- Fórumok
- Beviteli eszközök
- Milyen egeret válasszak?
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
8700 - 8601
111798 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-22 23:01 Téma összefoglaló

Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át! (4 éve frissült utoljára, a rögzített postban lévő kérdéseket megválaszolva tudunk segíteni a megfelelő egér kiválasztásában)
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
koxx
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
hát a sima mezei logitech-vel jobban ment a game

Aműgy eladó az egér 2k-ért.
-
scream
veterán
-
coleen
aktív tag
Sziasztok!
AA méretű akkuval kapcsolatban lenne kérdésem.
Van egy MS Wireless Mouse 6000-em. Vettem hozzá 2 db AA 1600 mAh teljesítményű Varta akksit. De hiába vannak feltöltve, az egér annyit reagál rá, hogy párszor "felpislant" a kék LED az alján és utána kikapcsol.
Szerintetek mi lehet a probléma? Nem szereti az akksit?
Coleen
-
cellpeti
nagyúr
na sikerült megtisztítanom a görgőt. Lehet eladom az egeret.
-
Amantius
senior tag
Szintén FPS-re használom a G700-at, ami ráadásul vezeték nélküli, ami már (súlyosbítva a helyzetet) a lézer optikájával, igen durva szentségtörés ebben a topicban.

-
ForexGuru
aktív tag
4000 ftért mikor kapsz 6 gombos 3200dpi-s logitechet?
mellesleg te mire használod őket?
én egy fps játék nemzeti válogatottjában játszok évek óta egy x-718BK val.
és célzok vele ugy mint a többi csapatarásam akik logitecheznek. kivétel nélkül.
te mire használod? -
KaiotEch
nagyúr
-
Tothgera30
veterán
Elég strapabíró kis egér. A hamisítványt már nagyon tökéletesre csiszolják, szóval eredeti matricákat keres az egérkén.
ui.: Látom már megvan. Sok sikert hozzá!
-
czanga
őstag
Wow. Tele vagytok eregerekkel kapcsolatos tapasztalatokkal, de ahelyett, hogy esetleg segítenétek másoknak, szinte érdektelen vitákat folytattok. Rossz kör volt írnom ebbe a topicba, azthiszem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Fölösleges gúnyolódni, nem azért írkálom a véleményemet, hogy a hozzászólásaim számát gyarapítsam.
MS X3-mat még nem próbáltam, ezért nem is mondok róla semmit. Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy hogyan reagál min. 15-20 cm-es gyors rántásokra. Ha az >>>ilyet<<< bírja (nem a szenzi a lényeg, hanem a mozgás sebessége) 100-ból 100x mindenféle negatív gyorsulás, meg célkeresztelvándorlás nélkül, hibátlanul, akkor átment. Ennyi.Visszatérve a lézeres kérdésekre: jó, hanyagoljuk a dzsunka gyártókat. Akkor kezdjem el lapáttal szétverni a Logitech G5-öt és társait?
Attól pl. anno úgy odavoltak az emberek, fórumok, "hozzáértő" egértesztek, hogy így-meg-úgy, mekkora gamercsászár egy egér. Spanom vett egy vattaúj Refresh-t, mondom, muti má'. Na, egész kényelmes (és bazi nehéz, még súlyok nélkül is, de ez most nem ide tartozik, meg amúgy is szubjektív). Driver, szenzi beállít, padot alá (Steel SS, Steel QcK, Everglide Titan, noname műanyag pad, asztallap), Quake III Arena OSP v1.01 indít, *.cfg betöltése, szenzi újrabeállít *.cfg-ben (~15-20 perc), nosza.
A harmadik kb. ~10 cm-es rántásnál érezhető negatív gyorsulás. Anyádat. Ötödiknél már elugrál a célkereszt, nem követi a rántási vektort. Kb. minden ötödik rántásnál hiba. Jújdejó. Fél óra szenvedés után (ill. a fennen említett padok, ill. különböző dpi-beállítások végigpróbálgatása után) már a hajamat téptem, hogy ezért képesek 2000 Ft-nál többet elkérni. Mondom, hátha csak egy hibás darab. Aztán másik ismerősnél sikerült megint próba alá vetnem egy másik példányt...eredmény ugyanaz. Köszi, Logitech.
Persze böngészni, meg Windows-alá (esetleg alkalmasint MMORPG-zni) tök jó.
Ez csak egy példa volt a sokból.Il-kobe: hidd el, ha a játékod/skill-ed elér egy bizonyos szintet (itt nem a fizetett pro-ra kell gondolni), sokkal jobban előjönnek az egerek hiányosságai. És bizony akkor már ég és föld lesz mondjuk pl. egy MX 510 meg egy G5. Természetesen az előbbi javára.
-
LLKobe
veterán
Hát gamer-nek nem mondanám magam, úgy átlag heti ~10 órát játszok, csak FPS-el.
De azért a különbséget érzem egér és egér között. Mielőtt megvettem a jelenlegi egeret kipróbáltam egy MX 510-et, és teljesen frankó volt, csak nekem túl nagy. De szerintem azért akkora különbségek messze nincsenek mint ahogy itt emlegetik, az MX-eket etalon magasságokba emelik, a lézeres egereket szarnak titulálják. Biztos van belőle gagyi, de azért nem mind.Azt még hozzáfűzném hogy valószinüleg azért játékstílustól is függ a dolog: nekem pl. lehet hogy azért nem sikerült "kiakasztanom" az egerem, mert 1000 DPI-n, nagy érzékenységgel szeretek játszani, tehát a legnagyobb hirtelen mozdulat amit rántok az egéren max 2-3 centi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
LLKobe
veterán
Hát nem tudom miért gyalázzátok a földig a lézeres egereket. Emiatt estem nagyon gondolkodóba egérvásárlás előtt, de aztán csak megvettem a Sidewinder X3-at, és egyáltalán nem csalódtam, sőt, nagyonis jó vételnek tartom, és elégedett vagyok vele.
Sokat játszok vele FPS-t, (arra vettem) és szvsz pontos, gyors, kényelmes.
-
czanga
őstag
Az egy használhatatlan kalap "az".
A 13-as macbook pro mellé nem kell semmi a trackpad miatt, de az asztallin 10.5.8 fut, az pedig nem kezeli a magic trackpad-et sajnos.
Jelenleg kettő közt vacilálok, mivel nem ismerek más alternatívát, akár más márkából. Vagy logi m505, vagy m515, de utóbbi nekem csak egy feltúrbózott, parasztvakító m505-nek tűnik. Szín is nagyon fontos, mert jó lenne ha illeszkedne a többi dologhoz, pl apple alu keyboard. Fehér ezüst egerem nem hiszem, hogy lesz, tekintve, hogy azt a trust egeret ami volt már nem kapni, de ha nem is egyezik színben, és nincs benne fehér, legalább jó legyen a termák minden másban.

Szóval várom a tanácsokat, ötleteket.-vezeték nélküli (hatásos rendszerű)
-minnél kissebb vevőegység
-hasonló kialakítású mint az m505 (viszonylag kis kezem van)ez volt az előző egerem, ezt fogják remélhetőleg iponban becserélni:
-
cellpeti
nagyúr
-
KaiotEch
nagyúr
Kollégák. G9x jól fog menni kisebb dpi-n is? 800-1600?
-
czanga
őstag
Látom megy a vita.
Esetleg akkor a nagy vita hevében akár segíthetne nekem is valaki, hogy pl a logi m505-höz hasonlító (kialakítású, tudású), jó opciónak nevezhető egér létezik e?

Régebbi logitech egereket nem igazán ismerem, tőlem akár optikai is lehet.
Mac mellé kellene valami, mert tegnap beadta a kulcsot a Trust Wireless Laser Mouse for Mac egerem. Ezt például szerettem, hozzáteszem elég keveset játszom. Eddig ez volt a kedvenc, de ipon-os listában már nincs, így gondolom kénytelen leszek mást venni.
-
cellpeti
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
[oWn]f4te, iamthesonar, most egyben válaszolok Nektek, mert ugyanarról a témáról beszélünk.
Ne aggódjatok, nem mondtatok semmi újat azzal, hogy a legtöbb vásárló egységsugarú júzer, akinek fogalma sincs a miértekről, ezért mindent fenntartások nélkül elfogad.

Én most nem erről a rétegről beszéltem, hanem arról, aki nem teljesen fogalmatlan, de lehet, hogy mégis jobbnak érzi a lézeres egereket azoknál az optikaiaknál, amiket addig próbált, még ha annál az ominózus lézeresnél klasszisokkal jobb optikaiakat lehet is kapni. Ezért mondhatja jogosan, hogy "van egy lézeres egerem, és alapvetően eddig elégedett vagyok a lézeres egerekkel".
De túl van ez a része tárgyalva, igazából a lényeg szempontjából ez most mindegy, hiába rágódunk azon, ki kit nevez hülyének.
Szóval nem "kezdődik" semmi.
De egyet magyarázzatok el: most hogy jönnek ide a Trust, A4Tech, Genius, "meg egyéb ilyen retkek"? Miért egyből a legrosszabb példát hozzátok elő? Nyilván ezekből a márkákból a legtöbb egy falhozb@szást érdemel csupán, nem elismerést.
NEM retek kategóriából is BŐVEN van lézeres, pl. az általatok is sokat említett, és méltán elismert Logitech és Microsoft egerekből - ez miért ne lehetne adott esetben hasonlóan jó, mint egy optikai? És akkor említsünk egy drágább, jófélét.
Persze lehet, hogy Ti már mindegyik típust próbáltátok, ezért van ilyen komoly összehasonlítási alapotok, ezt nem tudhatom, mindenesetre nem is vonom kétségbe.
Nem is tudom ellenőrizni a játékok során tapasztalható megbízhatóságát/megbízhatatlanságát a lézeres egereknek, mert nem vagyok játékos, nem is nagyon izgat őszintén szólva, ezért elfogadom vita nélkül, hogy elképzelhető, hogy a jelenlegi kínálatban kapható, márkás lézeres egerek is alkalmatlanok a játékra.De idézem az általatok említett példákat:
"Ne a Trust, A4Tech, Genius meg egyéb noname optikai/lézeres utángyártott, fröccsöntött műanyagdarabok legyenek már a mérce, hanem MS 1.1/3.0, Logitech MX-ek, SS Kinzu, 3G/3,5G-s Razer infra-k..."
Ki beszélt ezekről?
Minőségi egereket hasonlítottunk össze eddig tudtommal, mindkét kategóriából, legalábbis én eddig azt hittem, egyértelmű, hogy nem az olcsó recsegős-ropogós gagyiműanyag fostalicskákról beszélünk, amitől nyilván egyébként sem várnék sokat."a haverom mondta es nala ki is probaltam es genius optikai egeremnel sokkal jobb volt trust lezeres ami neki van es en is ilyet akarok"
Hát a gyökerekkel nem kell foglalkozni.
Azzal én is egyetértek, hogy aki ilyen hülye, az meg is érdemli.
Aki meg még ráadásul egyértelműen szart is ajánl a fentebbi, nem túl jó minőséget prezentáló gyártóktól egy fórumban, azt nyilván le kell oltani.De megismétlem, most én minőségi darabokról beszélek, amiktől elvárható a megfelelő teljesítmény. Egy kétezer forintos Trusttól nem fogom elvárni, hogy annak használatával én legyek a gizda pro FPS-player.
Ahogy a saját Logitech Cordless Desktop EX110-emtől sem várom el hasonlókat, mert tisztában vagyok a határaival, és azzal is, hogy ez nagyon régi darab, ráadásul a két db AA-s elem miatt (tehát ez még csak nem is három A-s) még viszonylag nehéz is az egér, és eleve nem játékra tervezték.Remélem így már tisztább a kép.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
iamthesonar
aktív tag
ahogy erzed haver... en a nagy logitech es razer nevek altal jegyzett lezeres egerektol is kivagyok tobbnyire... akkor biztosan a razer es a logi is szar a te logikad alapjan. a lezernek meg fejlodnie kell! hogy annyira szeleskorben bevalljon minta anno a led optika...
amikor lecsereltem a golyos microsoftot anno a sulibol loptunk meg optikas egereket.. (genius, a4tech) es kivoltam mennyivel jobb vele jatszani csak idegesitett hogy ugral mint a golyos... lattam egy ms im 1.1a kiprobaltam es aztmondtam kukaba a retkekkel!!
egyebkent en az optika es lezer helyett az infra szenzort preferalom (igen ujabb technologia a lezernel) az valt be eddig nalam a legjobban szeleskorben!!!
-
iamthesonar
aktív tag
a tapasztalat sajnos ez: a haverom mondta es nala ki is probaltam es genius optikai egeremnel sokkal jobb volt trust lezeres ami neki van es en is ilyet akarok... es akkor jon a topikba a kerdes: jatekra javasoljatok valami egeret ami lezeres, 15000ft... es ki van akadva azon hogy jobb egy logitech sima optikas senzor 8000ert. mert a haverjanak 15ezres lezere van hat nehogyma az ove regebbi legyen es raadasul optikas...
persze nem mindenki jatszik!!! ez teny!!! de az is teny hogy az egerek igazi teljhesitmenye az nem ugy fog elojonni a hibaival hogy megveszem az egeret bedugom jobbesetben egy drivert felrakok mindent maxra es kuldom 4000dpi 10es szenzel hogy veletlenul se eroltessem meg magam egy 3x3 cm-nel nagyobb mozgassal...
a lezert azert veszik be lett nagyon anno harangozva mennyivel jobb mint a ledes optika... sokan vettek es ezert mindenbe azt szerelik. amivel bajom nincs addig a pontig amig valaki eroskodik hogy az jo jatekra. hidd el nem (mind) az! atlagos embereknek atlagos felhasznalasra teljesen tokeletesen megteszi meg lesznek vele elegedve!!!!! tehat a lezer szenzor megteszi amig nem akarod komolyabb tervezesre (ahol szamit 0.0001 pixel is) vagy kicsit komolyabb jatekra hasznalni.
ha hobbibol nem lovoldoznek neha neha es nem hasznalnam az autoCAD vagy a 3dsMax neha neha akkor en is valami 3000ft-os lezert vennek mert van beloluk mint egen a csillag. de amig ezek nalam vannak addig inkabb veszek 5000ert ms 1.1-et. remelem erted mit akartam ezzel...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na, kezdődik...
Az emberek túlnyomó többsége azért fogadja el, mert nem tudatos vásárló, és egyszerűen hisz annak, amit papíron olvas. Ennyi. Szomorú, tudom, de ez tény.
Nem magával a technológiával van bajom, hanem a termékekkel, amik erre épülnek. Nem attól buta valaki, hogy lézeres egeret használ, hanem attól, hogy pl. Genius, meg egyéb ilyen retkeket meleg szívvel ajánl játékra.
Persze, ha valakinek fogalma sincs arról, hogy milyen az, amikor valami tényleg jó (és a skill-je sincs meg hozzá (jegyzem, nem kell ahhoz pro-nak lenni...), hogy feltűnjön neki, ha valami hibádzik -ó, mennyi ilyen van-), akkor hogyan is várhatnánk el, hogy értékelhető véleményt alkosson...Mégegyszer leírnám, hogy játékról van szó.
Ne a Trust, A4Tech, Genius meg egyéb noname optikai/lézeres utángyártott, fröccsöntött műanyagdarabok legyenek már a mérce, hanem MS 1.1/3.0, Logitech MX-ek, SS Kinzu, 3G/3,5G-s Razer infra-k... -
Sk8erPeter
nagyúr
Rendben, mint korábban említettem, én el tudom képzelni, hogy egyelőre a lézeres technológia az egereknél nem áll azon a szinten, hogy alkalmas legyen advanced szintű játékra. DE egyrészt nem biztos, hogy azért fogadják el az emberek, hogy ez az irány, vagyis a lézeres technológia felé orientálódás jó, mert ők attól kurva fasza embereknek érzik magukat, hogy elmondhatják, hogy lézeres egerük van otthon (ahogy a köv. hsz.-edben írtad közben), hanem mondjuk azért, mert maga a technológia igen sok területen bizonyított a precizitásával - ezért igen könnyen elképzelhető, hogy ez átvihető erre a területre is. Ezenkívül nyilván sokaknak van a tiétektől eltérő tapasztalata (ja, de azok biztosan ostobák), valamint könnyen lehet, hogy pl. a régi optikai egere ezerszer szarabb volt, mint a jelenlegi lézeres, mert mondjuk az előző amúgy sem a csodás minőségéről volt híres, vagy tudja a franc; ezenfelül talán nem mindenki azzal van elfoglalva, hogy naphosszat CS-zzen a haverokkal, mégis az általános használatra sokkal inkább megfelelőnek érzi a lézeres egerét.
Dehát ugye nyilván az alapján megítélhető valaki, hogy a tiétekkel ellenkező tapasztalata van, és ő el is fogadja, hogy a lézeres egér az jó... na, tehát szerintetek azok "buták", aha, rendben.Talán azért a lehetőségét meg kellene hagyni, hogy esetleg bőven lesz fejlődés ezen a területen is.
Ja, még egy kérdés: miért is az A4tech-et hoztad fel példaként?

(#8674) [oWn]f4te: a hangnem nem támadó, csak én meg igen nehezen tudom elfogadni, ha emberekről ilyen alapján alkot véleményt valaki, mert esetleg nem cibálgatott még életében annyi egeret, mint Ti, plusz lehet, hogy szeret sokat LAN-ozni, mégis van olyan elvetemült elmebeteg, hogy a lézeres egerét jobbnak érzi, mint a sokat csukló szomszéd Pistike optikaiját, valamint az sem tetszik, ha egy egész technológiát szidunk azért, mert esetleg még egy adott területen nem olyan kiforrott, mint egy korábbi, esetleg a gyártók által már elavultnak minősített technológia (ami mellesleg bizonyított az idők során).
Ez nagyjából olyan, mintha mondjuk manapság azt mondanánk, hogy a Cloud technológia az operációs rendszerek és egyebek terén szar, mert még egyáltalán nem kiforrott. Most ez a témától egy teljesen elütő példa volt, épp ez jutott eszembe összehasonlításként. -
modder
aktív tag
Az A4tech termékek a retkek, nem a lézeres technológia. Amikor még nem volt divat a lézeres egér, csak a sima optikai, akkor is volt olyan egér, ami simán lekövette a gyors mozgást, és volt olyan, amit ha gyorsabban húztam 10 centi/s-nél, össze-vissza ugrált a kurzor a képernyőn. -- Ez utóbbi történetesen A4tech termék volt.
Akkor jöttél volna te, és azt mondtad volna, hogy az összes optikai egér kaka, és a golyósok a jobbak

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem csak vackok vannak ám a kínálatban.

De miért ez a támadó hangvétel? Írtad, hogy játékra kiváló?
Nem. Na ugye.
Hétköznapokra biztos jó. (Játékra meg tuti rakás sz@r.
)
-
cellpeti
nagyúr
-
iamthesonar
aktív tag
a lezer jo!!!! mert az atlag ember ettol hightechnek erzi magat hogy otthon van lezer technologias egere... minden felhasznalasban megallja a helyet foleg ha 1 evben egyszer leulok lanozni tipusu ember vagy. o ugy erti ezt hogy gamingre teljesen alkalmatlan a legtobb!!!! es azok a butak akik kiprobalas utan is megveszik ugy hogy jatekosok akarnak lenni hobbibol vagy sportbol... (amikor ar ertek aranyban kapnak ugyanannyiert jobb szenzorral rendelkezo egeret)
azok az egerek mint pl amit te is vettel nem gamingre lettek tervezve!!! hanem tok atlag felhasznaloknak atlag felhasznalasra!!!! arra tokeletesen megteszi a hitvany lezer is... de ha egy jatekos kezebe kerul ilyen technologia akkor ez fogja es atdobja szomszed kertjebe mert nem fog az istennek se ugy reagalni mint ahogy azt szeretne az ember.
-
iamthesonar
aktív tag
hogyan tud belaggolni?
tegyuk fel hogy a mozdulat maga megtortent fejre rantottad a celkeresztet. ez legyen mondjuk alap helyzetben 125hz -> 8ms... oda is menne a kurzor csak ezalatt a mondjuk +15ms alatt a cel arreb mozog es te nem lelovod hanem a feje melle/moge durrantassz. mire ezt eszre veszed halott vagy gyors kicsi mozgassal korrigalod a mozdulatot es a sok apro gyors rangatas hatasara a kep meg a modellen NEM! de a celkereszt ugy fog mozogni mintha diavetitesen lennel... na azzal celozzal a masodperc tort resze alatt...jatek kozben kiakad az eger...
nezzunk egy atlag normal gaming mouset.. razer diamondback 3g (800dpi, 125hz, wincsuszka kozeptol a harmadikon balra, driver sens xa: 4 ya:3.2 master window controll: 3.5)
akarhogyan rangatod az infra szenzort mozogni fog es lekoveti a mozgatast nagyjabol barmilyen feluleten.
nezzuk pl az a4tech x-718 gaming csodat (beallitasok nagyjabol ugyanazok mindkettonel ki van kapcsolva teljesen a mouse accel). a csuda lezer nemhogy meg a steelpadon de minden mason is a gyors korrigalo mozgasoknal amit emlitettem egyszer csak megall... hosszu masodpercek telnek el a virtualis haboruban es te nem tudsz mozogni amig 3-5 masodperc alatt a lezer szenzor osszeszedi magat es ujra erzekelni kezd.. vilagit meg minden csak eppen nem csinal semmit (mozgas ugyben)... hat baromira jo az a lezer csuda... koszonjuk a4tech (gigabyte, asus, speedlink, trust es tarsaik a csudalatos new age lezer szenzorokat)... -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát a régebbi sokszor jelent kiforrottabbat is, talán ezért.
Ettől függetlenül nem kéne elítélni annyira azokat az embereket, akik azt veszik, ami van a kínálatban.
Ja de várj, minek is vitatkozol velem, biztos én is egy ostoba f@sz vagyok, miután jónak minősítettem egy olyan egeret (MS Arc), ami szintén lézeres... pedig biztos te azt mondanád erre is, hogy egy rakás szar, meg buta az, aki megveszi.Jó hozzáállás.
Lehet, hogy valaki mást szokott "megcibálni", nem az egeret. 
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Tényleg nem attól buták. Hanem attól, hogy kipróbálják és még mindig ezt hiszik.

Én úgy vagyok ezzel, hogy nem érdekel, mi van a dobozára írva, ki mit mond, melyik teszt milyen hülyeségeket ír, hanem ide vele. Megcibálom, oszt' majd eldöntöm. A régebbi technológiák nagyon sokszor bizonyulnak (egyértelműen) jobbnak. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
PS/2-portból nagyobb késleltetés származik. De manapság ki használ PS/2-es egeret?
32 ms? Az RENGETEG. Húzod az egeret és már nem azonnal mozdul. Már a 15-20 ms is kb. játszhatatlan.
Azért erőltetik a gyártók a lézert, mert, mint ahogy azt sonar is mondta, az eladások alapján tervezik a dolgokat. Ergo, ha az emberek okosabbak lennének és az optikát/infra-t vásárolnák, akkor azt nyomatnák. Ez ocsmány marketing, aminek nem feltétlen az elégedett vásárló a végcélja...Hiába pontosabb papíron a lézer, ha a gyakorlatban meg 10-ből 9-szer egy selejt. Rántasz egy komolyabbat és ott halt meg a szenzor, felülettől függetlenül. Az, hogy hány dpi, majdhogynem teljesen mindegy. A 400, ill 800 is már bőségesen elég kb. mindenre. A lényeg, hogy mennyi felvételt készít a szenzor másodpercenként, ill. mennyire bírja a valóságban a gyorsulást.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, közben megvan a Microsoft Arc egér!

Első tapasztalatok:
- szerintem az eléggé extravagáns, ívelt formájával együtt szép és kecses (pedig amikor megláttam képről, akkor valahogy nem voltam oda érte, de mutter látta élőben, és mondta, hogy bejövős, elsőre nekem élőben látva is fura volt, de aztán valahogy megtetszett)
- összehajtogatható, ilyen állapotában nagyon kicsi helyet foglal, a csatlakozója pedig alul mágnessel "ragad oda" az aljához, így szállításhoz tökéletesen praktikus - ráadásul a gyári csomagban mellékelnek egy jó kis fekete tokot, amivel meg is lehet védeni a szállítás közbeni karcolásoktól
- elsőre nekem elég fura volt, hogy tulajdonképpen az ívelt formája miatt középen van egy "lyuk", ahova az embernek befér az ujja, de megszokható, és kb. 10 perc használat után kezd elég kényelmessé válni
- nagyon könnyű az egér, a két db AAA-s elemmel együtt is
- van egy programozható bal oldali gombja, az egérhez tartozó szoftverrel (le lehet tölteni a hivatalos honlapról) rengeteg funkcióra átállítható, default módban "Vissza" (Back) gombként funkcionál, ez működik a böngészőkben, fájlkezelőben, de még a Total Commanderben is!! (Pl. belelépek egy könyvtárba, vissza gombbal a szülőkönyvtárba megy vissza, DE még arra is használható, hogy ha pl. véletlenül meghajtót váltok, a vissza gomb hatására tényleg az előző meghajtó adott megnyitott könyvtárához tér vissza)
- a kattintás az összes gombbal brutálisan könnyű (még a középső gombbal is), legalábbis én még igazából nem is találkoztam ennél könnyebben nyomkodható egérrel (persze ez nem jelent semmit, mert biztos bőven van hasonló, de én a hosszú évek során, mióta egyáltalán használok számítógépet ('92 óta nagyjából, nem mintha akkoriban az überfasza egerektől lett volna hangos a világsajtó
), nem nyűttem el olyan brutálsok egeret, de ez eddig kb. nekem a legjobb)
- ezzel együtt a gombok kattanása NAGYON halk
- a középső görgő is nagyon könnyedén használható
- a fentiek miatt valahogy az egér egész hatása ilyen "légies", komolyan, ez ilyen marketingdumának hangzik, de nekem nagyon megtetszett
- egyetlen hosszabb idő után is furcsa tulajdonsága tehát számomra az a középső tátongó lyuk, mert nem volt még ilyen egerem, de ez is megszokható idővel, és a praktikussága meg kényelmes használata komolyan fontolóra vettem, hogy nem csak mutternak, hanem magamnak is veszek egy ugyanilyet
Játékra mondjuk szerintem nem valószínű, hogy alkalmas, inkább átlagos használatra, netezésre, programozgatásra, dokumentumszerkesztésre, stb., de arra tökéletes.
Ha valaki nem ért egyet, nyugodtan írja meg, de ezek az én saját szubjektív tapasztalataim, amiket viszont kicsit sem befolyásolt márkahűség vagy egyéb okokból következő hype-olás (főleg, mivel én eleve gyanakodva álltam ehhez az egérhez is, mivel Logitech-hívő vagyok
).Na, ennyi, hátha valakinek segít a döntésben.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Sk8erPeter
nagyúr
"nos az egreknek van egy bizonyos alap kesleltetesuk vagy nevezd kesesnek ami az USB portbol fakad. 125hz-1000hz-ig lehet babralni ami azthiszem 12ms-1ms-ig teheto kesesben."
Ilyen alapon szerintem a PS/2 "portból is fakad" ekkora késleltetés."erre jon ra a radios egysegnek pluszban a valtakozo kesese ami +5tol akar +20ms is lehetr meg az alapon felul. az mar zavaro keses vagy csak egyszeruen annyit veszel eszre hogy belaggol a kurzor..."
Ez mondjuk igencsak meglep... ha a maximális esetet veszem abból, amit írtál, 32 ms-tól, vagyis 0,032 másodperctől hogyan laggolhat be LÁTHATÓAN a kurzor?"a masodik legnagyobb bajom az hogy altalaban az uj az sokkal kelendobb a reklam miatt. es meg a normalis egergyartok is az eladasok alapjan fejlesztik a technologiakat. mindenki ezert a lezer szenzorokkal probalkozik. "
Miért, akkor mivel kéne próbálkozni, ami szerinted sokkal faszább, mint a lézeres technológiák? Miért lenne jobb a hagyományos, vörös fényt kibocsátó LED-es optikai megoldás?
Nyilván ez az irány az előremutató, mivel a lézer elvileg sokkal érzékenyebb, pontosabb megoldást tesz lehetővé, így az egérmozgatást is elvileg sokkal precízebben érzékeli, meg ugye amit még mindig elmondanak emellett szóló érvként, hogy sokkal több felületen is használható az előbbiekből is következően...Nem tudom, mit értesz azalatt, hogy "kiakad" játék közben. Elvileg legalábbis a korábbi megoldás jobban "kiakadhat" egy szarabb felületen mozgatva.
Ettől függetlenül természetesen el tudom képzelni, hogy egyes gyártók (vagy akár az összes) szar szenzorokat gyártanak, de ez egyáltalán nem a lézeres technológia hibája.....

Ez a SideWinder X8 valóban nem tűnik gyenge darabnak.

-
cellpeti
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
iamthesonar
aktív tag
-
ForexGuru
aktív tag
a4tech a legjobb ár érték arányú, nincs velük semmi baj.
-
cellpeti
nagyúr
esetleg valaki nem tud egy szétszedési videót linkelni az MX510-hez?
-
cellpeti
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
scream
veterán
Sziasztok!
Melyik a jobb választás ? (barátnőmnek internetezéshez, néha Sims meg WoW)
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Logi m505 és 515 közt van méret belü különbség? Illetve mivel mindkettő kapható szürke színben, és a gyári honlap nem valami jó etéren, így megkérdezem, hogy van e tónusban eltérés? Mintha az m505 talán világosabb lenne?
(alu macbook pro mellé lesz, így próbálom belőni a gép ezüstös-világos szüksés színvilágát is) -
Thome
veterán
Akkor változtatok a kritériumon...

Olyan egeret tudtok ajánlani, ami:
- Vezeték nélküli
- Max 10 000ft körül van.
- Lehetőleg Logitech legyen szintén, persze lehet más is.
- Logitech G5 méretű legyen, illetve a kialakítása, formája is hasonló legyen (jobb kezes).
- A vevőegység kicsi legyen.
- Ha van rajta DPI állító gomb, az előnyös, de ez csak opcionális.
- Semmilyen más extra gomb nem lényeges, magyarul le van szarva.
- Ha a görgő oldalra is kattintható, az előnyös, de ez csak opcionális. -
cellpeti
nagyúr
most pont az MX518ra alkudozok pedig

-
iamthesonar
aktív tag
-
cellpeti
nagyúr
MX510 vagy MX518 egér a jobbik????
-
Melez
csendes tag
-
Thome
veterán
-
iamthesonar
aktív tag
nos az egreknek van egy bizonyos alap kesleltetesuk vagy nevezd kesesnek ami az USB portbol fakad. 125hz-1000hz-ig lehet babralni ami azthiszem 12ms-1ms-ig teheto kesesben. ez alapbol nem zavaro meg jatek kozben akkor sem ha 12ms vagy 8ms. erre jon ra a radios egysegnek pluszban a valtakozo kesese ami +5tol akar +20ms is lehetr meg az alapon felul. az mar zavaro keses vagy csak egyszeruen annyit veszel eszre hogy belaggol a kurzor... a baj nem az hogy radios hanem az hogy sosem egyforman kesik a radiojel... (fugg a mozdulattol meg az elemtol stb...) en speciel leszarnam hogy radios jatszanek vele ha lefixaljak mondjuk maximum 12ms-re a kesest de az legyen stabilan annyi! a masodik legnagyobb bajom az hogy altalaban az uj az sokkal kelendobb a reklam miatt. es meg a normalis egergyartok is az eladasok alapjan fejlesztik a technologiakat. mindenki ezert a lezer szenzorokkal probalkozik. szerintem meg nem erte el azt a szintet hogy biztonsagosan semmilyen korulmenyek kozott nem akad ki jatek kozben. a lezer szenzorok tobbnyire alapbol parafaktorok manapsagf mert nagyon sok a gagyi! es az osszes vezeteknelkuli szerencsetlen egy elvetelt jatekra alkalmatlan keves energia felhasznalasu lezer szenzort kap magaba amivel meg tovabb novelik a radio melllett a jatekra valo alkalmatlansagot.
de azert egy sidewinder x8-at kiprobalnek hogy megnezzem mit alkotott a radios technologian a microsoft. (raadasul blutrack szenzor es nem lezer szar
) -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez a korábbi kérdésemhez (anyukának szép egér) egyáltalán nem kapcsolódik, de kíváncsi vagyok:
"aki szeret mar csak a FUN kedveert is mondjuk neten lovoldozni heti 4-5szor 1-2-3 orat az ne vegyen ilyet hanem valasszon madzagosat jo szenzorral."
Ezalatt konkrétan milyen típusokat lehet érteni?
Amúgy meglep, hogy ezek szerint még mindig elmondható, hogy a vezetéknélküli játékos célokra nem vetekszik egy vezetékessel, bár ezt soha nem tapasztaltam meg, mert sosem érdekeltek ilyen szinten az FPS-játékok, hogy ez számomra is kiderüljön (inkább az 1 évben max. egyszer LAN-ozunk haverokkal kategóriába tartozom, ha már összejövünk, általában nem igazán gépcseszegetéssel töltjük el az időt
). Azért is furcsállom, mert a vezeték meg akadályozhat a szabad mozgásban, és engem még sima programozgatós, netezgetős, irodai célokra is rohadtul idegesített, ha egér arrébbpozicionálása közben bele kellett gabalyodnom az egér kábelébe (ha nem is szó szerint, de mindenesetre útban volt). Ezentúl nem nagyon értem, miért kellene olyan nagy késleltetést jelentenie egy rádiós kapcsolatnak. Azt mondjuk még elfogadom, hogy az elem súlya miatt nehezebb lehet egy vezetéknélküli egér. De a késést nem igazán tudom mire vélni, de ha elmagyarázod, biztos jobban megértem. -
Sk8erPeter
nagyúr
OK, köszi, marad is a Microsoft Arc.

Meg is rendelem, MOST.
-
iamthesonar
aktív tag
nyunyu: en is azt mondom ha valamibol tud jot is gyartani fektesse arra az eroforrasait es ne kontarkodjon bele olyanba amibol vackot soznak rad. (konkretan asus, gigabyte)
Sk8erPeter: "a mutternak szant eger" kategoriaban is sokkal inkabb fogok bizni pl egy microsoftban vagy logitechben mint barmely asus giga stb... uccban. eleg sokat egeret probaltam eleg "extreme" korulmenyek kozott cibalva es tudom melyikrol vagyok jo velemennyel melyikrol nem. es leginkabb a szenzort vizsgalva. a tobbi nem erdekel.
Torry: "sok kulombseget nem vettem eszre." az mx518 optikai szenzora es a gigaratyi lezere eg es fold... a logi 1000x kulomb es pontosabb eger. (en nemszerettem mert kenyelmetlenul nagy es nehez)
Feenyx: szerintem azt valaszd amelyik szimpatikusabb de leginkabb kenyelmesebb!
cellpeti: ezek az egerek az otthon leulok a haverokkal 1 evben egyszer lanozni meg jatszok heti 2 orat autoversenyt kategoria jatekra. komolyabb mozgast igenylo jatekoknal sok beallitasmodnal kesnek ugralnak hibaznak tobbnyire. aki szeret mar csak a FUN kedveert is mondjuk neten lovoldozni heti 4-5szor 1-2-3 orat az ne vegyen ilyet hanem valasszon madzagosat jo szenzorral.
-
cellpeti
nagyúr
nekem az M705 jobban bejön
hamár itt tartunk ezek az egerek mennyire jók pl játékra?
Most is egy vezetékes Logitech M-BT83-al nyomom és nem is kell jobb sztem, csak jó lenne, ha nem lenne madzag. Sztetek?
Az M705 néztem én is magamnak, vagy az M510est
-
Feenyx
aktív tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Köszi szépen a választ, azt hiszem, ezzel meg is győztél.
Mutternak nagyon bejövős, nekem még külön tetszik az is, hogy ahogy itt látható hanyattdöntve az egér, látszik az is, hogy a kis csatlakozója elrejthető egy "foglalatban", és ez is hozzátesz a könnyű szállíthatósághoz (már ha egyáltalán ki lesz húzva valaha is a csatlakozó).
Plusz mindenféle módon összehajtogatható, meg ilyen elég modern külseje van. Mindenesetre elég rendhagyó.Amúgy honnan ismered meg a hamisítványt?
Bár ebben a boltban kétlem, hogy hamisítványokat adnának, de azért érdekel.A másik választás az Asus BX700 lett volna, de az Asust itt is sokan kritizálták, így vélhetően amúgy is jobb választás lesz ez a Microsoft Arc.
De ha még esetleg van mégis az Asus mellett inkább szóló érv, szólj mindenképp - különben sanszos, hogy megrendelem már holnapra a MS Arc-ot. 
-
SLYM
veterán
köszönöm a részletes választ. egérnél a kényelmes a fő szempont igen. én se találtam magyar kiosztással a Logitech Wireless Desktop MK710-et sajnos, pedig ahogy nézegettem ezt pont nekem találták ki. nagy kár...
és akkor mit ajánlanál ha a billentyűzetnél a magas billentyűk igényét elfelejteném? előbb-utóbb maximum hozzászokok, remélem ezek már úgy vannak megcsinálva, hogy ne nagyon lehessen velük félreütni
-
Tothgera30
veterán
Én próbáltam laptophoz, szerintem elég kényelmes, és már eléggé elterjedt típus, nem hiába futok bele hamisítványokba sok helyen. Nem kopik el, elég masszív darab, ahogy a teflon réteg sem kopik az egere aljáról olyan könnyen, nah az attól vastagabb, szóval jó pár évig tuti bírja a gyűrődést. Tartósságáról nem tudok, ismerősömnek egy fél éve van lapihoz, üti-vágja és állandóan hurcolássza, de még nem panaszkodott, csak mikor megvette hogy milyen drága volt, praktikusságát meg te is látod, szóval egy miniatűr laptoptáskába bele lehet hajtogatni.

-
nyunyu
félisten
Eleg nehez ugy, nem nagyon van olyan radios bill+eger kombo, ami minden igenyednek megfelel, valoszinuleg kulon-kulon kell vadaszni oket.
Ilyenkor jon jol az L Unifying, ugyanazzal a vevovel elmehet a kulon vett billzet es eger, nem kell mindketto vevojet radugni a gepre.Majdnem jo lett volna egy magyar Cordless Desktop Wave Pro, de azt mar ~1 eve nem lehet kapni.
Billzetnel az elem fogyasztas nem veszes, anno 1,5 evet ment az L Cordless Comfort billzetem 2db Duracell ceruzaelemmel.
Gond inkabb azzal van, hogy teljes magasat szeretnel, ez egyre ritkabb, plane magyar kiosztassal.Mondjuk billzetben inkabb MS parti vagyok, csak abbol eleg botranyos a magyar kiosztasu felhozatal.
Plusz hirtelen nem tudnek mondani teljes magas, drotnelkuli billzetet, ami nem ergonomikus.
Talan a WK3000, de azt idehaza csak magyarra ganyolt USA kiosztassal, egerrel egyutt kaphato.Eger: se nem nagy, se nem kicsi, kenyelmes?
L M705?
L mostani szerianal altalaban nagyon elborult arazast alkalmaz, ez az egyik kivetel, ami tudasahoz kepest korrekt aron van.
(Masik az M305, de az apro noi laptopeger.)Hmm, L MK710 egesz pofas kombo, kerdeses, hogy lehet-e kapni magyar kiosztassal.
Ahogy argepet nezem csak USA kiosztassal kaphato 25-26k kornyeken
(Maga az M705 eger ~10k kulon.)Egeralatetnek tudom ajanlani a Revoltec Fightmat Advancedet, jobb also sarkan van keves felirat, azt leszamitva teljesen fekete.
Kelloen nagy, nem draga (~2k), optikai meg lezeres egerek jol elvannak rajta. -
Sk8erPeter
nagyúr
Még egy:
ehhez a Microsoft Arc egérhez mit szóltok?
Bár így kép alapján a fehér elég furának tűnik, de mutter azt mondta, élőben egész jól néz ki.
Mondjuk tényleg nem egy átlagos darab.
A hátsó része full vékony, az hogy nem kopik el jó hamar az idők során?
Meg tud valaki valami konkrétat erről? Praktikussága, tartóssága, stb. -
EczkE
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Torry
addikt
-
nyunyu
félisten
a gigabyte alaplapok szerintem is nagyon faszak!
Az oke, hogy a Gigabyte meg az Asus sajat maga gyartja az alaplapjait, VGAit, de manapsag mar minden mast is akarnak arulni, aztan mindenfele ketes minosegu dzsunka termekeit osszevasaroljak, matricazzak.
(Lasd csapnivalo Asus hazak (Gigabyte egy fokkal jobb, az szegrol vegrol rokon a szinten matricazott Cooler Masterekkel), ki tudja honnan szarmazo Gigabyte Odin tapok.)Aztan a vegen ugy jarnak majd, mint a Daewoo, aki tengerjaro hajotol a villastargoncan at az elektromos hereveroig mindent "gyartott", vegul a tulzott nagyravagyas miatt csodbe ment.

-
EczkE
veterán
Üdv!
Vezeték nélküli egér kéne, szimmetrikus kialakítású. Legyen lézeres, állítható felbontással. Megbízható márkát mondjatok, kompromisszumot tudok kötni ha nagyin muszáj.
Esetleg vélemény erről? GIGABYTE GM-M7800E
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ennél egy kicsit jobban is alá tudnád támasztani?
Csak mert ez alapján nem tudtam meg, milyen hazug marketingdumákat tolnak a felhasználó arcába, ami nem igaz. 
Pl. mi a baj az Asus és Gigabyte egerekkel?
Konkrétan egy Asus-egeret nézegettünk is mutterral: [link]. Ez így fehérben nem is néz ki rosszul, egész elegáns.Mi a probléma velük?
Valami konkrétum? Ez most saját tapasztalat, hogy szarok, vagy csak hallomásból tudod? -
iamthesonar
aktív tag
a gigabyte alaplapok szerintem is nagyon faszak!
egereknel amiket ha lehet kerulj el: trust, speedlink, gigabyte, thermaltake, a4tech, roccat, saitec, asus, genius, stb. (most csak ennyi jutott eszembe
) mert ocskak! lehet kenyelmesek meg ilyen olyan dolgok vannak a dobozara irva... de a szovegek fele olyan parasztvakitas ami egyszeruen hihetetlen. az meg megint mas kerdes hogy ra van irva ez meg az de az eger nem tudja technikailag teljesiteni... most akkor erdemes olyan gyartotol venni akarmit is ami mar alapbol atver teged a reklam szoveggel? NEM! -
Sk8erPeter
nagyúr
Na jó, de azért egy Logitech az akkor is Logitech.

Szóval tényleg simán lehet, hogy én csak sok gagyi fos ilyen jellegű egérrel találkoztam, szar konstrukcióval, azért rosszak a tapasztalataim. Most ha le akarnának ütni, akkor sem tudnám megmondani, konkrétan milyen márkákat+típusokat nyomotattam eddig ilyenből.
Szóval el tudom képzelni, hogy a tieid tényleg faszányosak, nem is akarom végleg leírni ezeket a fajtákat.
"Ugyanannak a ferdeszemu gyarnak a termekeit matricazza, mint a gagyibajt.
Hanyagold."
Gagyibajt.
Gondolom ez Gigabyte akar lenni, az tényleg ilyen szar egerek terén?
Pedig az alaplapgyártásukról ez nem igazán mondható el, sőt! -
Thome
veterán
Hali!
Tudnátok néhány kb Logitech G5 szintű egeret mondani, ami vezeték nélküli, és max 10 ezer forint?
A G5 szint alatt a méretére gondolok, és hogy ne lepkefing könnyűségű legyen, bár erről az akkumulátorok tesznek gondolom, mivel a G5 súlyozható volt, ez nagy fícsör számomra.
Illetve, lehetőleg ilyen Unified méretű vevőegység legyen mellé. Illetve, a legyen 2000DPI, és ha lehet ilyen árban, akkor maradjunk az 500hz-s frissítésnél.Nem muszáj Logitechnek lenni, de ha van ilyen Logi cucc, az előnyösebb lenne.
Razer esetén, sok-sok kék-piros-zöld led nem előny.Kb lehetetlen számomra megfelelő egeret találni ebben az árban de kitudja, ti hátha találtok..

-
nyunyu
félisten
- habár a Revoltec márkáról semmi tapasztalatom nincs, erről mi a vélemény?
Ugyanannak a ferdeszemu gyarnak a termekeit matricazza, mint a gagyibajt.
Hanyagold.Régebbről van ilyen jellegű egér itthon, igazából nem használom, de amikor használtam, rohadtul idegesített, hogy valahogy ennél a kialakításnál nehézkesebb a gombhasználat
Nekem eddig nem tunt fel, pedig a negyedik ilyen egeremet nyuzom. (L MX700/1000/Revo, MS Explorer)
Egyedul az MS Explorernel volt kenyelmetlen a gombok nyomasa, mivel a szokasos Omron D2F valamelyik kinai derivaltja helyett masmilyen alaku kokemeny nyomogomb van benne

Hamar vissza is szoktam az MX Revora.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jah, csak most látom, hogy utólag szerkesztetted a hsz.-edet, és abban már konkrét ajánlatok is voltak.

Közben pont ezeket nézegettem, meg ezenfelül még jópárat, akár még ilyen piros, mintás Logitech M310 Nano is jó lenne: [link]
Vagy ilyen kék: [link], [link], [link], vagy [link]
- habár a Revoltec márkáról semmi tapasztalatom nincs, erről mi a vélemény?Ja, szóval igaz, bocs, kicsit előbb küldtem, mint ahogy alaposan szétnéztem volna, vannak azért színesek bőven, csak sok van, ami túl csicsa.
Lehet, hogy válogatós vagyok, de több évre szóló befektetés ez is.
(Mondjuk ez most mutternak, úgyhogy neki kell a végső döntést meghoznia, én csak előszűrök.
)(#8624) nyunyu:
"Nem tudom, mi a bajod ezzel a konstrukcioval."
Régebbről van ilyen jellegű egér itthon, igazából nem használom, de amikor használtam, rohadtul idegesített, hogy valahogy ennél a kialakításnál nehézkesebb a gombhasználat (vagy nem mindig sikerül úgy eltalálni, ahogy kéne), és ezt mások hasonló jellegű egereinél is tapasztaltam, egy-két ismerősnek volt hasonló, meg boltokban is nyomkodtam, ahol ki volt téve (jó, erre lehet mondani, hogy azt sokan nyomogatják, így szét van már nyomorgatva, de az nem stimmel, mert akkor a másik kialakítás miért volt akkor is kényelmesen használható
), és valahogy nem volt kényelmes, evvan.
Nyilván van olyan egér is, ahol ez ettől eltér, és nem ilyen kényelmetlen a használata, de az eddigi tapasztalataim nem voltak kellemesek az ilyen jellegű egerekkel - de simán lehet, hogy lenne olyan hasonló jellegű egér, ami ezt a véleményemet megváltoztatná.
Amit konkrétan linkeltem, a Dell egér valahogy nem tűnik olyan agyoncsaphatatlan konstrukciónak, mint a sok Logitech, amin látszik, hogy valóban minőségi darab (mondjuk nyilván közrejátszik a tapasztalatom is a Logitech-ekkel, amik nagyon pozitívak). Ettől függetlenül simán lehet, hogy tök jó, minőségi darab az a Dell-egér is, fogalmam sincs róla, Ti sem írtatok erről semmit, úgyhogy nem tudhatom.
A piros Logitech, amit linkeltem a hsz. elején, szintén hasonló kialakításúnak tűnik, de valahogy ez megbízhatóbbnak látszik ránézésre.
Aztán a franc tudja. Mindenesetre az tetszik.Na jó, küldtem egy jó listát mutternak a szóba jöhető egerekről, most már övé a döntés joga.

Szóval köszi a segítségeket neked, cellpetinek és BioNiCMaN-nek is!

Persze azért még nem sértődöm meg, ha erre a hsz.-re kapok reakciót, ha esetleg van ellenvélemény.

De a lényeg, hogy most már van jópár darab, amik közül válogathatok (sokat nem is linkeltem be ide, amiket kiválasztottam, kicsit sok lenne
). -
nyunyu
félisten
Nem tudom, mi a bajod ezzel a konstrukcioval.
Kelloen hosszan szet vannak valasztva a ket gomb fole logo fulek, igy ha lenyomod az egyiket, attol nem fog elmozdulni a masik.
Meg a lenyomashoz szukseges erot sem befolyasolja, mivel joval vekonyabb a fulek anyaga, konnyebben hajlik, mint mondjuk az oldschool MouseMan+ tetejet+gombjait osszekapcsolo muanyag elem. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
nyunyu
félisten
Meg ha jól látom, itt nincsenek különválasztva a bal ill. jobb egérgombok, hanem az egész "panelt" kell nyomogatni, az meg eleve kizáró tényező, legalábbis én az olyanoktól kimegyek a fazonomból.
Ha nem tunt volna fel, ez mar 8.5 eve divat, miota kijott Logitechtol az MX500/700/900.
Mondjuk az a furcsa számomra, hogy ahogy elnézem, ebben az árkategóriában lehet kapni sok ehhez hasonló igényeset, de többnyire mind fekete, színekből nem nagyon van választék, pedig nem lenne rossz, ha lehetne kicsit vidámabb színek közül is válogatni
Ennyire nehez valasztani a kovetkezo 5-6k-s mintas egerekbol?
L M305 Blue Swirl
L M305 Blue Flourish
L M305 Fleur Dark
L M305 Midnight Garden
L M310 Dark Vine
MS WMM3500 kekEs akkor most a piros/rozsaszin mintasakat nem is linkeltem

(Hmm, bezzeg a szep mintas MS WMM3500 meg WMM4000-eket nem lehet itthon kapni, csak az egyszinueket
) -
SLYM
veterán
-
SLYM
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jogos! 
Hámittomén, végül is gondoltunk már rá, hogy végső esetben marad az, dehát azért csak jobb lenne egy egyedi darab.

Mondjuk az a furcsa számomra, hogy ahogy elnézem, ebben az árkategóriában lehet kapni sok ehhez hasonló igényeset, de többnyire mind fekete, színekből nem nagyon van választék, pedig nem lenne rossz, ha lehetne kicsit vidámabb színek közül is válogatni - amúgy nekem is fekete van, de pl. egy nőnek miért ne lehetne egy szép kék egere, amilyen mondjuk a laptopja színe. Itt mondjuk találtam pont kék Dell egeret: [link], de ez valahogy olyan komolytalannak tűnik, mármint tartósságra is. Meg ha jól látom, itt nincsenek különválasztva a bal ill. jobb egérgombok, hanem az egész "panelt" kell nyomogatni, az meg eleve kizáró tényező, legalábbis én az olyanoktól kimegyek a fazonomból.
Igaz, ilyen is van: , de így első ránézésre ez meg nem ilyen "szép" kék valahogy, hogy mondjam, ha ilyen kicsit sötétebb, metálos hatású lenne...
Túl válogatós vagyok, a rohadt életbe, de azért szívesen várom az ötleteket!

==============
Szerk.:
(#8616) cellpeti
Ez a linkelt Natural Wireless Laser Mouse 6000 milyen ocsmánynak néz már ki így elsőre kép alapján, vicces formája van.
De lehet, hogy amúgy életben jóféle, nem vágom. -
cellpeti
nagyúr
-
BioNiCMaN
addikt
Ha olyan lennék, amilyen nem vagyok, akkor azt mondanám: "Bármit"

Amúgy nem értem miért kizáró ok, hogy van már belőle egy otthon? Legalább nem vesznek össze rajta, hogy "az enyém szebb, bibibí".

-
cellpeti
nagyúr
-
Feenyx
aktív tag
Valaki a #8600-ra?

-
Sk8erPeter
nagyúr
-
BioNiCMaN
addikt
Most magyarázzam el, a működési elvét, vagy az a kérdés, hogy ennek így mi értelme?

-
Feenyx
aktív tag
A Logitech m705 mekkora? Sokkal kisebb mint egy mx518as?
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
BioNiCMaN
addikt
-
SLYM
veterán
-
SLYM
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
cellpeti
nagyúr
Logitech M705 Marathon?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Max. 10k alatti árkategóriában keresek kecses, igényes vezetéknélküli, miniadapterrel ellátott egeret. Nem nekem lesz, hanem mutternak, tehát az se baj, ha színes, pl. kék, mint a laptopja.

Referenciaként olyasmi egérre gondoltam, mint a Logitech M505, amihez tartozik egy nagyon pici adapter, ami laptopnál nagyon előnyös, és valami hasonlóan szép külsejű, valamint nagyjából lelőhetetlenül megbízható egér legyen. Csak azért nem vesszük ezt, mert egy ilyen már van itthon.
Köszi előre is a segítséget!

-
Chosen
addikt
Sziasztok!
MX-518 tulajoknak szól a kérdésem: Nektek mennyire zúg az egér? Ha a fülemet a görgőhöz teszem már alapon is "sípol" kicsit, de ha lenyomva tartom a bal gombot akkor már távolról hallhatóra felerősödik a zúgás, de közelről is tisztán hallani. Nektek is ilyen?
-
Feenyx
aktív tag
-
vlevi
nagyúr
-
BioNiCMaN
addikt
Mindenképpen rádiósban gondolkodsz? Vannak BatteryFree vezetékmentes egérkék, amelyeknél az egérpadot dugod bele az USB-be.
Ezért aztán a madzagot sem kell húzkodni, illetve nem is lesz nehéz az egér.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8700 - 8601
111798 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Beviteli eszközök
- Milyen egeret válasszak?
- (kiemelt téma)
● olvasd el a topik összefoglalót!
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.11.25-ig garanciális, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze böngészni, meg Windows-alá (esetleg alkalmasint MMORPG-zni) tök jó.

Minőségi egereket hasonlítottunk össze eddig tudtommal, mindkét kategóriából, legalábbis én eddig azt hittem, egyértelmű, hogy nem az olcsó recsegős-ropogós gagyiműanyag fostalicskákról beszélünk, amitől nyilván egyébként sem várnék sokat.

).
Mutternak nagyon bejövős, nekem még külön tetszik az is, hogy ahogy
Pedig az alaplapgyártásukról ez nem igazán mondható el, sőt!