Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #98593280

    törölt tag

    válasz Hayhasimo #26924 üzenetére

    Az ASRock alaplapokkal a CPU ventin kívül általában még 2-3 kimenetet is autómatán vezérelhetsz. Lényegében be lehet állítani úgy, hogy pl. ha a CPU hőfoka 50 fok fölé emelkedik, akkor az addig halkra állított ventiket emelje fel. Tehát ha pl. elindítasz egy játékot, akkor automatán javzlni fog a hűtés hatékonysága. Nem kell tekergetni semmit stb...

    A H77M-es ASRock-on a 4 pines cpu pwm-en kívül 2 db 4 pinest és még egy 4 pinest is lehet vezérelni. PWM-es és sima AC F12-es ventiket is 1000 Ft-ért lehet venni. Ezenkívül 4 és 3 pines elosztókat is. Én elosztókkal a deszkámmal jelenleg akár 8 db ventit tudok vezérelni.

    A Tempest egyébként egy nagyon jó ár/értékű ház. A HDD blokk mondjuk nincs elforgatva, viszont gumival csillapított. Ha a design tetszik, nem kötelező a Midgard II felé lépni. A venti szabályzó, a SATA dokkoló, kb. ezek dobják meg az árát. Mondjuk sarkalatos kérdés lehet, hogy felül vagy elöl kényelmesebbek-e a kezelő szervek.

    A Zalman Z9 is egy nagyon jó alternatíva. Szintén gumis HDD blokk, csak az olcsóbbakban nincs USB3, az csak az U3-ban, ami már 20k.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés