Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
válasz fenergie84 #44796 üzenetére
Akkor feleslegesen járatom a számat.
(#44798) Nowi: Át is siklottam felette. Nagy színterű S-PVA paneles a Dell, átlagfelhasználásra szerintem felesleges. 62k-ért szerintem jó vétel. Túlszaturáltsággal viszont számolnod kell egyes tartalmaknál, kalibráció azért ajánlott hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz fenergie84 #44794 üzenetére
Lehet már csak az az egy darab van, amit kovy-nak ajánlottunk... Amúgy igen, kiváló monitor, annak idején best buy volt a kategóriájában az U2311H-val együtt.
(#44792) Nowi: Érdemes Guru-tól használtan vásárolni, megbízható hely, korrekt eladókkal. LG IPS277L általános használatra jó vétel. Ha viszont a filmnézés fő szempont, akkor az előbb ajánlott Benq GW2760HS is teljesen jó lehet, valamelyest gyengébb betekintési szögekkel, de mélyebb feketével, igaz valamivel drágábban. Ha a PWM-mentesség számít, akkor Benq, ha nem, akkor az LG is megfelelő ilyen célokra.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
Bjørgersson
félisten
válasz *Ropi* #44790 üzenetére
Pont a héten vett tőlem egy házat, de attól még Decemberben is fizetni kellene a kalibrálásért. Teccikérteni.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
*Ropi*
félisten
válasz Bjørgersson #44789 üzenetére
Van Decemberi kalibrálós fórumtárs: mondd, hogy én küldtelek!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Bjørgersson
félisten
válasz Rasiel #44788 üzenetére
Engem már meggyőztetek, innentől cimborámon múlik. Kalibrálással együtt szerintem már tényleg sok lenne, mert még le is kell küldeniük Budapestről.
GDDR5 bizony.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Rasiel
senior tag
válasz Bjørgersson #44785 üzenetére
Nagyon jó vétel ennyiért. Badarság lenne ilyen áron 19"-os TN-t venni.
Kompromisszumokkal régebbi játékokkal ezzel a konfiggal még el lehet játszogatni. Bár remélem GDDR5-ös a 6670, mert azért így egy fokkal jobb lenne...Szerk.: Ha kell még kalibrálják is. Ja, ha eddig analóg kábellal volt összekötve a régi monitor (azért gondolom, mert ezeknél nagy számban, olcsó kategóriában D-SUB szokott lenni), akkor ehhez azért egy DVI kábel beszerzése kötelező.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz fenergie84 #44786 üzenetére
Végülis igazad van, éppen még 1440x900-ban nem hiszem, hogy olyan csúnyán néznének ki a játékok. Este megmutatom neki, aztán meglátjuk.
-
fenergie84
addikt
válasz Bjørgersson #44785 üzenetére
De, akkor ne natívba futtassa a játékokat.
Most miért dobna ki az ablakon ennyi pénzt egy 19" (16/9) TN paneles monitorra, mikor látatlanban állítom, h nagy százalékban úgy sem játékra, hanem net-re, filmre, stb-re használja a gépet (mint általában mindenki más) és akkor igen jól jön egy nagy felbontású, nagy képátmérőjű, a szemnek is "káprázatos" képű monitor -
Bjørgersson
félisten
válasz Rasiel #44783 üzenetére
Persze, ennyi pénzért nem is számítok IPS-re vagy PVA-ra. Na igen, de az 1680x1050-nél meg ott van, hogy akkor ennyi erővel akár már 1920x1080 is lehetne..
Q8200 + 6670 + 4GB
Szerk.: Bár ez a 2209WA tényleg nagyon jó lenne, 25k 6 hónap garanciával.
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz Bjørgersson #44775 üzenetére
Eddig csak TN paneleseket találtam használtan ebben a kategóriában. Ugyanilyenre meg teljesen felesleges lenne cserélni csak a felbontás miatt. 2209WA szerintem megfelelő lehet neki, valamivel nagyobb felbontásal ugyan.
Milyen gépe van és milyen játékokkal játszana?(#44784) fenergie84: MonitorGurunál lehet kapni használtba.
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz marceeh #44767 üzenetére
Igen, összességében jól sikerült az U széria. U2412M-et kezdő, hobbi grafikai munkára is ajánlják, sokak szerint a LED-es UltraSharp széria legjobb tagja 100k alatt. U2414H-ra sem lehet panasz, jól sikerült darab. Sokaknak a dizájnja is bejön.
Akármelyiket választod nem jársz rosszul, de én inkább picit az U2412M felé húzok a valamivel nagyobb mérete miatt is, ami jól jöhet számodra. Igaz nagyobb százalékban PWM-es háttérvilágítás szabályzást használ, ha ez zavar, akkor persze U2414H lesz neked a megfelelő. Amire neked kell a monitor arra mindkettő alkalmas. Kalibrálással, mint "extra" ficsőrrel sem járnál rosszul.(#44774) pigsty: Elég tág intervallumot adtál meg, ami a rászánt keretet illeti. Egy Dell P2414H szerintem minden igényedet kielégítené. Fogyasztás egyáltalán nem vészes ezeknél a LED-es monitoroknál, nem lesz vele gondod.
(#44776) gzbotii: Benq GW2760HS. Filmnézésre megfelelő lesz a magas kontrasztja és főleg a mély feketéje miatt.
(#44777) Nowi: Főként mire lenne használva?
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Még tovább jutottam, srgb-re vettem a monitort, és állítottam a színkezelésben. Most már ténylegesen szép képe van
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Ashenvale86
tag
Ha letörlöm az Ati ccc-t, és csak 1 sima vga driver-t teszek fel, akkor is van esélye, hogy a beállított színkalibrációmat az új driver frissítés elrontja?
-
Mercutio_
félisten
válasz gzbotii #44776 üzenetére
32-40"-os tv-k között is nezelodhetsz, ha a használati szokások nem speciálisak és elég a fullHD
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Nowi
tag
Sziasztok!
25-27" kornyeken mit erdemes venni mostanaban ujonnan??
vagy [link] erdemes ezek kozott a hasznalt monitorok kozott keresgelni?? 60k korul lattam ott par jonak tuno darabot.
HA igen mit erdemes onnan venni szerintetek?elore is koszi
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Ajanlanatok par monitort/TV-t nekem, ami 26"+ es a plafon ar 135.00Ft.
Jelenleg egy BenQ 23" hasznalok, de mar kicsit oregecske.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Mercutio_ #44773 üzenetére
Egyik cimborám venne monitort, 1280x1024-ről váltana nagyobb felbontásra, ezért gondolom, hogy 1440x900-nál nagyobb felbontásút nem lenne érdemes venni, mert akkor lassabban futnának a játékok natív felbontáson, viszont a gépében semmit nem szeretne (tud) cserélni.
-
pigsty
aktív tag
Sziasztok!
Eddig volt egy LG 1710s 17 colos monitor, ami kimúlt szépen. Csaknem 7 évig elketyegett, remélem ezt tudják hozni az újak is. Most meg egy back-up CRT-vel retrozok éppen...
De már egy ideje tervezem egy normális, minőségi kijelző megvásárlását,
rászánt keret kb 30-50- esetleg 70 ezer Ft. Persze lehet kijavítani engem, monitorokban pl nem igazodom el.Méret jó lenne legalább 19" de akár 21-23". (Vagy lehet nagyobb is? Hely van az asztalomnál...) talán méretnél az számít, réginek a talpa, ez a tartóizé relatíve nagy volt, elterjeszkedett az asztalon.
Felhasználási területek: sok netezés, cikk, e-könyv olvasás, némi szövegszerkesztés, igen sok filmnézés (xvid-től egészen HD minőségig mindenféle; talán a jövőben a PCben lenne tuner kártya is TVzésre...), játék semmi. No és persze RAW fotók szerkesztgetése, de nem nagyüzemi vagy akár profi grafikus szintjén. Persze, a képminőség amennyire lehetséges, előrébb van a többi kompromisszumban. Nappal a fényt oldalról, kicsit hátam mögül kapná.
Egyelőre alaplapi (ASUS) DVI és persze D-sub kimenete van a gépnek, Intel HD2000 iGPU a videógeneráló. (Nem röhög! :-) ) Elég most, nem tervezek 1 éven belül valódi VGA-t venni.
Mai monitorok is fogyasztanak annyit, mint ez a régi LG-m? Arra 40W-t írtak. Mai rezsiköltségek mellett ez is szempont Bp-i vagyok, persze amennyire lehet, majd élőben is megnézem a kiszemelt/ajánlott modelleket.
[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Mercutio_
félisten
válasz Bjørgersson #44770 üzenetére
Ilyen kis méretben miért lényeges a felbontás?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rígel
őstag
Sziasztok,
ma kicsit próbálgattam az S2340L-t. Valami brutálisan éles, élénk, kontrasztos a képe a régi syncmaster 710N-hez és a munkahelyi 21,5"-os TN LG-khez képest.
A tükröződő felület abszolút nem zavaró, -bár ez erősen szubjektív- én ehhez már hozzászoktam, a TV-m is ilyen.
De ami a legjobb, hogy amennyire meg tudom állapítani, PWM mentes! Ezt csak remélni mertem. -
fenergie84
addikt
válasz Bjørgersson #44770 üzenetére
Értem
-
Bjørgersson
félisten
válasz fenergie84 #44769 üzenetére
Tudom, hogy kicsi, viszont a felbontás miatt max 20", ami megoldható, bár 1440x900-as 20"-ast alig látni.
-
fenergie84
addikt
válasz Bjørgersson #44768 üzenetére
Szerintem nem, kicsi, és TN...egy érv szól melette, a garancia. Ha ez másodlagos, akkor ennyiért ki lehet fogni sokkal jobbakat az apróból, vagy pl. az oázisnál, ott még garral is...
-
Bjørgersson
félisten
válasz Rasiel #44759 üzenetére
iPonon néztem, ez a legolcsóbb, szerintetek szabad érte pénzt adni?
-
marceeh
tag
Sziasztok,
Monitor vásárlásra adnám a fejem,és ahogy látom itt forumon,a nagy többségnek pozítiv tapasztalatai vannak a DELL U szériával. Én személy szerint a U2412H-t és a U2412M-t néztem ki,leginkább film,internet,excel-re használnám, néha napján pedig kezdő photoshop . Az U2412H felé húz a szívem a mini displayportcsati ,és a vékony káva miatt illetve mivel szvsz. sokkal szebb mint az M.Szívesen meghallgatnék pro és kontra érveket a két monitor mellett. Illetve érdekelne ez a PWM mentesség?(laikus vagyok a témában)
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Monitor hibával melyik topikba írhatok?
Bocs az offért. -
Deck
titán
-
Deck
titán
Full HD monitort keresek filmre, játékra.
Ár: 30-40kKiemeltet elolvastam az alapján az LG 21'6 22EA53VQ IPS monitort néztem. Mi a best buy a kategóriában? Asus monitor van ennyiért?
PS5
-
StarKiller89
senior tag
Sziasztok. Vásároltam egy LG 24EA53VQP típusú monitort, a problémám az lenne, hogy amikor lefuttatom a pixelhiba tesztet és a fekete képernyőt állítom be, akkor úgy veszem észre, mintha teljesen kikapcsolna a képernyő, kialszik a háttérvilágítás, de ez csak a fekete színnél, mitől lehet ez?
| Samsung Galaxy S23 |
-
Rasiel
senior tag
válasz Bjørgersson #44757 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudtam. 19" nálam lemaradt, úgyhogy akkor így tárgytalan az ajánlásom.
A gond az, hogy ez a kategória kihalt, nem sok közül válogatni... -
Rasiel
senior tag
válasz Ashenvale86 #44755 üzenetére
Régebben kerestem, de nem találtam rá választ megbízható forrásból sem. Szerintem az átlag 10 ms alatt lehet, mint a P2414H esetében.
(#44757) kovy29: MonitorGuru-nál van raktáron Dell 2209WA, igaz 1680x1050-es natív felbontással. Ha ez még belefér, én ezt venném.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Max 25k-ig milyen 19" 1440x900 monitort ajánlanátok játékra?
-
I3EI\ICE
aktív tag
-
Ashenvale86
tag
Valaki meg tudja mondani, mekkora a p2314h input lagj-a?
-
g@bo
nagyúr
köszönet a P2314H-ért a [monitorguru]-nak.
pöpec kis gép.
-
Russian35
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne monitort szülinapra a barátjának és nem tudja milyet vegyen...
Nekem Dell U2312HM 23" van és ezt is ajánlom mindenkinek de sajna neki csak 40000ft-ja van rá.
1920x1080-as felbontás alá szerintem nem kéne adni, de az átmérő lehet 20, 21, 21.5" -is
Kérlek ajánljatok valamit... Előre is köszönöm... -
*Ropi*
félisten
Ez egészen működőképes megoldás a fehéregyensúly beállítására, de globálisan. A hangsúly a globális-on van, mert az egyes színek árnyalatainak nüansznyi eltérései a referenciától ugyan kiszúrhatóak kipihent és tréningezett szemmel, de szabad szemmel és kézzel beállítani több napos munka lenne azt a több száz referenciapontot, amennyivel egy normálisabb kalibráló hardver + szoftver dolgozik (ráadásul mire végeznél vele már kezdhetnéd is elölről, mert az eleje addigra elmászik). Plusz az ilyen célszoftverek többszörös mintavételezéssel dolgoznak, hogy a monitor "driftelését" (a környezeti viszonyok apró változásaiból adódó minimális elcsúszást) ellensúlyozzák és ezáltal a kalibrálási hibát kompenzálják. Egyébként magam is alkalmazom ezt a módszert: fotósként napi szinten szemre húzom be a képek fehéregyensúlyát (még ha nem is voltam ott a fotózás pillanatában mert más képét utómunkázom, akkor is az olyan támpontok mint a napfény vagy az emberi bőr színe alapján majdnem pontosan be lehet lőni, meg a tapasztalat is segít, amikor ránézésre tudom, hogy mondjuk egy energiatakarékos izzókkal megvilágított szobában ~2300-2600 Kelvinre kell húznom a WB-t).
-
tilla23
csendes tag
válasz nagyszegi #44746 üzenetére
Valaki pontosan ezt említi a két monitor különbségéről:
http://www.overclock.net/t/1352868/asus-vn247h-p-a-good-monitor/100110-es hozzászólás. Az illető képet is tett fel. Az asus cserélte le a Dell-re és jobban járt. Nem zavarja a kisebb válaszidő ugyanakkor sokkal szebb a Dell.
[ Szerkesztve ]
-
nagyszegi
tag
Üdv!
Vacillálok két monitor között Dell UltraSharp U2312HM és ASUS VN247H. Na most a dellben az ips ebből adódóan a színek milyensége nagyon tetszetős de mivel elsősorban játékra lenne használva a 8ms-tól kissé tartok. Szerintetek melyik lenne a jobb választás játékra? -
tilla23
csendes tag
Én már kezdek elcsábulni a VA panel irányába. A BenQ GW2450HM szép nagy kontraszt aránya van. A glossy szól ellene. Meg a nem pontos rgb. Bár lehet ezek nem zavarnának annyira. Meg lehet van matt is ilyen kontraszt aránya. Miért ajánljátok jobban a Dell-t?
-
StSanya
senior tag
válasz BomiBoogie #44729 üzenetére
Vedd meg nyugodtan a P2414H-t.
(#44728) Rasiel: Nekem is volt (van) U2312HM monitorom, csak most a lányom használja.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Van egy Orion t22-dvdc(vagymi) TV-m amit monitornak használok, mellé van egy 17 colos lcd samron másodlagos monitornak.
Most viszont vettem egy új videókarin amin már csak 1 analóg kimenet van, ugye eddig két VGA-val voltak összekötve, így az egyiknek mennie kell.
Így arra gondoltam, hogy veszek egy monitort a másodleges helyére mainbe, a tv meg megy másodlagosba.
Csak pénzem nincs, hogy valami jó minőségűt vegyek Ez a tv 56 centi, vagyis kb 22 col. Ennél kisebb monitor nem kell. Mivel ez egy TV ezért bármilyen monitor képe megváltás lesz számomra, nincs pénzem tehát IPS panelre, TNes is tökéletesen megfelel. FHD felbontás előny de nem követelmény. Viszont HDMI csatlakozóval kell tudni rá képet vinni, ez viszont követelmény a kari miatt. (mondjuk nem igazán értem ezt a dolgot, 2 dvi csati vanr ajta de átalakítot egyikbe lehet csak dugni...másik elvileg digitális, oda nemtom mit tudok dugni?)
Apropó, ph!-n lehet TV-t eladni valamilyen címszó alatt? Igazság szerint tökre nem használom ki a TV mivoltját, szívesen elcserélném valakivel egy monitorra aki viszont kihaszálná..Ja, és eltudtok igazítani, hol találok
monitorLCD TV gurukat? Mert ugye ezen a tv-n van HDMI kimenet, a videókarimon is van, de ha HDMIvel kötöm össze akkor rettenetesen rossz a kép. Eleve kisebb mint maga a kijelző (fekete sáv minden oldalt ) másrészt olyan homályos(hangos? zavart? ehh) hogyha jobb klikket nyomok a "felbontás" szót is alig tudom elolvasni.
A legeslegjobb az lenne, ha ezt meg lehetne oldani, de egyedül nem vagyok rá képes.Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
mexel
veterán
válasz trufa12 #44682 üzenetére
Színbeállítással kapcsolatban egy megjegyzés. ( lehet hogy hülyeség, de nekem be szokott jönni)
Egy olyan gelkás tv szerelő szakitól tanultam régen, aki az elsők között végzett egy tanfolyamot a színes tv-k szereléséről amikor az első színes tv-k megjelentek, ezt is kb 20 éve mondta
Akkor megmutatta hogyan állítgatja a tv-ket, én azóta is használom: egy valódi fekete fehér kép kell, vagy igazi feket-fehér film.
A lényeg, hogy egy fekete-fehér képen semmilyen elszíneződést ne lehessen látni, csak a szürke árnyalatokat. Ha valamelyik szín eltolódik akkor vagy lilás vagy kékes, zöldes árnyalatú lesz. Ha valakinek jó a szeme hozzá akkor szépen be lehet állítani. (pl a samsung 50"-os plazmát amikor régen megvettük, szinte rózsaszínes volt a képe, engem az mindig nagyon zavar. Pár napig állítgattam, és azóta mindenkinek nagyon tetszik. Nagyon sok monitort belőttem így szemre.)
Mint írtan lehet hogy hülyeség, és biztos hogy semmi köze ahhoz hogy összehasonlítsuk azzal amit műszerrel végeznek, de nekem így minden fotó szép, nem tűnnek elszínezettnek a képek stb. A kontraszt/fényerővel pedig úgy szoktam játszani hogy a fehér igazi fehér legyen, és ha a színek jók akkor fehér is lehet a fehérÉrdemes egy-két igazi fekete fehér filmbe belenézni, vagy régi híradóba, és pl ősz hajú embereket megnézni. Ott szépen látszik ha valamelyik színből sok van, olyan árnyalatúnak látszik rögtön.
Mint írtam ez csak egy privát módszer
Ha pl a PH oldalának színeit nézzük, és színek alapján akarjuk beállítani akkor az nagyon nehéz lesz, főleg ha nincs referencia kép róla
[ Szerkesztve ]
-
Ashenvale86
tag
válasz werszomjas #44727 üzenetére
Én is most rendeltem meg a p2314h-t pixelgaranciával és kalibrálással az Oázistól.
Az a 2 cm jelent valamit, de annyira sokat nem, hogy 7000 ft-ot ki adjak érte pluszba. 21,5-ös lg-t váltok le. Ez a 1.5 col is látványos lesz. A monitorok közötti különbségekről nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #78213120 #44736 üzenetére
Ha nem gond akkor ,hogy kéznél legyen :
A HDCP egy nagy sávszélességű digitális másolásvédelmi (tartalomvédelmi) eljárás, amit a Digital Rights Management által az Intel Corporation fejlesztett ki, és védelme alatt áll. A HDCP megakadályozza a digitális audio és video tartalmak másolását a DisplayPort, Digital Visual Interface (DVI), High-Definition Multimedia Interface (HDMI), Gigabit Video Interface (GVIF) vagy Unified Display Interface (UDI) csatlakozókon keresztül, alkalmanként még a szabadon másolható tartalmak esetén is. A HDCP specifikáció védelem alatt áll, alkalmazásáért a gyártókat licensz-díj terheli. Napjainkban a házimozi eszközöket gyártó cégek egyre inkább rákényszerülnek, hogy HDCP védelemmel szereljék fel eszközeiket. A számítástechnikai eszközök esetén is egyre többen alkalmazzák a DVI kimenettel rendelkező számítógépeknél.
A HDCP licenszelésével az Intel leányvállalata a Digital Content Protection (LLC) foglalkozik. A védelem részét képezi, hogy a HD lejátszók védett tartalmak esetén akár le is tilthatják a lejátszást, ha a vevő készülék vagy a megjelenítő nem HDCP kompatibilis. Ráadásul a DVD-Audio tartalmakat a CD minőségnél is rosszabb minőségben továbbítják a digitális audio vevők felé. A HDCP szabványt igen széles körben használják a szórakoztatóiparban, így ha egy HDCP kódolású tartalmat nem HDCP kompatibilis megjelenítőn nézünk, a legtöbb esetben a képminőség „havas”, vagy igen kis felbontású (480p) lesz. A gyártóknak minden eszközzel arra kell törekedniük, hogy ha a jelút nem 100%-ig HDCP kompatibilis, eszközeik a felhasználók számára élvezhetetlenné tegyék a tartalmat. A technológia esetenként kompatibilitási problémákat okozhat, leginkább a régi HD megjelenítők esetén.
A HDCP mára egyre több csatolófelülethez kapcsolódik, így szélesítve a palettát, hogy még nehezebb legyen a másolás ellen védett termékek megkaparintása. Jelenleg az 1.3 verzió ezeket támogatja:• DVI (Digital Visual Interface)
• HDMI (High Definition Multimedia Interface)
• DisplayPort
• UDI (Unified Display Interface)
• GVIF (Giga-bit Video Interface)
• DLI (Digital Light Interface)
• HDBaseT
• MHL (Mobile High-Definition Link)A Digital Content Protection és a Digital Content Protection azonban bejelentette a 2.0 változatot, amelynek legfőbb újítása a WHDI (Wireless Home Digital Interface) csatlakozás, ami lehetőség arra, hogy TCP/IP, USB vagy Wi-Fi eszközeinket csatlakoztassuk az úgynevezett IIA (Interface Independent Adaptation) rendszerhez, ami független lesz mindenféle interfésztől a WHDI-n keresztül. Ennek azonban hátrányai is vannak a nehézkes, költséges implementálás, legfőképp a túlzóan szigorú követelmények miatt, mint például a fizikailag zárt rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz fenergie84 #44735 üzenetére
Ha érdekel a 2709W, akkor kérdezd *Ropi*-t, tudtommal neki is az van. Egyébként dizánjra nem rossz, ezt aláírom.
-
Rasiel
senior tag
válasz fenergie84 #44732 üzenetére
Én csak így hirtelen kettőt látok.
Szerk.: Ja, bocs, 3-at. A MonitorGuru-s hirdetést kivéve.
(#44737) *Ropi*: Azt írta az Aprót nézzük.
(#44736) kisfater: Szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz fenergie84 #44732 üzenetére
Refurbished, kiszórt raktárkészletek külföldről.
-
fenergie84
addikt
Valaki felvilágosíthatna, hogy honnan ez a sok 2709W az apróban?
Csak kíváncsi vagyok... -
Rasiel
senior tag
válasz #78213120 #44722 üzenetére
Sokszor szokták írni, hogy mivel fényes felületű, ezért borotválkozásra is alkalmas az S2240L. Input lagról nincs biztos infó, ezért nem írták oda. Az S széria is teljesen jó játékra, topikban sűrűn ajánlják erre a célra.
(#44725) kisfater: HDCP-ról egy jó írás. Játékra a két monitor teljesen alkalmas.
(#44730) kisfater: Hát igen, dizájnra sokaknak bejön az S széria. A magasságállítás hiánya és a fényes felület lehet a főbb hátránya, akiket ez zavar.
(#44723) amadeus11: Dell P2214H
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz BomiBoogie #44724 üzenetére
Megérheti a felárat. Tény, nem az 1" miatt. Amit sűrűn megszoktak említeni, hogy jobban leszabályozható a fényereje. Minimálisan ugyan, de alacsonyabb a fekete szintje tftcentral teszt szerint, valamint - ami mostanában sűrűn a topik témája - biztosan PWM-mentes.
Szerk.: Emlékeim szerint neked volt U2312HM-ed, viszont most nem látom az adatlapodon. Lehet volt már róla szó a topikban, de nem tudok róla, hogy mi történt vele.
[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
válasz BomiBoogie #44726 üzenetére
Én pont most rendeltem meg egy Dell P2314H-t, egy P2414H ellenében, szerintem és mások szerint sem ér 0,8" 7000ft-ot.
De majd ha hazahoztam összehasonlítom a jelenlegi 24"-os monitorommal és megírom, hogy van-e érdemi különbség
Ja bocs, most nézem, hogy Te az "U" szériával hasonlítod össze.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #44724 üzenetére
Mert ugye ez a méretkülönbség nem igazán indokolja a felárat.
DE
Dell p2414h is the better ips panel. It uses the newer ah-ips tech that supports better picture, better viewing angles and less ips glow.Too many people see the word ips and think there all the same. Hopefully the answer above didn't mislead you.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Rasiel #44706 üzenetére
Hu , az LG -nél már részletesebb a bemutatás
Képernyő átmérő: 21,5" (matt fekete kivitel)
Panel típus: AH-IPS (owerdrive), W-LED háttérvilágítás,
Anti-glare 3H (matt)
Felbontás: 1920x1080/60Hz (16:9 wide), 1080p
Képpont távolság: 0,248mm
Fényerő: 250cd/m² (jellemző)
Kontraszt: 1000:1 (typical), DCR: 10 000 000:1
Válaszidő: 5ms g2g (jellemző), 14ms fekete-fehér váltás
Input-lag: ~8ms
Látószög: 178°/178°
Színmegjelenítés: 8bit LUT/color, 3x8 bites színkezelés,
99% sRGB színtér, 82% ISO color gamut (CIE 1976)
Csatlakozók: D-sub, DVI és HDMI (DHCP támogatással),
Headphone Out
Állvány funkció: döntés (-5/20°), kábelrendező
Tartozékok: leírás, CD, D-sub, táp kábel
Teljesítményfelvétel: 26W (jellemző)
Extra: Smart Share, Cinema Screen, True Color Finder,
Dual Smart Solution, Smooth Color Change,
gyári szinkalibrációHDMI (DHCP támogatással) <<< ez mi , hogy DHCP támogatás ?
És itt már szerepel : Input-lag: ~8ms gondolom ez már játékra jobb akkor ?![ Szerkesztve ]
-
amadeus11
senior tag
Üdv !
Monitort szeretnék venni , jelenlegi nagyon fárasztja a szememet . Kritériumok :22 col
PWM mentes
Matt felület
IPS
legolcsóbb ebben a kategóriában
KösziThere is a star
-
Rasiel
senior tag
válasz BomiBoogie #44719 üzenetére
Az összevetésben a P2412H szerepel, az TN paneles, így persze, hogy rosszabbak a betekintési szögei. P2414H kb. ugyanúgy alkalmas "mindenre", mint az U2312HM, csak picit nagyobb méretben.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Erről már többször volt szó, de:
U2312HM vs. P2414H.Tudom, hogy ezek az oldalak nem érnek így semmit, de akkor ebből azt szűrőm le, hogy általános felhasználásra (néha játék, főleg netezés, szövegszerkesztés) 60k-ig a 2312HM-nél nincs jobb választás.
A P-nek rosszabbak a betekintési szögei stb., tehát az drágább, de ilyen célra nem kimondottan jobb.
Jól gondolom?
-
Rasiel
senior tag
válasz werszomjas #44714 üzenetére
Teljesen mindegy melyiktől veszed a monitort, mindkettő ajánlott bolt. Oázisban van lehetőség prémium kalibrálásra is, ami plusz felár persze, átlagfelhasználónak nem biztos, hogy megéri. Prémium kalibráláskor profibb műszerrel dolgoznak.
-
rígel
őstag
válasz Zozzer888 #44710 üzenetére
Ezt csak úgy tudnám eldönteni ha mindkettőt használnám párhuzamosan, mondjuk munkahelyen és otthon. Amúgy most hogy itt van előttem élőben a kinézetet már biztos nem bántam meg, impozánsabb, sallangmentes, egyszerű, de minőséget sugárzó forma, szemben a csiscsásabb (nem túlzottan, de mégis) annyira nem letisztult formavilággal, olcsóbb hatást keltő anyagokkal.
Ezek is fontos dolgok, hiszen egy berendezési tárgy is.
Persze a használati értékét a képminőség dönti majd el, és nálam az, hogy hosszú távon mennyire fogja fárasztani a szemem. Este az lesz az első hogy megvizsgálom hogy PWM-es e a háttérvilágítás -
*Ropi*
félisten
válasz werszomjas #44714 üzenetére
Akkor válaszd a két jegyest, mert az közelebb van!
-
*Ropi*
félisten
válasz werszomjas #44709 üzenetére
Mégsem akciós a kalibrálás a monitorgurunál?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz werszomjas #44709 üzenetére
Válaszd azt, amelyiknek szebb a honlapja.
-
Zozzer888
addikt
-
werszomjas
addikt
Melyik az ajánlottabb bolt?
Oázis vagy Monitorguru?
Kalibrálást hol végzik profibb szinten?
Dell monitorokra gondolom mind2 helyen gyári garancia van és nem bolti.
Teljesen azonosak az árak, még csak az olcsóbbat sem tudom választani
Mindkét honlap tetszik
[ Szerkesztve ]
üdv
-
rígel
őstag
Megjött a DELL S2340L-em, még csak egy munkahelyi gépen volt módom kipróbálni d-sub-bal. Azért izzítottam be hogy megnézzem van-e pixelhiaba, mert akkor haza sem vittem volna, de tökéletes.
Impozáns darab, nagyon szép kontrasztos képe van (legalábbis az öreg syncmaster 710N-hez mérten) még így is, de majd otthon hdmi kábelen meglátom mit tud. -
Rasiel
senior tag
válasz #78213120 #44705 üzenetére
Dell S2240L ---> ez glossy (tükrös) kivitel.
LG 22EA63V-P(#44701) nagyszegi: Dell U2312HM vagy Dell P2314H
-
törölt tag
Hali
Monitoros topik , így ezzel kapcsolatos a kérésem
Szeretnék egy jó kis moncsit 22" FullHD -t , játékra , filmnézésre - ugye ha ezekre jó , akkor már a többi általános célra is tökéletes .
Árban 43ezer a plafon ... ASUS termék semmiképp , csalódások a márkában ...
HDMI bemenet kell - hangszórót ne tartalmazzon . Előre is köszike . -
*Ropi*
félisten
válasz Mercutio_ #44703 üzenetére
Pedig kipróbálhatnád azt a 2709-et: nem rossz darab. KTTech a rábeszélésemre az Eizo S2242W-jét (előtte meg S2231-e volt) cserélte le rá pár napja... Ééérted:
- KTTech,
- egy Eizót...
Tény, hogy nem játékra találták ki, meg tényleg fűt (kalibráltan 70W körül fogyaszt): tipikusan téli monitor. Viszont a képe elég sok mindennek odaver a maiak közül is.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz *Ropi* #44702 üzenetére
Jah, közben ráleltem a
monitortftcentral-on, van valami a piacon 24-27" valós 8 bit 70k alatt/körül és PWM mentes? (az U2709W-n kívül (ami meg PVA paneles hőerőmű, meg, hogy lesz azon játszás? ))Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nagyszegi
tag
Üdv!
Gondolkozom egy új monitor vásárlásában. Főleg játékra lenne használva. Egyenlőre egy 24" ASUS VN247 fogta meg a fantáziám. A pénzügyi keretem erre körülbelül ebben az 50K-s környezetben mozog. Szóval érdekelne egyrészt a véleményetek erről a monitorról másrészt szívesen fogadok egyéb ötleteket h mi jöhetne még szóba erre a célra ilyen árkategóriában. Persze ha van valami ami hasonlót tud kevesebbért az még jobb lenne
Segítségeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest