Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Visty

    csendes tag

    Sziasztok!

    3 db klímát szeretnénk 3 szobába (17-20m2 körüliek, 2.95m belmagassággal), csak hűtésre nyárra.
    A 3db klímából 2db egy villanyórán (16a) lenne, ahol a nap nagy részében van 1.5-2 kw közötti folyamatos fogyasztás (sok PC fut egyszerre). Villanyszerelővel amikor beszéltünk ő azt mondta hogy ezek a mai klímák hűtésnél csak 600w körül fogyasztanak ezért még be kéne férjen. Ez a ~600w ez mennyire igaz? Megoldható lenne hogy a 2 klíma összfogyasztása ne nagyon lépje túl a 1.5kw-ot? (Kb 26 fok lenne a cél.) Tudom eléggé ki van centizve, de a villanyóra bővítés nem nagyon kivitelezhető.
    Nyár óta tervezzük a dolgot, hátha majd az őszi-téli időszakban kicsit olcsóbban megússzuk, de épp ellenkezőleg szinte minden drágult. Gondolom ár esésre nem sok esély van. Eredetileg szerettük volna 600e-ből megúszni szereléssel mindennel (támogatás nincs), de az most legfeljebb valami whirlpoolal jönne ki. Most már inkább 800e körüli keretben gondolkodunk (szereléssel) de ahogy elnézem az is nagyon határeset. Nézegettem a 3,2es Gree Lomo Pluszt. Az elég lehet ekkora szobákra, vagy a 3.2 kevés? Esetleg van valami ajánlottabb 3.2 - 3.5-es márka/típus 200+szerelés körül?
    Ahogy fentebb írtam az egyetlen fontosabb szempont hogy megoldható legyen hogy a hűtés fogyasztása a 700-800w-ot ne lépje túl/klíma.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés