Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
santhab00
tag
Sziasztok, tudom, hogy túl nagy különbség nincs a két ház között, viszont vacillálok egy ideje. Lian Li 205M, illetve Fractal Mini Pop Air között. Van esetleg nektek összehasonlítási alapotok, vagy hogy egyszerűen melyiket választanátok a kettő közül? Tudom, hogy szubjektív, de arra is kiváncsi lennék.
Én jelenleg a Fractal felé hajlok, a 3 default venti miatt, illetve az USB-C miatt (cserébe jó drága a kábel hozza). A Lian Li fele pedig azért, mert a front i/o panel elhelyezkedése elöl van.
Esetleg az airflowt tekintve, általános minőséget, vagy akármit tekintve ki melyiket választaná?
i5 13600k,
tuf gaming b760m alaplap,
ID-Cooling SE 226
1070tiköszi!
-
Csenkesz
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 Corsair 5000D AIRFLOW
és eltört a bal üvege, fekete (nem nálam) neve CC-8900489
éskapok, itt sehol ...
valaki, valahol ... -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #80940 üzenetére
A kész build.
Jó kis ház ez. Könnyű benne dolgozni, ami fontos. -
tibcsi0407
félisten
Tesztüzem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AndrewTdi #80935 üzenetére
Pedig jó ott a tápnak, nálam be se kapcsol a hűtése, persze terhelésfüggő.
Lan partin mondjuk menő, viszed a gépet és szó szerint leülsz elé.
Engem személy szerint Rivatunerrel kiíratva is van, amikor idegesít. Általában új játékoknál első beállítás után megnézem az értékeket, beállítom az FPS-t aztán kikapcsolom.
Ha nagyon érdekel a háttérben úgyis fut az AB és ott jóval több adatot monitorozok, mint ami játék közben érdekel. Arról nem is beszélve, hogy mivel üveg oldallapos belülre is simán tehető kisebb kijelző olcsóbban. Például -
válasz
AndrewTdi #80935 üzenetére
"Arra jutottam, hogy geek meg fancy meg menő, de max az első pár napban nézegetném, hogy milyen különleges, aztán valószínű abbamaradna a lelkesedés."
Ez tök logikusan hangzik. Mondjuk szoftveresen ott a MangoHud Linuxon vagy az Afterburner Windowson. Nem is kell a gépre nézned, mivel a monitoron eleve ott vannak az adatok így nem sok értelmét látom. Persze jónak jól néz ki, szó se róla. De valahol egy szükségtelen plusz funkció.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
nova001 #80934 üzenetére
A pop mini air előtt én is gondolkodtam rajta. Arra jutottam, hogy geek meg fancy meg menő, de max az első pár napban nézegetném, hogy milyen különleges, aztán valószínű abbamaradna a lelkesedés. ha minden hőfok rendben van, akkor teljesen feleslegesen nézegetném.
Illetve számomra picit idegen, hogy a táp ott van elöl. -
exlepra
tag
Sziasztok,
A régi Antec Solo házamat cserélném le:
-ATX
-2-3 SSD
-legalább 1x5.25 hely
-nem ablakos
-nagy VGA is beleférjen
-max 455mm magasságköszi
-
forguet
Topikgazda
válasz
modern #80914 üzenetére
A 3 hdd elég ambíciózus elvárás manapság, főleg ebben az árkategóriában.
Fractal Pop Airt vennék erre a célra, 29e-től van a solid oldalfalú verzió ÁK-n.
Annyi, h alapból 2db 3.5 tray van benne, kell hozzá venni egy harmadikat is, Alzán 4000. -
AndrewTdi
addikt
válasz
Angie™ #80922 üzenetére
Köszönöm, nekem is tetszik az összkép. Akartam valami támaszt, de úgy dötnöttem nem bonyolítom túl. nyomtattam egyet gyorsan.
#80923 Grave_444 : Csinálok majd teszteket, de játék közben sem nagyon lesznek hangosak a ventik, ebből egyelőre azt gondolom, hogy megfelelőek. A szék már recseg ropog, de a gyerek behúzta a Noblechairs széket, így apának jó lesz ez is. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Mivel általában csak kérdés van házakkal kapcsolatban, gondoltam megosztom a véleményem a nemrég vásárolt Fractal Desgin pop mini air házról.
A ház nincs túlbonyolítva, könnyű szerelhetőség, jól el lehet vezetni a kábeleket. Az elején lévő kis kihúzható tálca praktikus, a mágneses takarója lehetne picit erősebb, de így könnyebb levenni (nem, magától nem esik le).
Ami jó, hogy egy nagyobbacska CPU hűtő is simán elfér, továbbá egy 3 ventis TUF 3070 is bőségesen elfér (és marad még kb 5cm). Szellőzése rendben van, a ventillátorokat nem is hallom működni (hozzá kell tegyem, hogy a lábamnál van a masina).
Ha nagyon kukacoskodni akarnék, és mindenképpen akarnék hibát keresni, akkor maximum azt az aprócska hibát mondanám, hogy az elején a mesh front nem annyira merev, picit "hupákol" ha nyomogatom (de mi az istenért nyomogatja bárki). De önmagában nem rezonál sehol, stabil.
A táp ventillátora alatt és a ház tetején mágneses porfogó van, praktikus tisztítás szempontjából.
Egyátalán nem bántam meg, hogy emellett döntöttem. Ezúton is köszönöm az ajánlást!
(pár kép annak akit érdekel) -
nova001
senior tag
sziasztok
szeretnék házat venni az alábbi konfignak. A lényeg hogy léghűtéssel hűtenék, minden oldala fent lenne, szóval minnél halkabb és hűvüsebb kellene (tudom a kettő üti egymást), és mindenképp fehér ház jönne szóba.
néztem [link] ezt a házat. Mik a tapasztalatok vele?
vagy tudnátok mondani nem horror áron egy házatAMD Ryzen 7 5600X - SilentiumPC Spartan 4 MAX EVO ARGB
MSI MPG X570 GAMING PLUS
GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost
Kingston Hyperx Fury Black 2x16Gb 3600 CL18
Kingston A2000 ssd 500gb
Samsung ssd 860 evo m.2 250gb
Seagate 2TB HDD
Cooler master 600W White (MPE-6001-ACABW-EU)köszi
Tomi -
tibcsi0407
félisten
válasz
spleenszuru #80916 üzenetére
Elfér, csak rátakar a lapra.
-
spleenszuru
őstag
válasz
tibcsi0407 #80913 üzenetére
45 mm vastag radi+25mm ventik sem férnének el balra, standard vga állással?
Ha jól látom te "vertikálisan" szerelted be, én maradnék a hagyományos mellett. -
KraX
őstag
válasz
tibcsi0407 #80913 üzenetére
Szep nagy dog.
Nagyon kivancsi leszek a hofokokra a fractallal osszehasonlitva.
-
modern
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék új házat venni de tanácstalan vagyok.
Keret: 15-30 ezer Ft között
Jó légáramlás
Világítós ventit nem igazán szeretem ( számomra zavaró), ha van benne még is akkor örülnék ha kikapcsolható lenne a megvilágítása.
3 hdd + 2 ssd (sata + m2)
Jelenleg Deepcool Kendomen van de ennél jobb légáramlásút szeretnék.Ötlet?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
spleenszuru #80911 üzenetére
Igen, de a laptól balra nem fér el, amit szeretnél. Jobbra bőven.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
spleenszuru #80911 üzenetére
ATX
-
spleenszuru
őstag
válasz
tibcsi0407 #80909 üzenetére
Húha.
Hülye kérdés lesz valszeg, de a ház mérete bezavar. Az egy ATX alaplap benne, igaz?Az aljában akkor mindennek is el kellene férnie, csak ugye akkor a kémény hatás megszűnik úgymond, ha oda radi megy.
-
forguet
Topikgazda
válasz
tibcsi0407 #80909 üzenetére
Murder by airflow
-
tibcsi0407
félisten
-
forguet
Topikgazda
válasz
Marci112233 #80904 üzenetére
Ez leginkább VRM függő, matx-ben is van jó, de tény hogy átlagban jobbat pakolnak az ATX lapokra és a legjobb VRM-ű lapok között a legtöbb ATX.
#80900 Viktoár:
Elsősorban a ventik mennyisége és minősége: mennyi levegőt szállít milyen zajszint mellett, mennyit lehet beletenni és milyen helyekre.
Számít a mesh és/vagy porszűrő minősége, lyukmérete (légátengedés vs por), a ház hátsó kialakítása (hogy tud távozni a levegő), kábelmenedzsment - ez nem csak esztétika, de funkció szempontból is fontos (jó kábelmenedzsment = kevesebb akadály a házban a levegő számára).
Sokat számít a ház "tágassága" is: az atx házakban szellősebben vannak az alkatrészek a levegő hatékonyabban át tudja fújni, míg az matx házakba bezsúfoljuk az alkatrészeket és kevésbé tud akadálytalanul áthaladni a levegő. Ez sem minden esetben van így, és vannak jó matx házak is, de átlagban ebben jobbak az ATX házak.
És akkor ott van még a házak belső kialakítása, pl a Torrent visszatért a felső tápos elhelyezéshez, így alulról direktben fújhatnak a házventik a VGA-ra.
De van sok jó opció pl szélesebb házaknál oldalra kerülhet a táp (lásd Lian Li Air Mini), vannak vertikális szellőzésű házak, illetve most sok innovációt látni a piacon, hál'Istennek a gyártók egyre kreatívabbak nem csak design, hanem funkció terén is. Ez egy jópofa összefoglaló a GN-től az újdonságokról -
smiti
veterán
-
Laccoss
addikt
válasz
Viktoár #80900 üzenetére
Annó ezt a kérdést én is feltettem.
A ventilátorok száma, elhelyezhetősége, AIO/processzorhűtő esetén elfér e, szerelhetősége mennyire jó, anyagminősége, kialakítása milyen pluszt ad.
Én mondjuk beszámítanám azt is, hogy adott házba milyen eszközök vannak, a ventik milyen sebességgel mennek, a légáramlat éri e az eszközt vagy csak a levegőt tolja be a házba, aztán onnan majd egy másik ventilátor elviszi ahova kell.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest