Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun

Ármester

válasz SharpSA #17782 üzenetére

Ok, sztem is fontos, megpróbálom egy hozzászólás keretein belül.

Először az alapok telepítése, itt található egy egész jó leírás hozzá.

Utána én telepítettem hozzá az SoX resamplert.

Lényeg hogy miután telepítve lett minden NE indítsuk a Foobart. Nézzük meg hogy az oprendszerben hogy van beállítva a hangkártyánk. Ha fel van tolva a mintavételi freki vagy a bitráta, először állítsuk az alap 44.1 KHz / 16 bitre. Utána indítsuk a Foobart, majd azon belül állítsuk be a kívánt mintavétel / bitráta értékeket. Majd állítsuk be ugyanezt az SoX resamplerben is és végül ugyanezt az oprendszerben. Ha megvagyunk lépjünk ki a Foobarból majd indítsuk újra, válasszuk ki a a megfelelő kimenetet és voálá, megszólal a tiszta hang.

Ez így nagyon tömör, képekkel biztosan érthetőbb lesz.

Tehát a felbontás egyeztetése:

Az SoX hozzáigazítása az egészhez :

Végü fontos tudni hogy amig a zene szól egy így beállított Foobarral addig semmilyen más hang nem fog megszólalni, még az oprendszer figyelemfelhívó hangjai sem, mivel ezekkel a beállításokkal a DirectSound útvonalat teljesen kikerüljük, egyben kikerüljük a hangromlásért felelős procedurákat is. Ahhoz hogy újra szóljon a többi hang nem kell mást tenni mint a Foobarban megnyomni a stop gombot ( a pause nem elég ), a programból viszont nem kell kilépni, a stop után azonnal szól minden egyéb hang. Ennyi áldozat vállalható a jobb hangminőségért sztem.

Új hozzászólás Aktív témák