Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52390) Darko_addict


Darko_addict
őstag

Sziasztok!

A kérdésem részben ide tartozik, részben a "Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?" topikba, de most itt kezdek. :)
Voltam kirándulni, és a képek egyik felét egy középkategóriás telefonnal, míg másik felét egy Nikon D3100-zal készítettem. Persze össze nem lehet hasonlítani a képeket, viszont a Nikon cipelése nekem sok erőfeszítéssel jár és gondolkodom, hogy lecserélném egy kompakt gépre. Ezt eladnám (két objektívvel) és az árából új vagy használt digitális kisgépet vennék. Még nem tudom, hogy cserélhető objektíves kompakt gépek is szóba jöhetnének-e (az ár miatt), de gondolatban minden játszik.

Első kérdésem, hogy mekkora "veszteséggel" lehet számolni? Adott egy számomra tök jó gép, minőségben nem is kívánnék többet, ellenben nagy és jelenlegi piaci ára elég szerény. Vajon azért, hogy kisebb gépet vehessek ennek az árkategóriájában (pluszt nem akarok adni érte) miről kell lemondani? Lehet valós alternatívája egy kompakt gép egy DSLR-nek (árszínvonalat figyelemmel tartva!) teljesen amatőr kezek között? Kérdezem ezt tőletek, akik sok mindent láttatok már, nekem pedig nagyon szerény tapasztalatom van ezekkel kapcsolatban. Videózni nem szoktam, semmi extrára nincs szükségem (WiFi, érintőképernyő), amennyiben ezek jelentős felárral járnának.

Látom, hogy itt nagyon komoly témában vagytok százezres vázakkal és milliós kitekkel, de remélem valaki megszán és ad egy-két tippet. :)

Köszönöm előre is!

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.