Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klímamester
csendes tag
Én azt tudom, hogy az Auchan visszáruzik, ami nem kel el szezon végére, azt a beszállítónak vissza kell vennie. Ezek szerint nem életszerű, hogy két-három éves készülék kerülne a polcokra - bár nem is kizárt. 65.000 forintot persze megér, feltéve, ha működik és van rá garancia is. Ha nem műkszik, akkor tízezret sem ér.
-
hcs57
addikt
válasz
Klímamester #4996 üzenetére
Szerintem már nem egy éve állt, ez az első inverteres sorozatból van, ha jól tudom 2011-s modell... de inverteres és nem on-off. az elszíneződés pedig abból látszik, hogy a burkolat egy része le volt ragasztva, alatta világosabb.
A másik, 65000 Ft és nem 120000. -
stangli
senior tag
válasz
Klímamester #4995 üzenetére
mint pl?
-
hcs57
addikt
A debreceni Auchanban még van egy Whirlpool AMD 038 inverteres klíma 65000 Ft-ért... a beltéri kiállított darab volt, de semmi baja, csak a fehér műanyag kicsit megsárgult... nekem a 039 van, rendben működik.
Akit érdekel, az siessen, 1 db van.
-
stangli
senior tag
Sziasztok,
Fisher klímáról mi a vélemény?
Thx
-
asha07lcc
tag
válasz
Klímamester #4987 üzenetére
Nem jól tudod.
http://www.fujitsu-general.com/global/corporate/profile/history.htmlÉrdekes a pontos katalógusadatok a Daikin esetében(ha Gree gyártás akkor sem ezek szerint a Daikin meg a Gree-vel állt össze?) nem számítanak, egyéb esetben igen
-
Klímamester
csendes tag
Hát, nem tudom, nekem volt szerencsém mostanában találkozni pár darab ilyen General géppel, véleményem szerint nem nagyon lehet egy lapon emlegetni az eredeti Fujitsukkal. Sokkal gyatrább az összeszerelése, zajosabb a működése. Ha jól tudom ez valami indiai cég, amivel a Fujitsu összeállt, mint a Daikin a malajziai McQuay-el. Ha már Fujitsut veszel, akkor érdemesebb megmaradni annál, ami frankó. Persze ez csak az én magánvéleményem.
Az FTX25/RX25-ös Daikin szerintem marha jó gép, egy cseppet a Fujitsu fölött van minőségben és persze árban is. A Mitsubishi is jó, persze abból sem a belépő modellt kell mindenáron erőltetni, mert azok minden gyártónál alacsonyabb színvonalat képviselnek.
-
asha07lcc
tag
General-Fujitsu ASHG07LECA vagy ASHG09LECA. Halkabb a Daikinnál is .
Megegyewzik az ASYG07LECA és az ASYG09LECA modellel.
Kültérije is halkítható egy gombnyomással.Meg merem kockáztatni talán ez a legcsenbdesebb gép a tapasztalat alapján. legalábbis az egyik legcsendesebb.
http://fujitsu-general.de/air-conditioners/residential-use/wall-types/asyg-07-lec.html
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Árajánlatot kaptam 3 klímára:
Gree Comfort Inverter GWH09KF
MITSUBISHI MSZ-HJ25VA/MUZ-HJ25VA
DAIKIN FTXV25AB+RXV25ABA Mitsubishi beltéri zajszintje 22, 30, 37 dBA (kis, közép, nagy ). CineDOG1 írja hogy a Daikin FTX35 JV1B halkabb.
A Daikin beltéri zajszintje 28 34 39 41 dBA (éjszakai, kis, közép, nagy). asha07lcc írja hogy van alaphangja.
Ahogy itt olvasom, többek javasolták még a Daikin FTX25JV modellt is.
Számomra az alacsony zajszint a legfontosabb. Melyik az a Daikin, amely az FTXV25AB fölött van , és megfelelően halk, valamint nem Gree gyártás?
-
asha07lcc
tag
válasz
asha07lcc #4979 üzenetére
Kiegészítés:
ha fűtés a fő célod a géppel nem árt azt a 12. oldalt alaposan megnézni.
Ha a - 5 C fokos tartományt nézzük és 22 C belső hőmérsékletet :
2,58kw fűtőtelj 0,85kw elektromos telj 3,03 COP 600m3/h (már alkalmas a H tarifára ahol A2/20 min 3 COP)
Ugye ez 3,5 kw gépNézzül a Fujitsu ASYG07LUCA modellt : ez hivatalosan 2 kw gép
Ha a - 5 C fokos tartományt 22C szobahőm-nézzük:
2,57kw fűtőtelj 0,97kw elektromos telj 2,65 COP 690m3/h (már alkalmas a H tarifára ahol A2/20 min 3 COP)
Ugye ez nem 3,5 kw gép.Ha az ASYG12LUCA modellt nézzük ami a 3,5 kw aza a Daikin említett tíőusának megfelelő modell:
3,94kw fűtőtelj 1,54kw elektromos telj 2,558 COP 850m3/h (már alkalmas a H tarifára ahol A2/20 min 3 COP)
Ugye ez 3,5 kw gép.Akkor fűt nagyot amikor kell. Azt nem tartalmazza egy doksi sem ha visszaszabályoz mondjuk 3,94 kw helyett a Fujitsu 2,54kw- fűtőteljesítményre akkor milyen a COP de gyanítom, hogy ott van vagy jobb mint a Daikin.
Itt látszik az eltérő koncepció az alap illetve az eggyel alap feletti gépek esetén. Használatra komfort szempoontjából éás a téli használhatóság szempontjából(nem baj ha nem 1-es COP-s húsugárzó állítja elő a hiányzó meleget) és összekép szempontjából nekem a Fuji pl ezért szimpatikusabb hasonló megbízhatóság esetén. Ugye egyik esetben jobb a COP de kisebb a teljesítmény, ha ezt viszont 1-es COP-s hősugárzóval kell pótüolni nagy hidegben hiába jobb a COP....
illetve szerintem ha olyan teljesítményt ad le a Fujitsu mint a Daikin akkor a COP EER jobb a Fujitsu esetén.
Mielőtt megkövezne bárki az alapmodell az ASYG...LECA vagy LMCA modellek esetén rosszabbak az adatok de a Daikin alapmodelleknél jobbak. Beteszem azokat az asdatokat is. Jelenleg General ASHG07LECA és ASHG09LECA modellek elérhetőek kedvező kondíciókkal kifutóként.
Légszállítás egységesen max 690m3/h az adatok arra vonatkoznak. Látható itt is, hogy a leadott fűtőtelj. ugyanezen -5C/22c esetén a 2 kw gép esetén is nagyobb, mint a Daikin 3,5 kw gépe esetén. -
asha07lcc
tag
Ebben fűtési adatokat találsz táblázatosan.12. oldal
Figyelembe kell venniu azt, hogy a légszállítása ennek a modellcsaládnak a jű fűtési adatok mellett is elég kicsi. Még a 3,5 kw modell esetén is 600 m3/h (Fujitsu ASYG12LUCA: 850m3/h)a max légszállítása a beltéri egységnek míg a konkurrens japán márkák esetén30-40%-al magasabb ez az érték. Ez annyit jelent azok kis-közép fordulaton szállítanak ennyi levegőt.
Ez fűtés esetén amikor a magasfali gép a gravitávióval is harcol fontos lehet.Ha az ára jó akkor vedd meg ha 200 körül vagy felette van nézz szét más márkáknál is.
[ Módosította: radi8tor ]
-
krx21
nagyúr
Végre jönnek a hűvösebb éjszakák...
Ahhoz képest semelyik klíma nem olyan jó...
-
-
jani08
csendes tag
Daikin FTX35JV+RX35JV inverteres klíma A+
Valaki tud nekem róla valamit mondani? -
-
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
Szobámba keresnék (kb. 15m2) légkondit. Télen a fűtést ezzel szeretném megoldani. A keret 200e Ft maximum. Milyet tudnátok ajánlani?
-
neduddki
nagyúr
I!
16fok van kinn es vkinel megy kongyi, ennyire hujjel ne legyenek ,mar az emberek:- (((
udv
neduddki
-
asha07lcc
tag
válasz
BlacKSouL #4953 üzenetére
A Daikin Ururu illetve az új Fujitsu Nocria(Mindkettő R32 közegű) tud télen is párátlanítani sok pénzért. Nocria még nincs az Eu-ban. Ezek hűtőtt és párhuzamos fűtött zónán húzzák át a levegőt.
Ebben az üzemmódben inverteres párátlanító gép a funkció.
Télen is. Fél milla a gép kb. Igaz magas EER COP SEER SCOP. -
ngabor2
nagyúr
válasz
bigrock #4945 üzenetére
Első lépés valóban a legalább reggelente megejtett rövid szellőztetés.
Ha elsősorban páramentesíteni szeretnél, akkor egy mobil klíma, vagy kifejezetten páramentesítő készülék olcsóbb megoldás lehet. Mi is emiatt vettünk télen mobil klímát, ami be is vált. Arra figyelj oda, hogy elég nagy teljesítményű legyen, mert a kis, 20 nm-re ajánlott készülékek kb. semmit nem tudnak.
Csak páramentesítésre én biztos nem ruháznék be split klímára.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bigrock #4945 üzenetére
[link] !
A klíma télen nem nagyon párátlanít. A klíma párátlanítása alapvetően abból fakad, hogy hűtéskor a hideg hőcserélőn lecsapódik a levegő nedvességtartalma, ami összegyűlik, és a kondenzvíz levezetőn kivezetik a szabadba. Amikor fűt, akkor viszont a klíma a legmelegebb.
Télre magas pára esetén a linkeltekhez hasonló párátlanító szükséges. Ceresit meg felejtős.
Mindazonáltal ez még nem zárja ki a klímát is, télen párátlanítás helyett fűtésre mondjuk, nyáron meg hűtésre és párátlanításra. De persze a kettő együtt már költséges. Én első körben (úgyis fűtési szezon jön) a párátlanítót venném meg már most. -
bigrock
addikt
Elhiszem, és hidd el, mindenféle szellőztetés/fűtés combo-t kipróbáltunk már, nagyon kevés sikerrel. Ceresit=Lóf***z
Ami bevált: a mobil páramentesítő gép, csak az meg most döglött meg és 50K körül van az új, javítani meg nem érdemes...Ez egyébként 24/7-ben napi 6-7 liter vizet kiszedett a levegőből, nem győztem cserélni a tartályt. Az ablakokra is szereltem szellőző nyílást, de kb. 5% hatása volt. Folyamatban van a ház alapjának fémlemezes szigetelése (lapos lemezeket vernek be, amik fedésben vannak és nem engedik felszivárogni a téglafalban a nedvességet.)
A másik alternatíva még a hőcserélős/hővisszanyerős szellőztető rendszer, de az meg 500K-nál kezdődik.
Azért gondolkodom klímában, mert az tud hűteni, fűteni és talán páramentesíteni is, kérdés hogy milyen hatásfokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest