Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3251) asha07lcc válasza laszlo168 (#3248) üzenetére


asha07lcc
tag

Öreg számológépekben is van ilyen az rugalmas.

(#3252) psg5 válasza asha07lcc (#3231) üzenetére


psg5
veterán

Köszönöm a segítségeket, valamint a sok konkrét ajánlatot is mindenkinek! :R

F.K.T.

(#3253) asha07lcc


asha07lcc
tag

Panasonic és Fujitsu készülékek kismértékű, de biztos áremelkedése várható a nagyon közeli jövőben.

(#3254) sittes79


sittes79
addikt

Sziasztok,

Lenne egy használt split klíma samsung AQ12, amit 150.000-ért tennének fel szereléssel mindennel együtt. Szerintetek belevágjak vagy vegyek egy újat inkább. Akit találtam szerelőt 45.000-ért szerel. De csak erre vállal garanciát, kicsit szkeptikus vagyok, hogy rám akar sózni valamit...

Amúgy egy 4-ik emeleti tégla lakás 15m2-es szobját szeretném hűteni. 150k a keret körülbelül, ha lehet szereléssel. on/off szerintem elég lenne nekem.

Kérem adjatok tanácsot.

Köszönöm

(#3255) lili_lili


lili_lili
újonc

sziasztok,

látom, hogy itt vannak tényleges szakértők is légkondi-témában, kérlek válaszoljatok!
szeretnénk beszerelni egy klímát a lakásunkba. 2db szoba van egymás mellett, ugy gondoltuk, egy db klíma elég lenne (nem akarunk hideget, csak hogy nyaranta elviselhetőre hűtse a levegőt) a két szoba bejáratával szemközti falra.
1) ez lehetséges megoldás-e, ha a többi helységet nem akarjuk hűteni, és a két szoba alapterülete összesen 30m2 lehet max. ?

2) a netes kutatás alapján először a Samsung Maldives gépeket néztem ki, árban és felszereltségben okésnak tűnnek. viszont egyrészt gyanús lett, hogy mindenhol ezek vannak leárazva, illetve itt is olvastam régebbi hozzászólásokban, hogy a hivatásos szerelők nem ajánlják. drága a fenntartása? gyakran hibásodik? mit ajánlanátok helyette, ha nem tudunk beruházni egy 3-4 száz ezres Daikinra például (akármennyire is mindenki ezt javasolja). A Midea-król mi a véleményetek? olcsó=gagyi?

Köszönöm a segítséget

Lili

(#3256) windy válasza sittes79 (#3254) üzenetére


windy
tag

Elég komoly lehúzás, ugyanis újkorában kb. 100.000 forint volt ez a gép, tehát használtan ( szerintem nem ér meg ötvenet sem nagyon. Egy ekkora kicsi szobába meg teljesen felesleges a 3,5 kW-os klíma, bőven elég a 2 kW körüli is. On-off-os már elég kevés van a piacon, de azért még lehet találni. Szerintem még nálunk is akad a raktárban, ha gondolod, keress meg.

(#3257) windy válasza lili_lili (#3255) üzenetére


windy
tag

Mindenképpen inkább Samsung, mint Midea. A Maldives nem olyan vészes, ha egyáltalán találsz még belőle valahol, akkor érdemes lecsapni rá, mert nagyon lenn van az ára. Azért olyan olcsó, mert a Samsung hagyja lecsúszni az árakat az eladások érdekében.

Egyébként tévedsz a Daikinnal kapcsolatban. Nem annyira drága az, mint sokan gondolják. Nálunk olyan akció van még most két hétig, hogy elengedjük a telepítésből a munkadíjat, így telepítéssel együtt egy Daikin készülék ára már egészen elérhető közelségbe kerül

(#3259) asha07lcc válasza lili_lili (#3255) üzenetére


asha07lcc
tag

Van segítség egy kicsit drágábban(20 e ft a különbség) már van japán minőségi inverteres gép. de ezzel azonos vagy alacsonyabb árban pl Gree inverteres ami megbízható.

A legakciósabb Daikinnál is jobb a bekerülése mindkettőnek.

Bőven 200e alatt ha így érthetőbb:) Mindennel együtt.

[ Módosította: radi8tor ]

(#3261) asha07lcc válasza asha07lcc (#3253) üzenetére


asha07lcc
tag

4% a a Panasonic áremelés mértéke ez mai info.

(#3262) asha07lcc válasza asha07lcc (#3261) üzenetére


asha07lcc
tag

Megérkezett a Midea és az LG árváltozás is.

(#3263) marcsi.999


marcsi.999
újonc

Sziasztok,

Tavaly nyáron jutottam el oda, hogy nem bírom tovább tetőteres lakásomban a folyamatos 32 fokot. Kizárólag hűteni szeretnék egy 20 négyzetméteres szobát. Elkezdtem nézegetni a webáruházak kínálatát, én is a Samsung Maldives klímát néztem ki, árban és adatokban is megnyerőnek tűnt. Aztán beleolvasgattam fórumokba és teljesen összezavarodtam. Tényleg csak egyetlen típus, a Daikin a megbízható? Alacsonyabb árkategóriában nincs egyetlen márka se, amely tuti, hogy nem fog néhány éven belül meghibásodni?

Minden Samsung rossz? Ehhez a Maldiveshez is gyakran kell szerelőt hívni?

Kérlek benneteket, segítsetek egy laikus nőnek. Szakemberek válaszának is örülnék.

Előre is köszönöm.

(#3264) radi8tor válasza marcsi.999 (#3263) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Dehogy is csak a Daikin a jó.
Nekem pl egy 8 éves Genex klímám van, amit anno 40000 Ft-ért vettem.
Akkor adtam neki 2-3 évet. De még máig is tökéletes.

Az a Maldives nekem is tetszik, másik szobába lehet szervírozok egyet, már csak a pénz kéne rá. :)

⭐ Stella

(#3265) asha07lcc válasza marcsi.999 (#3263) üzenetére


asha07lcc
tag

Minden japán gép jó sok koreai gép is jó és kínai is jó pl a Gree amik ide az országba kerülnek. Samuknál az elektronika hiba gyakoribb.

(#3266) asha07lcc válasza marcsi.999 (#3263) üzenetére


asha07lcc
tag

Olvasd el a privát üzeneteid, szerintem már többen javasoltak terméket.
Pl a Fujitsu árban közel nagyon közel a Samuhoz minden igényt kielégít és nagyon visszaszaályoz ami lényeges. Azt én bátorkodtam javasolni:)

(#3267) ALI_G


ALI_G
veterán

Hi!
Szeretnék klímát a nappaliba, nagyjából 20 nm, panel, gyenge szigeteléssel, 1 emelet, kifejezetten árnyékolt, közvetlen napfény szinte sose éri, mégis volt 30 fok tavaly a legmelegebb időszakban. Mindössze pár évre tervezek ezzel a lakással, úgyhogy nem kell profi klíma, inkább az ár a meghatározó. Persze nem baj, ha garancia lejárta után nem kell még lecserélnem és eladáskor se fintorogjanak majd a vevők (persze az árát sose látom viszont).
Nagyon nem vagyok otthon, milyen lehetőségeim vannak, milyen ársávokban mit lehet kapni és mit érdemes keresni.
Szintén keresek hozzá megbízható szakembert pesten aki beszerzi és/vagy beszereli.
Köszi,
Ali

(#3268) marcsi.999


marcsi.999
újonc

Köszi a segítségeteket, végül a Daikin lett a befutó. Nem mertem lejjebb adni. :)

(#3269) asha07lcc válasza marcsi.999 (#3268) üzenetére


asha07lcc
tag

Szerintem a Fujitsu alkalmasabb kis helyiségekre a szabélyzás miatt és ugyanolyan tartós az alapmodellek is takarékosak, takarékosabbak, mint a Daikinok.
Azzal szerintem nem adod lejjebb, sőt.
Az FTXN...L9 sorozatú Daikinoiknál szerintem jobb választás az ASHG ASYG ...LECA LMCA soroztat.

(#3270) windy válasza marcsi.999 (#3268) üzenetére


windy
tag

Jól választottál, mindenképpen a Daikin a legjobb márka. Az már csak ráadás, hogy van magyarországi gyári képviselet, ami igencsak biztonságot nyújt.

(#3271) asha07lcc válasza marcsi.999 (#3268) üzenetére


asha07lcc
tag

Tartom a véleményem, ár/érték arányban a Fujitsu verhetetlen.
Jó választás lehet a Daikin is, de amikor 0,9 kw hűtőteljesítménynél amire max vissza tud szabályozni majd onoff gépként viselkedik egy kis helyiségbe akkor lehet átgondolni jobb-e a komfortosabb folyamatos hűtés egy Fujitsutól.:) Ami olcsóbb és halkabb és takarékosabb.

Japán gép esetén a tartósság meg gyakorlatilag egyforma.

A felhasználó szempontjából meg mindegy egy jó importőr vagy egy gyári képviselet amelyik az alkatrészt adja.
Az viszont nem mindegy milyen áron, Ha egy fődarab értéke eléri az újkori teljes gépár 70%-át az ember azért elgondolkodik egy pillanatra.

[ Szerkesztve ]

(#3272) no-police válasza asha07lcc (#3271) üzenetére


no-police
csendes tag

Miért lehet az, hogy akárhány klímással találkozom, vagy a klímás honlapokat olvasom, mindegyik a Daikin márkát ismeri el legjobbnak, kiemelten a minőséget, élettartamot, megbízhatóságot tekintve. Szóba kerül még a Toshiba is. Persze mindkét márkánal megemlítik a viszonylagos magas árat.Ezzel szemben te erősen próbálod súlykolni, hogy a Fujitsu mennyivel jobb. Valahogy azt érzem, hogy neked valami fontos érdeked szolgálja, hogy ezt a márkát told előtérbe szemben a klímások jelentős többségével.

(#3273) Klímamester válasza no-police (#3272) üzenetére


Klímamester
csendes tag

Ennek az lehet az oka, hogy a Columbusnak a viszonteladója, és ők a Fujitsut importálják, arra tudnak magas árrést adni, míg a Daikinra nem. Többet keres rajta, így persze, hogy azt ajánlja. Az azért köztudott, hogy a Daikin tényleg magasan a legjobb minőséget jelenteti a klímagyártók között. Nekem egyébként a Fujitsuval is jók a tapasztalataim, de azért van különbség a Daikin javára.

(#3274) Yany


Yany
addikt

Fujitsuk védelmében mondom, hogy speciel én mindenhonnan (nem csak klímástól) dícsérni hallottam őket. Nem is értem, hogy miért fáj, ha tágítják a világképed ezzel a márkával is. Még ha tényleg valami gagyit mondana, de a Fujitsu éppen úgy japán minőség, mint a Toshiba, ahogy róluk hallok/olvasok az elmúlt hónapokban.

Meg ez a "Daikin a legjobb" kijelentés bizony nem ilyen fekete/fehér. Sokféle szempont lehet, amit figyelembe véve nem is feltétlen azzal jár a legjobban az ember. Ld. Asha07lcc észrevételeit.

[ Szerkesztve ]

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#3275) asha07lcc


asha07lcc
tag

A végfelhasználót a normális minőség megbízhatóság és az ár , alkatrészellátás biztonsága és költsége érdekli.
Az alap Daikinoknál jobbak a Fujitsu alap LMCA LECA sorozatú gépei szerintem.
Takarékosabbak, szélesebb a szabályzási tartományuk és ugyanolyan tartósak, garancia után is van alkatrész ha kell és olcsóbb mint az alap Daikin termékekhez.

Az LLC LLCA sorozat talán hatékonyságban egyéb mutatóban a Daikin FTXNL9 sorozatához nagyon hasonló.
Ott meg még nagyobb az árkülönbség.

Teljese korrekt módon nem lehet összehasonlítani őket, mivel mindegyik valamiben jobb vagy rosszabb a másiknál. Ráadásul meghibásodási statisztikát eleven ember még nem látott egyik esetben sem, mint ahogy a többi márka esetében sem jellemzően publikus adat ez,.
És olcsóbbak is.

A két fenti márkán gyakorlatilag azonos az árrés mint ahogy a Panasonic esetén is ugyanekkora így a feladatra alkalmasabb és ár-értékarányban jobb terméket javasolom ha a support egyforma.
De meg lehet fordítani a kérdést: ha egy termék jobb takarékosabb olcsóbb komfortosabb és a felhasználó számára nem derül ki soha mennyivel tartósabb(?) akkor mi indokolja az egyik vagy a másik termék, márka ajánlását?
Csak az a kijelentés, hogy valaki azt állítja jobb? Vagy az a szemantika mely egy márka kiemelését célozza?
Műszaki indok esetleg? Komfort indok esetleg? Mert a szabályzási tartomány kis helyiségenél az pl
Vagy az, hogy a Fujitsu esetén az importőr magas árrést ad? Miért, a többinél nem?
Ugyanezzel a logikával a Daikint is javasolja az akinek az szimpatikusabb, nyilván van ott is árrés, de alátámasztva az a kijelentés nem lehet, hogy jobb vagy rosszabb, egyeséval kell minden terméket megnézni és a saját kategóriájában összehasonlítani a másik termékkel.. Műszaki tartalom, ár-érték arány maga a naturális ár tartósság(statisztika van bármelyikről is?)és még sok paraméter alapján.

De csak úgy kijelenteni, hogy az egyik jobb és kész szerintem nem helytálló.
Daikin esetében tapasztalom sok esetben ezt ,és van is Daikin ami magasan jobb mint a kategóriában a versenytársai, de a KATEGÓRIÁJÁBAN.
Vagy vannak olyan termékei ami a másik verenytársnál nincs is, ott meg abszolutt győztes, műszaki szempontból.
De a konkurrenciának is vannak termékei amik a saját kategóriájukban jobbak szerintem a Daikin termékeknél.

És persze ha valaki valamit javasol nyilván szeretne profitot akárminek is hívják a berendezést.

Lényeges a garancia utáni alkatrészellátás, de lényegesebb talán még annál is az ár, és a Daikinok esetében nem mondhatjuk, hogy nem meglepő néhány alkatrészár.

Persze a Fujitsu sem szégyellős, de a még megfizethető kategóriában van a gép használt értékéhez mérten.
Daikin esetén az alkatrészár meghaladhatja egy tételben is a gép újkori árának 50%-át ami annyit jelent egy alkatrész is drágább lehet, mint egy monosplit sima használt értéke.
Megemlíthetném még a Hitachit is az alap gépei azokbnak is egészen jók csak drágábbak a Fujitsunál.

Nagyobb gépek esetén a helyzet is más az egy másik kategória.
Persze jó a Toshiba is és Mitsubishi sem kutya ott egy kicsit akadozóbb az alkatrészellátás de van.

Ne feledkezzünk meg a Panasonicról sem az is japán:)

És ott lohol a sok kis koreai meg kínai.

És a kínaiak sok esetben kooperálnak a japánokkal(Daikin-Gree, Midea-Toshiba például)

(#3276) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

na besletem a elmu-vel amnnyiben tudok scoop-ot pruduklani a lg-re akkor egy egyszeru kervennyel atminositik a h-t g-re, na kinek van scoop-ja???:- )))
meg kell nenzi a LUCA-t is hogy az ahogy all

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#3277) Yany válasza neduddki (#3276) üzenetére


Yany
addikt

Ha a LUCA-ról van infód, ne tartsd magadban. ;)

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#3278) asha07lcc válasza neduddki (#3276) üzenetére


asha07lcc
tag

Magpróbálom lefordítani:)

Van 1 LG géped amit H tarifáról G azaz Geo tarifára akarsz átminősíteni?
U.i levegő-levegő hőszibvattyúval jan 1-től ,ehet a Geo tarifa is, de azt tudni kell a H tarifa szünetmentes okt 15 és ápr 15 közt, míg a geo tarifa 2x2 óra szünet napponta viszont egész éven át. Van ezenkívül is különbség, a Geo tarifát nem míg a H tarifát kormámyrendelet teszi kötelezővé. Technikai részletekben SCOP kell a Geo-hoz míg A2/20 a H tarifához. Illetve Geo-ra nem az A2/20 kell.

SCOP-ja minden euroventes gépnek van.

A Fujitsu LUCA sorozat itt:

http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=30&select_marque=FUJITSU&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=15&indice_affiche=1

Az LG sorozat itt:

http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?rub=04&srub=01&ssrub=&lg=en&select_prog=AC&select_partic=132&select_marque=LG&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&crit=e12ek

A Daikin kis gépei itt:
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=20&select_marque=DAIKIN&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=25&indice_affiche=2

Itt már volt ugyanerről szó:

(#3143) asha07lcc válasza Hiperhuje (#3142) üzenetére

Sok esetben ezt sem árt nézni beszédes adatok is vannak benne.

(#3279) asha07lcc válasza neduddki (#3276) üzenetére


asha07lcc
tag

Biztos, hogy érdemes átminősíteni?
Ugyanis a fűtési idényt lefedi a H és nincs 2x áramszünet naponta. Azt nem nagyon szereti az inverteres klíma.

Igaz ezért cserébe a nyári 1 hónapot is olcsóbb árammal tudod hűteni.

Apropó SCOP számolás csak a 2013 jan 1 utáni modellekre kötelező.
Sij gyártó a 2012-es modellnek adott új nevet és azt bemérette. Lehet a te géped is ilyen.
Mi a pontos típusszáma?

[ Szerkesztve ]

(#3280) neduddki válasza asha07lcc (#3278) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

az enyemnek semmifle mert erteke nincs az juroventnel, de errol mar trecseltunk ha jol emlexem
amikor pedig elmu-nel juroventes certekrol kezdtem beszleni ugy nesztke rammint aki avaltott hottentotaban, aszontak nekik gyari adat kell nem jurovent:- )))) /tom n=en azt/

udv

neduddki

mod: oktober 20 ota most erem el130kWh-t napi 1-2 oraval, komojjan mondomstand byban tobbet eszik, tavajj nyaron aszm 5v,6 ejszkat ment legkiseb fooztaon

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#3281) asha07lcc válasza neduddki (#3280) üzenetére


asha07lcc
tag

a DACH-ra is ugyanúgy fognak nézni:)

Pedig az is rajta van a nyomtatványukon. Ők kérik az adatokat....COP és PER érték stb stb....

itt a nyomtatvány ezt kell kitölteni Elmü területen.
Ók szerkesztették . Ők adták ki ,rajta van az Elmü-Émász honlapon letölthető.

Érdekes mindenesetre, hogy az általuk kért adatokról nincs lövése sem az ügyintézőnek.

(#3282) neduddki válasza asha07lcc (#3281) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

osszel en magyara\ztam nekik hog ni jaz a cop....

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#3283) asha07lcc válasza windy (#3189) üzenetére


asha07lcc
tag

Úgy látszik a Daikin is beéállt az egy két gyártó sorába , a palettás OKI belépő új modell szintén nagyon visszaszabályoz. Erősen emlékeztet a zajszint és a szabályzási tartomány a GREE gépekre.... Légszállítás zsjszint tekintetében mindenképp.

28dB(A) silent üzemmódban egy japán géptől kissé soknak tűnik.

http://en.megaelectronics.bg/klimatici/invertorni-klimatici/daikin-ftxv25ab-rxv25ab-oki-komfort.html

http://www.daikin.de/docs/ECPEN14-034-tcm478-310721.pdf

http://www.daikin.com/press/2009/090218/index.html

[ Szerkesztve ]

(#3284) adamdh


adamdh
csendes tag

Sziasztok!

160e Ft-ig keresnék klímát(3,5kW), de nem nagyon igazodok el, hogy mi lenne a legjobb választás.
Eddig Mideat, Nordot, és Samsungot javasoltak. Itt újabb 3 márkával találkoztam, és végképp nem tudom melyiket válasszam. Szerelésre eddig 45e, és 60e ajánlatokat kaptam.
Ti mit javasolnátok?

Segítségeteket előre is köszönöm.
Adam

(#3285) asha07lcc válasza adamdh (#3284) üzenetére


asha07lcc
tag

És még a márkák alatt is a lebontott típusokat érdemes megnézni.

A költségvetés épp csak határos, de belefér egy normálisabb gép. A Nord is Gree.

Kérdés a hűtés vagy a fűtés inkább amire kell a gép?

Jó választás lehet a GREE(Nord Inventor, Sinclair, stb név alatt) de eredeti Gree néve és ismert típusszám alatt javasolnám.

Ha érdekel egy jó gép (ma jó napom van) írj egy privátot és kapsz a japán gépekre is egy kedvező javaslatot pár egyéb márkára ebből nagy része belefér a keretedbe .Mind all dc inverteres:) Japánokból sem egy márka....

(#3286) asha07lcc válasza adamdh (#3284) üzenetére


asha07lcc
tag

Mit szeretnél hűteni?

(#3287) balhmm


balhmm
tag

Valaki elmagyarázná nekem hogyan működik az az "olcsó áram" dolog?

Meglévő társasházi lakásban van bármi megoldás ilyen rendszer kiépítésére?

(#3288) neduddki válasza balhmm (#3287) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

elmu dogoz a csaladban 14ft:- )
masil
kialakisztasz egy plusz merohejjet szabjjosan ~50k
a klimad copja jobb mint 3 mehet H tarifa okt15-apr15 ~28ft fojjmatosan van szolgaltatas

klimad scoppja jobb mint 4.1 geo tarifa ~29ft votl mikro nreztem egeszevben de vezeretl napi 20 oras azaz 2x2 orara kikapcsol

udv

neduddki

mod: aj es szamolj jopar hetet mire atkuzod magad az ugyintezokon akinek foglamuk sincs rola hogy Te ill Ok mit aklranak:- ((( talan a perfiben a srachoz erdemes menni

ja es a szerelik se tugyak mi kell, a rataros tudta mert neki van egy pairja mit kell ijjenor kiadni, amugy a rendszerrel si akadnak gondok mert 5 honaopba telt mire ragyuttek hogy nekm van ijjenem /ugy hogy ugye elmu engedejjezi elmu szerelik, plombalja..../ ebbol 2 honapig en baszogattam oket, a legszebb az volt hogyaszontak a digitalsi orat nem kell olvasni mert magatol jelent, de mindeki, na az ujabb 3 het volt mire kiderutl hogy hozzam megse kerut fel a modul,

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#3289) havri1


havri1
félisten

Tegnap felszerelték a másik klímát is, eddig nagyon tuti, bár csak teszt jelleggel próbáltam fűtésre.
AUX ASW-H12AD4/SDR1 a típusa. 3.5 kW -os.
Nem tudok róla semmit, de pár évig még lesz hozzá alkatrész, mert ezt a típust ill inverteresbe szerelik nagyon sok helyen a cégnél.

havri

(#3290) sittes79 válasza neduddki (#3288) üzenetére


sittes79
addikt

What????????????

(#3291) klimakiraly válasza asha07lcc (#3283) üzenetére


klimakiraly
csendes tag

OKI belépő új modell szintén nagyon visszaszabályoz.

Szia!

Én nem találok min. max adatot. Neked van?

Üdv. K.K.

Klíma Király

(#3292) asha07lcc válasza klimakiraly (#3291) üzenetére


asha07lcc
tag

http://gree-bulgaria.com/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/122_Cozy09-12.pdf

Ebben van a min és max adat:)

De megvan ebben is:
http://en.megaelectronics.bg/klimatici/invertorni-klimatici/daikin-ftxv25ab-rxv25ab-oki-komfort.html

http://en.megaelectronics.bg/daikin-ftxv35ab-rxv35ab-oki-komfort.html

(#3293) asha07lcc válasza havri1 (#3289) üzenetére


asha07lcc
tag

Ez az?

(#3294) havri1 válasza asha07lcc (#3293) üzenetére


havri1
félisten

Hasonló (Középen rejtve van a kijelző), ilyen : (előbb elírtam a típust )

kép1
kép2

[ Szerkesztve ]

havri

(#3295) asha07lcc válasza havri1 (#3294) üzenetére


asha07lcc
tag

Az AUX gyértó nem matricázó de a gépeit matricázzák pl Ferroli, Nippon és még sok névre az inverteres gépe Nipponként volt M.o-n is. Egyszerű alapgép az is.
Párral találkoztunk, nagy panasz nem volt eddig rá.. Valahol a fényképek is megvannak a gépről.

Mondjuk alkatrész eddig nem kellett hozzá, de lehet ez nagy szerencse eddig.

(#3296) havri1 válasza asha07lcc (#3295) üzenetére


havri1
félisten

Csak pár évet bírjon ki ;]

havri

(#3297) asha07lcc válasza havri1 (#3296) üzenetére


asha07lcc
tag

http://satex.bg/bg/product-view/33.html
http://www.bittel.bg/product/336/inverter-air-conditioner-nippon-kfr-14dc-lux.html

http://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-neo-elite-crown-nippon-sang/37739-nippon-kfr-14-dc-lux-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B8.html

ez volt az az Auxokkel együtt egy cég hozza be és teríti a multiknak az onoffost.

Az inverteres egyszerű kapillárcsöves 1 sebességes vsnti a kültériben mint a Midea régi invertereseiben.

Nem tudom alkatrész honnan lesz hozzájuk.

http://satex.bg/bg/search/2.html

Majdnem ilyen árakon van Gree inverteres is elektronikus adagolóval és DC inv kültéri ventivel.
Az azért jobb megoldás még a Daikin is használja.

(#3298) havri1 válasza asha07lcc (#3297) üzenetére


havri1
félisten

Nekem ON/OFF-os van, és annyiért vettem, mint amennyiért általában felszerelik..:)
Alkatrész meg ott van, ahonnan vettem, nem tudom m a forrás igazából, remélem nem is lesz rá szükség.

[ Szerkesztve ]

havri

(#3299) asha07lcc válasza havri1 (#3298) üzenetére


asha07lcc
tag

Az más ha 40 k volt a gép. bár ezek 70-80k körül vannak . A gyár is létezik, alkatrész meg nem tudom.
Szerintem nincs pont ami romlik, de általában nem is kell.

(#3300) Midway


Midway
senior tag

Hello

Egy 20 negyzetmeteres szobaba szeretnek klimat. Szerelesnel semmi extra, negyven centis teglafal,kertes haz.
Gondolom valami kisebb inverteres klima lenne jo.
Mennyibol lehet ezt megoldani mindennel egyutt?
Erdemes hasznaltat venni?

Az ar lenne az elsodleges szempont.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.