Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Ide is beirom, mert elsöre rossz helyre ment: [link]
-
gg72
veterán
válasz Stauffenberg #14268 üzenetére
Én az új PM2-ről is csak jókat olvastam eddig ([például]), de sajnos itthon elég durva ára van még, az ebay-en viszont találtam egy jó árat, Angliából postával 130ezer lenne. Ami mondjuk nekem még mindig nagyon húzós, de lehet várok még egy keveset, hátha megy ez még majd lejjebb is...
-
gg72
veterán
Voltam az MM-ben és megnéztem a MILC választékot, nagyon jó árban volt az Olympus E-PL3 és a Sony NEX-F3 KS, mindkettő 100ezer körül. Megfogdoztam a Samsung NX1000-et is, fogásra, kivitelre valóban elmarad a többitől, de tetszett ez is. Aztán volt még Canon EOS M, ez is tetszett, az autofókusza nekem nem tűnt annyira lasúnak.
Kintről 70ezerért egyérteműen a Samsung érné meg nekem a legjobban. De: továbbra sem hagy nyugodni az Olympus PM2, ill. most képbe jött a Sony F3 is. Meg tudná mondani valaki, a Sony NEX 3-as típusoknál mi a különbség az F3 és a 3N között (ez az újabb)?
Illetve az Olympus PM2 mennyivel gyengébb, vagy jobb a PL3-nál?
-
gg72
veterán
válasz predakon #14310 üzenetére
Ausztriában, Graz körül nincs ismerősöd? Ott a Samsung NX1000 + Objektiv 20-50mm i-Function 240 EUR, vagyis 70ezer Ft. Én asszem a nővérem segítségével lecsapok egyre, ennyiért ilyen minőséget nem nagyon találni, már mindenfélét néztem, de igazából pl. 130ezret már sajnálnék kiadni egy Oly PM2-re és lehet, hogy képminőségben nem is lenne nagy különbség a két gép között.
[link]Szerk.:
A vaku amúgy az alapcsomag része.[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Szó volt korábban az MM-es Samsung NX1000 akcióról, hát ma új fejlemény van az ügyben és nem is akármilyen! [link]
-
gg72
veterán
válasz predakon #14435 üzenetére
Pontosan, nagyon korrekt fogása és anyaga van a gépnek, semmi műanyag feelingje nincs használat közben.
predakon: Én is tegnap óta próbálgatom, hát lesz mit tanulnom, az biztos. Smart módban is már elég jó képeket készít, de sajnos itt nincs RAW-felvétel, nekem meg az kell, ugyanis azt már észrevettem, hogy a beépített JPEG-motor nem a legjobb, ellenben külső programmal átalakítva a RAW képeket (pL. RawTherapee, amit a másik topicban ajánlottak) kiváló minőségű JPEG-eket kapunk. Egyelőre a P módot használom, meg olvasgatom a közel 200 oldalas használatit.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz predakon #14444 üzenetére
Ez a 25 perc csak egyszeri, megszakítás nélküli felvételre vonatkozik, nem?
A Wifi-t még nem próbáltam, de én amúgy is inkább játéknak tartom, mint gyakorlati segítségnek, mert mire azon átmegy egy 25-30MB-os RAW kép, meg is őszülnék gondolom.
Létezik elvileg nagyob aksi hozzá (1400 mAh), de ki tudja az az adat valós-e: [link]
Én speciel a külön töltést jobbnak találom, mint a gépben USB-n keresztülit, a Pana kamerámnál az sokkal lassabb volt.
Amúgy te milyen tokban, táskában tartod? Én mos keresk olyat, amibe a teleobi is beférne + néhány kiegészítővel, eddig ezeket néztem ki:
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz .: JuSzT :. #14623 üzenetére
Milyen konvertered van az NX1000-hez és honnan? Kösz előre is.
-
gg72
veterán
válasz .: JuSzT :. #14627 üzenetére
Kösz.
-
gg72
veterán
válasz .: JuSzT :. #14995 üzenetére
Pontosan. 130ezer volt a dupla kites E-PM2 és azóta is ádom az eget, hogy mertem licitálni rá, mert fantasztikus egy kis gép! Nem hazudik a temérdek pozitív online-teszt és beszámoló. Nekem amúgy a méretével és a fogásával sincs bajom, igaz nincs nagy kezem.
-
gg72
veterán
Sziasztok! Véleményetekre lennék kíváncsi: Olympus PEN E-PM2 fényképezőmet szeretném eladni, immár lassan 3 hónapja hirdetem itt az aprón, az ármester által ajánlott árra lőttem be először, de azóta 30%-ot engedtem már belőle, közel 900-an nézték meg a hirdetést, de eddig nulla (!) érdeklődő volt. Már régi ph-s vagyok, eddig mindenre sikerült vevőt találnom, de úgy néz ki, erre nem fogok... Vajon miért? Ennyire nem használ már senki hagyományos gépet? A mostani árból mindenesetre már nem szeretnék engedni, ez is annyira alatta van szerintem a gép (+ objektív és tartozékok) értékének...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest