiért kapható már az 24MP59G-P, illetve az új 24MK430H-B.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz speedernet #87436 üzenetére
Pontosan. Azon az LG-n pl. működik.
-
SybenX
őstag
válasz Wiz Khalifa #87431 üzenetére
Itt kell kikapcsolni a bekapcsoló hangot:
Menu->General->Buzzer off[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz speedernet #87432 üzenetére
Monitora válogatja.
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak.
HDMI n ténylegesen működik a freecync?
-
félisten
válasz Wiz Khalifa #87425 üzenetére
Grats, jó választás!
Nekem 29"-osban volt, és kedveltem... a hangot biztos le lehet tiltani, nem emlékszem hasonlóra. Vedd elő a manual-t.(#87431) Wiz Khalifa
Menüben biztosan le tudod tiltani a beépített hangszórókat.[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
Úgy látom már csak két esélyes van. Ugyanazon az áron melyik érné meg jobban? Asus jó monitorokban?
ASUS PB27UQ (10 bit és 100 sRGB, 300 cd/㎡)
DELL U2718Q (8 bit és 99,9% sRGB, 350 cd/㎡)Brekk erről az Asusról mi a véleményed?
KÖSZI MINDNEKI!
-
Sage83
aktív tag
Hi
Akkor ajánlott darab a LG 24MP59G-P?
Vagy tudnátok ajánlani nála jobbat?
Ár maximum 55-60 ezer Ft!
Játékra kell....
Előre is köszi!!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz AxBattler #87397 üzenetére
Még mielőtt ezt belinkelted volna megvettem egy LG 34UM68-P monitort. Jobb eredmény lett mint vártam.
Viszont egy kérdés mindenkihez: Sajnos azt tapasztaltam hogy mikor bekapcsol a monitor akkor zenél... ezt hogy tudom kikapcsolni? Vagy egyáltalán ki lehet-e?
Smoke some weed nigga!
-
Deck
titán
Vettem egy Asus VZ249H IPS monitort. Nagyon szeretem, jó kis monitor. PC és PS4 van rákötve hdmi elosztóval. Volt egy nagyon kis bevilágításom amit csak teljesen fekete képernyőnél lehetett észrevenni így utána olvasgattam a dolognak itt a topikban és az enyém nagyon minimális volt. De azután, hogy olvasgattam itt láttam, hogy a Monitor fényereje ne legyen 100%-on, az enyém azon volt. Most, hogy lejjebb vittem már nem is látom. Nagy köszönet érte a topiknak.
PS5
-
Brekk
addikt
válasz Werkly #87413 üzenetére
Nem szösz lesz az? Szállításnál sokszor előfordul h szennyeződés bemászik a panelban a plexi alá. Színbeállítást nem tudok sajnos, de sztem nem rossz az alapbeállítás. Nem lehet, hogy az U2312 van besárgulva? Nem mai gyerek az már.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
OgreImre
senior tag
Az Acer-be is raktak freesyncet, 30-60Hz, ami nem is olyan szűk keret, mint soknál a 40 vagy 45Hz. Kiváncsian várom a monitorinfo.hu tesztjét.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Werkly
őstag
Meglett az AOC AG 271QG monitorom.
Valami optimális színbeállításban tudna segíteni valaki?
Furcsa a Dell 2312HM után.
És sajnos 1 pixelhiba van rajta!
Brekk mit mondasz tanácsolsz erre?
Oázistól van.
Köszi a választ! -
OgreImre
senior tag
ACER PRO DESIGNER PE320QK-ról van már tapasztalat?
Ha jól értelmezem a TFTCentral tesztjét akkor az USB-C csak upstream?"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
vonSux
őstag
Igen, azt levettem kb a feléig.
Többen nagyon dicsérték ezt a monitort, de nekem kicsit árnyaltabb a véleményem.
Pro: 32 colos, kb ideális (nekem!) méret íróasztalra. A Hdmi porton is van freesync.
Kontra: a kialakítás (keret, anyagok, összeszerelhetőség) alsó-közép kategória. Hiába VA panel, meglepett, hogy a feketéje nem, vagy csak kevéssel jobb, mint pl egy Ips panellal szerelt Lg27ud88-nak. Nem annyira lényeges, de azért legalább egy usb portot ráakaszthattak volna, mondjuk a tök fölösleges hangszórók (gyatrán szól) helyett.
-
Brekk
addikt
válasz vonSux #87402 üzenetére
Bárcsak ez lenne a max bevilágítás egy ilyen LG-n...Van rá esély h nem lesz jobb. Fényerőt levetted, vagygyárin van? Érdemes a maximum fele alá levinni a fényerőt, hogy ne vakulj meg. Alacsonyabb fényerőn a bevilágítások is megszűnnek.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
vonSux
őstag
Egy új Lg 32UD59-es monitor bal alsó sarkában van némi bevilágítás (leginkább bizonyos színeknél látszik). Szerintetek ez visszaküldős mert egyértelmű, hogy hiba vagy lottó és simán lehet, hogy a következő is ilyen lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest